- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qkackca
őstag
De lenne mit csak most más jellegű dolgok vannak a prioritási lista elején.
Költségvetési stop van áprilisigHa már kérded, esetleg valaki tereljen a jó irányba:
gép2: i5-2500, 2x4gb ddr3, ssd, noti hdd
gép1: xeon 1240v2, 2x8gb ddr3, ssd, wd purpleGép1 kb fele idő alatt tölti be a játékokat mikor multizok a kölökkel mint a gép2. Előfordul hogy már a lobbyból ki akarnak kickelni mert lassan töltődök be... (Najó akkor pont frissített a fortnite miközben játszottunk a r6 siege-gel, szóval a noti hdd is lehet kevés.)
Vegyek 2x8gb ddr3-at vagy menjek mondjuk am4 irányba (alaplap már van). 2x8gb ddr3 vs ddr4 között már nincs nagy különbség árban. Xeon 1240-et meg már 12 ezer körül lehetne szerezni. AM4 proci meg csak lenne nem túl drágán. költsek vagy 30-at múltra vagy a dupláját a jövőre nézve? Gép2 csak ritkán van használva, szóval nagyon nem erőltetem különösebben, de azért érezhető előny lenne a fejlesztés.#48259
Drágábban, Hp Microserver G8? Amúgy egész jó ára van, hasonlót csak drágábban láttam eddig. -
Archttila
veterán
Az AP2 egy remek kis billentyuzet de nekem egy ido utan hianyoztak a funkciobillek, illetve (es ez lehet az en hibam) de valahogy nem sikerult osszebaratkoznunk az egyutt toltott kb 3 het alatt igy fajo szivvel de eladtam.
A Razerbe egyelore nem nagyon tudok belekotni, talan a hangja az ami egy ici-picit hangosabb egy Cherry Rednel, de gepelesi elmenybe (illetve jatek alatt) sokkal smoothabb a Razer fele linearis optikai switch. Annyira, hogy amikor elkezdtem hasznalni konkretan nem hittem el amit erzek, es ezt irom ugy, hogy en nem vagyok egy mechakeyboardexpert. Szerintem meg a Gateron brownal is kellemesebb elmeny, pedig az tenyleg egy fasza kis switch volt!A gyari kabelet lecsereltem egy rovid kis fekete ugreen type-c kabelre amit kozvetlenul a moitorba dugtam, szoval most ugy fest mint egy kis majdnem wireless
TKL
-
Strezi
őstag
Ha már megkérdezted
Sikeresen upgradeltem az Evolv Shift Air-t dupla AIO-ra. Bekerült egy Kraken X62(!) is a Corsair H80iv2 mellé. 2080ti kapott egy Kraken G12-t. Majd három Noctua Ventivel befejeztem a szendvicset
Durva hogy csendben lehet játszani egy ekkora géppel 4K címekkel
A leghangosabb most sajnos a Corsir szivattyúja
De, az már nem túl hangos
-
hegegabi80
addikt
De én folyamatosan a metist, meg most már a realant is párhuzamosan.
A metis tetején muszáj a lyukakat egyenként átreszelni, hogy nézzen is kis valahogy azért. Na meg közben előkészítettem az Asus B450M-K lap fogadására.
Aztán végül még sem az lesz, így várom a giga b450i aours lapot, 2600 már nálam van.AxBattler: Azt én is néztem, de az a bajom vele, hogy nagyon mély. Miért nem lehet egy kb 32 magas és 28 mély körüli házat készíteni.
-
Strezi
őstag
Mások okulására, benéztem a Noctua rendelést
Hallgattam, mértem beépítés után, hogy nem hozott ez akkora csodát, mint amit vártam
Aztán megnéztem a pontos modelleket és rájöttm, hogy amit ~7000-ért rendeltem (12 NF-F), az nem is radiátorhoz való ( ami a 12 NF-P lenne, hasonló árban), a"csoda" modelltől meg még messzebb van (12 NF-A), az ~13000Ft
Hiába na, ez is egy "szakma", bele kell tanulniSebaj, helye az lesz, vagy megy az is az apróra
-
A.Winston
tag
-
Archttila
veterán
Persze
Annyira nem érdekel a dolog mert nagyjából eddig majdnem minden nálam járt VGA ciripelt (ilyen-olyan mértékben persze)
Szóval a videó láttán egy kicsit kíváncsi lettem de ennyiKülföldi fórumokon barangolva láttam olyat aki az ötödik 2080 Strix után adta fel. De sokan szívtak az EVGA felső kategóriás kártyáival is...
olvasni is rossz ezeket a postokat.
Egy random shjíít az egészszerk.: neked melyik Inno 2080 van a Metisben?
-
lionskull
tag
Kösz a tippet, tényleg nagyon pofás. Ahogy nézem jelenleg külföldön beszerezhető. Ezüst elvileg van a Bluechipnél rendelésre, fekete nincs. Gari azért nem árt ha nem körülményes, német amazon egész emberi áron adja, egy jó paneltáp magában majdnem ennyi.
Viszont úgy néz ki megoldódik a dilemma egyenlőre, lehet ezt veszem 90k forintért, mínusz sdd és ram:
https://hardverapro.hu/apro/mini_itx_asrock_fatality_ab350_ryzen_5_2400g_8gb/hsz_1-200.html
A konfig hűtési kapacitásával kapcsolatban viszont vannak erős kételyeim, szóval lesz teszt, meg lehet egy eladó kuckó, mert ez inkább Ge Athlonhoz vagy Celeronhoz passzolCustom hűtés is tervben.
-
mpierre
veterán
Jól néz ki a ház, de táv nem sokat ér. Kapható még egyáltalán...?
Sajnos az imedian szoftvert nem fejlesztik tovább (2011-2012 óta talán). A távirányító max bekapcsolásra és egerészésre jó (w10 felismeri), meg a kijelzőt tudod rss hírek megjelenítésére használni. Nekem nem sikerült a kodi-val összeházasítanom a távot.Szerk.: 2017 óta nincs újabb. 8.12 volt az uccsó.
-
Archttila
veterán
Egyelore meg semmi. Holnap delelott atviszem a tapot es a VGA-t haverhoz, de procit csak elsejere sikerult szereznem.
A nagyobb gond inkabb az, hogy ha a lap kaka akkor merre tovabb. Asus ertelemszeruen nem kell mivel ez mar a masodik itx deszkam toluk ami elszallt, Giga b450-en harmat a VRM, MSI tokeletes volt de sajnos a VRM itt olyan szerencsetlenul magasra sikerult, hogy nem fer el a 120x15-os Noctua az L12 alatt.
Az uj x570 szeria veszett draga, sipolo mini veni a vrm illetve pch-n ami miatt pokoli magas inkompatibilis, az itx-et mint szabvanyt szembekopo giccsparade az egesz.A vegen az lesz, hogy veszek egy Deskmini A300-at es problem solved.
-
Archttila
veterán
Ez ma reggelig egy tokeletesen mukodo konfig volt, legfrissebb bios-al a fedelzeten.
Ram es vga nelkul is a videon lathato jelenseget produkalja... Lap vagy tap, de tippre lap, nem az elso Asus moka ez mar nalam...Mellesleg akkor egy bugtelep az egesz bios h az vmi felelmetes. 1.0.0.2 AGESA ota nem megy (masoknak sem) a cold boot, ha xmp profilt hasznalsz. Az mar csak hab a tortan, h meleg inditasnal is random osszefossa magat.
Komolyan mondom mar csak abban remenykedem h tenyleg a lap szallt el, es akkor vegleg szakitok ezzel a markaval mert mara mar nagyon elegem lett beloluk.
-
Archttila
veterán
Minden megvolt... Szereltem? Reggel bekapcsoltam a gepet ha erre gondolsz.
Folyamatosan szerelek epitgetek es soha nincs semmi gaz kiveve amikor egy Asus lap kerul a kepbe... Erdekes nem?
Attol meg ne szalljon mar el mert 4000MHz-en 1.090v mellett merem jaratni az igy kemeny 30 wattot zabalo CPU-t.Ha kiveszem a VGA-t es a ramokat akkor is a videon lathato jelenseget produkalja.
Esetleg a tapra tudok meg gondolni, de estig nem tudom masikkal tesztelni. -
BullZeye
veterán
Persze, hardveres jumperes reset, működik is, de a "kompatibilis" memóriával nem indul.
HA-n találtam hirdetést ezzel a memóriával ott azt írta srác év elején, hogy működik...
(#46996) dugo_
egyedül se mennek egyik slotban sem, próbáltam az össze variációt, dual chanellel meg indítottam optimistán. -
mpierre
veterán
Nos igen, kinek mi a fontos.
Az integrált porszívó annak, aki léghűtéssel számol érthetően okozhat zaj gondot... Amúgy most már tényleg kíváncsi lennék mennyi hőről (W) is van szó, amit az x570 "déli hídjáról" el kell vezetni ilyen pörgettyűs megoldással.Az x58-as chipset - ami kimondottan melegedős fajta volt - passzívan is hűthető volt. Általában olyan 65-68°C max körül megállt. Kell egyáltalán az a porszívó oda?
-
Archttila
veterán
Kitgurun van egy mely atfogo / osszehasonlito teszt. Azt azonban jobb ha tudod, hogy azonos tipuson belul is van elteres. Nekem a v1.1 van, masnak az 1.0 ahol mar alapjaraton, illetve minimalis terheles hatasara is beindul a venti... Emlekeim szerint erre egyetlen teszt sem ter ki.
-
-
lela
aktív tag
Egy db HDD.t tennék bele és egy 2.5 ssd-t
Inkább az a gond szerintem, hogy nem tudok minden egyes hűteni kívánt dolgot rátenni az alu vázra/külső bordára.
Lehet hogy mégsem lesz passzív ház, de akkor viszont nem tudom mennyire lehetne halk...
Ugye akkor elvileg csak egy procihűtőnek menne a ventije, mert a többi alkatrész is kapna némi szelet. -
Archttila
veterán
Sajnos ma keveset tudtam haladni (van egy kisfiam is
) de igyekszem! Egyelore ugy tunik, hogy a custom PSU kabelek pont passzolnak, (ennek nagyon orultem) es az elobb az egyik RAM modulrol sikerult lefejtem bordakat is, szoval most mar biztos, hogy Noctua L12 lesz a CPU-n, nyakan egy slim A12x15-tel.
(ez a legtutibb)
Ami hatalmas csalodas az a power button/led kabelei. Konkretan rovidek de nagyon, szoval oda majd neznem kell meg valami extender-t.
Rividen ennyi, most megyek csucsalni, de igerem lovok kepek. (normalis fenyviszonyok mellett)
Ezuton koszonom meg joatyam, hogy epsegben es karcmentesen eljutott hozzam ezt a hazat, es nem kell tovabb olvasnom a remseges reddit postokat az elkefelt EU disztributorral
Amen
-
HookR
addikt
"Szerintem 1az1-ben ghost s1 koppintas"
Az lenne a jobbik eset, ha tényleg egy az egyben másolat lenne. Ám amennyire vonzónak tűnik a beállított képek alapján, annyira kiábrándító a belseje a tüzetesebb szemrevételezése után. Mintha a vázszerkezet tervezését egyszerűen félbehagyták volna... Így hogy a tető sem merevíti csavarkötéssel a házat, érthetetlen számomra miért nem lett robosztusabb a központi 'gerinc' lemez. -
Archttila
veterán
Ugy volt h nekem is az lesz majd a sasba, de szerencsere sikerult visszafogni magamat, igy csak egy 2060 Giga gaming oc pro-t vettem 123k-ba. Jatek kozben sokszor meg az 55 fokot sem eri el igy a ventik fel sem porognek, pedig laza 1950 a gyari boost...
Viszont masok tapasztalatai alapjan az MSI 2070 Aero sem az a tipikus nv fele blower! Allitolag total semmi hangja meg idle allapotban sem (nem kerreg a motor ami engem nagyon zavart) es az ara sem veszes. (3 hete 151 ropogos volt az ara)
-
HookR
addikt
Sajnos nem. SFX táp + dual slotos dVGA + burkolat alsó hangon 171mm szélességet eredményez, de ebben se a köztük hagyott távolság, se az ehhez igazított házszerkezeti elemek nincsenek benne. Utóbbiak miatt igazából a dVGA-t sem rakhatod teljesen a burkolat mellé, ott is kell hagyni plusz távolságot. Reálisan olyan ~180mm alatt nem állna meg. Az a baj az SFX táppal, hogy elfordítva (Lásd: Dan A4-SFX) nagyon megnöveli a hosszt, DVGA mellett keresztben meg 105-110mm körüli CPU-hűtő helyet ad ki, amire nincs feltétlenül szükség. 90mm-be már bőven jó top-flow hűtők elférnek ~25mm vastag ventivel.
TFX táp arányai jobban passzolnak ehhez az alkatrész-elrendezéshez, de abból meg elég gyér a választék. Nem is tudom van-e félpasszív változat. -
HookR
addikt
Amikor már úgy tűnik, hogy végre sikerül ráfordulni a célegyenesre, mindig jön egy "Mi lenne ha még...?" pillanat és a véglegesítés nyúlik, mint a rétestészta.
A felhasználóbarát szerelhetőség átgondolásánál kiderült, hogy a tető levehetősége szükségszerű, ezért az alaplapi tálca első felének rögzítését újra kellett gondolni, ami hozadékként megnyitotta az utat alul 2db 120mm-es venti számára. Ami meg lehetővé tette, hogy 3,5"-es HDD 120mm-es ventivel együtt is elhelyezhető alul, nem csak a 140mm-es venti helyett.
Az új rögzítésnél felmerült, hogy akkor már a táptól hátrafelé az egész belső hóbelevancot (alaplap, dVGA, hátlap) át lehessen fordítani fejjel lefele (a hátlap variálható elrendezésének megőrzésével), hogy opcionálisan a 140mm-es venti (az alaplap fölé) a tető alá kerüljön, mert az talán mégiscsak szerencsésebb a különböző ventilátorok összedolgozása szempontjából. Megoldható ugyan, de cserébe csorbult a belső vázszerkezet egyszerűbb, letisztultabb mivolta. Nem vagyok vele maradéktalanul elégedett, lehet nem éri meg a vesződséget.
Aztán felkerült a TFX táp is a kompatibilitási listára, mert amellett már hosszabb, dual ventis, dual slotos dVGA is elfér, a ház elejéig előrenyúlva, max 248mm-es hosszban. Emiatt megint kell kicsit gyúrni a szerkezeti megoldásokon. Kis trükközéssel megoldható, de hogy mellette egyszerű és letisztult is maradjon, az már keményebb dió.És akkor... mi lenne, ha még... combosabb paneltáp + LED táp (amit az alsó 120mm-es venti szellőztetne) + 248mm hosszú dVGA kombó is felkerülne a kompatibilitási listára?
-
-
Archttila
veterán
Igen, gányolás az egész... de egy másik videóban elmagyarázza a dolog működési elvét.
Más:Mit gondoltok, hogy a képen látható átlagos custom VGA-ra rá lehetne tenni 2 darab NF-A12x15 slim fant? Most elsősorban nem rögzítés mikéntjére lennék kíváncsi hanem arra, hogy beférne-e az oldalfal és a heatsink közé
-
Archttila
veterán
Nyugi, én is fél herével írom-e sorokat.
Viccet félretéve nekem TÉNYLEG ez az utolsó itx házam, nem kell kisebb, és nem is lenne màr értelme méretbe ez alà menni.Egyébként nagyon sajnálom az NCASE-t mert szerintem ez az a minőségi ITX ház, amibe a legszínesebb konfigokat építheti az ember. Ilyet a ghost nem tud, cserébe pici és nagyon szép.
-
Pgraph
aktív tag
Böhöm háznak azért nem mondanám a C2-t...
Egyébként ez tetszett meg, ami kicsi, ám viszonylag jól variálható, akár ATX tápot, vagy korlátozottan mATX alaplapot is tud fogadni és emberi áron van.
A táp csendje nem feltétlenül döntő, úgyis nagyothallok...
Inkább az ATX vs.SFX táp szellőztetése közötti különbség érdekel, hogy az SFX is elegendő-e ehhez, vagy inkább egy ATX (mondjuk BQ PurePower10 400 CM), ami ráadásul jóval olcsóbb is persze.Szerk.:
@vtomi2: Igen, én is ezt fontolgatom. ATX felé kezd lassan billenni a mérleg. -
Mercutio_
félisten
Assenemtum
Eladtam a GTX1050Ti-t még nyár elején, közben vettem paneltápot a Streacom házba így a mostani G4600-as konfig elvileg abba átmegy az SG05-ből.
Van itthon egy 1151v2-es alaplap, de közben úgy elmásztak az intel procik árai, hogy nem vettem bele semmit, van még egy AM4-es lap + 2400G + sallangok (ssd, 2x8gb ram) ezt kellene összeraknom és beüzemelnem valamelyik házban, aztán eldönteni tetszik-e, de szeptember előtt esélytelen.
AxBattler: Ha nem jön be lesz rá elővételid
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- Trollok komolyan
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Autós topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Háztartási gépek
- Hardcore café
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest