- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mercutio_
félisten
Én arra gondoltam, hogy mindenhol az a duma, miszerint gyárilag ugyan sokat eszik (150W) a zöldekhez képest, de pikk-pakk 30W-ot le lehet faragni belőle teljesítménycsökkenés nélkül
Mintha a topicjában azt olvastam volna, a wattman időnként bugzik és mégsem feszel alul, vagy mikroröccenések lesznek nem kellő reszponzivitással váltogatja a feszeket/frekit
-
törölt tag
Azt láttam hogy meg van nyalva.
Azokat az íveket amiket a varratnál/hajlításnál alkalmaztál elviselik a sarkok is, nézd meg rajzon hogy mutat. Persze a te dolgod.Ha egy kevésbé érzékeny textúrát választasz pl.: por festettet, ami közel sima felültetet ad, akkor egy két mozdulattal, egy mikrószálas törlőkendővel le lehet ápolni, szöszölés, foltok nélkül.
-
törölt tag
Nekem ez lenne az észrevételem: A lemez szabadon álló sarkai és a szerkezet saját tömege miatt csúnya nagy likat okozhat élő szövetben, ha belekap, vagy beleesik valaki.
Matt fekete felülettel nehéz terep lesz a por elleni harcban, a VGA és a táp alatti vízszintes részeken.Maga a dizájn különleges és érdekes. Érdekes, mert a power gomb két átmenő furata, az alaplap+VGA öt darab menete, és a táp 4 átmenő furatában benne van az összes szolgáltatása és mégis keresem benne a további lehetőségeket.
-
Archttila
veterán
Esti jatekhoz megteszi a vorosen pislakolo
WASD mar csak azert is, mert a monitor hatuljara szeretnek majd a kozeljovoben egy minimalis hattervilagitast applikalni.
Egyelore egyetlen dolog van ami nem tetszik a billentyuzettel kapcsolatban:
Tegnap este mielott lefekudtem feltoltottem 100%-ra az aksijat, am reggel amikor bekapcsoltam a gepet mar csak 95%-ot mutatott. ObinsKit-be az Auto Sleep be van kapcsolva!Jo lenne ha nem csak 4-5 napig birna az aksija mert az eleg keves...
OFF befejezve
-
tomplays
csendes tag
Igen, abba dugtam.
Az AMD oldalán kitöltöttem az igénylőlapot egy AMD Athlon 200GE processzorra, BIOS update miatt. Hátha megszánnak és küldenek egyet. Ha azzal se lesz kép, akkor elviszem valami pc boltba, nézzék meg a lapot és processzort. A processzor lábai jónak tűntek, nem voltak ferdék.
Felhivtam a boltot, ott persze azt mondták, az akkor legújabbra frissitették (aug. 6-án rendeltem, akkor még a 2501 BIOS volt a legújabb).
Sajnos ezt másik processzor nélkül nem tudom ellenőrizni. -
Arra gondolok, hogy ha magasabb lett volna a táp, nem tudta volna betenni a VGA-t a slotjába, mert így is rálóg. Viszont a 16 centis táp pont az a határ lehet a videóból ítélve, ameddig bezárólag még betehető a slotjába a VGA. Akár egy huszonix centis is, hiszen elfér a táp fölött. (Persze ha sok a kezelendő kábel, az elvesz valamennyi helyet, de így képről szerintem abszolút nem okozna gondot egy 20 centis VGA betevése, ha az ATX táp maximum 16 centi magas.)
Nekem ebben az a meglepő, hogy azt hittem, egy 16 centi mély (Metisben magas) táp már egyértelműen kizárja a hosszabb VGA-t; közben pedig nem.
-
Atom_Anti
senior tag
Ha ez a AMD wraith spire hűtőborda 39mm magas mérésem szerint, akkor 17mm hely marad a ventinek úgy hogy a szűrő fenn marad. Mi lenne ha vennék egy high static pressuros 15mm széles Noctua NF-A12x15 PWM ventit és nem is a CPU bordára hanem a porszűrőre rögzíteném és onnan fúlyná a wraith spirre a friss levegőt?
(#46545) shteer
Lehet hogy jó, de a legjobbat akarom aminek nincs hangja alap és középjáratban sem. Most leszedtem az AMD ventilátorát a wreith spirről és olyan kellemes hogy semminek semmi hangja. A videókártya és a táp ventije is csak terhelve indulnak és akkor is kulturáltan.
-
Atom_Anti
senior tag
-
Banyek, rákerestem, és igazad van! Nálam enyhe negatív légnyomás lehet mindkét gépemben, ami nem a legjobb, mégis tudom, hogy direkt váltottam erre valamiért már jó pár éve. Ha van három egyforma házhűtőm, nálam kettő fúj ki, egy pedig be. De ezen akkor változtatni fogok.
-
Pete55555
addikt
Épp ezt akartam írni. Miért lenne jó, ha elszívja a VGA elől a levegőt? Nem jut friss levegőhöz a VGA hűtés, tekerni fog mint az őrült, de mivel nem kap levegőt, a GPU meg fog főni. A legjobb megoldás, ha a VGA-t telibefújod levegővel. Utána meg a meleg majd kimegy valahol, sajnos a 202-ben erre nincs sok lehetőség.
-
Atom_Anti
senior tag
Na, ez az, akkor csak okkal rakta befelé
. Tovább nehezíti a dolgot hogy a Gygabite Geforcenak olyan két ventilátora van melyek ellentétes irányban forognak.
De gondolom, az sem lenne jó, ha ennek megfelelően én is ellentétesen raknám ventiket, mert akkor sem negatív, pozitív nyomás nem lenne a házban?
-
lela
aktív tag
Igyekszem nem belecsavarodni, de nehéz lesz.
A lényeg, hogy ebbe a dobozba tennék egy ilyen lapot egy ilyen processzor társaságában.
De nem szeretnék a házon tojást sütni. -
soneec
tag
Nem azzal van a baj mivel a laphoz kaptam egy panel kábelt amit csak egyféle képpen lehet csak rádugni a lapra illetve a kábel másik vége cimezve van. Ezért is fura nekem mivel a power kabelre csatlakozva nem kapcsol be a gép viszont a reseten igen.
A power és a hdd led is be van kötve és mind a kettö világit folyamatosan.
-
Mercutio_
félisten
Nekem úgy rémlik bootnál nincs semmilyen energiagazdálkodás, ott maximális energiát vesz fel a rendszer, sőt indítási "tüske" jelentkezik. Márpedig a 2x00G-s Ryzen-eknél a megadott TDP csak a procira vonatkozik, a benne lévő IGP ezen felül dolgozik, simán belenyal a 100W-ba.
Az a datasheet nekem piszok fura, kizártnak tartom, hogy nulla vesztesége legyen a panelnek, a külső kocka is 87%-os
itt valakinek egy inteles konfig is már necces volt vele, bár lehet, csak egyedi eset volt.
Mindfactory-n egy vevő írt valami 55%-os cos-fí értékről
-
Rick4
félisten
Nem, semmi ilyesmi, csak egy reggeli boot, aztán böngészés, facebook, messenger napi 16 órában, még csak D jelű meghajtó sincs a gépben, a másik szobában lévő szerver egyes mappái vannak felcsatolva, ahova talán napi 10-15db 200-700 bájtos!! jegyzettömb fájl van megnyitva, beleírva, bezárva, mozgatva..
Akkor ezek szerint maradjak a sata 3-on, és mindegy, mit veszek, lehet az egy kingston 400-as SSD is 5900Ft-ért?
-
hegegabi80
addikt
slim venti már megvan 1 db az IS-50-ről, meg vettem hozzá kettőt még korábban 3K-ért. Így az már meg is van, ha nagyon kell. De nem feltétlen ezért vettem, csak hogy legyen ha még is kellene, mert elég ritka a slim venti.
Én még az MSI itx-es lapon gondolkoztam 25K-ért, de most nem látok sehol.
Amúgy meg a metis házat úgy is vágni kell. -
spgabor
aktív tag
Közben néztem a leírásokat és azt nem tudom egyértelmű nekem, hogy a ventilátorral együtt 45mm a magasságuk, vagy csak a borda? Mert külön-külön van a specifikációban írva a borda és a venti magassága. Képekből ítélve nekem úgy tűnik, hogy venti nélkül 45mm-es bordák, ami viszont nekem sajna magas.
Olyanra lenne szükségem, mint a Noctua NH L9i vagy a tegnap írt Scythe SCKZT-1000. Ezek ventivel együtt vannak a 45-47mm-es határ alatt, viszont elég borsos az áruk sajnos.
A ram foglalat kitakarása nem érdekel, mert akkor mex kicserélem alacsony kivitelüre azt is. -
cinemazealot
addikt
3 éve ünnepek előtt én is megrendeltem 286 Ft-ért egy 32 GB-os SSD-t. A visszaigazoló szerint szállítással együtt 781 Ft-ba került volna. Rendelés után bő 2 órával kaptam egy amolyan automatának tűnő e-mail-t:
"Tisztelt ...! Sajnálattal értesítjük, hogy az Ön rendelése meghiúsult. Ez az alábbiak miatt történhetett:
- Ön kérte, hogy töröljük a rendelését;
- A megrendelt termék az Ön által kért méretben elfogyott, és belátható időn belül nem fog érkezni. Ebben az esetben kollegánk telefonon egyeztetni fog Önnel a raktáron lévő kiszerelésekről. "Természetesen nem kezdtem el verni a tamtamot, egyértelmű, hogy elírás volt. Az indoklás meg megnevettetett. Egy (számomra) nem annyira ismert webshop volt ez, azóta már nincs is fent az Árukeresőn.
-
DanielLong
senior tag
Üdv a klubban
Bár nekem picit nagyobb házban, egy Sugo SG-07-ben van egy Asus Dual RX 580. Nálam a gyári 1150mV / 1360MHz helyett 1020mV / 1320MHz-en fut. Ez stabilnak tűnik több órányi játéknál is. Így kb a 140-150W helyett eszik 110W-ot. A memóriát húztam 2000MHz-re, a Samsung chipek szerencsére jól bírják a dolgot, de ez +5-7W volt.
Teszteltem még a 970mV-ot is 1275MHz-el, az is jó volt, úgy még 10W spórolható. Számszerűleg ez már 85fok helyett mondjuk 68fok a gyári venti beállítással, de azt is állítgattam és inkább 72-75fok között igyekszem tartani a kártyát még elfogadható zaj mellett.
AMD Wattman segítő társ, így néz ki nálam.A jelenlegi verzióban sajnos a ZeroRPM funkció nem működik manuális tuning esetén, de már javítás alatt van. Másik probléma pedig, hogy nem mindig engedi az alacsony feszültséget beállítani, így hiába mentek el egy beállítást, utána a következő rebootnál nem tudja automatikusan betölteni, hanem nekem kell próbálkozgatni később...
Még egy tanács: a különböző PStatekre (állapot a magyar verzióban) kattintva meg tudod adni, hogy az legyen a maximális és/vagy minimális állapot a GPU-nak, így egyrészt gyorsan tudsz tesztelni, másrészt könnyen limitálod a hőtermelést.
Tanács+1: Az áramfelvételi korlát mehet +50-re, ez elvileg csak pár ritka peak esetben engedi el a gyeplőt. Én nem tapasztaltam vele plusz teljesítmény felvételt, legalábbis Furmark alatt immunis volt.
-
Ice&Lime
veterán
Ha minden igaz akkor van a lapok alján két rögzítő csavar, amik kioldásával szerelhető le a modul vagy ki-be csatis?
Csak azért kérdem, mert képről próbálom kideríteni és úgy hogy tőletek kérdezem, mert nektek biztos van ilyen wifis lapotok, mert még nincs meg a lap, de amit szereték azokon mindegyiken van wifi modul és előre tudni szeretném, hogy leszedhető e és hogyan. -
hegegabi80
addikt
Pedig tökre úgy néz ki, mint ha füst színű lenne. Nekem is megvan most már majdnem minden hozzá.
Már tervezem is a vágásokat rá. Egyenlőre nekem marad a gyári plexis oldala, majd később lesz teleibe.
Remélem most már hétvégén lesz egy kis időm foglalkozni konkrétan a ház faragással is, nem csak a tervezgetéssel. -
sb
veterán
Épp az a gond, hogy nem szellőzik ki. Nincs ami szellőztesse. ATX táp megoldaná (még ha kicsit melegebb is lenne emiatt maga a táp). A nyitott rész nem sokat segít, hátul főleg. De egyébként sem, mert a belső részeken megreked a meleg levegő.
Gyk mindegy mit raksz bele, mivel nincs (nyilván van, csak alig) hőelvezetés így a wattoktól csak az függ, hogy mennyi idő alatt melegedik be.Amúgy a procinak nem is lenne gáz mert nagy dT-nél nyilván már az egész aluház hűt és az elvan 80 fokon is, de a HDD-knek nem volt jó a 40-45+ hőfok a bemelegedett házban.
Volt már pár mITX házam, sajnos ez mind ilyen kis légtérrel, megrekedt levegővel. A Metist és társait is ezért moddolgatják sokan. A mostani E-D3-am is akkor jó ha felül szellőzik pedig végig ilyen szumma 20-60W-os konfigok mentek benne.szerk: Ill. egy konfigban jó lenne ez a felállás is. Mivel a paneltáp miatt üres a ház anno az egyik konfigban rádobtam egy TX3 hűtőt a Pentiumra ami hátrafelé fújta a táp kivágás felé a levegőt. Az úgy lazán kiszellőztette. Most viszont a HDD-k elviszik a hely jó részét, toronyhűtő nem férne be.
De vmi hasonló, belülre beapplikált, hátrafelé fújó ventit gondoltam most is, amivel talán elmenne a C2. -
Cickánykoma
tag
Ez a 11,808 terhelt állapotban értendő, most is éppen videót mentek ki a háttérben. Terheletlen minimumnak 11,736-ot ír.
A windows 10 energiagazdálkodásában tiltottam a HDD-k kikapcsoládát, mivel 24/7-ben megy a konfig.
Nem, ezek az eldobások eddig mindig nagy terhelés (írás-olvasás) közben (Afterből videót rendereltem) jöttek elő, és mindig a terhelt HDD-t dobta el, viszont a mellette levő csatlakozón levőnél is Read error-t dob a Hdsentinel. Novemberben lesz 4 éves ez a konfig, és eddig sosem dobálta el a HDD-ket, pár napja jelentkezett ez, de folyton videórender alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Okos Otthon / Smart Home
- Spórolós topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kés topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest