- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spgabor
aktív tag
válasz
hegegabi80 #45290 üzenetére
Köszönöm a tippeket mindkettőtöknek.
Nem azonnal kell, nézegetem is az aprót, de eddig amit találtam low profile kialakításút, mind magas volt, vagy nagyon drága. -
válasz
hegegabi80 #45200 üzenetére
Antec ISK110 VESA-U3
Picit drága, de minőségi vas, amihez már gyárilag adják a paneltápot, és a külső adaptert... szóval megéri. -
viperabácsi
addikt
válasz
hegegabi80 #45182 üzenetére
Ez egy I7 4770 ahhoz elég lesz , és nem hajszárító hanja lesz neki?
-
válasz
hegegabi80 #45137 üzenetére
Miután összecsavaroztam a házat, megint stabil lett, szóval ettől nem kell félni...
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #45133 üzenetére
Az volt, csak már annyiszor szedtem szét és raktam össze, hogy kicsit megkopott itt-ott, szóval upgrade előtt inkább vettem egy újat
-
válasz
hegegabi80 #45129 üzenetére
SFX táp, Trolee-féle átalakítóval.
Az alaplapi tálcáról kivágtam azt a kitüremkedést (ettől mondjuk kicsit instabil lett a fémlap), és rácsavaroztam egy megvágott [1x 3.5" -> 2x 2.5"] átalakítót, benne a merevlemezekkel. Így akár még 2db 3.5-ös HDD is beférne, ha kivenném a felső ventilátort, és a VGA-t lecserélném valami 1 slot-os LP modellre. -
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #45129 üzenetére
Nekem már az újabb variáns van.
-
válasz
hegegabi80 #45123 üzenetére
2db 2.5"-os HDD-t szereltem oda, a táp mögé, pedig nekem is a Classic változat van. Átlag felhasználás mellett 30-32 fokosak, folyamatos terhelés mellett mennek fel 34 fok körülre... bár én a táp fölé vágtam egy 120mm-es ventihelyet, lásd régebbi kép:
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #45123 üzenetére
Nekem ott van, de fingom sincs hány fokos. Remélem segítettem
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #45100 üzenetére
Nem látod, hogy világít a ram?
Látom megérte beruházni rá.
-
VTom
veterán
válasz
hegegabi80 #44982 üzenetére
Az ID cooling ventik mind hangosak, legalábbis azok, amiket eddig próbáltam (120mm, 140mm)
Ez a kis 92-es 2500-at pörög, ott már garantált a helikopterhang, de szerintem a 4440-re be tudod úgy lőni, hogy optimális legyen. -
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #44933 üzenetére
Sokan próbáltuk már mind a kettőt!
de 2012 óta a létező összes verzióba megnézték már a srácok a ház külföldi topikjában.
Ha be fúvásra rakom a két alsó ventit akkor feleslegesen felfűti a procit/lapot, és a VGA lamelláira fújt levegő is csak egy újabb zajforrása lesz a gépnek. [link] -
Pete55555
addikt
válasz
hegegabi80 #44926 üzenetére
5-össel simán rámennék, vagy amennyit enged.
Az én Cubitek Mini Cube-om gyári lyukait is átfúrtam, eredetileg 4mm volt, most asszem 5,5mm lett.
-
eastsider
nagyúr
válasz
hegegabi80 #44921 üzenetére
Melyik vált be ház talpnak?
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #44917 üzenetére
Arra figyelj majd még, hogy a fúrt lemezrész legyen jól alátámasztva, nehogy elgörbüljön. Pl egy satuba befogsz erősen egy erős fahasábot, vagy asztalos szorítókkal egy erős asztalhoz rögzíted úgy, hogy bő 30 centi kilógjon, erre a kilógó végére tudod tenni a házat, így nem kell szétszedni sem. Ha van pereme annak a lemezrésznek, gondoskodj róla, hogy ne azon támaszkodjon, hanem feküdjön fel a fúrt lemez. A másik, hogy lassan fúrd, és a furatok között tarts szünetetet, hogy az anyagnak legyen ideje lehülni (5-10 furatonként tarthatsz hosszabb szünetet is). Az se baj, ha használsz kenő-hűtő anyagot a fúróhoz (vágó-fúró-üregelő spray, vwgy ilyesmi).
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #44915 üzenetére
Használj lépcsős lemezfúrót, sokkal szebb lesz, mint sima csigafúróval. Én kívülről csinálnám, mert egyszerűbb, aztán belülről csak sorjáznék (a lépcsős lemezfúró erre is tökéletes, gondolom ez látszik rajta
)
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #44900 üzenetére
Kell hozzá adapter kábel, az enyém még megvan valahol a doboz alján.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #44898 üzenetére
Meg azért a 1050ti nem egy kazán, szóval még jó is lehet a dolog.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #44887 üzenetére
Én csináltam ilyet, a Gigabyte gtx 1060 3 gb-ről leszedtem a gyári slim szarokat, és a fenti 2 darab 25-ös ventit kötöttem rá, hidegebb nem lett (75-80 fok terhelés alatt), csak hallkabb, 700-1000 rpm mellett. Aztán vettem egy rendes kártyát inkább.
-
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #44875 üzenetére
Ha elég közel lesz hozzá a venti és fel is pörög, ha kell, akkor igen.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
hegegabi80 #44811 üzenetére
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
hegegabi80 #44700 üzenetére
Egy Antec, de ő mégis jobban szerelhető egy Metis-nél.
A G3220 lett cserélve egy i3-4160T-re (T-s i5 még mindig kerestetik). Nincs bent zsúfoltság, sem optikai meghajtó, sem brutál hűtés. A rendszer is mSata-ról megy (ezért szeressük a B85N Phoenix lapot).
-
Patice
nagyúr
válasz
hegegabi80 #44680 üzenetére
Igen, előtte az Alpenföhn volt a(z előző) procin passzívan.
Ahogy most látom a HDD hőmérsékleteket pár fokkal lejjebb mentek. Ez két dolog miatt lehet: 1. kicseréltem a hátsó gyári ventit Noctuára és ez nagyobb légszállítással dolgozik, vagy 2. korábban a nagy passzív borda visszafogta valamennyire a légáramlást. De mindkettő is felelős lehet ezért.Mellesleg igen, jól jött a plusz hely a HDD-k bekábelezéséhez. A nagy borda párszor kracolta a kezem, amikor HDD-t cseréltem és a táp meg SATA kábeleket dugdostam.
Nekem bejön a Noctua színe.
Amúgy nem rossz megoldás szerintem egy csupasz nagy borda ebbe a házba, csak olyan lenne ideális, ami az alaplap hátulja felé asszimetrikus kialakítású, hogy több hely legyen a HDD-k mögött. Csak nem túl sok ilyen toronyhűtő van jó áron.
-
PainKiller13
őstag
válasz
hegegabi80 #44680 üzenetére
Az nem azt jelenti, hogy jól is van
Itt általában a hő elvezetése a feladat, az pedig hogy rányomod az alaplapra, valószínűleg a lehető legrosszabb(attól nem tudja semmi elvezetni, max a nyitott ház). Itt ha van ennyi ventilátor akkor érdemes megpróbálni, mert a nagy venti meg kiszívná a házból a meleget.
imibogyo: Nekem sosem volt ilyen bordám, most scythe ninja van, ezeknél sokkal könnyebb meghatározni, átfújja a bordán, mögüle meg a házventi kiszívja.
Egyébként egy Nanoxia szigetelt házban egy húzott i5 + GTX1070 is teljesen jól elfér, csendes, hűvös.
-
dugo_
veterán
válasz
hegegabi80 #44662 üzenetére
Nem, ez víztiszta átlátszó, csak még rajta van a kék védőfólia.
Nem tudom mikor lesz ebből gép, de amit lehet, azt most összevásárolgatok a házhoz...
-
Patice
nagyúr
válasz
hegegabi80 #44640 üzenetére
NAS frissül Kaby Lake alappal. Régi Haswell vas megy a Streacom házba audio PC-nek. Gigabyte ház sorsa még nem tudom mi lesz. Lehet megtartom.
A többi megy apróra. -
coccolino
aktív tag
válasz
hegegabi80 #44635 üzenetére
Köszönöm, eddig nem láttam
-
imibogyo
veterán
válasz
hegegabi80 #44610 üzenetére
Hát én anno a legegyszerűbb módon oldottam meg a tulaj kérésére, de még így is mókolós rendesen. Neki rács ment a tetőre...
-
imibogyo
veterán
válasz
hegegabi80 #44607 üzenetére
Nincs olyan dVGA amit ne tudnék belerakni a Metisbe... Minden csak idő, pénz és felhasznált vágókorongok számának kérdése... Épp azért azt válaszd amelyik jobban tetszik...
-
Shin Chen
tag
válasz
hegegabi80 #44488 üzenetére
-
rover45
őstag
válasz
hegegabi80 #44463 üzenetére
4db belső kulcsnyílású, imbusz fejű M4x20as csavar-ral rögzítettem, filléres tétel volt és mivel az ebayes hátlap lyukja menetes, tökig betekertem és ott megszorult. Átdugtam a hátlapot a 4db csavarral az alaplapon, letettem az asztalra, felülről ráillesztettem a hűtőt és a Themishez kapott anyákkal rászorítottam.
Tökéletesszerk: a csavar lehet nem M4x20 hanem csak M3x20
-
rover45
őstag
válasz
hegegabi80 #44461 üzenetére
Én -a hiányosan vett Themis alá- egy ilyen hátlapot vettem, "1150 metal" típusjelzéssel, $2,79 volt és tökéletesen passzol mindenhez, az alaplap és a Metis közé is.
-
rover45
őstag
válasz
hegegabi80 #44452 üzenetére
Laposabb fejű M4 nem játszhat?
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #44405 üzenetére
en ezert most ecc ddr3-ban nyomulok. az eleg olcso, 96GB van a dual socket lapban
naja, nem pont itx... -
válasz
hegegabi80 #44402 üzenetére
+ (#44408) kisza25
Bizony, nem is tudom, mi ez a nagy árnövekedés a kékeknél...
Ha nálam lesz valamikor fejlesztés, akkor tuti megelégszem egy i7-6700-val, bár azok is eltűntek apróról... még LeC-nél vannak a legjobb árak. -
cinemazealot
addikt
válasz
hegegabi80 #44405 üzenetére
Szerintem Black Friday-ra gyúrnak a forgalmazók...
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #44402 üzenetére
Csökkenhetne már az a ram, mert hiányzik még a
karácsonyfábólmetisből egy villogó ram kit, de amíg 70k-ba fáj 16GB-os szett, addig nem fognak világítani, ha rajtam múlik.Sőt, már 75k
Már 60k-nál is húztam a számat, hogy eshetne az ára.
-
válasz
hegegabi80 #44314 üzenetére
Sajnos a venti ebben a tápban alapból 70-80%-on pörög, ahogy teszten néztem, szóval nem a legideálisabb... pedig az ide passzoló konfigoknak nem hinném, hogy 150W-nál magasabb a peak fogyasztása, inkább 100W alatti.
Igen, biztosan új modell, még sehol nem lehet kapni.
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #44314 üzenetére
AxBattler linkjén újdonságnak írják, még beárazva sincs sajnos. A type C csati is erősen arra utal, hogy új típus
-
sb
veterán
válasz
hegegabi80 #44300 üzenetére
Anno én nem találtam halk SFX tápot, mondjuk ez jó régen volt... kifejezetten örültem a TFX-nek a Feel 105-ben. Apróról pár ezerért volt akkor szinte hangtalan Seasonic TFX.
-
imibogyo
veterán
válasz
hegegabi80 #44244 üzenetére
a Cooltek/Jonsbo házak teteje mind zárt
És ez mióta probléma?Hasonló perforálás, mint ami az E-D5 tetején van 1-2 óra munkával kialakítható egy C2-re is (ennél sokkal szebb minőségben is). Ahogy egy Metis is vágva a legjobb, úgy ezek is. Anno én is gondolkodtam, hogy az U2-m tetejét megvágom, de végül az elfogadható hőmérsékletek miatt nem került rá sor.
-
sb
veterán
válasz
hegegabi80 #44244 üzenetére
Köszi, akkor jól láttam.
A V sorozat volt ventis, de a C (C2-C3) már mind zárt tetővel van.E-D5 nehéz ügy... meg ahogy nézem azon is elől vannak a csatlakozó, tehát előrébb nem lennék vele.
E-D3-on még felül volt (vagyis vanNehezen válok meg tőle, de így könnyebb lenne a lapokkal...
Egyébként kb. fél centin múlik, hogy a legkisebb A320/B350 mATX is beférjen, de mégse... -
gubisadam
aktív tag
válasz
hegegabi80 #44220 üzenetére
Köszi, megnézem őket
-
válasz
hegegabi80 #44179 üzenetére
Nálam IS-40v3 + NF-B9 Redux 1600 PWM dolgozik az i5-6500-on.
Mondanom sem kell, hogy teljesen hangtalan, bár a hosszú ventikábelt lehet, hogy meg kellene kurtítanom... és nem vagyok egy nagy forrasztózseni.Helyedben Silvretta-t használnám, és vennék hozzá valami minőségi 92mm-es légkavarót.
-
mpierre
veterán
válasz
hegegabi80 #44178 üzenetére
Áááá, a metis kicsike nekem
, ....hogy belekerüljön egy 240-es és egy 120-as radi + pumpa, tartály kombó, meg hőmérséklet kijelző, meg 3 db 2,5-es hdd, ssd és 5 db venti. Mindezt ~16,9 literben.
-
Nerazim
őstag
válasz
Nálam egy Scythe Big Shuriken 2 rev B van+Akasa Apache 120mm ventivel nem tudom, hogy mögötte a házhűtő még elférne-e , de sacra igen, viszont én kívülre raktam a hátsó ventit, a perforációt meg kivágtam a házból
-
Ispy
nagyúr
válasz
Ja, nekem is neki kéne állnom a táptakaró projektnek, de nem visz rá a lélek, nemtom, majd tavasszal.
A hőlégfúvó közben megjárta a szervizt, nincsen semmi baja, ez ilyen 5 percig használod és vársz fél órát típus, nagyon ajánlott vétel.
-
Nerazim
őstag
válasz
hegegabi80 #44150 üzenetére
Köszi
-
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #44150 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy miért az tetszik? Milyen szempontok alapján?
-
Pete55555
addikt
válasz
hegegabi80 #44126 üzenetére
Kényes igen, de gondolj arra, így mennyit lehet majd szerelni? Jó sok kis bütykölés...
Amúgy is a 7700 melegszik is, meg na, nem mai darab már, lassan elavult lesz. Kell a frissítés.Tudom, gonosz vagyok
-
energy4ever
addikt
válasz
hegegabi80 #44105 üzenetére
VGA: 82-84C
Proci: 63-65C(2-3 ora jatek utan(Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands))
Arrol sajnos nem tudok nyilatkozni, hogy az elozo setup-al milyen volt. Ami uj: proci, lap, ram, proci hutes... De a kartya javult, eddig a 90fokba is bele-bele kostolt. Lehet csak a forditott szellozes miatt, nem tudom. Eddig a tapon keresztul ment ki a meleg, most a tapon keresztul jon be a hideg, es a gephaz hatuljan megy ki a meleg.
Hozzateszem az egesz gep bevan szoritva egy sarokba, es a teteje felett 1cm hezag sincs:
-
energy4ever
addikt
válasz
hegegabi80 #44103 üzenetére
Semmi sem lett kivagva rajta! Asszony gepe, o mondta, hogy Metisnek gyarinak kell maradjon...
-
válasz
hegegabi80 #44088 üzenetére
Jók lennének, de csak egy M.2-es slot-tal.
Max sfx táppal, ami kicsit benyúlik a táp még, olyan van.
Az szerintem nem lenne jó, mert a 24pin-es tápcsati pont előre kerül...Viszont ahogy nézem, az Ophion EVO egy Trollee-féle SFX-ATX adapterrel alkalmas lenne erre, egy jó 20mm-rel lehetne szélesebb a deszka.
-
VTom
veterán
válasz
hegegabi80 #44061 üzenetére
Jó megoldás lehet még az Alpenföhn Atlas. Elég combos cucc, az egyik legjobb hűtőm ami valaha volt.
Direkt ITX kuckókba fejlesztették, asszimetrikus, meg is tudod fordítani, ill. a ventikkel is tudsz variálni, hogy elférjen. -
Nerazim
őstag
válasz
hegegabi80 #44061 üzenetére
vagy olyan topflow, amire mehet utólag normál magas (25) venti.
Nekem egy Scythe Big Shuriken 2 Rev B bordán van egy Akasa Apache 25mm magas venti. Gyakorlatilag hangtalan. -
.Ishi.
aktív tag
válasz
hegegabi80 #44055 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tippeket és a segítséget!
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #44038 üzenetére
Hát meg az anyaghasználat, a csavarok gagyik, csavarhelyek sokszor pontatlanok, egy Jonsbo U2 ilyen téren keresztbe lenyeli a metist, már a tapintása is egészen más a két háznak, kár, hogy annak meg fosch a hűtése.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #44036 üzenetére
Úgy látom a metis kompakt méretének búcsút inthetünk, pedig szívesen megnéznék egy modernizált metist, mondjuk kicsit jobb kivitelezésben, nem ilyen fapados módon.
-
válasz
hegegabi80 #44027 üzenetére
Köszi. NAS-nak kéne. Ezt én is láttam, de 140$ az sok érte.
-
tthom
senior tag
válasz
hegegabi80 #43975 üzenetére
3 éve készült el, egyedi, első építés nálam. De igazából nincs bajom vele, így még most is ez van, sőt a legó kocka is maradt lábaknak, mert rájöttem, hogy nyáron könnyen meg tudom emelni az egészet, hogy jobban kapjon levegőt.
Anno tettem be képeket: ITX ház
Méret: 22x22.5x12.2 cm
De ha érdekel valakit, készíthetek fotót az új belsőről is.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43940 üzenetére
Azt nem tudom, de mostanában be szokott kapcsolni az sf450 ventije. Nem egy kellemes élmény, az biztos....
-
Nerazim
őstag
válasz
hegegabi80 #43943 üzenetére
Apropó Metis...a te projekted, hogy áll? Festetted végül?
-
vtomi2
őstag
válasz
hegegabi80 #43940 üzenetére
Csináltam custom oldallapokat, úgyhogy elég jóll, ssd-k picit melegek, de annyit ki kell hogy bírjanak
-
Pista0001
addikt
válasz
hegegabi80 #43919 üzenetére
A Windows elég jól viseli (van egy rendszerem, amit P55-ön telepítettem, járt Z77-es gépben, most Kabinis gépben van), Linuxot egyszer próbáltam költöztetni, nem akarta a dolgot.
-
cinemazealot
addikt
válasz
hegegabi80 #43919 üzenetére
Most van H81, korábban volt H110, amiről downgrade-eltem. És Ubuntu alá nem tudom hol szerezhetnék letölthető és feltelepíthető driver-eket.
-
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #43770 üzenetére
"Egyébként most őszintén sfx tápra mi a túrónak floppy csati?"
Gondolom a szabvány hordaléka. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43770 üzenetére
Ennyire már nem emlékszem rá, de biztos nem rossz vétel ez a táp.
Alapból ha már SFX miért kell ilyen hosszú kábeleket gyártani rá, de a floppy is jogos.Le kell vágni.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43765 üzenetére
450W-os verziójával nem volt bajom, csak az árával. Anno SG05 mellé járt azt hiszem, a kisebb táppal szereltben 300W-os FSP volt.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43765 üzenetére
Hát ezzel nincsen, de a SST-SX500-LG 500W SFX-el van, az első már a beüzemelés után olyan hangos volt, hogy azonnal ment vissza gariba (2 hónapig tartott), a csere táp meg terhelés alatt volt ugyan olyan, az is ment vissza gariba (2 hónap), de akkor már a pénzt kértem inkább vissza, szóval nálam a silverstone leszerepelt.
-
Nerazim
őstag
válasz
hegegabi80 #43728 üzenetére
Köszi. Eddig nem volt különösebb bajom ezekkel a ventikkel, alacsony ford járatom őket így a vinyó most hangosabb. Az az elképzelés, hogy a két fenti befelé szívja a levegőt, ill a hátsó is és ezek egy közös csatira mennének 3as elosztóval, így meglátjuk mit mutat. Vagy a hátsót lecserélem egy Apache-re mint amilyen a cpu -n is van aztán azok mehetnek együtt. Csak anyagilag most nem akarok már rá sokat áldozni az a II ütem lesz
-
alcsa
senior tag
válasz
hegegabi80 #43717 üzenetére
Nekem is ablakos van, csak gondoltam, hogy megcsinálom teljesen plexiből az oldalát. Volt a plexin fólia, de akkor matt hatású maradt volna, azért le is téptem, addig marad rajta ez, amíg szép és lehet tisztítani, ha már túl karcos lesz, akkor teszem vissza az eredetit, vagy vágok még egyet.
(#43718) eastsider: egy csavar tartja, így
-
törölt tag
válasz
hegegabi80 #43613 üzenetére
Nagy ellenállású a bordázat, meredek, egyenes lapátos a ventilátor rajta a lehetőleg nagy légnyomáshoz. Biztos hogy nem a halkság, vagy a kellemes hangszín elérése volt a cél, a 3000 RPM még nem is rémisztő de a 0,55A-es motor áram 6W! az nem piskóta.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43592 üzenetére
Csúnya lett nagyon.
De legalább nem látszik. -
shteer
titán
válasz
hegegabi80 #43577 üzenetére
Jah, a belefér nálam se időszerű (ablakcsere, napelem rendszer)
Majd valami másból elvonom a forrástC7 teljesen jó
igaz csak 35W-tal kell elírjon de 820-as fordulattal használom már manual profillal
-
Seep
senior tag
válasz
hegegabi80 #43574 üzenetére
Ne sajnald, jo kis kucko. De a metist jobban ki lehet tomni vassal .
-
shteer
titán
válasz
hegegabi80 #43574 üzenetére
Én voltam
-
8nemesis8
veterán
válasz
hegegabi80 #43471 üzenetére
Azt nem szeretném, max a csavarból, mert a csavar cseréjével nem észrevehető a MOD.
MATX lappal használod a metis-t?
A tálcát hogyan kell ehhez átalakítani vagy vágsz bele egy matx méretet? Oda már külön VGA nem fog férni ha jól gondolom!? -
8nemesis8
veterán
válasz
hegegabi80 #43455 üzenetére
Az lesz, de a csavar felét le kellene reszelni, ha jól látom. Bár érzésre, ha nincs ott, akkor is stabil az alaplapi tálca, de az oldallak hajlamos a benyomódásra, így tényleg a reszelés lehet a megoldás rá. Nálad akkor nem így néz ki?
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #43456 üzenetére
Igen, az okát pár napja leírtam.
-
8nemesis8
veterán
válasz
hegegabi80 #43450 üzenetére
Hát nem örülnék neki, ha így lenne, de ezek szerint talán azt.
Egyébként nem tökéletes az oldalán az illesztés így de azt hittem ebbe az árba még talán ez belefér.
Várom majd, ha sikerült megnézni, hogy nálad milyen! -
8nemesis8
veterán
válasz
hegegabi80 #43440 üzenetére
-
8nemesis8
veterán
válasz
hegegabi80 #43440 üzenetére
Köszi!
A sima megoldással az lett volna a gondom, hogy nem nagyon találtam értelmes porszűrő kialakítást és ami a Pluson van, az meg nagyon baba szerintem.
Már elkezdtem belakni, de délután lövök egy képet a hátsójáról, ott látható a lényeg!
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43399 üzenetére
Persze, szóljál, ha kell.
A hőlégfúvó zsír új, most vettem ki a dobozból, 20 mp-t bírt ki.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43382 üzenetére
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43379 üzenetére
Mkiplexinél 1300 durván egy metis oldal méretve vágva, csavar helyek kilyukasztva. Na meg a szállítás. Csabala plexitől rendeltem utoljára az egy oldalon karcálló plexit 2 darab szállítással 4k volt. Egyébként meg a bauhausban 2mm víztiszta plexilap van vagy 800 forint, szóval merlin lenne az utolsó hely, ahonnét plexit vennék.
Persze nincsen baj a bolttal, sokat vásároltam már ott, de plexit valami 5k-ért adják. De szerintem obiban és praktikerben is lehet kapni, van ezekben a boltokban is házhozszállítás.
De ha metisre kell érdemes egyből méretre vágva kérni, nem kell vele vacakolni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43374 üzenetére
2mm víztiszta plexilapból lesz, hőlégfúvóval meghajlítva és matt fekete spray-el lefújva, mármint ez a terv, valaki már korábban linkelte valahol itt a ph-n a projektjét, abból jött az ihlet, aztán neten rákeresve jött a többi.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43349 üzenetére
Nekem most 75 fokon megy a vga játék alatt, pedig ki van vágva. Igaz silent üzemmódban.
-
A Zéé
addikt
válasz
hegegabi80 #43349 üzenetére
Be Quiet SFX Power 2 300W, hogy teljesen pontosak legyünk, és egy hardveraprós ATX-SFX keret, mert azt nem adnak hozzá gyárilag.
-
8nemesis8
veterán
válasz
hegegabi80 #43282 üzenetére
Köszi a linket és véleményt.
SFX táp mellett döntöttem végül, mert nem erőltetném a régebbi ATX tápomra és még nem fix a ház kérdése és nekm akarok pár héten belül újabb tápot venni, a gépre emg szükség van és a forint gyengülése sem éppen segítség most.
Szóval Corsair SF 450-et vettem, a legtöbb tesztbe a top 1-2-be sorolják és valami 7 év garanciával nem is tűnik már annyira vészesnek. ITX ház lévén szerintem kell, hogy moduláris legyen a táp is.Ringman: Most is annyi a kiszállítás, tehát ha mást is rendelsz ingyen kihozzá és pont ismerősnek kell majd projektort rendelni talán...
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43295 üzenetére
Gusztán hangzik, brrr.
Mondjuk amíg zárt házam volt én is noctuát használtam.
-
válasz
hegegabi80 #43228 üzenetére
"Egyébként még az Asrock lapok férnek bele, ami 17*19 cm körül mozognak, de ott vga csak akkor megy bele, ha hátul még egy slot kivágásra kerül."
Szerintem nem, vagyis nem tudom mire gondolsz. Mivel a videokártyák 2 slotot foglalnak általában, és a házon is 2 slot van, csak akkor lehet gond, ha az x16 slot nem az első kártyahelyen van. Az első hely mindig a mini-ITX alaplaptartó csavarjaival van majdnem egy vonalban, vagy inkább pár milliméterrel beljebb, mint ahogy az enyémnél is, ha megnézed. Viszont ez az Asrock lap hiába kisebb, a vga slot a második kártyahelyen van, így már vágni kellene. -
válasz
hegegabi80 #43222 üzenetére
Köszi! Kíváncsi leszek neked milyen lesz.
Találtam egy ilyet, beleszuszakolták ezt, ami szintén 226 mm. Szóval be kell férnie. Még arra vagyok kíváncsi, ez belefér-e, mert hogy ilyenem van.
Igazából most meg vagyok kicsit rekedve platform ügyileg. Asrock H61M-HVS, i5-3470, 2x8GB DDR3 van most. A ram árak miatt nem szívesen váltanék DDR4-re, biztos el tudnám adni a mostani ram-ot, de biztos sokat hozzá kéne tennem hogy vegyek 16 giga DDR4-et még használtan is. Így marad a 1155 és a 1150 platform. Egy k-s proci ami előrelépés lenne, de a H61-gyel nem lehet húzni, ha meg lapot kell vennem akkor már platformot váltok. Nem egyszerű és nem is olcsó. Ja, a lapom combo cooler option-ös, 775-ös retention frame-et használok, ez is ugrana ha váltok, kergethetnék 1150-1151-1155-1156 retention kitet a hűtőmhöz, amit ha jól láttam már nem árulnak.
Nézegettem még ezt a Metis házat, ha a táp nem nyúlik túl a mini itx-es 170 mm-en akkor miért nem lehet hosszabb vga-t betenni? Nyilván nem 30 centisre gondolok, de egy 2 ventilátorost. Mostani tápom 150x86x140 tehát bőven el kéne férjen. -
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43202 üzenetére
Még a táp takaró projekt van hátra, ergébés ramokon álmodoztam még, de majd meglátom, illetve lehet, hogy mégis inkább teleoldalas plexi lap lesz, mert igaz ki lett vágva az oldala, amennyire lehetett, de sokat takar. Szóval ja, inkább 80% körül tippelném, de lehet hagyom az egészet a francba (úgyse).
Különben is használni nem szoktam, mert sok a melo, fáradt vagyok játszani, ha készen lenne, akkor így semmi értelme a gépnek, mert nem használom. Szóval egy kis reszelgetés itt-ott, addigra talán időm is lesz használni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43200 üzenetére
Nem olyan bonyolult dolog ez, én 1,5 év alatt készen lettem vele
-
Ringman
félisten
válasz
hegegabi80 #43192 üzenetére
köszi
vsz a hűtőtől is elférne, de nem akartam a légmozgást korlátozni
ha a felső lemezt nem tettem be akkor nyaklott a ház (ellenkező esetben az sem lenne benne). az ssd-t közvetlenül az előlapot+hátlapot összekötő U-acélra is fel tudtam volna csavarozni. -
Seep
senior tag
válasz
hegegabi80 #43113 üzenetére
Van akvariumod? kb olyan hangos mint ott a pumpa. Lehet azzal is jatszni lejjebb vennia fordulatat stb. Nekem valahogy nem jott be. Ha a radit ki akarod arakni akkor ki kell vagni a gyari hatso venti takaro lemezt szerintem.
-
válasz
hegegabi80 #43113 üzenetére
Ugyan van a Metis-nek tartása, de alapvetően egy papírház, zéró hangszigeteléssel, szóval szvsz így érdemes a zajszennyezéssel tervezni.
-
Seep
senior tag
válasz
hegegabi80 #43111 üzenetére
Probaltam, siman be lehetett muteni. De utaltam a pumpa hangjat.
-
cinemazealot
addikt
válasz
hegegabi80 #43075 üzenetére
Ezek a bőr szütyők...
De nem sieti el, 2 éve dolgozik rajta?
-
válasz
hegegabi80 #43071 üzenetére
Metis? Helyes!
Mit fogsz moddolni rajta?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest