- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
válasz
TayRol #13132 üzenetére
Köszönöm, akkor vigyázok az árára és lehet hozzácsapom a 8 gigás sd kártyát, bár most ahogy nézem D600 kezeli ezt a fajta SD-t így el sem kellene passzolnom. D7000-nek van most az egyik legérdekesebb piaca ahogy m3ss is mondja. Épp ezért nem vettem újat nemrég hanem vártam egy jó ajánlatra.
(#13131) Eperkutyus: Csakis ilyen úton szeretnék venni, ha már kiadok 300ezer forint felett akkor legalább ingyé pucolják már az olajat a szenzorról.
Viccet félretéve akkor hazait kellene venni, külföldi számlával nem tudom hogy működik itthon a szenzortakarítás meg a többi.
az infót mindkettőtöknek!
-
HThomas
őstag
-
Kirtam
tag
válasz
TayRol #12981 üzenetére
Pont mostanában próbáltam én is utánajárni és abba az információba ütköztem, hogy a II-esek hibásak. Pontosabban az az expó probléma áll fent nagyon sok darabbal, hogy ha 2.8 alá mész, akkor zoomolásnál emelkedik egy fél FÉ-t a fényerő amit ugye a váz nem vesz észre és nem korrigálja a mérést. Tehát mondjuk 5.6-on lősz egy képet 11mm-en meg egyet 16-on akkor a 16mm-es fél fényértékkel világosabb lesz. Más blendenyílásoknál még erősebben is jelentkezhet. Többek között itt is szót ejtenek róla egy bejegyzésben : dpreview
-
Larry303
addikt
válasz
TayRol #12962 üzenetére
mintha arról beszélt volna vmelyik amikor anno voltam, hogyha a gép garanciális, de vmi régi üveged akarod hozzákalibrálni akkor, ha magyarországi beszerzés volt és ezt tudod bizonyítani (gar vagy számla) akkor ingyen megcsinálják.
amikor vettem a 70-300at a srác is adta hozzá a már 2 éve lejárt garlevelet pont ezért...sztem dobj egy mailt nekik, és ne fizess -
gab.m
senior tag
válasz
TayRol #12962 üzenetére
Hát, szerintem egyszerűen attól függ, hogy mit adsz be. Mármint ha a vázat és az obit is beadod, hogy kalibrálják be a kettőt egymáshoz, akkor sztem mind a kettőnek garisnak kell lenni. Ha csak az obit adod be, mert mondjuk a többi obiddal okés a váz, és nem akarod, hogy a vázat elállítsák, akkor elég csak az obinak garisnak lenni, és ugyanígy, ha csak a vázat adod be.
-
Kleroo
veterán
-
-
törölt tag
-
Balinov
titán
válasz
TayRol #11417 üzenetére
18-105VR, meg ha akarnam, at tudnam tenni a D5000-rol a 18-15VR-t..ja, meg van egy 4$-s close up lencsem is.
forceberg: keszulni keszul, de elobb ossze kell cocolni a lovet egy sigma 10-20-ra (egyre jobban latom, hogy kene, viccen kivul). Csak most szulinapokra, nevnapokra vettunk egy PS3-at
Mercutio_: olyanom nincs, single maltbol perpill csak ez az 5cl-es Penderyn van, amit meg a Cardiff-i ex kollegaktol kaptam szetbben ajandekba (sajna mar csak ennyi van belole)
-
Mercutio_
félisten
válasz
TayRol #11417 üzenetére
Jóféle Single malt üvege van nekije, szerintem
-
-
m3ss
veterán
válasz
TayRol #11374 üzenetére
sztem is egyertelmuen d90. nem tudom miert vannak beszarva az emberek az exposzamtol, foleg a hobbistak. enyemben, ami a tied volt
66k van, es nem is erdeklodnek nagyon ra. mar 6x-aron arulom. pedig jo esellyel lesz meg par gazdaja mire megadna magat...vagy lehet ennyit se er?
5d mk1-et venni pl sokkal izgalmasabb, nincs shuttercount csak canonnal. epp napokban azon agyaltam hogy leutok egyet es kiprobalom milyen egy 50-essel, de igy jo nagy lutri lesz
-
törölt tag
válasz
TayRol #10746 üzenetére
Sztem is előny, de egyelőre - szerintem - a 70-200-akon kívül egyetlen borotva 2.8-as obi sincs a piacon, ami stabilizált és pontos a fókusza.
Tehát: 2.8-as, stabis, portréra jó (70-130 mili FX-en), karcol (éles) és a fókusza pontos.
Ilyen standard zoom-ban nincs, sem DX-re, sem FX-re.
-
törölt tag
válasz
TayRol #10715 üzenetére
Megy itt a Tami 17-50 téma és elgondolkodtam, milyen standard zoom-ok érhetőek el DX-re stabival, amik azért rajzolnak is valahogy. Mivel nekem ezek közül egyik sem volt - a Canon pedig nem jöhet szóba
- a neten körbekukucskáltam és nem is rossz darabokat találtam..
Szóval úgy gondoltam, ezeket összegyűjtöm puszta kíváncsiságból és itt közzéteszem.
Sigma AF 17-70mm f/2.8-4 DC HSM OS | C - tehát az új felhozatalból a "Contemporary", C-s verzió (nem A-s).
Sigma AF 17-70mm f/2.8-4 DC HSM OS - az előd
Sigma AF 17-70mm f/2.8-4 DC HSM OS
Sigma AF 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM - élességben talán a legjobb f/4-re rekeszelve, 2.8-on kaki, de 4-en hatalmasat javul és onnantól baba.
Nikkor AF-S DX 16-85mm f/3.5-5.6G IF-ED VRVan még 1-2, de gyengusok.. nem teszem be őket. Ezek közül volt/van valamelyik vkinek innen ? Nagyon Tami 17-50 mantra megy, de sztem jó alternatívák lehetnek alábbi darabok is - direkt csak stabisat néztem.. Ki hogy látja ?
-
törölt tag
A DX FX váltáshoz. Ha van pénz, egyértelműen FX. Hamarabb vázat, mint üveget! - így indult.
Aztán halmozódott. Jött egy kis flame, a fórum nagy része betette a mikróba gyorsan a pattogatott kukoricát és szisszentek nagyokat a dobozos kólák, szóval mindenki felkészült egy klassz kis mozira. A film nagynehezen lepergett, a fergeteges vígjátékból gyorsan horror lett, majd a rendező egy zseniális huszárvágással a gyengébb idegzetűeket megkímélve átváltott a tudományos-fantasztikum világába, de a továbbra is jelenlévő kőkemény rémületet látva lehozta végül a kedélyeket a dokumentumfilm fájdalmas valóságába és most ott vagyunk, hogy szól a film végi zene, múlnak a betűk már, a villanyt felkapcsolták és mindenki pislog, mi is volt ez most.. tragédia, komédia, tragikomikum, avagy szimplán csak kenbroki meghekkelte a fórumot míg crey aludt. Szerintem az utóbbi. -
MC Pite
veterán
Ha jól értem annyi a különbség hogy mielőtt felvenném a gépet/nyomnék bármit akkor is látni (mármint hogy ez a fő előnye)?
Amikor felveszem a gépet, info vagy expó gombot (félig) nyomtam, én ezt szoktam meg (vagy legkésőbb a keresőben néztem). Illetve amikor meg már használom, elsőre kényelmesebbnek tűnik a hátsó LCD ezeknek a megjelenítésére, bár lehet ha a felsőhöz szokott valaki, akkor gondolom ott keresi alapból
szerk: Közepesen felgombozott vázat használtam 2-3 évig [link], utána hiányoztak is egy jó darabig, aztán átszoktam. -
MC Pite
veterán
Ez a szerencse, mert még összeverekednénk a boltban a gépekért, nekem csak 3 emberrel kéne meccselni, nektek sokkal többel
Egyszer tuti elkérek egy napra egy státusz elcédés gépet... nem bírom elképzelni miért jobb a gép tetején nézni ezeket mint a hátulján. Bár párszor a jobb oldalra költözésről is volt... diskurzus, de élőben faszább mint amilyennek tűnik, szal ki tudja. -
törölt tag
Hallottam már olyat is, aki megszólta. Szerintem csak irigykedik. Az a les, amit összerakott (a műsor szerint kb. 5 éve) a 2 méteres ablakkal, amin keresztül kilát a tóra, de a tóról tükröt látnak a madarak, uhh. Meg az a pöpec les, benne kaja, minimum komfort (a Bukura tó utáni sátrazáshoz képest luxus körülmények).. le a kalappal, nem gyenge a srác és ha belegondolok, hogy nyáron is meglátogatja alkalmanként ezt a lest (széjjel eszi a szúnyog, belesül a saját bőrébe) stb.. azt mondom, respect. A képei is gyönyörűek, szerintem megérdemel minden elismerést. A műsorban a les ablaka előtt ment el 2 méterre egy kócsag, úgy, hogy a lesben Bence bent suttogott, lövésre készen + a Spektrum kamerása, aki ugye mindezt felvette. És a maradaknak lövésük sem volt arról, hogy ott vannak. 2 méter. Szélcsendben, a tó vize nem fodrozódott. Komoly. Az állványa (fixen beépített "izé") meg külön misét megér, nem ám holmi Gitzo "gagyi" háromlábú foskazán.. Nagyon komoly a srác
-
lyunior
tag
Tökéletesen egyetértek azzal, hogy klassz képek zömében szakavatott kezek közül kerülnek elő, és sokat kell ahhoz tanulni (csetleni-botlani), tapasztalatot szerezni, fórumozni, stb., hogy az ember tényleg minőségi munkát végezzen.
De azért a 4m-es rúddal nem fogunk 6m magasat urgani.
Én sem azért váltottam tükrösre, mert az majd megcsinálja helyettem a tutit. egyszerűen voltak olyan témák és helyzetek (egyre több), ahova egy kompakt már kevés volt.
Most meg tanulhatom a DSLR világot, és gyűjthetem a lesajnáló kommenteket -
MC Pite
veterán
Amíg jóárasodik a GX7, vegyél egy X gépet
szerk: Gondolom a 'semmi' időszakában meg a kicsi X teljesít szolgálatot? Abból lett-e végül huszas? Belátható időn belül nem cserélném nejem gépét, de tetszenek a fejlesztések az utódjában
szerk2: X100s-t én is szívesen kipróbálnám... szájnyalós szmájli nincs?
-
Freddy76
addikt
Jaja, ha beszél szlovákul. Mondjuk feleségem beszél csehül, gondolom, meg tudná oldani...
M3ss: ha ezen múlik a boldogságod, kölcsönadom a 17-50-et, kérdés, hogy jut el hozzád, és hogy adod vissza. A legpraktikusabb az lenne, ha eljönnél, mert így rögtön el tudnád hozni a sütit, amit a párod süt nekem, cserébe azért, hogy kölcsönadom az obit. Baklava vagy krémes rulez
-
MC Pite
veterán
Röviden: 2.0 óta jó.
Hosszabban: Múlt, izé, múlt előtti hétvégén lagziba voltunk, persze igyekeztem a gyönyörű zárhangot minél sűrűbben hallgatni, és hát bekészítettem a komplett nikon rendszert is mert attól féltem hogy az étteremben az af haldoklani fog. Ehhez képest -igaz, nem volt vészes a világítás; bár pl lekapcsolt lámpáknál a tortás részeken sem tökölt az af- a táncoló emberekről 99%ban beltéren jó helyre ment a fókusz, nem tudtak kitáncolni belőle, és még csak ismerkedek a géppel. Igaz, 3,2/28ig érezhetően acélosabb mint mondjuk 4/50-en, erre még otthoni próbálgatások között rájöttem, ahogy arra is hogy az af fény is 'eddig' hatásos (jah, illetve ilyenkor megnövelem a fókuszmezőt ha kevés a fény, bár a lagzin még ez sem kellett).
Összességében a 17-50hez hasonlítanám a fókuszt, péntek koradélután gyorsan csinálok is pár összevetést, mert késődélután már elvileg nem lesz rá mód.
Korai fw+tele állásban lelombozott kissé, aztán kiismerve és frissítve azt mondom hogy fasza. Persze nem egy 501.8G szintet kell várni, de a 18-105/18-200 sem mindig/sokkal gyorsabb nála.
Ahol már fókuszhuntól, ott már jellemzően a tamronok, meg a zoom nikkorok is kezdtek. Picikét a zoom finnyásabb a kontraszttalan felületekre kevés fénynél, de hozzá szoktam hogy lehetőleg a másikokkal is keressek valami kapaszkodót, csak egy négyzetet könnyebb egy kis kontrasztkülönbségre állítani mint egy pöttyöt.
Ha 10es skálán összesítve 9pont az 1.8G; 7,5 a 18-105; 6,5-7 a 17-50, akkor 6-7 az XF18-50 (sötét+tele+pici fókuszpontnál inkább 4, de ilyenkor amúgy is fényerős cucc kell már rég).Az összehasonlításnál azt írja a csávó hogy a lináris mocis zoom gyorsabb mint a fix, ennek tudatában vagyok, de akcióhoz úgyis zoom szokott kelleni, kevés fénynél meg fényerő überalles, meglátjuk. Főleg hogy rendeltem most slavenek WS560as vakut (marhára tetszik az EF20, ahhoz képest hogy milyen kis vacaknak tartottam, normál vakunak ezt használom), elvileg modellfény/videófény/akár af fénynek is lehet (nagy)szükség esetén a rajta lévő ledeket használni.
Át lehet lesni a szomszédba, amikor épp nem képlinkelős harcot nyomnak jellemzően nem 'lentről' váltottak a népek X-re ahogy elnézem, és nem nagyon hallok sírást ezzel kapcsolatban. Egyébként ettől féltem a legjobban én is vásárlás előtt, meg az első órában (amíg töltöttem a pótakkut a frissítéshez
).
-
-
lyunior
tag
Ez a beszéd!
Ez már érdemi infó. Felírtam a listámra.
Már csak azt kell kitapsztalnom, hogy a 35mm vagy az 50mm a nyerő fókusztáv számomra.
Köszönöm a kerek-perec választBár a vájtszeműek az mondanák, vegyem mind a kettőt, meg egy 85mm-eset is, hogy ne legyen foghíjas a sor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sorozatok
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Energiaital topic
- iPhone topik
- Vicces képek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Elemlámpa, zseblámpa
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- MOZA Thumb Controller /MOZA-AIR CR W/L /
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Olympus OMD E-M1X újszerű állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest