- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- iGO Primo
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
Zs-a4m Iron Man Limited Edition - englishtaobao.net
-
HookR
addikt
Zs-a4m - taobao.com
- 234 x 105 x 188 mm (4,62l) -
mpierre
veterán
Mínusz 5 db pci-e slot-nyi magasság és kb kész is az itx verzió. Végül is nem is rossz ötlet.
Dremel, meg 2mm vtg alucobond (dibond) lemezből újragyártott oldallap hátra, meg előlap, a látszó oldalra pedig egy edzett üveg. Még is csinálnám, ha most kéne itx gépet építenem.
-
pillevas
csendes tag
Szép és drága hűtők ezek. Ninja után nem akarok még 15-20eFt hűtésre költeni. Gyárival most jól muzsikál egyenlőre. 35-40'C. az irja az
Intel CPU Temps - Kaby Lake
Core i3-7350K*
Idle Temp 25 to 33°C;
Normal Temp 45 to 60°C
Max Temp 100°C
http://www.buildcomputers.net/cpu-temperature.htmlHehát 60 fokig még jó leszek.
-
törölt tag
Oldal irányba nyertek 4mm-t, de a magassága 4 mm-t nőtt, hogy a hosszra kevesebb, meredekebb hőcső mellé is beférjen a slim venti.
Ezzel együtt a korábbi verziót megszüntették
-
Nem is rossz, bár porszűrőből egy sincs benne.
Bennem is felmerült, hogy az oldallapra kerülhetne 140mm-es venti, de még ha rendesen becsavarozom, kocogtatásra akkor is zörög kicsit az alumínium lap. Nem tudom, egy folyamatosan forgó/működő venti milyen rezgéseket generálna?
Az U2-re ugyancsak ráfért az a MOD. Persze nagyon pontos vágás kell hozzá, hogy utána is szép legyen az alu előlap; tuti CNC-vel csináltatnám.
+ ha az előlapi csatlakozók engedik, inkább 1db 180mm-es ventivel oldottam volna meg. -
Mercutio_
félisten
Hm, fincsi lenne, de tartok tőle, hogy cpu+VGA esetén kevés lenne a hűtés és szépen befűtene egymásnak a 2 komponens
No meg annak a rettenet belső usb2-nek a helyére tehettek volna vagy még 1 hdd-t, vagy ssd-csatit, a d-sub csatit már nem is mondom. (Persze tudom, mindkettő a PSO/POI, industrial célterület miatt van ott)
-
HookR
addikt
Az RX550-esek jónak tűnnek bele:
- HIS RX550 4GB GREEN Slim-iCooler OC
- XFX RX550 4GB Core Edition OCEllenben a single slot-os GTX1050 Ti-k végén legalább 3mm-t le kell reszelni a műanyagból (208,5 vs 211mm), hogy beférjen.
- ELSA GTX1050 Ti 4GB SP
- Inno3D GTX1050 Ti (1-Slot Edition) (Mintha ez utóbbi lenne benne a gyári képen is) -
-
AusWolf
őstag
SFX tápnál vigyázni kell. Bizonyos házakba csak ATX adapterrel lehet beszerelni. Én is gondolkozok, hogy lecseréljem az enyémet SFX-re, mert a vízhűtésem csövei nagyon erősen hajlanak a hosszú táp miatt, csak nem tudom, érdemes-e rászánni a pénzt és az energiát. Ez az első vízhűtésem, nem tudom, mennyire kell tartani a hajlítgatástól.
Merevlemezt illetően szerintem nem vészes a 3,5"-es 7200 rpm-es meghajtó. Ha csend van, akkor kicsit hangos, de nálam is úgy van beállítva, hogy egy idő után lekapcsolja magát (mondjuk van, hogy valamilyen háttérfolyamat visszakapcsolja, amit jó lenne kiszűrni valahogy). Nekem azért kell ez, mert erre van telepítve a játékaim nagy része, és nem mindegy, mennyit kell várjak egy-egy pálya betöltésére. Volt 5400 rpm-es laptop vinyóm is, azzal néha kínszenvedés volt. Arról nem is beszélve, hogy a kis HGST-t nem érdekelték a Windows energiagazdálkodási beállításai, ő minden esetben lekapcsolta magát 5 másodperc (!) tétlenség után. Ez eredményezett olyan szépségeket, hogy pl. Mass Effectben gyakran késtek, és/vagy akadoztak a dialógusok - merthogy ott a beszédet a háttértárról streameli a játék. Ezek után azt mondom, inkább legyen egy hangyányit nagyobb zaj. Játék közben úgysem hallom, üresjáratban meg lekapcsol.
-
Peterhappy
őstag
Köszi. Akkor elég egyértelmű, hogy SFX-re van szükségem.
Döbbenet számomra, mennyivel kisebb a Corsair (100mm x 63mm x 125mm), mint a Pure Power (160 x 150 x 86). Viszont az Corsair SF450 450W full moduláris, úgyhogy e tekintetben lehet, hogy lesz még vele bajom.
Hogy igazán őszinte legyek, ma akadt a kezembe egy vonalzó és most kezdett el összeállni a fejemben, mekkora is lesz az egész gép (190×277×254 mm).
Így belegondolva tényleg milliméter és tényleg minden plusz kábel számít.HDD: Zene szinte mindig szól, ha be van kapcsolva a gép. Akkor lehet, hogy a 3,5" kiesik. Köszönöm.
-
cinemazealot
addikt
-
Peterhappy
őstag
-
törölt tag
Összeférceltem, ha nagyon ügyes vagyok 145-140mm-re le tudok menni a 160-ról!
A bökkenő annyi hogy SFX táppal is orális szex jellege lesz: Lenne hely neki, igaz hogy el.. a szellőzést, és az alsó részen az "ívnél" ki kellene vágni, de megoldható...Ebből is legallyazott ATX táp lesz, méretre gyártott kábelekkel
(#40266) vighpeter: Gondold át alaposan, a kábelek elvezethetőségéig bezárólag mindent, ha minden egyértelmű, és kivitelezhető csak akkor rendeld meg az alkatrészeket.
Esnek be a jobnál jobb H-s alaplapok, én meg nem számoltam velük@40252
inni kéne
-
-
törölt tag
Az ilyen lapos-de széles koncepcióra épülő megoldásokat megnéztem, de nem találom szépnek.
Ha nem pont szemből nézzük a monitort, egyből a parazita tűnik fel rajta, mint egy jóllakott kullancs, kevéssé látszik benne az integráció.A monitorom és a talpa hátsó része között van ~100mm mélységben, ha kiváltom a tartó funkciót és csalok hozzá +60mm, attól még nem kellene használhatatlanná/elhelyezhetetlenné válnia, mint monitor?!
-
törölt tag
Részleteiben sok hasonlóságot vélek felfedezni a Cooltek Coolcube irányvonallal.
Ha elég olcsó lenne, kellene egy ilyen, hogy kicsit átszabhassam(#40237) AusWolf: Ha a léghűtőd jobb hőmérsékleteket produkált álj vissza rá, mert az lesz a vége hogy: lecseréled a tápot kisebbre, lecseréled a házat nagyobbra, lecseréled a compakt-vizet még erősebbre, csak azért hogy kompakt víz legyen a CPU-n...
A végén lesz egy nagy drága házad, drága tápegységgel, hangos de sz@r szellőzéssel, 10 fokkal hűvösebb CPU-val.Megéri ez?
-
-
SPQR
tag
Igen. Fele ilyen fele olyan kábeleket használok. Úgy néz ki ezeket sikerült szépen elhelyeznem a HDD-k közelében. Talán így ezekkel elégedett is vagyok, inkább a tápkábel elrendezése a problémásabb mert egy kábelen van 4 csatlakozó (2 sata táp, 2 molex) és a vinyók szembe fordított elhelyezkedése miatt ide-oda tekergetve lehet csak a sata tápokat felhelyezni és ez miatt van ott kábelrengeteg. Az lehetne megoldás ha a moduláris tápomhoz olyan lágy, hajlékony kábeleim lennének amelyeken 1 db sata táp van. Ez mondjuk elérhető lenne egy kis barkácsolással. Gondolom gyárilag nem létezik ilyen megoldás.
mod.: Mondjuk ha az Atlasra esik a választás akkor csak a 2 borda közé teszek ventit és a kábelek 'nem fognak érdekeleni'.
-
AusWolf
őstag
Köszi a javaslatokat.
A Thermalright AXP-100 jónak tűnik, az AXP-200 viszont ugyanaz a kategória, mint a Shadow Rock LP: a hatékonysága nem kérdéses, a mérete viszont igen. Ezért is szemeztem a Cryorig C7-tel. Az egy jó kompromisszumnak tűnik teljesítmény, hang és méret között. Igazából nekem a gyári Intel hűtő is megfelelne, ha nem lenne ilyen hangos.
A játékvíz gondolatával is eljátszadoztam, de az nekem még nagyon ismeretlen terület.
Tartok tőle, hogy sok vele a karbantartási munka, meg a kockázat, hogy valahol esetleg ereszt a rendszer. Ha netán mégis rászánnám magam, akkor milyet ajánlanál?
-
SPQR
tag
Remek.
Ez meglévő hűtő volt azért próbáltam be.
Előtte egy AXP 120 volt rajta csak az a másik vasba kívánkozott.
Jó a megfigyelőkéd
Akkor hűtőcsere lesz!
De azért még kérdeznék.
A node 304 -ben 6 hdd van és a kábelek épp hogy nem érnek bele a processzor ventibe, ráadásul a ház hátulján ott van a másik venti ami kifele fúj a házból és amint nézem az Atlas elég nagy így nem tudom mennyire férne el gond nélkül. -
jim bcs
nagyúr
Van itt is egy pár adat, hátha kellene neki
-
megema
őstag
Én olyat láttam valahol, hogy 1 TB-os tányérokat használ a WD. Szóval elvileg 8.
(#39990) Erdei88: Ez már héliumos, teljesen más. Ha Paticenek nem lesznek ilyen tapasztalatai, akkor csinálok vele valamit, csak macera az adatokat pakolászni. Amúgy a bolt hasonló esetben (2. bekezdés) visszakapta a lemezt, hogy hibátlan.
-
energy4ever
addikt
Nem, kivegeztem egy flex-el.
Felulrol a 4. kep. Ott lattni, hogy a qb one elolapja ennek a gepnek egy resze. Pl bekapcsologomb is maradt, meg a ledek is. Illetve az alaplap tartasaert is a QB one alaplap tarto szerkezete a felelos ebben a gephazban is.Am a QB One remek gephaz volt. Szerintem vegul ebben a reinkornacioban jo sorsa lett igyis.
-
UT2004
csendes tag
Köszi a kérdést! jól látod, nem a hordozhatóság a fő cél, egyszerűen a konfig nem lesz tuningolva, de valszeg még bővitve sem nagyon, néha viszont lesz hordozva. Ezért sem mennék el nagyon a ''legyen minél kisebb'' irányba. Igy jött a mini ITX ötlete, de ha tévúton járok ezzel az elképzeléssel, javits ki.
Ezért valamelyik nagyobb mITX haz egy i5 7500-zal + megbizható alaplap, 256-os SSDvel + 1tb HDD lenne kb a kiindulas, 2x8 gb ram + tap.( kesobb videokartya bovites)
https://ipon.hu/webshop/product/philips_bdm4065uc/1027235 ilyen monitorral hasznalnam, az mar megvan.
-
törölt tag
igaz. max akkor jatszanek ilyesmivel, ha tenyleg nem lenne tobb helyem.
(jol latom, hogy a Raya zold elolapos valtozatat a bronz elolaposbol fotosoppoltak?
)
Duracellm:
mar mindent kitalaltak. ezert hajlamosabbak az emberek guglizni mint gondolkodni. bar neha nem art egyiket sem...najo, megyek dolgozni, mert ez igy nem palya
-
MPeter87
őstag
Lian Li PC-Q21-ben a proci felől szív a táp, viszont ebben az esetben mondjuk egy Scythe Kozuti jó lehet, nem? Persze én csak G4560-G4600 procival gondolkodom ebben, dVGA nélkül, plusz alulra egy 12centis venti. Netezős, filmezős gépnél gondolom a proci nem termelne akkora hőt, hogy a tápnak (is) melege legyen.
Vagy célszerűbb lenne inkább olyan hűtő, ami az alaplap felé fúj, így hűtve a VRM-et is? Mondjuk gondolom az alaplapnak se lenne túlságosan melege ilyen igénybevétel mellett. -
törölt tag
+1 a supermicro cuccoknak.
otthon vannak szerver temaban, sok lapjukat nyuzom es elegedett vagyok.
az lehet viszont buktato h ok szoktak neha jatszani a labkiosztassal, bar igaz h azt eddig csak a riser-splitter kartyaiknal lattam. mielott megveszed a riser-uket erdemes lehet utanaolvasni h ez a hagyomanyos 1-1 riser-e vagy varialtak vele valamit. jo esellyel sima riser. -
a VGA szellőzésének ne az alaplap* legyen az útjában, hanem az oldalablak
Jogos. Nesze neked variálhatóság.
Egyébként jobban megnézve annyira nem tragédia: ha alulra, a táp elé bekerül még egy komolyabb 140mm-es lapát, az már elég lehet.(#39670) shteer
Ha a Fortress Mini bejött neked, akkor nyilván ez is be fog... gyak. edzett üveges Fortress. Egyébként 1-1 diszkrét fehér LED-sorral bitangjól nézhet ki, csak aztán kell neki egy külön komód, amire ki lehet állítani, és megfelelően gyönyörködni benne.A €110 árra még kíváncsi leszek hogyan alakul itthon, ha nagyon elkanászodnak a kereskedők, akkor lehet megéri rendelni németből.
(#39673) Patice
Fektetveee? Erre nem is gondoltam, de végül is miért ne?
Nappaliban szépen mutatna a TV alatti polcon, illetve az alulra kerülő üveglapon rajta lehet hagyni a védőfóliát. -
Nerazim
őstag
Köszi végigbogaráztam vannak közte elég jók amik még szóba jöhetnek, sőt a Tt core V1 e- még kacérkodtam is csak mivel az asztalra szánom ezért azt is kell néznem mennyi hely marad nekem. Viszont találtam egy Sharkoon CA-M klónt az aprón. Ez a Realan E-D5 mennyire ajánlott? Elég tetszetős és lényegesen olcsóbb, mint a cápás kuckó.
-
HookR
addikt
-
Goose-T
veterán
Melyik SFX táphoz adnak ATX átalakítót? Hirtelen a Zalman 450-esére gondoltam, de ott nem írják a tartozékok között. A Silverstone cuccáról meg ugye nem túl jók a vélemények, mintha nemrég lett volna itt egy garanciába visszaküldés.
A Gigabyte RX560 egyébként 19 cm hosszú és két ventilátora van, az ATX táp pedig 14 cm hosszú, tehát az egyik venti fele biztos szabad levegőn lesz. Az talán elég lehet.
-
jim bcs
nagyúr
"Mivel alaplap és CPU-hűtő függvénye, hogy a kidudorodó rész alá esik-e"
Pontosan, ennyire egyszerű a válasz ráEgyébként sunyiban ott van a specben, hogy "Motherboard to side panel height: 51mm Maximum", mivel a Cryorig C7 (47mm) sanszos, hogy 50mm körül lehet a plafon ha jó az alaplap elrendezése, vagy rosszabb esetben 48mm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Napelem
- Építő/felújító topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Internet problémák
- Micro Four Thirds
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest