- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alcsi69
senior tag
-
Crabface
senior tag
válasz
AxBattler #47323 üzenetére
Gigabyte 1070 Mini volt eredetileg a konfigban ezt váltotta a Zotac 1080ti Mini. A turbolencia az ami a legzavaróbb, hőmérsékletet undervoltal sikerült némiképp mérsékelni. Gondolom az nem segít a 1080ti-nek, hogy négy oldalról szellőzésmentes fal veszi körbe pár mm-re. Ezért is gondolkozom a "szendvics" házra váltáson.
-
válasz
AxBattler #47299 üzenetére
Két-három hete még nem volt sehol BT-06B-250VS. Mikor még nem volt, akkor is gondolkodtam rajta, hogy megvárom, de videók alapján nem tűnt szuper anyagminőségűnek, igényesnek. Így lett a Metis Plus feketében, 18,5k-ért (igaz, ahhoz nem adnak tápot).
A BT-06B-250VS reális ára szerintem 15k alatt van.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
AxBattler #47296 üzenetére
Az a tapasztalatom, hogy ha befelé fúj a most már két oldalsó, akkor csendesebb és hűvösebb is van odabent (persze a három állású ventik minimumon vannak, nem is hallani őket), akkor is, ha van bent videókari. Na nem mintha kellene sok cúg egy i5T procihoz.
Az egész barkács apropója, hogy IS40X-re váltottam a Scythe Kodati-t, és ha már így alakult, "költözzünk át és tisztuljunk ki". Laza egy-másfél órás műtét volt, de megérte. Most pedig nekilátok a 2530p vs 820g3 cikknek, nem lesz rossz az sem.
-
Zanik
addikt
-
Mercutio_
félisten
válasz
AxBattler #47253 üzenetére
Ez egy piros-fekete konfigba pontyó
És ha már, akkor kérnék egy kis megszakértést
Gyereknek ezt a konfigot legóztuk össze (eltérés: ház, táp, ram
Kérdés: Érdemes-e ilyen VGA-val szerelt rendszert mITX formátumban összerakni, ha a halk működés, throthling mentesség a cél, kis méretben, ha igen milyen ház, táp, alaplap javasolt amin elférnek a cuccok (wi-fi kártya is!)
Kérdés félOFF: Ha mATX méretben MSI B450M MORTAR MAX lappal épülne van-e ajánlott kicsi, jól szellőző mATX ház és hozzá táp javaslat?
-
Patice
nagyúr
válasz
AxBattler #47029 üzenetére
Hát igen, sajnos valahol meg kellett húzni a nadrágszíjat, hogy ne konkuráljanak a Core procikkal. Otthoni szervernek tökéletesek a legtöbb embernek.
Én a Gemini Lake Refresh-re várok, hogy milyen lapokat adnak majd ki vele. Mert akkor a mostani szervernek használt gépem lehetne kocagémer setup (+1 VGA-val), hogy tudjak néha játszani majd a srácokkal. -
Tótotto
tag
válasz
AxBattler #47029 üzenetére
A ventillatoros forumba is beirtam,csak mivel surgos lenne a beszerzes miatt(hetvegere kellene) ezert ide is berakom,hatha elobb kapok valaszt.Ezert bocsanatot is kerek.
Sziasztok
Haz:Sharkoon zone c10
Proci:i7 8700k v i5 9600k
Proci huto big shuriken 3
Tap:sf600
Vga:kesobb lesz
A hazbol kiszedtem a vinyo tarto talcat.A tapot ventillatorral lefele teszem.A tap fole(a talca helyere) befer 2db 80-as venti ami befele nyomja a levegot(a haz elejerol kiszedem a muanyag panelt ami szerintem a dvd iro helye,rakok oda majd egy racsot porszuro betettel).A haz vegebe 1db 80-as kifujo.A proci fole 1db 120-as kifujo.A proci oldalaba 1db 120 befujo.
Szoval:2db 80-as es 1db 120 befujo lenne, 1db 80-as es 1db 120-as kifujo.
Szerintetek igy jo lenne?Esetleg mashogy kellene elhelyezni?Kell ennyi venti egyaltalan?Vagy tul gondolom a hutest?
120-as ventim van.80-as melyik a jo vetel?(bq Pure wings 80-t neztem)
Koszonom a valaszokat elore is -
-
törölt tag
-
törölt tag
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #46831 üzenetére
Hmmmmmm, hát nem is tudom. Bennem kicsit olyan vegyes érzéseket kelt. Nem rossz, nem olyan rossz, de na.
Inkább magasságban hízott volna egy kicsit, mint szélességben, akkor jobban tetszene. Sőt még a szélességéből is lehetne csípni okosan és akkor kisebb matx is mehetne bele.Azért itx esetében jó lenne elfelejteni a 3.5" hdd-t. Ez számomra olyan mint a tápokon a floppy csati. Amikor már ssd-n van rendszer meg game, adattárolásra bőven elég egy halkabb kisebb 2.5" hdd.
Az ATX táp továbbra is jó, és plusz pont a gyárilag beépített sfx átalakítóért.Azt hiszem én még mindig maradok a félkész sima metisnél.
Egyébként ha szigorúan nézzük a méreteket, mitx-be számomra csak sfx táp, 2,5 hdd ssd, és kis vga férne bele a koncepcióba.
-
Pgraph
aktív tag
válasz
AxBattler #46823 üzenetére
Aktív hűtés igényéről nem olvastam ennek a pico-nak, de 12V-on 8A-rel lehet terhelni valóban, a csúcsterhelése viszont 15A. Ezt mondjuk nem tudom mennyi ideig képes tartani. Illetve kérdés, hogy megfuttatva a 3400G-t, az mennyire lép ki a 65W-os TDP keretből, a nevezett adatbázis lekérdezéseknél.
Én egy Pentium G5400-at (54W TDP) hajtok vele, teszt gyanánt párszor hosszabb időre lestresszeltem a rendszert, de nem volt gond. Nekem a kis házban olyan helyen van amúgy a pico, ahol kap egy kis szelet a topflow CPU hűtőtől (nem a 24 pines aljzatban van, mert ott a RAM-tól nem fért el, kis hosszabbítóval elvittem a ház másik, kevésbé zsúfolt oldalára). -
-
törölt tag
válasz
AxBattler #46757 üzenetére
Mivel a Ti mini 5cm-el rövidebb mint a 1080Ti ref. az alsó 140-es ventilátor és a kártya közé lehetne tenni egy vastagabb 140-es radiátort, bukva a HDD/ODD keretet, ki kellene számolni, hogy 250-300W-ra mekkora víz-hőmérsékletet ad (tippre 55-60C° körül, nagy fordulatú ventivel), bent a levegő 3-5C°-al lenne hűvösebb mint a víz.
Szerintem nem praktikus.
-
Patice
nagyúr
válasz
AxBattler #46746 üzenetére
Drága, de jó minőségű.
Nekem audio PC/szerver felhasználáshoz kellene. Elég húzós a 400W-os hifi paneltáp ára is, viszont sokkal jobb ripple noise értékekre képes.
Vajon a kisebb példány - ha nincs maxra terhelve - akkor milyen ripple noise értékekekt tud?
Egy kb. 50W-ot fogysztó szervert táplálnék ezzel.
-
mpierre
veterán
válasz
AxBattler #46676 üzenetére
Ez egy állat kis ház lehetne, ha azt az sfx táp helyet nem alulra fektetve, hanem előre, fentre szerkesztették volna be függőlegesen. Esetleg még a szélességén tolnék 15 mm-t és máris megoldható a szép kábelezés. A felső vga-s elhelyezés meg sokat segít a félpasszív vga-k hőmérsékletén. Ügyes elgondolás.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #46427 üzenetére
Nekem nem volt benne az alaplap mögött a 2.5 hdd/ssd tartó, de csináltam bele egyet. Igaz csak keskeny ssd fér be, de nekem szerencsére olyan van.
Én inkább elfelejteném a 3.5 hdd-t a metisbe. De nem is tartom valószínűnek, hogy elférjen. Bár ha plus és gyárilag ott van a lehetőség, akkor akár még el is férhet. -
válasz
AxBattler #46394 üzenetére
Még a hozzászólásod előttről van egy megnyitott oldalam arról is.
Viszont a Playa Slim nagyobb és drágább. Tetszik pedig, de nem tudok mellette érvelni a kisebb és olcsóbb Tracerrel szemben. Esetleg tudnál mondani valami komoly érvet az Aerocool mellett?
Szerk.: most nézem, nem egyértelmű a Tracer mérete, van olyan hely, ahol egész nagynak írják.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #46200 üzenetére
Az mindenesetre örvendetes, hogy visszatértek a korábbi, GTX750 Ti féle felépítéshez és elhagyták a DVI csatlakozó bumszli 'padlásfeljáróját' a hátlap mögül. Így ismét kényelmesen elfér a borda mellett 2db 80/92mm-es venti a gyáriak helyett.
-
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #46141 üzenetére
Nem tudom ngff tárolót milyet tudtam volna venni, amikor a lapon nvme csatolóm van, de mint írtam, az 512-es kemény 15 ezres volt. Mutass ngff-ből ugyanekkorát kevesebbért. Jöhet lassabb is, ha már gyorsabb nincs.
De ha a mindennapi használatban nem jön ki az előnye, akkor ezek szerint még az olcsóbbat is kár volt megvennem?PGraph: Annyi minden melegszik hirtelen le- fel a VGA-któl kezdve az SSD-n át a proci körüli dolgokig, és semmi sem akar sorozatban tönkremenni 101 éven belül, szóval ezért aggódni lehet, csak felesleges.
Mint írtam, egy 1300Ft-os hűtőborda 47-65°C között tartja a bordát, akármelyik végén is van a használat, a 20°C hőingadozástól szerencsére nekem, mint a terméket birtoklónak, annyira nincs nagy félelmem... Más, akinek nincs, meg hadd féljen csak ettől.Amúgy én is elég régimódi vagyok, az egységnyi pénzemért mindig a lehető legjobb paraméterekkel rendelkező cuccot szoktam megvenni. Eddig működik...
-
Janby
tag
válasz
AxBattler #46063 üzenetére
Lehet lesz majd belőle táp nélküli változat is...Ahogy nézem a videót, nincs túl sok hely meghajtóknak.Az elődben az ODD keretre lehetett pakolászni őket.Ebben meg az nem lesz elvileg. Mondjuk lehet lesz benne valami hasonló rögzítő keret. Vagy az előlap mögé lehet beszerelni őket.
Én ezzel a két házzal - amiket linkeltél - még nem is találkoztam...Bár lehet amikor "kijöttek" már abbahagytam a keresgélést. Nem rosszak.(#46062) rover45:Én nem tudom, de ha találsz, nekem is kell
Meg néhány power switch
-
-
prolad
addikt
válasz
AxBattler #45487 üzenetére
Köszi, már egy ideje vadásztam rá
Már csak azt lenne jó tudni, hogy a 3000-es IGP-s Ryzenek milyenek lesznek.
120-as táp van hozzá, annak elégnek kell lennie.
Tuningot majd este meglesem, remélem van rá lehetőség, szeretném kicsit alulfeszelni. Azt az egyet tudom, hogy a RAM órajelet lehet állítani. -
törölt tag
válasz
AxBattler #45209 üzenetére
Onnan nézve drága, de innen nézve meg...:
Mióta testre szabott kábelezéssel /igazi/ Pico PSU-t használok, azóta se fura hardveres instabilitásnak, hibának, se szoftveres összehullásnak nem voltam tanúja.
Otthoni gépem rendelkezésre állása 95%, munkahelyi nincs kikapcsolva.Írhatnám azt, hogy ezek a legolcsóbban üzemelő tápegységek?!
(#45210) HookR : A hangról lemardtam, könyvelői agytágításra vigyázok, még azt hinnék, unom...
1db 120-as, régi, duplanyákos, és 2db 160-XT-m van, mind fix 12V-os.
-
CSB29
aktív tag
válasz
AxBattler #45209 üzenetére
A képfeltöltéssel gondjaim vannak a ph korlát miatt.
Régi büdzsé Genius 2.1 hangszóróim vannak. Sztem Kb. 10W-osak lehetnek. A képen a monitor mögött vannak, így sötétben nem látszik. Terveztem venni, de ez jelenleg megteszi még, a monitor beépített hangjánál milliószor jobb. -
törölt tag
válasz
AxBattler #45206 üzenetére
A PCB-korbács találkozása elég paraszt. A két induktivitás magas profil-ú, az ATX csatlakozó kioldó pöcke letört, vagy el sem fért az induktivitás miatt.
Szokotnál jóval kevesebb aktív alkatrészt látni a PCB-n, 3,3V és 5V-os DC-DC van, de külön 5V-st-by és -12V-hoz nincs alkatrész pazarolva. Túlfeszültség védelemre egy dupla komparátor/műveleti erősítő került, ami 2 féle feszültséget tudhat figyelni, többi feszültség ingadozásától - látszólag - nem védi a PC-t dedikált alkatrésszel. -
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #45144 üzenetére
Ranezesre a Louqe-ba ez lehet magas lenne, de ez csak tipp.
Egy ideje mar torom a fejem h melyik 2060 legyen de szerintem maradok az elso tervenel es rendelek a nemeth NV-rol egy Founders-t. Shippingel egyutt 120k es ha hihetunk a guru3D-s teszteknek messze az egyik leghalkabb 2060 es szerintem a legszebben is.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #45134 üzenetére
Így most már értem. Amúgy nem is tudom, minek az alaplapi tálcára az a kitüremkedés.
Én is attól félek, ha belefúrok nagyobb lyukat pl. a sata és tápkábelnek, mennyit fog gyengülni. Lehet hagyni kellene és max a táp oldalára tenni ssd-t.
Vagy mehetne az alaplapi tálca mögé is csak simán, a kábelt meg felül elvezetni, de akkor meg az alaplapi tálca peremét kellene megvágni, ami szintén gyengítene rajta. -
Nirvanus
aktív tag
-
-=MrLF=-
senior tag
válasz
AxBattler #44569 üzenetére
ASRock Deskmini Pro képek, A300M-STX és Ryzen 5 2400G a házban.
[hwcooling.net (cseh v. szlovák)], [fordítóval] -
duo
addikt
válasz
AxBattler #44503 üzenetére
@duracellm: sajnos nem fer. fotoztam de telorol nem tudom feltolteni. majd kesobb. a meretek adottak.
@AxBattler koszi. nezelodok. decemberben lesz meg ra a tuske. a chieftec relative jol nez ki, de en nen bizok azokban a tapokban. az a venti mar visit nem? a silverstone ml09 tetszetos. latom higy 3literrel kisebb mint a node202. de a porvedelme milyen? a hutes meg a tap nyilvan csere. 300w korul van e csendes modularis cucc? noctuara vagy alpenföhn bordajara ramegy teljes vastagsagu92-es venti? mert van egy noctua hazhutom csak kihasznalatlan. a jelenlegi hazban be se kapcsol... utolso kerdes ebben a kommentben: 4460Shelyett mit? koszonom szepen! -
chef69
tag
válasz
AxBattler #44499 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Félek tőle, hogy ez lesz a megoldásnem lesz egyszerű, se windows-om, se tapasztalatom a telepítésről 😭
Duracellm... Már googliztam, találtam is megoldást, de az alapján nem sikerült. Eddig ennyire volt időm. Sajnos nem nagyon érek rá meló, meg kisgyerek mellett, most is egyedül vigyázok rá.
-
Mercutio_
félisten
válasz
AxBattler #44410 üzenetére
Nem jött össze a kisebb csíkszélességre váltás és emiatt kevés a gyártókapacitás, hiány van prociból (az OEM-ek felé is) amiből hiány van az meg ugye drágul
Ez (bár nem akkora mértékben) de az AMD procik árát is elkezdte felhúzni, és erre jön most a szokásos karácsonyi felár...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Y540 Gamer Magyar Laptop i7 9750H 16GB DDR4 GTX 1650 Jó Akku!
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- Asrock B360M Pro4 microATX
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged