- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Google Pixel topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
Nekem a PICO-psu-vá átértékelt alaplapi csati tettszik, csak azért jobb lenne ha kicsit átdolgoznák, mert így eléggé böszme és sérülékeny, sok ház esetében ekkora méretben oda se fér. De így legalább szellőzik.
Ellenben mivel ezen is van kimeneti csati, akkor úgy kell értelmezni, hogy 2,5" SSD-ket / HDD-ket / ODD-ket innen lehetne ellátni táppal? -
mpierre
veterán
Ha már feljött a szó a cipőkanálról...:
Már csak a hajlított csőszörny és a táp bekábelezése, beszerelése áll a teljes gép elkészültének útjában.
8pin eps-t fix, hogy fel kell gyorskötözni a két fitting közé, mert a gépház oldalát nem lehet felrakni.
Enyhén túlgondoltam a harisnyázott kábeleket. Elég lett volna sima fehér kábel is...
-
Qkackca
őstag
Ah, nekem a 95C volt meg fejemben, a kistesó nem.
SMR témában ha csak egy lemezről van szó, akkor a gyakorlatban - mondjuk nem napi 100GB+ folyamatos írás- esetén közel mindegy melyiket használjuk nem? Raid az más dolog, ott CMR az oké.
Rick4 : amúgy lassan már inkább a 3,5" hdd méretben kellene mini pc-t építeni.
-
Rick4
félisten
Nem elég neki a kis vinyó tápja? a pcx-es linken egy adat+táp átalakító cucc van, azaz nincs lehetőség külön tápolni. Ez itt egy alis kábel, 3.5-ös vinyót is írnak. [link]
Valamit rosszul csinálnak, és nem tudják, hogy sose fog menni, vagy esélyes, hogy jó legyen?A másik kérdés már csak az lenne, hogy egy ilyen sata csatiról lehet-e 2-3-4 satás megoldást csinálni, mint ahogy a 2280-as nvme ssd helyére is tud menni 4 satás elosztó, vagy azt végképp felejtsem el?
-
Ixion77
addikt
Dan C4-SFX 3 nap múlva elérhető lesz német raktárból:
C4-SFX v1 is nearly here
On Tuesday the 16th May, at 4 PM CET, the C4-SFX v1 will be available for purchase. Please refer to www.dan-cases.com for the real time countdown. When the countdown reaches zero, please reload the page to see a link to the reseller pages.
Where can I buy the case? The case will be available through our resellers
Caseking.de
OverclockersUK
ComputerOrbit -
hegegabi80
addikt
Na most már tessék befejezni az emberek ingerlését ezekkel a jó kis kuckókkal.
Ráadásul találtam egy Xiaozhe Premium C1S, ami nagyon tetszik, ilyen elrendezést még sose láttam, de jól ki van használva minden. Kár hogy ilyen drágán is szállítanak hozzánk, de azért lementem magamnak hátha egyszer jól jön.
#58271Grave_444: Igen én is észrevettem, mindig nézek más fotókat is róla, mert sokszor még kábelek sincsenek benne.
-
törölt tag
jofej az lzmod, de erdekes h a render kepeken ket egyszlotos low-profile kartya van. ranezesre nincs eleg hely egy extra szplitternek alajuk, uatx lap pedig a melysege miatt nem hiszem h beleferne.
a tobbit leszamitva nekem is tetszik, bar az 1U tap helyett talan megprobalnam ebbe a HDPlex 250W GaN-t.illetve itt van megegy erdekesseg, ahogy a linked nyoman keresgeltem:
gyakorlatilag ugyanazt a hazat lehet hasznalni pcie kartya nelkul, 1slotossal v 2slotossal, es akkor csak a 'vastagsaga' valtozik. szoval ha igy egyszlotos kartyaval pl 15mm-es venti lehet a processzor bordajan, akkor ketszlotossal mar beferhet egy 25mm-es
eleg kompakt.
Xslim Mini -
PROTRON
addikt
Az 5 literes házikó nagyon bejön, már csak rtx 4xxx kártyát kéne beledarálnia valamelyik gyártónak.
De az a 69 mm-es max cpu venti kicsit kevésnek tűnik.#58245 Rick4
Ez nekem sántít, kicsit mindenbe bele akar kapni és két szék között a pad alá.De ha már akkor ez érdekes, kicsit fura hogy most akkor van-e benne paneltáp vagy sem:
[link] -
Rick4
félisten
A két DIMM slotba maximum 64 GB DDR4 RAM-ot pakolhatunk, és tuninggal egészen 4800 MHz-ig merészkedhetünk.
Furcsa ez, hogy lehet CSAK 4800? Asus ROG B760i itx ezeket az adatokat mutatja:
2 x DIMM, Max. 64GB, DDR5 7600(OC)/ 7466(OC)/ 7200(OC)/ 7000(OC)/ 6800(OC)/ 6600(OC)/ 6400(OC)/ 6200(OC)/ 6000(OC)/ 5800(OC)/ 5600/ 5400/ 5200/ 5000/ 4800 Non-ECC, Un-buffered Memory* -
PROTRON
addikt
Hú ez állat, kellene irodába.
Kivételesen igazat adok főnökömnek hogy halogatta a PC-k lecserélését, most hogy már több AIO-nak is döglődik a hűtése amihez ugye eleve nehezebb a méret és felfogatás okán a ventit beszerezni, végre rátudom majd erre beszélni, mert ez a dizájn még őt is megfogja majd. -
Vigneau
félisten
Örömmel veszem ezeket a DDR4-es lapokat.
Most azt nézegetem, melyik generációig voltak DDR3-as lapok. Ha nem csal a memóriám, 8-9th gen Intel volt talán az utolsó. Ugyan nem ITX, hanem "csapott" mATX, de legalább még pont befér a Kolink Satellite-ba. Viszont nem egyszerű beszerezni.
-
HookR
addikt
Már év elején megjelent, úgyhogy ideje pótolni a hiányosságot:
Phanteks Evolv Shift XT hivatalos oldal - [link]
- 173 x 211 x 371 mm (13,54l)
- 173 x 244 x 371 mm (15,66l)
- 173 x 272 x 371 mm (17,46l)
- DAN A4-SFX klón=================================================
Ismét (#52680) finomítottak a részleteken:
COOJ Z-13 14.6L hivatalos oldal - [link]
- 170 x 255 x 340 mm (14,74l)
- NCASE M1 klón=================================================
-
HookR
addikt
A felröppent Xiaomi kuckó pletykájának kapcsán érzek némi zavart az erőben. Egyrészt a képeken leledző ház fellehető az alábbi néven:
=================================================
aboStudio ContainerM nem hivatalos oldalak - caseend / superbuy
- 170 x 300 x 300 mm (15,3l)=================================================
Másrészt az igencsak költséges CNC forgácsolás és a nagyüzemi tömeggyártás között antagonisztikus ellentmondás feszül.
A Xiaomi kaliberű céghez eleve méltatlan bárdolatlan dizájnról nem is beszélve. -
HookR
addikt
KKSB K2 APU hivatalos oldal - [link]
- 161 x 250 x 249 mm (10,02l)
=================================================
SilverStone Milo 12 (SST-ML12B / SST-ML12W) - ithome.com / dns-shop.ru
================================================= -
Ribi
nagyúr
Azért az kiderült már, hogy a ventik rohadtul indokolatlanok voltak. Egy akármilyen értelmes bordával simán hűthetőek. Der8auer is tesztelte és semmi köze nem volt a terheléshez a fogyasztásnak. Úgy, hogy semmi nem volt rákötve evett 7Wot a chipset. Mindennel is terhelve meg 9W. Amikor tesztelte, rárakott egy ősrégi 2x2cm-es chipset bordát és elvolt vele teljesen. Lap gyártók meg cseszőnagy bordákat és még mellé ventit is ráraktak. Idióták.
-
-
RazoR
veterán
Gondolkodtam rajta, de rohadt nagy az i/o shield mögötti takaró és emiatt nem férne el a procihűtőm 2 ventivel, amihez ragaszkodom, mert csak
A házat, procihűtőt és a ventiket tartottam meg a konfigból csak.Nem tudom, hogy mennyire rugalmasak a bestbájt, pléjitben, hogy esetleg átvételnél rá lehet-e próbálni a hűtőt...
-
vastalics
csendes tag
-Integrated Graphics Processor+Intel® Thunderbolt™ 4 Controller: 2 x Intel® Thunderbolt™ 4 connectors (USB Type-C® ports), supporting DisplayPort and Thunderbolt™ video outputs and a maximum resolution of 5120x2880@60 Hz with 24 bpp (via single display output)
* Because of the limited I/O resources of the PC architecture, the number of Thunderbolt™ devices that can be used is dependent on the number of the PCI Express devices being installed. (Refer to Chapter 1-7, "Back Panel Connectors," for more information.)
* Support for DisplayPort 1.4 version and HDCP 2.3.
(Graphics specifications may vary depending on CPU support.)-Chipset+Intel® Thunderbolt™ 4 Controller: 2 x USB Type-C® ports on the back panel, with USB 3.2 Gen 2 support
Ezek szerint igen!
-
vastalics
csendes tag
Szia!
Bestbyte-tól rendeltem már 2 db-ot is, tökéletesen működnek, bár rasotamas kollégának sajnos egy befejezetlen VRM hűtésű darabba sikerült belefutnia pár napja!
Nekem tökéletesen megfeleltek, jól felszerelt lapok, valódi 8x90A-es VRM-el van szerelve 8+1+3 fázisú kiépítésben, alaplapi videokimenet viszont csak Thunderbolt 4 formájában van rajta és a hangkártyája csak 2 jack-es előlapi kimenet nélkül!
[link]
Videokártyával és HDMI hangkimenet használatával egyik hiánya sem okozott semmilyen hátrányt! -
törölt tag
Ha elképzelem ezeket minden szögből egységesnek látszó, minőségi felülettel, attól még látszik a rengeteg befektetett munkaóra, gépidő ellenére, hogy aki ezzel foglalkozott, az sem gondolta sokkal többek, mint (megfelelő rutin mellett) egy gyorsan abszolválható de átmeneti megoldásnak a problémájára.
Röviden: kopasz-zsiráf, “ingyen elvihető” jeligére.
-
HookR
addikt
Gigabyte Z690I Aorus Ultra variánsok hivatalos oldalai:
- Z690I Aorus Ultra Plus
- Z690I Aorus Ultra Plus DDR4
- Z690I Aorus Ultra Lite
- Z690I Aorus Ultra Lite DDR4 -
Francia91
veterán
Alulra nem akarok ventilátort, HDD-ből pedig 1 db-ot szándékozok beletenni, az M.2 SSD mellé. Azért gondolom, és nézegetem, hogy lehet, mATX lapra esik a választásom, ha elfér benne.
Itt találtam egy linket, ahol szintén mATX lappal rakják össze, tetszetős
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen TV-t vegyek?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged