- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic V2 - origami
- Android szakmai topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
t_a_m_a_s #29207 üzenetére
Na, a szerkesztésből kicsúsztam...
Mivel az elmúlt napokban sokan rápörögtetek a Tami 18-200-ra, megosztok veletek két galériát, a képek zöme ezzel az üveggel készült.
Leméretezett képek, meg jó fények között készültek, szar fénynél nyilván ugyanúgy elhasal mint a 18-105, 18-140, 18-200, 18-300. Gépből hullott jpeg mind, tudjátok, hogy én nem mókolok
Tudni kell, hogy én sosem hittem a nagy átfogású ultrazoomokban, de két gyerekkel kellett egy "egyobjektíves" rendszer, hogy egy relatíve kis táskába beférjen a fotós cucc a személyes dolgaimmal (tárca, papírok, kulcsok, telefon). Az elsők között vettem meg az obit, az Optiformos srácok sem tudtak még sokmindent mondani róla... Építési minőség kb a 18-105, a napellenző gagyiszar (de ehhez legalább adtak, a 18-140-hez úgy tudom nem adnak már..), nincs velúr tatyi, kicsit talán lassabb AF (a kölyköket azért utolérem vele, autóversenyre meg ugyanúgy sovány mint a többi nem fényerős tele) de van 5 év gari, és 75K. Én a képminőséget monitorméretben nézegetem, a pixelbuzulásról lejöttem már egy ideje.
Akinek van 200-250 K-ja a Nikkor 18-200-ra vagy 18-300-ra, az természetesen vegye azt, mégiscsak Nikkor, meg fémbajonet, de akinek nincs rá ennyi, és kell az átfogás / nem akar két objektívvel szarozni, annak abszolút jó alternatíva. -
m3ss
veterán
válasz
t_a_m_a_s #28869 üzenetére
"Értem én (annak ellenére is, hogy jártam játszóterezni, a legritkább esetben szaladgálnak ott bármilyen géppel is a szülők...)."
akkor erdoben vagy varosban setalaskor...vagy sorolhatnam. nem tudom hol szoktal fotozni. gondolom nem csak verofenyes napsutesben"Nekem a gépből kieső kép a végtermék, és ebben az esetben - általában, és leginkább beltérben - nálam esélye sincs a fixnek a zoomobi + vaku kombóval szemben."
nem ertek egyet ezzel. vakus kepek sztem tobb utomunkat igenyelnek, mint egy vaku nelkuli foto, jo fenymeressel. foleg ha falra, meg ossze-vissza vakuzgatsz. wb-rol nem is beszelve, ha foliazgatod a vakut, meg akkor is sz@r lesz utomunka nelkul. pont a random korulmenyek melletti vakuzas igenyel sok utomunkat. egy vaku nelkuli kep altalaban jobban nez ki jpegben.
amugy gondolom vakuzni se iso200-on vakuzol altalaban. valahogy a zajszurest ugy is meg kell oldanod ha jpegezel.
vannak ekv 50mm alatti fix obik is, bar dx-re nem sok"Ha van idő/affinitás utómunkázgatni, fél óra játszóterezés után 2 órát ülni és csúszkákat tologatni, akkor más a helyzet."
utomunka 1 dolog. globalis zajszurest raereszteni a kepekre par masodperc."Továbbra is azt gondolom, hogy az átlagember többnyire jobban jár a zoom+vaku megoldással. "
unokatestveremek multkor raszantak magukat, es vettek egy 35 1.8g-t 18-105 melle. azota elkezdtek ertelmesebb fotokat is kesziteniszerintem valamilyen szinten rakenyszeriti a kezdot is arra, hogy tobbet gondolkodjon a kepeken, szogeken, kompokon. nyilvan nem olyan kenyelmes, mint 1 zoom, meg azert nem is olyan rugalmas. de lehetnek elonyei is.
-
Geripapa
aktív tag
válasz
t_a_m_a_s #28863 üzenetére
Tudsz ajánlani te (vagy akár más) egy használható vakut d3200 re? Érdemes használt vakut venni? Hogy lehet ellenörizni hogy jó e?
Nemrég kaptam a gépem, még csak kit obi van hozzá. Gondoltam veszek hozzá egy vakut meg egy telét. A fix obiktól én félek az olyan fix...
Amúgy családi rendezvényekre (karácsony, szülinapi zsúr,...)milyen objektiv ajánlott?
-
m3ss
veterán
válasz
t_a_m_a_s #28863 üzenetére
masik oldalrol is nezhetjuk. ha kimegy az ember naplemente utan jatszoterre (nyaron meg elo is fordulhat ilyet
orulok ha 1.8-as uveggel 1600-3200 korul kapok olyan zaridot, hogy ne mozduljanak be. nem hiszem, h mindenki vakuval akar mondjuk jatszoterre menni. arrol nem is beszelve, hogy vazra rakott vakuval nem feltetlen fog jobb kep keszulni.
bent mar lehet ertelmesebben vilagitani vazrol. attol meg nem fontos rekeszelni. nehogy dx-en ne legyen eleg 1.8-as dof akarmihez is1 kezemen meg tudom szamolni hanyszor rekeszelek 2.8 fole 1 gyerekfotozason fix obival, pedig azert lovoldozok csoportkepeket, mozgo gyerekeket is.
gyors fokusz kell, ujrakomponalast elfelejteni, sokat kell fotozni es valogatni...
persze f5.6on biztos nagyobb lesz a talalati rata, ha nem shiftel az uveg. de egy szetpakolt gyerekszoba, nehogy ne nezzen mar ki jobban 1.4-en
amugy gyerekfotozasnal en neha hasznalom az automata fokuszpont valasztast. amikor annyira kicsi a dof, hogy szemre kellene talalni, akkor nem jo. de tavolabbrol, vagy kisebb szenzorral hasznos lehet.
egyebkent a szemfelismero lehet igazan jo megoldas a kis dofos gyerekfotozasra...nem kellene fokuszpont valasztassal idot pazarolni. -
Motaba78
addikt
válasz
t_a_m_a_s #28705 üzenetére
Ebben igazad van, rossz az arszabas nikoneknal, mondjuk nem is ertem ebbol kifolyolag az eredeti felallasnal, miszerint a tami 17-50 legyen 100e ft, a nikon 17-55 pedig majd 400e ft. Igaz jobb lehet a nikon, de ennyivel biztos nem...
Igen piroseknal a minosegi obik sokkal jobb arban vannak.
-
aleister
veterán
válasz
t_a_m_a_s #28576 üzenetére
Az lehet, de a full töltés csak annyit jelent ebben az esetben, hogy kibírnak 200-400 elvillanást. A vaku feltöltődési ideje ettől relatív független (eltekintve attól az esettől, amikor már merülnek az akksik, és lassabban tudják feltölteni a kondenzátort).
Ha a 2 kioldás között eltelt mondjuk 1-3 mp, akkor nem biztos, hogy fel tudott a vaku töltődni.Csökkentsd a vakuteljesítményt mondjuk 1.5-2 EV-vel, és nyomd fel az ISO-t mondjuk 400-ra. Azt még bírja a D5000 is. Így nem tölti teljesen fel a kondikat a vaku, ezért hamarabb alkalmas lesz a következő kioldásra.
-
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #28573 üzenetére
Egy laikus kérdés. Elemeket is cserélted? Nem arra gondolok, hogy fel van-e töltve rendesen, hanem, hogy másik garnitúra elemmel is próbáltad?
Attól, hogy látszólag fullra van töltve még lehet szar.
Egyik utángyártott váz akku viccelt már meg azzal, hogy feltöltődött és csináltam vele kb 2 képet aztán csókolom....Amúgy, ha találkozunk (és addig mással ezt nem tudod kipróbálni), akkor csere-berélünk váza(ka)t (D5k is van) meg vakut (igaz nekem YN van, nem nyikon) és obikat.
-
aleister
veterán
válasz
t_a_m_a_s #28573 üzenetére
Szerintem szimplán nem villant el a vaku megfelelő töltés hiányában.
Az EXIF-be ettől még bekerül az adat, mert a váz kiadta az elsütési parancsot, de a vaku ezt nem tudta teljesíteni.(#28569) Bjorngolf
Milyen obival vetted?(#28574) rookie8906
Vegyél neki egy D5200-öt és egy Tamron 17-50 f2.8 (VC nélkül) meg egy Tamron 70-300 f4-5.6 VC-t. Elég nagy tartomány lefedsz két obival, és mindkettő a legjobb ár-érték arányú a kategóriájában.Felesleges kezdőként, hobbistaként 200k-kat költeni vázra. Természetesen ha a pénz nem szempont, akkor mehet nyugodtan a D7100 is.
-
rookie8906
csendes tag
válasz
t_a_m_a_s #28570 üzenetére
Az király
Csak az a baj,hogy rohadtul sötét vagyok a fényképezőkhöz,mert nem nagyon érdekel,tényleg nagyon vakon vagyok,azért is kérdeztem
"nagyobb kereső, két tárcsa, státusz LCD"
Ezeket spec azt sem tudom,hogy mik.
Csak olyan szinten azért adok a dolgaimra,ha valami azért kategóriákkal jobb meg időtállóbb,akkor szívesen költök rá.
D5200as váz 130k
D5500as váz 205k
D7100as váz 250k
Gondolom az 5200-5500között a 75k nem éri meg,az a kérdés,hogy akkor megér-e +120k-t a 7100as?
Meg hogy a Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM /120k,erre olvasta,hogy ár/értékbe a legjobb/ obit vegyem külön vagy a gyári 18-105öst?
Esetleg mást ilyen 120-130as kategóriáig?
Köszi -
YoSzabee
tag
válasz
t_a_m_a_s #28457 üzenetére
Hello!
Köszönöm a tippeket!
Én úgy érzem a kihajtható kijelző+Wi-Fi nem létszükséglet nekem ezért a
D3300 + 18-105 VR lesz a nyerő választás
Már most megvannak a dolgok amik a jövőben kerülnek majd beszerzésre(50mm, nagylátószög)
Még egy kérdés: SDHC kártyából SanDisk-et néztem, amiből van egy valagnyi.
Milyen sebességüt ajánlasz? 30mb/s-os elég, vagy nagyobb ajánlott mind still-hez mind video-hoz? -
JohnyBlue
addikt
válasz
t_a_m_a_s #28436 üzenetére
egy 6d + 35mm + 70-200(f4) kombó volt a tatyóban csak. De mégis nyűgnek éreztem (reptér, tömött busz, piac, anyámkínja)
aleister: én gyenge? haggyá' má'
a két literes kőbányait hajnalig tudom tartani a kezemben... báár reggel azé már érzem a stabi hiányát
Real_Necro: nekünk nem vót bérótónk. Mi tömegközlivel toltuk... meg gyalogoltunk ezerrel
-
JohnyBlue
addikt
válasz
t_a_m_a_s #28432 üzenetére
No azért nyáron Korfun rohadtul megadtam volna mindent egy kis milc-ért, amikor délben iszonyú embertömegben mászkáltunk fotómasinával és majdnem elájultam (nem vittem vizet mert a faszom se cipeli és minden bevót zárva mert sziesztáztak
). Vagy a tengerpartra amikor csak kettesben másztunk le nem tudtam gépet vinni mert féltettem, mind a portól mind pedig a magyaroktól.
Vagy a magas tátrában amikor Orsikám kitalálta, hogy ugyan már ne libegővel menjünk fel, hanem slatty slatty gyalog 3 óra hegynek fel utána fotózzak jókedvűen és utána meg slatty slatty 3 óra le... faszom... láttam japó túristokat, fujolypan cucokkal mosolyogva... kattingolni... én meg csak izzadtam, fútattam meg káromkodtam
Á nem köszi, karira milc jön
-
matyi012345
őstag
válasz
t_a_m_a_s #28432 üzenetére
Igaz hogy a telefon is tud annyit, mondjuk 45K egy Milc -ért használtba belefér, ha hazajön meg árába elmegy, vagy akár többért is. És azért ez a szenzor jó, 20-50*1,5 meg emlékképezni általánosan jó szerintem. Számítottam egyébként az ellenvéleményekre, igazából az ellenkezője lepett volna meg
-
gerlaip
addikt
válasz
t_a_m_a_s #28276 üzenetére
Béke!
Egyébként azon is elgondolkodtam már, hogy dslr helyett jó lenne valami nagy érzékelős, de kicsi Nikon gépet venni, de az van, hogy a dslr éri meg legjobban. Pl. egy 5200-as váz újonnan. Nagyon tetszik, és ugyanannyiba kerül, mint a D7000 használtan.
Szerk.: csak figyelni kell, hogy ne ázzon meg... -
glaci
őstag
válasz
t_a_m_a_s #28273 üzenetére
Ááá, ezen ne vesszetek mán` egymásba!
Szerintem mindenkinek "átjött".
(Max. van aki még mindig azon "lovagol", hogy az egyik "őskövület" régen profi volt, a másik meg azon, hogy a fiatalabb újkorában sem számított "profinak". Nem egy ligában játszottak, ez igaz, de nem is egy korban. A technika meg "sajnos" (szerencsére) fejlődik, ez van.) -
-
80hun
addikt
válasz
t_a_m_a_s #25678 üzenetére
Nekem Sigma 17-70mm Os hsm obim van . Nem C-s
Nyitva is éles, használtan vettem még garis semmijen hibája nincs de ha lesz legariztatom és ennyi.
Ha használtat veszel olyat vegyél ami garis.
Ujjonan vettem Tamron 70-300mm vc usd-t , tökéletes darab .
Bárki bármit mond , bármilyenből akár nikon-ból is kifoghatsz hibásat , ezért van a garancia. -
spanyoll
addikt
válasz
t_a_m_a_s #25678 üzenetére
Én leszek az ellentábor: azt vedd amelyik ár-arány értékben a legjobb (tami gondolom, de passz). Lehet, hogy kifogsz egy szar darabot, de na bumm, fogod és eladod nullkilóméteres obiként a használt piacon egy 5-10es bukóval, ami pont nem tré, mert ha külföldről olcsó, még mindig beljebb vagy az itthoni árakhoz képest.
A szar darabként meg azt értem, hogy nálad szopás a fókusza, stb, és nem azon, hogy valami defektes, amit rásózol egy ártatlanra (gerincem még van). -
Horvla
csendes tag
válasz
t_a_m_a_s #25683 üzenetére
A Tamront nem javasolnám "kipróbálás" nélkül megvenni! (A többivel kapcsolatban nincs tapasztalatom.) A kipróbálás alatt szinte "fotólabor-tesztet" értek! Én nemrég vettem a Tamit újonnan, fókuszhibás és decenteres! Mondanom sem kell, hogy mekkorát csalódtam! Az obi amúgy nagyon jó lenne, ha jó lenne! Itt a fórumon sokan dícsérik a Tamront, de azt nem mondják, hogy nagyon nehéz kifogni belőle jó példányt. Viszont ha kifogod a jót, vagy megjavítják, akkor valóban jó kis obi lehet! De egyszerűen katasztrófa a gyártási minőségük (optikai)! Szóval én nem venném meg láttatlanban a Tamront az biztos (ezekután)!
-
Byk01
őstag
válasz
t_a_m_a_s #25683 üzenetére
Illetve a Tamron LC és VD között mi a különbség?
Nem keverted össze a betűket? Az egyik, amit írtál LD, a másik VC LD. És innen már egyértelmű, ha havonta egyszer benéztél valamelyik fotós topikba is (bár lehet, az offosban is feljött). Általános vélemény, hogy VC nélkülinek jobb a képe.
-
-
fireman123
őstag
válasz
t_a_m_a_s #25462 üzenetére
Hát ez majd kiderül, mivel még a közeljövőben fogom megvenni első DSLR gépemet
(egy kis akcióra várok, mivel annyira nem sürgős), viszont próbálok előre tájékozódni a tartozékokról.
Eddig bridge gépet használtam, ott jól jött, néha azért lesz egy kis videó is kirándulás közben ....persze tudom, hogy videóra nem a DSLR az igazi, de eldöntöttem, hogy ez lesz,.....fő cél a fotó, és nem akarok külön videókamerát is magammal cipelni ha nagy ritkán szükség lenne rá.
Természetesen előre nem veszek pótaksit, hanem tapasztalás után ha szükséges ...csak próbálok képbe kerülni mint más kellékek esetén is..... -
bandigno
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #25192 üzenetére
én is így vagyok ezzel, nagyon bejön a "trapézos" "párhuzam"
btw, ha nem ez a cél, akkor egy gyors lens correction és máris kiegyenesednek a dolgok!
Larry303: én meg az esetek többségében csak azzal lövöm
persze ha van egy szép kilátás hegytetőn, akkor felmegy a nagylátó! persze max 17 mm-ig, nincs uwa-m.
-
-
szab13
aktív tag
válasz
t_a_m_a_s #25013 üzenetére
Nem értelek...
Kérdező egy új vázat +obit akarat kb 150e Ft-ért Ajánlották neki a D3200, D3300-at ami rendben van.
Majd bedobta, ha 200k akkor esetleg D5300, erre én írtam, hogy olcsóbban megússza egy D5200-al.
(persze a D7000 is meg lett említve, bár az bőven kiesik a keretből)
Van még más 150-200 Ft-ért? -
matyi012345
őstag
válasz
t_a_m_a_s #24960 üzenetére
Én egy 1992-es 28-70 3.5-4.5 AF (nem D) obit használtam kb 1 évig. Amikor eladtam simán kiírhattam volna a hirdetésbe, hogy tegnap vettem ki a dobozból. És ki tudja hogy előttem hogyan/hányan használták. Az igaz, hogy nálam állandó hőn/párán volt használva védve mindentől, de hogy egy pár éves obiról lejön a gyűrű.. ugyanmár
biztos nem venném meg. Ha meg nem volt extrém igénybevételnek kitéve akkor szimplán egy sz*r konstrukció, azért hagynám.
-
aleister
veterán
válasz
t_a_m_a_s #24651 üzenetére
Hát tudod, ez lenne a feladatom, vagy mifene.
Mondtam, vannak bizonyos obikkal kapcsolatos dolgok, amik elférnek itt. Főként ahol a kérdés megválaszolásában a váznak fontos szerepe van, vagy épp az ismert Nikon-Nikkor anomliák. A típusfüggetlen, triviális obis kérdésekkel viszont NE szemeteljük tele ezt a topicot, mert van saját témája!
Legyen ez a kérés a végszó!
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
t_a_m_a_s #23737 üzenetére
Tízezer forintért értelmesebb kiegészítőket is lehet vásárolni. Szűrő, kioldó, stb. Értem én, jó árúnak tűnik ez az obi, de akkor lenne jó játszani, ha valami mást is tudna a már meglévő kettőn túl. Más átfogás, jobb fényerő, makro képesség, vagy bármi. De szerinted mit lehet vele játszani amire a 18-105 nem alkalmas? Teljes mértékben le van fedve ezzel a gyútávval, aztán ott van még a 17-50 is.
-
gatesz
tag
-
Colonel993
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #22438 üzenetére
+1
Vakerán, és Obelixen is találni 700 HUF-ért körtepumpát...
Nem is kell sokat moddolni rajta (hátsó szelep modul testbe való fix ragasztása), hogy TÖKÉLETES legyen.Nekem ez a másodlagosom, de lassan többször szívesebben nyúlok hozzá [és többször is hansználom minden takarítósdira itthon], mint hogy a drága "kopjon"
-
gatesz
tag
válasz
t_a_m_a_s #22387 üzenetére
Amúgy csak annyit a körtepumpáról, hogy a gyógyszertári sem olcsóbb
Pont ma voltam megkérdezni. Olyan 2ezer forint És itt nem is inkább a márkára gondolok, hanem volt már nálam olyan példány, ami hát hogy is fogalmazzak kb olyat fújt, hogy inkább nem kommentálom. Gyenge mint a harmat
Az a baj, hogy ha netről rendelek, akkor nem nagyon tudom kipróbálni, ezért kérdeztem meg.
-
masterful87
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #22188 üzenetére
Na erre nem is gondoltam!
Pedig teljesen jogos, az emberek 80%-a ezzel veszi kitben a gépet, aki meg ennél jobbal veszi, az mi a francért akarna visszalépni, és egy 18-55-t venni...
Tehát tényleg el se tudom képzelni, akkor ki a fenének kellenek a legalapabb kitobik?!
Egy vásárló réteg lehet, aki 18-55-tel vette, és egy év után tönkrement neki, ők lehetnek az egyedüli felvásárlóréteg. -
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #21295 üzenetére
Engem korábban az bosszantott, hogy egy 18-105 csak budget obi, de mégis 70 ezret elkérnek érte. DSLR kategória, de ennek ellenére van amiről leomlik a zoomgyűrűn lévő gumi, vagy a tubus már kezdi elveszteni ellenállását a gravitációval szemben (lock gomb meg nincs).
Tudom ezek más jellegű problémák mint amit E.kutyus leírt a másfél millás szett esetében... azért 70k is pénz..Igazából most is zavar, de mit tehetek?! Ha nem akarok rendszert váltani, akkor hozzá kell szokni...
-
Kleroo
veterán
válasz
t_a_m_a_s #21295 üzenetére
Sajnos tökéletes nincs, és nem is lesz, de merni kell kifogásokat megfogalmazni. Ezekkel a problémákkal az a legnagyobb gebasz, hogy minden egyes körülmény adott a megoldáshoz, nem kell hardveres változtatás semmiben. Egy komolyabb szoftveres csomag kéne csak. És jól is járnának vele anyagilag is. Újabb pofon lenne főleg a Taminak és a Sigmának is, hogy így a nikon váz+nikon üveg használata esetén nem ismert fogalommá válna a shiftelés. Ami számomra igencsak zavaró tényező, és akár a legjobb üvegeket is sújtja. Zoomoknál pedig egyenesen őrjítő, amennyiben totál máshogy shiftel a különböző végeken. Élesebb szituban ez agyrém. És önmagában az elv dühítő. Nem feltétlenül lenne zavaró... sőt, lehet szimplán egy nem feszegetett megoldhatatlan probléma lenne, egy esetlegesen felmerülő pont a fázis af hátrányainál. De az obikat a nikon beméri hogy átlagosan mit tudnak, a korrekcióhoz, nem kell külön csak emiatt új eljárásokat bevezetni. A vázakban megvan az AF fine tune algoritmusa. Az objektívek minden adatot közölnek a vázzal, nem kell így az optikákon sem fejleszteni. Tehát csak egy mélyebb szoftveres átalakítás kellene, és 100%osan megszűntethető lenne a hiba. Ez a tény idegelő... És így továbbra is shiftelhetnének hardveresen az obik, ha ezáltal szebben rajzolnak. Mindenki nyer. Még az sem idegesítene ha pénzes update lenne, hisz könnyű megvalósítása ellenére lényegében kihúznák a fázisAF méregfogát.
A jó kis DX bevállt alapüvegeknél bezzeg nem is tudtam mit jelent a shift... azért ezis jelent vmit.... (neeeem, nem igénytelen voltam
)
-
spanyoll
addikt
válasz
t_a_m_a_s #21223 üzenetére
Főleg, hogy nem egy helyről hallottam olyan profikról kis hazánkban is akik olyan szinten szarnak erre, hogy mindenféle lenscap nélkül dobálják csak be a lencséket a táskájukba aztán ha irdatlan dzsuva van rajta akkor foglalkoznak vele, ha nincs akkor meg nobody cares
-
*Ropi*
félisten
-
válasz
t_a_m_a_s #20316 üzenetére
kocafotózásra lesz, portréra, tárgyra és lakáson belül fotózásra úgy érzem elég lesz a 18-55 objektív.
A mostani gépemen is van zoom, de inkább nem használom, mert csak állvánnyal lenne értelme.
Ha valamit közelről szeretnék lefotózni, például a fiamat, akkor közelebb megyek hozzá.Esetleg van valami ismert széria hibája amire figyeljek vásárláskor?
Mit nézzek meg rajta és hogyan? Miket ellenőrizzek le? Hogyan próbáljam ki a gépet?
-
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #20214 üzenetére
Figyeld meg, hogy az FF kihajtható lcd körül ugyanazok a körök fognak lemenni, mint anno a DX-en.
Most vagyunk a "gyenge pontnál" aztán jön, hogy nem oldalra hajlik ki, hanem lefelé és pl állványon nem jó... aztán idővel a " nagyon fasza ez a kihajtható lcd"...
Régen sokan szidták (mert nem használták), most már többen szeretik (mert használtak olyan vázat abiben már kihajtható az lcd...)Nem is néztem, hogy a D750 lcd-je tapperolós, vagy még mindig menügombokkal kell kvarcjátékozni...
-
nesa
veterán
válasz
t_a_m_a_s #20105 üzenetére
Jopar eve enis csinaltam kepet nekem a szines verzio is megvolt belole de azt sokan nemtudtak ertekelni ezert toroltem.
Szinten kezbol, nemerdemes ezt tulbonyolitani.
-
Andie
őstag
válasz
t_a_m_a_s #20105 üzenetére
Nemsemmi vagy!
És mivel lőtted ezt? Nekem a 200mm-en már jó 1-2 mp-es expóm van, azt kézzel nem tudom így kitámasztani
Ha jól értem akkor a szavaidból, a 2 "objektív" között a részletgazdagságban van különbség? Rosszabb minőségű képet készít - bár marhanagy méretben?hotkar: ez sajnos nem fér a fejemben, miez az 1200, és miért tudom én csak milliós nagyságrendben megvenni, mikor ebbe a sony-ba beletették 100ezerért...
-
mutyuru
aktív tag
válasz
t_a_m_a_s #20007 üzenetére
Tudom, hogy sok volna 15k-t adni erte, ezert is gondoltam megkerdezem itt is. Milyen markajut javasolnatok, amivel jok a tapasztalatok?
Kb. 150 termeket fogok fotozni es ott siman osszejon 500 kep es meg lehet ne is jarok majd a vegenel. Nincsen kedvem par orat varni a teljes feltoltesre.
-
Eszterrr
csendes tag
válasz
t_a_m_a_s #19964 üzenetére
Visszaküldtem visszakapom majd a pénzem..
Nem sokára elutazok, most kell szereznem valahonnan egyet 1 hét alatt..
Nagyon szomorú vagyok..
Gondolkozok most amúgy az 5200-ason mivel nincs olyan sok különbség árba, bár nem tudom hogy megéri-e, mert a jelenlegi tudásom még az 5100-hoz is kevés .. De ez majd változik..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest