-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mellov
csendes tag
válasz
belovary #40751 üzenetére
Lehet nem fogalmaztam a legjobban, de jól értettél egyébként
. Tanulni szeretnék elsődlegesen, mivel komoly fotós ismereteim sajnos nincsenek. Lehetett volna régebben de nem éltem a lehetőséggel. Egy olyan gépet szeretnék venni első körben ami a jelenlegi lehetőségeimhez képest maximálisan kielégíti minden vágyam fotózás, illetve filmezés terén. Jelenleg egy bridge géppel próbálgatom ezt a tárgyfotózást....termékfotózást de eléggé lelombozó eredményeket érek el. Az sincs kizárva hogy tök bénán csinálom. Mindenesetre az első gondolatom az volt hogy pl. egy Nikon d5300-al az eddigi eredményekhez képest jóval jobbat tudnék elérni. Ha szabad perceimben még teljesen amatőr szinten filmezgetnék is kicsit, az maga lenne a tökély.
-
válasz
belovary #40751 üzenetére
Sok mindenben egyetértek veled. Véletlenül sem lebeszélni akartam - de ha volt már D80, akkor talán nem *teljesen* kezdő... ha nem is profi (értsd: fizetett) fotós, akkor is tisztában kell lenni vele, hogy bizonyos eseményeket jól meglőni nem kifejezetten olcsó mulatság. Én sem örülök neki, de ez van.
-
-
aleister
veterán
válasz
belovary #14157 üzenetére
Abba igazad van az ismerősödnek, hogy a Nikonok köztudottan jobb érzékelőkkel vannak szerelve, tehát valóban "szebb" képeket készít. Cserébe a Canon AF-et én gyorsabbnak éreztem, a tesztek szerint pedig bizonyos esetekben pontosabbak is.
Innét kezdve fotózási stílus kérdése, hogy melyik gyártót preferálja az ember. Konkrétan a 70D egy elég jól sikerült váz.Van Nikon vonalon is kihajtható lcd. A D5x00-es szériát nézegesd! Ez a hobbista vonal középkatja nálunk.
-
Larry303
addikt
válasz
belovary #14157 üzenetére
ha már eldöntötted, hogy dslr kell, akkor mindkét gép bombajó választás...70d és a 7100 is.
nem tudsz mellélőni egyikkel sem...amin viszont jobban el kéne gondolkodnod az az üvegek...és ha úgy is beférsz a büdzsébe akkor hajrá...ha nem akkor lejjebb is adhatod vázban simán szvsz.
dx ben pentax vázban is gondolkodhatsz, überjó állítólag -saját tapasztalatom nincs vele és az üvegeket sem ismerem-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest