- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Második bétánál jár a One UI 8
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Magyarított Android alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
eight
senior tag
Mivel még sem Evolv sem Metis nem volt a közelemben (csak fórumokon és cikkekben láttam), ezért nem tudom. Jobb a Metis?
Ha jól látom, kellene vennem egy új CPU hűtőt, mert a tervezett nem férne bele, és a videókártyából is kicsi kellene, bár tényleg aranyos kis háznak tűnik.
Evolvot Duracellm... ajánlotta, topicgazdaként, gondolom csak nem ajánl rossz házakat, vagy víz nélkül talán nem érdemes foglalkozni vele?Egyébként még egyszer köszönöm szépen mindenkinek a mai segítséget
-
A Thermalright AXP-100 <50dB zajjal és 60mm magassággal* lehűt neked egy fullos i7-et, ez már elég sok házba befér.
Egy ideig szemeztem anno a PC-Q01-gyel, ebbe elég termetes hűtőt és ATX tápot is berakhatsz, ennek ellenére mégse koffernyi méret. Bár ezt a hűtőmániát tényleg csak 50W felett fogyasztó procinál értem meg, alacsony feszen járatott i3-nál felesleges ezen rágódni. Inkább a házban legyen jó a szumma légáramlás és normálisan legyen pasztázva a(z akármilyen) hűtő. Normális paszta (pl Arctic MX-4) jól elkenve mínusz előre rátrottyantott intel kaki =~5°C.
*ha a proci feletti rész rendesen perforálva van, akkor nem kell sokkal több hely, mondjuk 70mm.
#33343: ámen
-
-
-
HookR
addikt
Pontosan milyen PicoPSU-val akarod használni azt a HDPLEX 160W AC-DC-t? Csak mert ez ugye 19,5V-ot ad, tehát a CPU és a GPU is a PicoPSU 12V-járól kellene, hogy menjen.
"Tehát nekem nem szempont a cpu-ra ülő atx táp, ugyanis olyan nem lesz."
Igen, ott hirtelen megfeledkeztem róla, hogy nem szempont az ATX táp."Így esetleg létezhet nekem való házikó?"
Először talán a táp kérdését kellene tisztázni, mert gyanús, hogy így nem lesz dVGA a rendszerben. -
HookR
addikt
Nem vagyok nagy rajongója azon házaknak, ahol a tápot a top-flow hűtő szellőzésének útjába helyezik, de ez még a vállalhatóbbak közé tartozik a max. 105mm-es CPU-hűtő magassággal (Mondjuk egy ventivel együtt max. 85mm magas példány mellett is marad 20mm szellőzésre.) és az oldalán perforációval a táp számára.
-
HookR
addikt
ASRock H110M-ITX-es lapon nincs M.2 foglalat, helyette inkább Gigabyte GA-H110N, vagy MSI H110I Pro.
Háznak az In Win BQ sorozatát mondanám (lásd még: Gamemax ST102 / Gamemax Zhuge / Nox Vexa), ha lehetne őket itthon kapni. Az igényesebb alu előlapos változatot ellenben lehet, csak az cserébe drágább is: In Win Chopin
Ezekhez sajnos mindenképp meg kell venned a tápot is és csak 2.5"-es HDD fér beléjük. Megfontolandó a 3.5"-es HDD-t külső USB-s házba rakni, mert ha szempont a halk működés, akkor a házon belülre a 2.5"-es a csendesebb.3.5"-es HDD-vel például:
- In Win BM sorozat.
- Jonsbo(/Cooltek) U1Esetleg Silverstone ML06 (vagy műanyag előlappal ML05), de ebbe az SFX táp és a 2.5"-es HDD keret helyére neked kell megoldani a táp és a 3.5"-es HDD rögzítését.
(#33299) Minstrel: Ez egy meglehetősen nagy méretű ház. Sem a tápegység, sem a hűtő tekintetében nincs különösebb mini-ITX specifikus megkötés. Az alaplapon a CPU-foglalat is középtájt van, szinte akármelyik toronyhűtő mehet rá.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen CPU hűtőt vegyek? -
Grave_444
nagyúr
2,5" HDD halkabb lenne, olcsón lehet cserélni.
Házból én ezt venném. Chieftec IX-03B-OP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest