- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csacsi77
senior tag
válasz
anaqer #42532 üzenetére
Még ha itt kicsit túlárazott is, akkor sem 20 eFt. Inkább 70-80 eFt.
Volt vele gond D7000-en, nem? Mintha nem szerették volna egymást. -
marcitp
őstag
válasz
anaqer #42527 üzenetére
Sztem meg ki mire akarja hasznàlni. Ezt így nagy általánosságban butaság kijelenteni, hogy a szenzorméret nem meghatározò tényező vásárláskor, ha a legegyszerűbbet nézed és nem is a "szakmait", ott az ár. Egy kezdő kérdezőt lerendezni az előző hsz-eddel - ami rendesen tufa volt
- az: igazán szép!
-
Throme
veterán
válasz
anaqer #42520 üzenetére
Már miért ne számítana a szenzorméret? Minek van FF kategória? Csak a hajszálvékony dof miatt?
Én pl bátrabban használom magasabb iso-n a tükrös gépem, mint a m4/3 milcet.
Semmi különbség nincs köztük, csak a szenzorméret.
Vagy akkor miért nem fotózol kompakttal? Kisebb könnyebb, a kép mérete (pixel és tárhely) is kisebb.
Sőt a mobil teló is bőven elég esküvő fotózásra....
Minek van aps-c milc, vagy akár FF milc, mi az értelmük?szerk:
Nem lehet, hogy a megapixel számmal kevered össze? Az tényleg nem a legfontosabb tényező.... -
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
anaqer #42310 üzenetére
A DXO mellett szól(hat), hogy most le lehet tölteni ingyen a 11-et, (DxO OpticsPro 11 Essential,) meg szerintem a NIK is jópofa dolog.
-
Throme
veterán
válasz
anaqer #42258 üzenetére
Az EVF/OVF olyan dolog, hogy el kell menni, és ki kell próbálni.
Ezen felül minden más csak hitvita.Belépő tükrössel kezdtem, nekem nincs bajom a keresővel. Ha valaki manual-ozni, vagy komolyabban makrózni akar, annak lehet kevés, de az átlagnak simán jó. Aki azzal nem tud fotózni nem is érdemli a jobbat
.
Haladó vázamnak már jobb a keresője, nem vitás, és volt szerencsém kipróbálni egy d800-zat régebben. Hát az meg még királyabb, de ettől még nem fogom leszarozni a belépőt, mert az is elég arra, amire szánták.
Ha valakinek a milc jön be, vagy a méret a lényegnekem azzal sincs gondom.
-
Peczek
aktív tag
válasz
anaqer #42239 üzenetére
a 18-70 - es zoomot nem hiszem, hogy eladnam, max 25- ért ugye. jó lesz tartaléknak. A 8 éves fiam is bejelentkezett a regi d70- ért. A tamron 17-50 erdekes obi, sokan dicserik, de par tesztben nagyon lehuzzak (pixinfo, ken rockwell pl.), kíváncsi lennék arra, akinek tényleg ilyen van. Meg rövid a teleje, a nagyon öreg, nagyon fénygyenge, de nagyon szép képű Sigma 70-210-em most esett szét végleg.
-
Throme
veterán
válasz
anaqer #41961 üzenetére
Tényleg jó, hogy próbálnak javítani az AF-P obik használatán.
Ugyanilyen könnyű lenne több fókuszponton történő AF tuning opció.... stb. Sima szoftveres mókolások.
Processzorok sem különböznek sokban egymástól, csak gyorsabbak évről évre.
Van még potenciál a szoftveres oldalon, csak nem használják ki, mert úgy is veszik az emberek az újabb és újabb vázakat. -
marcitp
őstag
válasz
anaqer #41655 üzenetére
De ha azt nézed, hogy 1,4-en lőtte, az élesség korrekt, a szélek gyengülnek, na meg van egy kis ca is. De rendben van ez!
Na nekünk is lejött a lényeg a hosszúpukkáról!
kieg: de egyébként érdemes megnézni a fotóskolléga képeit, mit mivel lőtt. Vannak kurrens cuccai, és le is írja. -
Viperator
őstag
-
törölt tag
válasz
anaqer #41187 üzenetére
,,Az nem arról szól, hogy agyonrángatjuk a szaturációt meg az élesítést, vagy HDR-ezünk (gondolom ilyesmit értesz "komolyan megpiszkált" alatt) - hanem arról, hogy a zavaró szarokat leszedjük a képről. Akár heallel, akár croppal, akár egyéb - de ez is szöszmötölős meló, és jobban jársz, ha előre elfogadod, hogy ez nagyon is része a munkának." - Igen ezt a részét így értettem, én is erre gondoltam.
"Van olyan, amit szeretsz csinálni - de annak is mindig lesznek olyan részei, amit a hátad közepére se kívánsz. (Saját tapasztalat. Én nagyon szeretem a munkámat - SW fejlesztés -, nagyon jó csapatban dolgozom, érdekes feladatokon ... de frusztráció, átmeneti belefásulás, stb. mindig van. Ezzel kapcsolatban ne legyenek illúzióid, mert pofára fogsz esni.)"
- Az első mondatoddal tisztában vagyok és nincsenek illúzióim.
A másodikban sajnos nagyon különbözünk. Én nem szeretem a jelenlegi munkámat és ráadásul a világon szerintem nincs még egy ilyen rossz, csapatnak nem is nevezhető emberi hordalékkupac, amiben a munkaidőmet vagyok kénytelen tölteni.
Értem, hogy mire gondolsz az álláspontunk szerintem alapvetően nem különbözik. Olyan ez mint a gyereknevelés. Az is tud néha büdös lenni, ez evidens, de az ember -feltéve ha normális az elméje- alapvetően úgy van kitalálva, hogy szereti és akarja csinálni és nem tekinti munkának, ha már egyszer belekezdett.
Köszönöm az ajánlást (d750), igen ragaszkodok az FX-hez, ha nem tenném akkor szerintem belépőnek már megvásároltam volna egy nem Nikon gyártmányú kitet.
,,Illetve ha már meló: van már fent valahol bármilyen portfóliód?" - Nincs, és amíg tanulok nem is lesz. A meló egy későbbi lépcsőfok.
-
dualcore
őstag
válasz
anaqer #41075 üzenetére
Ha nem vagy szekértő, és úr sem, val szeg akkor is többet "láttál" már mint én.
Nekem is az a célom mint gondolom kutga kollégának. Nem akarok cserélgetni obikat.
Amolyan koca túristaként, én főleg erdőjáró vagyok, néha lehasalok egy közeliért néha meg zoomolokegy nagyobbat. Volt 18-55 nikkor, és mellé 55-300 nikkor de az elment. A 18-105 is menne el a háztól és a helyett jönne a 18-300, és akkor maradna mellette egy fix 35 1.8.
-
Viperator
őstag
-
hito
nagyúr
válasz
anaqer #41006 üzenetére
Köszi, hasznos infó volt! Akkor maradok Sigma vonalon. Legfeljebb ráérősen upgrade-elek Contemporary-ra.
Egyébként miért nem lehet manual módban rekeszt állítani? Minden eddigi vázamnál (Panasonic-ok tömkellege, Sony-k egészen A6500-ig, most Samsung NX1, stb.) lehetett manual módban zársebességet, iso-t és rekeszt is állítani egyszerre. Itt csak záridőt és iso-t tudok.
-
Roachy
senior tag
válasz
anaqer #40961 üzenetére
Az én régi D200-am másfél napig nem működött. Kb -10-ből mentem be egy fűtött helységbe, a gép végig szabadon lógott a nyakamban. Bent még lőttem vele párat, majd először elszállt az lcd, majd az egész gép meghülyült. Aksit, kártyát kivettem belőle és kb másfél nap száradás után működött megint. Nem lett semmi tartós baja, túl élte, de azóta azért vigyázok ilyenkor.
De történt velünk ilyen párásodás profi televíziós videó kamerával is, az nem javult meg a száradás után sem, csak egy 200ezer forintos szerviz segített rajta.
Nem mellesleg, nemcsak a gépnek, de az optikának is okozhat gondot.
Én inkább türelmes leszek továbbra is és hagyom akklimatizálódni. Abból biztosan nem lehet baj. -
Viperator
őstag
-
tvamos
nagyúr
válasz
anaqer #40910 üzenetére
Bocsanat, valoban rosszul emlekeztem.
"D5300: Pentamirror 95% coverage 0.82x magnification
D3300: Pentamirror 95% coverage 0.85x magnification
The D3300 has a slightly larger viewfinder, but all three are of the same type. This will provide you with a clear and bright view of the scene." -
metal01
őstag
válasz
anaqer #40886 üzenetére
Igen, ez nekem is egy sarkalatos pont volt a választásban. Viszont a Tokina 11-16-ról sok jót olvastam. Úgy lenne az igazi, ha lenne stabi is benne, de valamit valamiért. Ez a Tami lett volna a másik alternatíva. Remélem azért jól választottam. Szeretném a Tokinát kézből is használni. Hát ott a reciprok-szabály fog játszani...
-
belovary
senior tag
válasz
anaqer #40750 üzenetére
A szavaiból én úgy vettem ki, hogy első körben ismerkedne a dolgokkal, és tárgyfotózás lenne elsőre. Majd későbbiekben, rendezvény, ez az... Ezt úgy értelmezem én
hogy venne valami alap gépet, amivel egyelőre megismerkedne komolyabban a fotózás adta lehetőségekkel, és ha úgy alakul, akkor talán más felé is kacsingatna. Értem amit írsz, de ne úgy gondolkodj, mint akinek vállalkozása van, és ebből él.
Viszont ha félre értem, és ő tényleg úgy gondolja, hogy menne már esküvőre, akkor tárgytalan a hozzászólásom...Mert ahhoz, hogy ismerkedjen, beletanuljon, haladjon valamerre, nem kell milliós cucc. Főleg nem a termékhez ilyen szinten. Sőt! Termékhez még vállalkozói szinten sincs szükség (váz, és obi szinten) hatalmas beruházásokra.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
anaqer #40673 üzenetére
A Holdat fotóztam le tegnap, és kellett kroppolni, és ekkor láttam nagy minőségromlást. De nem jellemző az, hogy még kivágok vagy "szűkítem" (nagyítom) a képet. FF telét a 1,5x szorzó miatt vettem DX-re. Hobbira azt gondolom a d800 egy kicsit drága, nem nagyon térülne vissza az ára. Alapból hobbi célra vettem.
-
Mákosmetélt
tag
válasz
anaqer #40604 üzenetére
Köszönöm, hasznos volt
Szóval akkor a VR-t semmiképp nem érdemes kihagyni a buliból.
Elterveztem, hogy nekiállok a Kéktúrának és végigfotózom a tájat, állatokat, épületeket, stb...
Szóval kell a nagy látószög, illetve a a tele is, mert út közben bármilyen téma előfordulhat.
Ezért nem lenne hátrány, ha nem kellene cipelnem + súlyt, illetve menet közben 10 percenként cserélnem az obit (ahogy ismerem magam)
Tele obit pl. 55-200 csak abban az esetben vinnék/vennék és vállalnám be a cserélgetést, ha számottevően jobb minőséget produkálna, mint a 18-105.re: OPiiPO , Viperator - Köszi nektek is!
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
anaqer #40549 üzenetére
A dokumentáció valóban ilyesmit jelent ez igaz, de én nem is használtam ezt a szót.
Az azonos feltételek mellett történő fotózás persze ilyesmit sejtet, de az ilyen jellegű fotókból is lehet jót kihozni, pl egy kis time-laps videót.
A cél természetesen a kismama minél szebb ábrázolása akár olyan témákban is, ami könnyebb férj és feleség között mint kismama és fotós között.
Na de nem vitaindító akartam lenni. ( talán szerencsétlen volt a szóhasználatom)
-
belovary
senior tag
válasz
anaqer #40546 üzenetére
Ez a dokumentálni hangzik inkább furán. Senki nem tudja, hogy ők mit szeretnének, lehet csak szép, igényes fotókat szeretnének készíteni a terhességről. Vagyis kismama fotókat! Nem igazán értem mi neked ezen a fura, hiszen millió ember megy ilyen fotózásra stúdióba.
De most nem akarom ezt boncolgatni, de egy akt fotózás is elég privát, és lehetne sorolni, hogy mennyi ilyen jellegű magánügyes téma van, mégis kell hozzá világítás, eszközök, stb...Egyszóval inkább az fura, hogy te ezt így látod.
De nem fogunk összeveszni, lehet én is máshogy értelmezem a dolgot, meg te is.
A lényeg, hogy ennél sokkal furcsább dolgok is vannak a terhesség alatt... -
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
anaqer #40546 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Megmondom őszintén nem igazán értem a kétkedőket, de természetesen ez valóban mindenkinek a magánügye.
Úgy vélem a fényképek eleve a csodás pillanatok megörökítésére vannak, segítve később a szép emlékek felidézését. Az áldott állapot pedig tényleg olyan része az életnek amire mindenki szívesen gondol vissza. Emiatt szeretnénk megörökíteni, de természetesen megértem ha más nem így tenne.
-
marcitp
őstag
válasz
anaqer #40543 üzenetére
Szerintem törődj többet a feleségeddel, és kevesebbet a technikai fiszfaszokkal.
A kettő nem zárja ki egymást. Miért ne próbálkozhatna minél jobban-szebben megörökíteni a várandósságot?
Szerintem ez teljesen az Ő dolguk. Tanácsot kért világítással kapcsolatban - azt hiszem, és nem viselkedésformára "okosat". -
rellif
senior tag
válasz
anaqer #40518 üzenetére
Pont ilyen vakun agyalok én is.Jónak tűnik,olcsó is.
eBay-en 76€ (EU-n belül)
Esetleg egy Meike MK910 jobb választás? -
válasz
anaqer #40312 üzenetére
Magánvéleményes kiegészítés: eleve jó ötlet a téma körül minél nagyobb "resztlit" hagyni. Ha nem találod el pontosan a horizontot, és posztban kell vízszintesbe hozni, vagy ha valami fiszfasz belóg a széleken, úgyis nyírbálni kell - ez szerintem nem szégyen*.
(*Sőt. Soha nem értettem meg Jared Polin arroganciáját, hogy a kompozíciót mindig már expónál tökéletesre kell rakni, semmi crop vagy ilyesmi... a srác, aki RAW-ban lő, hogy utólag boomifyoljon, lusta cropolni. LOL
)
-
mikrofon
veterán
válasz
anaqer #40157 üzenetére
Az ég valóban beéget. Lehet hogy rossz taktika, de én az eget szoktam inkább beégni hagyni az árnyékos részekért cserébe.
A zárójeles rész teljesen igaz. Igazából már itthon vettem észre, hogy valamit benéztem, mert mehetett volna alap ISOn... Valószínűleg azért mert a többi képet a fák árnyékában csináltam. Vagy csak egyszerűen figyelmetlen voltam... -
Lac-coo
őstag
válasz
anaqer #40151 üzenetére
Pedig a legjobb talalmany etekben a gepekben az auto iso !
En imadom, beallitom, hogy pl. a telemmel nem akarok 1/200 ala menni, es onnantol semmi dolgom, semmire nem kell fugyelnem....Csak akkor emel ISO t ha mindenkeppen kell, legfeljebb en elfelejtenem, vagy nem vennem eszre ... -
mikrofon
veterán
válasz
anaqer #40050 üzenetére
Beltérben mozgó emberek fotózáshoz egy átlagos hazban, lakásban rosszidő vagy esti órákban nem elég. Sőt egy átlagos előadóteremben és tárgyalóban sem. Ehhez nem kell példa kép. Egyszerűen próbáld ki otthon. Ugye ehhez kell 1/120-1/160 sec záridő. ISO 3200-6400-at igényel az F/2.8 és néha még ez is kevés... Nem minden lakás, esemény helyszín van több ezer lux-szal megvilágítva. Amíg magamnak fotózok addig elmegy a magas ISO, de ha már másnak akkor jó alacsonyabban tartani...
Használhatnék még vakut is, de egy kétórás esemény alatt 200 vakuvillantástól még az én szemem is jojozna nemhogy a résztvevőké. Egy céges előadás alatt még kifejezetten zavaró. Gyerekek esetén meg kifejezetten rossz, fájdalmas... Ráadásul egy jó vaku vagy vakurendszer sem olcsó, aztán még mindig ott az aksi is hozzá...
Szerintem egy fényerős obi jobb választás. Bár ott ugye a szűk mélységélesség a probléma -
mikrofon
veterán
válasz
anaqer #39929 üzenetére
Az első résszel nem értek egyet, a másodikkal teljesen.
36=>45-re az 25%-os növekmény. Az pedig 1/4... (Az 5%-os változásra, még azt mondom, hogy hibahatár, de felette semmiképpen....) Az azért jelentős terhelés az obi felbontóképességének. Persze itt jön képbe a AF-is az AF felbontóképessége, pontossága. Azaz, ha szak a középső területet használom, mert azt úgy is kivágom, akkor az AF ezen a területen lesz-e elég pontos ahhoz, hogy a 4-szeres kivágás után is jó legyen az AF......
-
mikrofon
veterán
válasz
anaqer #39813 üzenetére
Ez a legjobb fotós téma. Én ezt szeretem a legjobban. Amikor van egy hivatásos fotós. A kötelező tökéletes képeket hozza ő. Én meg vendégként viszem az élményt, a történéseket az örömkődést, csintalankodást... Azt amitől aztán a pár is tudja, hogy ez egy fergeteges party volt...
Persze testvérként valószínűleg az ember inkább az eseményre koncentrál mint a fotózásra -
Kameleon5
csendes tag
válasz
anaqer #39808 üzenetére
Egy yongnuo 565EX és egy régi metz manuál vaku. Softbox nincs, bár sokat agyaltam már rajta, de eddig még nem került rá sor, hogy beszerezzek egyet(többet). Vaku használatát amíg tudom, kerülöm. Próbálom a környezet fényeit használni amikor csak lehet, de beltérben ez többnyire zajjal jár a fényerős obik használata ellenére is.
-
Throme
veterán
válasz
anaqer #39712 üzenetére
Ha rám gondolsz, nekem se könnyes a párnám
. Nem értem a nikont, hogy egy budget DX obi esetén csak a friss vázakkal ad 100%-os kompatibilitást....
A hirdetésekbe ezt is bele kéne tenni, hogy mivel lesz/nem lesz maximálisan kompatibilis...
Ne csak a tesztekből/fórumokból értesüljön az ember...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest