- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
randras_83
addikt
válasz
Mákosmetélt #40598 üzenetére
Na a három közül a 18-105VR, és kész.
A 18-135 régi + nincs benne stabi, a másik szebben rajzol, emlékeim szerint.A 70-210-ez meg vázmotor nélkül szerintem felejtsd el, se stabi se autófokusz, akkor már inkább 55-200 VRII vagy 70-300.(#40604) anaqer: vak vagyok
-
Viperator
őstag
válasz
Mákosmetélt #40607 üzenetére
Nézd meg az általad kinézett objektívek hogyan teljesítettek D5300 vázzal (nagy a választék, de megtalálod): [link]
-
csacsi77
senior tag
válasz
Mákosmetélt #40607 üzenetére
Canon oldalon ilyen esetekben ezt a Tamront szokták ajánlani.
Gondolom Nikonon is jól muzsikálhat.
Ha mindenes obi kell, akkor ezzel mindent megkapsz. Semmiben sem a legjobb, de épp jó mindenre. Azért a tele végéhez ajánlott a sok napfény. -
Viperator
őstag
válasz
Mákosmetélt #40602 üzenetére
Nem volt még a kezemben ez (Nikon 16-85), jó árban van, csak meg kell nézni alaposan! A többiek megmondják, hogy ez az objektív mennyire jó...
-
válasz
"- Nikon Nikkor AF 70-210mm 4-5.6D"
- ebből csak a fix F/4 változatot nézném, annak van értelme -
válasz
A 18-135 tutira felejtős. 105mm és 135mm között elég minimális az eltérés - ennyit 24MP-ből bármikor kikroppolsz -, viszont a VR hiányát nem tudod kiutómunkázni. Ha beremegett a kép, akkor az kuka, kész, ennyi volt.
Azt lenne hasznos tudni, hogy igazából milyen témára kellene. Mert ha csak az a baj, hogy rövid az 55mm, akkor vagy csere 18-105re... vagy a kitobi mellé egy 55-200 VR (40 alatt van abból is dögivel). Sokkal inkább ajánlható, mint a 70-210. Ideális körülmények között képminőségre lehet, hogy frankóbb egy FX obi, mert a sarkokban taknyolósabb részek lelógnak a szenzorról... de hogy se AF, se VR - nos, az nem elhanyagolható mértékű gépészkedést fog igényelni. (Használtam a 28-105öt még a D40-en... van egyfajta tanulógörbéje a "motor nélküli vázra alacsony szögelfordulású fókuszgyűrűs obit csavarok" kombinációnak.)
energomatt
Nem érzem szükségét, hogy leugasd a kollégát. Pech, ha éppen birkózószart vacsoráztál, de ez az RTFM / LMGTFY szintű válasz mérsékelten produktív. -
energomatt
őstag
válasz
Attól még, hogy sokan, sokszor leírták már itt és az objektív topikban is a saját, erősen szubjektív tapasztalataikat ezekről és az ennél jobbakról is, a te intelligenciád és igényszinted alapján teljesen eltérő variációk mellett is dönthetsz estleg jól, rosszabbul és még annál rosszabul is, mint ahogy mások is ezt teszik. Ehhez már most is minden feltétel adva van, további tanácsok nélkül is.Nem beszélve a tesztoldalakról, amelyek az objektív méréseket és értékeléseket nagyon részletesen tartalmazzák.
-
fireman123
őstag
válasz
Nekem a D5300-hoz az alábbiak vannak:
- Nikkor 18-105
- Nikkor 35mm 1,8G
- Tamron 70-300 VR
- és játszani egy Helios 44M-4Az én igényeimhez/tudásomhoz/pénztárcámhoz teljesen megfelelnek, ....persze nyilván jó lenne minőségi fényerős zoom a széleslátó és a tele tartományban is, de annyit nem tudok/akarok ráfordítani, ezek még egy darabig kiiszolgálnak arra a célra amire nekem kell.
-
Throme
veterán
válasz
Szerintem "sötét" obit stabi nélkül nem kéne venned (kivéve nagylátó).
Képminőségben meg ugrás lehet a 17-50 vagy 17-70 3rd party obik. Átfogásra kevesebbet nyújtanak, de azt írod, képminőség.
Csak hát ez nem biztos, hogy kijön 40k-ból, használtan se.Ha veszel 18-105/135 obit, akkor képminőségben nem lennél előrébb....
Teléből végképp nem vennék stabi nélkülit!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest