- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
Grave_444 #35814 üzenetére
miért nem raksz bele sfx-et? azzal kb ez a plafon amit be is tudsz rakni (nekem ez volt benne, de miliméterre be kellett játszani):242.5(L)X 111.5(W)X 41 (H)mm Dimension /mm
mindjárt lemérem neked
-
havenday
tag
válasz
Grave_444 #35061 üzenetére
Legalább bírná
Még ezt néztem ki, asus z170 i pro gaming, ez is tetszik. Van valakinek ilyen lapja? Az lenne a kérdésem, hogy a csomag tartalmazza a beépített wifi hez való antennát? Se a képeken nem látszik, se a leírásban nincs. A fentebb említett maximus viii impact lapnál a képeken és a leírásban is szerepel. -
zsoltee10
addikt
válasz
Grave_444 #34971 üzenetére
Érdekes gondolat megfordítani az elrendezést, de én maradtam az eredetinél. Egy forró vga-ról a meleg levegő felfelé szállva melegíti a procit is.
Egyébként összeraktam a Metis házba a következő konfigot:
Asus H110I Plus
i5-6600
Corsair: 2x8GB 2400MHZ DDR4
Corsair SF450 táp
Samsung 750 EVO 500GB SSD
Raijintek Ereboss proci hűtő.A táphoz nem adtak ugyan SFX/ATX átalakítót, de egyetlen alátét elég volt, hogy masszívan 3 ponton rögzítve legyen, így alulról friss levegőt kap a táp.
VGA még nincs, ezért az SSD-t ideiglenesen a 3,5" helyre tettem.
A gyári tápkábel elvezetésnek sok értelmét nem láttam, kiszereltem és a ház alól bukkan elő...A Raijintek Ereboss gyönyörűen elfér, csak a 14cm ventilátor beleütközik az alaplapon található alkatrészekbe, és kilóg a házból, így nem tudom feltenni az oldalát. Könnyű megoldás lenne betenni egy 12cm ventit, csakhogy ez a 14cm slim venti nagyon eltalált darab, a Biosban beállítottam a venti profilt, így éppen elindul és mindössze 400-as fordulaton teker, így totál néma. 600rpm-en már hallom a hangját, de 400-on már nem és van annyi minimális légáramlás, hogy a proci hűvös marad terhelés nélkül.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Grave_444 #34955 üzenetére
Köszi.
Előtted levő hozzászólásomban írtam le mi van a gépben.
-
imibogyo
veterán
válasz
Grave_444 #33585 üzenetére
Több helyed van benne, mint nekem volt...
-
HookR
addikt
válasz
Grave_444 #33480 üzenetére
In Win IP-AD150A7-2 tápban Sunon MagLev HA40101V4 venti lakozik - aliexpress.com
-
dudi
senior tag
válasz
Grave_444 #33215 üzenetére
sziasztok,
még mindig házat keresek, azóta annyit változott a dolog, hogy rendeltem egy hd-plex AC-DC belső tápot, aminek a méretei 150x52x40mm. Ennek kéne beleférnie egy a Chieftechez hasonlóan kicsi házba.
Létezik ilyen?
-
válasz
Grave_444 #32845 üzenetére
Pont őt csomagoltam ki tegnap
Azért vannak kompromisszumai, ami miatt általános használatra nem ajánlanám:
#1: nincs rajta Displayport
#2: az m.2 nem tud m.2 pcie SSD-kkel dolgozni, a mellékelt kis wifi-kártyát és mSATA SSD-ket kezel
#3: a wifi-antenna rögzítése igényel egy-egy alátétet (mondjuk ez részletkérdés...) Ami visszajelzéseket olvastam, azok szerint a wifi erős(amúgy kb könnyebben találsz wifi-s lapot, mint wifi nélkülit, sokukhoz hozzávágják a kis m.2 lapocskát
)
Ezeknek kéne még utánanézni (saját kezemben sajna nem járt):
Ezeken aztán van minden, ami szem-szájnak ingere... DP, m.2, a drágábbik kettőn USB3.1 (bár utóbbinál utána kell nézni, hogy gen2-e)
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #32495 üzenetére
A meleg, a ház tetejében áll meg, így Inkább fél-passzívat válaszd.
Ha elkezdi ontani a meleget a VGA, már nem fog zavarni hogy elindul a tápban a venti, mert nem ez fogja meghatározni a gép zaját és mégsem sül meg a táp.Passzív táp oda való, ahol lehet túlnyomást csinálni a bemenő ventilátorral(itt nem lehet).
Valamint a meleget adó alkatrészek alatt, vagy teljesen külön légtérben lenne elhelyezve. -
Goose-T
veterán
válasz
Grave_444 #32435 üzenetére
Nekem Metisem van, VGA nélkül használom, egy AMD A10-7850K alapú konfig van benne. Itt vannak képek róla.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Grave_444 #32440 üzenetére
SG05-ben strix 960
-
duo
addikt
válasz
Grave_444 #32319 üzenetére
Ahha. OC tweakeknél van? Nem igazán igazodok még el a seggszikla alaplap csicsás bioszában. Mit keressek?
Szerk: Az elülső venti az alaplapra van dugva.
Grav444: Azt nem mondtam, de azért van az alaplapra dugva mert ugyanigy el sem indult a hatlapi szirszarra dugva... -
duo
addikt
-
#TOTTI
őstag
válasz
Grave_444 #31771 üzenetére
Azért nem befelé mert nem lenne ami kifelé szívna, mivel a táp fordítva van az nem játszik (500-as fordulaton van), a pocihűtő szív és azt így tartottam megfelelőbbnek. Az első ventilátor -15-25 fokot jelent és kb. 2 perc alatt visszahűlnek az alkatrészek 30 fok körülire.
Ezek a hőmérsékletek fél óra 3D Mark után, azonnal kifotózva, látszik, hogy a max is türhető.
A kifelé szívó ventilátor nélkül a lap 78 fokra is felment és érezhetően meleg volt a ház, így viszont fémesen hűs marad. A színe nem stimmel, de jó fajta és ez volt itthon bontatlanul.
Fontos cél volt, hogy idle/netezés/stb. ne legyen több mint 15-20 dB.
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #31672 üzenetére
Szia!
Ezt ajánlották Melyik tápegységet vegyem? Ez jó? -
Archttila
veterán
válasz
Grave_444 #29708 üzenetére
proci (4690K) idle ~33, load ~5x (H75 rajta 2db AKASA Viper)
VGA (GTX970) idle 31, load 73 (Tomb Raider ULTRA 2xSSAA) magasabb RPM mellett persze tudott 65C-t is de azt mar az asszony nem szerette(London Airport)
#29709 kisza25
Az emlitett ventiken kivul miket probaltal meg? A ket AKAS-at is meghirdetem holnap, aztan lassan kigondolom mi legyen a procin+hatul.
-
-
válasz
Grave_444 #29635 üzenetére
Pontosan. Egy laptop töltővel üzemel, és a sata portok mellett van 2 csatlakozó, ami adja a kraftot a vinyóknak, így nincs annyi szar kábel. Még pontosan nem találtam meg a házat sem hozzá. Amit kinéztem az dög nagy, abba mehet sima tápos is. Mindkettőnek van előnye és hátránya.
Néztem egyébként az utód SoC-ot is N3150 személyében, de gyengébb teljesítményben. Bár mondjuk, hogy viszi a H265-ös lejátszást is, bár az nem tudom mikorra fog egyáltalán elterjedni.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
Grave_444 #29473 üzenetére
Kéztől vettem a fentebb leírt konfiggal adapter nélkül (12k), de újonnan jár hozzá mind a kettő (~12k). Nekem egy Asus C8HM70-i/HDMI lapocska fog beleköltözni (jókor vettem anno, 13k volt, most meg ...) 2x2-1333 rammal és egy V300-as SSD-vel. Holnap tervezem az áttelepítést, akkor rálesek az értékekre is. Egyébként én is mozizós-netezős gépnek rakosgatom össze. Ha ilyen házat választanál, arra figyelj oda, hogy a bele szánt lapnak a front panel-je essen minél közelebb a ház gombjaihoz, ugyanis a vezeték kvarövid.
-
tomi0128
csendes tag
válasz
Grave_444 #29348 üzenetére
- USB-s wifi-t nem akarok. Azokkal eddig csak szívtam.
- A házhoz nem ragaszkodom, de ha nagyobb akkor inkább szélességben és mélységben legyen nagyobb mint magasságban.
- Ezek a tápok tényleg jobbnak tűnnek.
- A ramból nem éri meg a 2400-as? Nem érzékelhető az a 800 MHz különbség? -
válasz
Grave_444 #28521 üzenetére
Pedig én mindegyik Ux silver mellett azt látom hogy "Kifutott termék" avagy ne várd, hogy lesz belőle valaha is több, vagy "Nincs raktáron" az-az majd egyszer talán lesz.
Fekete nem játszik, plexis nem játszik. U1-ből vennék pirosat is, ha épp lenne. De az úgy látom nem volt csak U2-ből.
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #23437 üzenetére
+1
Nem K-s CPU-nál kupak alatti hővezetés nem sokat számít, sőt lehet alulfeszelni is cpu-t.
Jót tesz az alaplapnak és a hőmérsékleteknek/fülednek is.
+20k-t költheted VGA-ra az több FPS-t hoz mint a +100Mhz a cpu-ban.Ha tanácstalan vagy, akkor nézd meg a kiszemeltjeidhez tartozó visszajelzéseket újtojáson.
-
-
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444 #23066 üzenetére
Egy 280-as dualradi lenne az alaplap fölött
, ami ~142-144mm széles + egy 50mm átmérőjű tartály a radi és a VGA között.
Ehhez kellene 192-194mm hely...de megoldom, ezen a pár milliméteren nem múlik#23068
Az király.
Egyszer, ha minden jól megy, akkor teljesen egyedi házam lesz, de addig kellene valami, amibe bele tudom rakni a gépet, mert már hetek óta a polcon vannak az alkatrészek...és a Node 304 áll legközelebb a terveimhez.Más:
Neked volt már SG05-öd is.
Papíron tisztában vagyok a két ház méreteivel, illetve SG05-öm már volt is ugyebár...
A kérdésem az lenne, hogy a valóságban sokkal nagyobbnak hat a Node 304 vagy nem tűnik olyan nagynak a méretbeli különbség? -
válasz
Grave_444 #22622 üzenetére
Oldszkúl fazon vagyok, kell.
(#22620) burny
Szép darab, de ennek sincs ODD-je.Egyébként köszi mindenkinek az ötletelést, de szerintem már végigzongoráztam a piacot, szóval már csak magamat győzködöm.
Az ISK600 kicsit azért nem tetszik, mert az HDD-k elhelyezkedése túl közel van a procihoz, és nem kapnak közvetlen légáramlatot / hűtést. Nem tudom, hogy ez mennyire lenne megoldás, de én a bal oldali rács alatt a vázhoz csavaroznék két 92mm-es ventit, azok talán elég levegőt tudnának már befújni.
Vagy az Elite 120-as oldallapját vág(at)nám ki hátul, hogy rácsavarozzak egy 120mm-es kavarót, kívül meg egy fekete, fém porszűrővel fedném a nyílást.
Vagy marad simán egy 250D.
Szóval vannak ötleteim, de nem szeretném elkapkodni, ráér a projekt...
-
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444 #22600 üzenetére
Csak a 450-es táppal szerelt változatnak fekete a belseje + a nemrég megjelent táp nélküli Lite változatnak.
Az USB3-nak nincs köze a ház belső színéhez.(#22601) Hanok
Igen...a tápos témát pedig benézted.
Az ST30SF külön megvásárolható tápegység, a 300W-os "gyári csomagban" a jól bevált, régi FSP cucc van. -
Hanok
senior tag
válasz
Grave_444 #22600 üzenetére
Pedig USB3-as és nem fekete a bele. Elmondásod szerint elkelt már mikor beszéltünk
Ezért rendeltem...
SG-05 USB 3.0 x 2 (SG05B-USB3.0, SG05W-USB3.0 only) és itt a képeken nem fekete a belseje...Kicsit odébb van kép USB3-ról a rácson átnézve ott sem fekete a bele, de végülis ez legyen a legkevesebb, úgy sem azt nézegetem. A táp kicsit jobban zavar, de sajnos ott is csak a 80+-ost írja nem a 80+ Bronze-ot..Tehát a csomag tartalma megfelel a valóságnak...Merlinből van.
Jah...USB3-at rá sem tudom dugni az alaplapra mert nem fér el a hűtő alatt...Mondjuk még ez sem mozgat mert nem használok usb3-as ezközt...
-
PyroS
senior tag
-
Patice
nagyúr
válasz
Grave_444 #22399 üzenetére
OK.
Régóta követem ezt a topikot is, nem ismeretlen a téma már, csak eddig mATX lapra esett a választásom (lesz egy eladó) + korábbi ház (LC-Power 1400MI) + táp (Be Quiet SFX Power 350W) is megy a háztól.
És ebbe a házba elméletileg csak mini-ITX lap mehet, gyakorlatilag mATX is simán. Max. az optika rálóg a RAM-okra.
-
válasz
Grave_444 #22274 üzenetére
915F. a táp a ház elejében van (F mint front), ergo elférnek bármilyen batár hűtő is, cserébe nincsen hdd bracket, mert a táp került a helyére, és elfér egy végtelen hosszú vga is. a képen nem látszik jól, de a táp mellett még bőven van hely 1 vganak, tehát egymás után beférne kettő a képen lévő 280x dc2tből.
-
válasz
Grave_444 #22236 üzenetére
Koszi, akkor ez tisztazodott. Az ssd mar megvan, meg a processor is /4690k/ Ami meg nem tisztazodott, hogy milyen processor huto legyen. Melyik a legjobb ilyen huto, ami ebbe a hazba belefer? Az alaplap az lesz ami a kepen is van. Msi z97 gaming. Korabban ugy volt, hogy nem lesz benne vga, akkor ugy volt, hogy eleg lesz bele a seasonic g 360w tap. Viszont, ha teszunk bele ilyen vga-t akkor talan jobb lenne bele a 460w platinum? Jesszus egy vagyon lesz ez mar
-
válasz
Grave_444 #22232 üzenetére
Azert kerdeztem, mert pont ilyen hazzal lesz veve egy gep. Ajandek lesz, de nem biztos, hogy most lesz keret VGA-ra. De ahogy sejtem a kedves fiucska akie lesz, az addig ugy se nyugszik amig meg nem veszem hozza
Ezert fontos tudnom, parom azt mondta, hogy talan ez jo lehet bele. Viszont ez sem thin ahogy nezem
Egyebkent ez a VGA eleg jatszani, en teljesen hulye vagyok hozza?
-
maláj
addikt
válasz
Grave_444 #22224 üzenetére
jó - bár nem bántam volna ha fém teljesen az egész
ha a borda úgy áll, hogy a ház 2 oldala fele le tudja róla fújni a venti akkor szerintem működhet ...szerk #1: apunak 24k-ba volt
szerk #2: GA-E350N-USB3 + 1x4GB DDR3 ram + Corsair Force 120GB SSD ami benne lakozik jelenleg
-
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444 #21937 üzenetére
Hivatalosan az sem, csak néhány gyártó megoldotta...marketingnek és eladásnövelésre biztos jó volt. Gyakorlati haszna nem sok van, mert talán 1-2FPS nyerhető a PCI-e 3.0-al.
-
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444 #21934 üzenetére
Úgy hogy a H81 csak azt támogatja.
De sok mindent szerintem nem vesztesz a PCI-e 2.0-val sem. Minimális a tesztek alapján a 3.0 sebességelőnye. -
kisza25
félisten
válasz
Grave_444 #21909 üzenetére
load nekem is hangos volt a Sapphire HD7870
Most nézem, csak nem nagyobb tápot veszel, meg másik házat, te rosszabb vagy mint én
lakhatnánk közelebb könnyebben cserélgetnénk, nekem most felesleges a 450-es táp és a ház is mindegy, mert mostanában nem megyek ki dolgozni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Subaru topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vicces képek
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest