- iPhone topik
- iGO Primo
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magyarított Android alkalmazások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
-
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #38692 üzenetére
140mm mély ATX táppal éppenséggel elférhet, ha a kábelek több, mint 2cm-re kezdődnek a ventilátor felőli oldaltól.
-
radi8tor
MODERÁTOR
A4-SFX v2 on Kickstarter
On Sunday the 28th May, at 6 PM CET, the A4-SFX v2 & the Window Kit will be available for purchase on www.kickstarter.com. -
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #38686 üzenetére
Áh most nézem, hogy ATX táp esetén csak 17cm-es vga fér bele. Nekem 19, tehát akkor megint sfx tápot kéne vennem.
Hát így még lehet meggondolom, lehet marad akkor a Styx. -
Berv
csendes tag
Sziasztok,
CM Elite 120 házba keresek 80*80*10-15 mm-s ventit, a gyári elkezdett zajongani.
Tudtok javasolni csendes, nem pwm ventit a célra?
Köszi -
válasz
shteer #38685 üzenetére
Honapokig neztem de csak ugy fer el, ha egy 240-es radi van benne vagy 240+120-as.
Jelen pillanatban a vastag radis h105-el meg vagyok elegedve, nem megyek 55 celsius fole 6700k-van 4.6-on 1.32V-vel nincs delid.
De ha belegondolok, hogy rakuldenek meg egy 250w-os kartyat kb semmi ertelme nem lenne -
Köszi a tippet!
Viszont időközben kiderült, hogy a legtöbb esetben az RX560 még a több számolóegységgel sem éri utol a GTX1050Ti-t... sajnos. Ráadásul ezen az MSI-n tápcsati sincs, és a ventije sem túl bizalomgerjesztő: ha RX560 vásárlásra adnám a fejem, akkor inkább a két ventis, 190mm-es Giga-t, vagy az 1 ventis XFX-et (most nincs Double Dissipation változat, csak ez, meg a slim) választanám.
-
hegegabi80
addikt
Nos csak nem hagy nyugodni a minél kisebb ház koncepció, így lehet bepróbálkozok egy metissel én is.
Viszont tuti a tetejére teszek 2 db 120 vagy 1 db 140 ventit. Az adatlapomon levő konfig kerülne bele, és nem valószínű, hogy sokkal erősebb alkatrészek lennének fejlesztve.
Jah és mennyi hdd fér bele? Nekem 1 ssd van és jelenleg 1 db 2,5" Hdd, de ebből menne még bele +1. -
-
-
HookR
addikt
Noctua NF-A12x15 PWM és NF-A12x15 FLX hivatalos oldal
- 120 x 120 x 15 mm -
Bemásolom ide is, mivel ITX vonatkozású:
Radeon RX 570 im Test: Sapphire Nitro+, Pulse, ITX und Gigabyte Aorus im VergleichA Pulse ITX ugyan egy árnyalattal gyengébben teljesít a többinél, de ugyanúgy félpasszív, max.71 fokig megy fel a hőmérséklete, és a Nitro+ után a leghalkabb kártya. Not bad.
Ha tartja a 63-65k HUF-os árát, és készlet is lesz már végre belőle, akkor elég jó választás ITX gépekbe, főleg hogy házilag még jól alul lehet feszelni a Polaris-okat. -
poolbig
aktív tag
válasz
#16939776 #38531 üzenetére
(#38531) Duracellm...
Nos, rászóltál.Annak idején még úgy tettem be a fiókba, hogy működött, de most már csak egy pillanatra sírt fel az asztalon, aztán semmi.
Szóval igazad volt, érdemes volt kipróbálni mielőtt belevágnék.
Tehát akkor új projekt. Most már összerakósdizni akarok, nem veszek kész NVR-t, hanem összeraknék egy combosabbat. Mivel célhardver lesz, csak egy alaplap+cpu (talán ez), egy paneltáp+táp (esetleg ez, most 50% árengedmény van) és egy HDD-re (ez már meg van), meg mondjuk 2x2 Gb RAM-ra lesz szükségem. Tudnátok ajánlani valami olcsót, de még megérőset, esetleg jobbat, mint amilyet én laikus találok? A kamerámhoz ajánlott NVR ~52.000 Ft, ha ennél kevesebből kijönne, akkor boldog lennék. A cél persze a minél halkabb (esetleg teljesen passzív) működés. -
Buckey
őstag
válasz
betyarr #38668 üzenetére
Akkor majd este ránézek a hőfokokra, mert azokra már nem emllékszem, meg most már én is kiváncsi vagyok, mit alkottam.
Szerintem próbáld ki, mérd meg a hőmérsékleteket, és ha úgy látod, akkor vagy még több lyuk, vagy egy csendes ventilátor leszabályozva.
Itt kísérletezni kell, meg gondolkozni, hogy mi is lehet a jó, ugyanis egyedi dolgokat alkotunk.A bekapcsológomb csak egy sima nyomógomb, ami bal oldalon van felfogatva, és közel van a „ház” oldalához. A „ház” oldala ki van fúrva, és egy műanyag rúd van beledugva a lyukba, azzal nyomom a bekapcsológombot. Nem látszik, relytve van, könnyen hozzáférhető. És ha kiveszem az asztalra, ott is működik, csak akkor már a nyomógombot közvetlenül nyomom.
Középen csak a két LED van, nem akartam divatozni kék és fehérrel, hogy vakítson, jó nekem a diszkrét zöld és a piros (HDD). A LED-eket egy 1,5 mm2-es MM fal rézvezetékre forrasztottam és azt rögzítettem az aljára, a bútorlapra. Így tartja is a LED-eket és az energiát is továbbítja. -
betyarr
veterán
válasz
Buckey #38667 üzenetére
egy hasonlót akarok én is összehozni.annyi,hogy az esetemben csak egy lyuk van,meg elől van minimális rés az üvegajtó oldalainál (sacc/kb 3mm).viszont nálam a hely nagyobb,ha jól nézem (60szé x 22ma x 50mé).
az alaplap és a hdd hány fokosak?aida mit mond?
mod.: neked milyen power gombod van?hol vetted?jól látom,hogy ledes?
-
Buckey
őstag
válasz
betyarr #38666 üzenetére
Biztos elég lesz. De ha tudsz, akkor azért mérj egy áramerősséget a betáp 12V-on.
Azon a két kis lyukon kívül még 3 cm-es rés van alul, teljes szélességében.
Így a processzor max. 52 °C-os egy ilyen hűtővel 850-es fordulaton.
Általában 32-40 °C között ugrál, néha 45, de az ritka.
Konkrét hőmérsékleteket nem mértem, de ahogy tapogattam az elején az alkatrészeket (rajta volt az eleje, majd levettem, és úgy), semmi kirívót, különlegeset nem tapasztaltam a sok ventilátoros gépemhez képest.
Azért az az egy ventilátor elég jól keveri a levegőt odabent, meg az egyik lyuk ott van, a másik meg a paneltápnál. Alulról meg jön a friss hideg levegő. -
törölt tag
válasz
Nirvanus #38654 üzenetére
eeeees nem mintha en nem ilyenbe epitettem volna a gepemet
-
Nirvanus
aktív tag
Új taggal bővült a mániás családunk.
-
HookR
addikt
Silverstone RVZ03 hivatalos oldal - [link]
- 382 x 105 x 350 mm (14,04l) -
törölt tag
válasz
shteer #38648 üzenetére
remelem Josh-nak bejon az elet innen kezdve
legutobb juliusi szallitassal lehetett rendelni nala hazat, de nem jott ossze annyi rendeles, hogy a gyartotol kapjon rendes kedvezmenyt. a video keszitesenek idejere viszont fel kellett keszulnie egy ujabb rendeles-hullamra, ez lett a szeptemberi elorendeles. drukkolok neki
keszul valamivel a computex-re is, kivancsi vagyok.
-
shteer
titán
Linusék nem bírtak magukkal, 7700K és GTX1080 az NFC S4 Miniben:
-
Pendra37
tag
Ha valakit erdekel, jofajta 30 centis 16x-16x PCIe kabel speci hazakhoz:
EBay -
Ghoula
senior tag
QBX második felvonás
Beszereztem olcsó alu ventiszűrőt, így ha nem is egy M1, de talán nem annyira gányolás
Most kicsit pihentetem a projektet, de később szeretnék bele egy 280-as radit, videókártyát, hogy ez utóbbi léggel, vagy vízzel lesz hűtve az még nagyon a jövő zenéje.
Szeretném az oldallapokat is lecserélni alu lapra, amitől kicsit keskenyebb lesz a ház, szerintem sokat dobna rajta. De első körben letakarítom, mert fotózás közben látszott, hogy ráférne. -
Pendra37
tag
Nekem is volt hasonlo problemam par eve. En nem talaltam ilyen vekony ventit egesz Parizsban. A vegen vettem egy sima haz ventit. Annyi, hogy arra figyeltem, hogy a minel nagyobb teljesitmenyu legyen minel alacsonyabb dB ertek mellett. Mivel a vastag venti nem fer bele a tapba, kivagtam a grillracsot es ugy csavaroztam bele. Kb fel centi kilog most belole.
Az aramot sima molexrol veszi fel. Nem a legszebb megoldas de mukodik es eleg halk lett utana a tap. -
dugo_
veterán
Igen. És én csak 4 pineset találok. Az eredeti Lemon post nem írja, hogy milyen verzió, de a #6 kommentben is PWM van említve. Több 4pines venti darál fesz.alapú szabályozáskor, azért kérdem.
Vagy létezik/létezett belőle 3 pines? Most csak telefonról keresgéltem, majd este nekiugrok gépről.
-
dugo_
veterán
Köszi, ez jól néz ki. Nem voltak anomáliák a feszültségalapú vezérlés miatt? A PWM ventik elvileg nem nagyon szeretik azt.
Itt annak írja:
http://www.blacknoise.com/site/en/products/noiseblocker-it-fans/nb-blacksilent-pro-series/80x80x15mm.php?lang=ENMeg 3pin kulcsszóval nem is találok másféle változatot.
-
törölt tag
Kicserélni nem nagyon van mire - ilyen ventikkel már én is futottam egy kört - sajnos.
A soros ellenállás helyett a Venti piros vezetéke mellett levő tranziaztor-on a Min. bázis áramot (alapjárati fordulatszámot) beállító ellenállást módosítanám, úgy hogy bekapcsolásnál/blokkolt rotor után még biztonsággal induljon a ventillátor.
-
mpierre
veterán
Szerintem ez viszi a prímet. egy Technics erősítőbe került a gyári nidec helyett, mert az megállt.Szerk.: M8-S3 került bele. Semmi hangot nem ad és az erőlködő végre nem izzik.Tárgytalan, most látom, hogy 15 mm vtg kéne.... Pardon, gyorsabban olvastam, de a felfogás reggel még döcögős.
-
dugo_
veterán
Létezik a piacon 80x80x15-ös halk tápventi, amivel ki lehetne váltani az Fractal Design Integra SFX (aka SilverStone SFX ST45SF) gyári MGA8012ZR-015 ventilátorát?
Kb ez a gép egyetlen hangos alkatrésze a HDD seekelését leszámítva és elég zavaró. Egy noname ebayes darabbal próbálkoztam eddig, de az még hangosabb lett (
).
Ahogy nézem nem férne be oda normál 25mm-es. Van valakinek tapasztalata ezzel?
Vagy próbálkozzak ellenállással? Így is elég alacsony feszültségen járhat már, mert ahogy ki tudtam guglizni, ez egy 4000rpm-es ventilátor elvileg és le van szabályozva rendesen, de a 130W-os összfogyasztáshoz szerintem még ez is irreálisan sok. Nem hiszem, hogy szükség van ekkora légszállításra. (Kb háromszor gyorsabban eltömi a szűrőt, mint a procin lévő 92mm-es vagy a vga alatt lévő 2x120mm...).
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #38626 üzenetére
Alpenföhn Atlas-hoz kétféle rögzítőlemezt is adtak AMD foglalatokhoz, úgyhogy ha AM4-hez is adnak kétfélét, akkor mindenféle orientációban rögzíthető marad. A táptól való távolság miatt "B" variáció valóban kilőve, viszont a dVGA-tól való távolság elvileg nem gond, hisz az az Intel-es 95x95mm-es keep-out zone-ben is elfért, az AMD-é a csavarok felé meg nagyobb valamivel (Most így hirtelen meg nem mondom pontosan hány mm. AMD nem szokott olyan részletes design guide doksikkal kényeztetni, mint Intel. És nem jártam utána.).
-
törölt tag
Minimálisan, de a memóriák fölé lóg a PSU, és az AMD-s hűtőt egy-féle orientációba lehet feltenni, - hűtőnek VGA-tól is el kellene férnie - félúton a VGA és a lap túlsó széle között.
AisBis kilőve, marad a: "C" -
HookR
addikt
válasz
#16939776 #38624 üzenetére
"Szerinted mekkora variációt engedhet, a CPU socket - elhelyezés - kapcsán? "
Mármint, hogy a CPU-socket hova kerülhet a Mini-ITX alaplapon?Elnézve az eddig megjelent AM2-AM4 alaplapokat, olyan nagyon nincs megkötve a tervezők keze, sokféle variáció előfordulhat: #37172
C:
- Biostar X370GTN -
HookR
addikt
-
shteer
titán
kicsit kapcsolódik ide is:
NVIDIA GeForce GT 1030 Specifications Revealed
This tiny GPU, with a TDP of just 35W, will power entry-level graphics cards of all shapes and sizes, including half-height (low profile) cards with passive cooling.
-
bnorci71
addikt
válasz
#16939776 #38613 üzenetére
igen a floppy csatlakozó hasonlít de mégse az, szerencsére elméleti szinten érdekelt a dolog. Vettem 1,5hete egy Asrock N3150DC-ITX-t nem voltak benne csatlakozók, de mivel nem indult el a lap így az eladó visszavette korrektül mert volt még rá gari.
Este még túrtam a netet, de ali-ebay találtam csak itthon csak az aljzatot, dugót nem találtam.
-
törölt tag
Hogy állunk AM4-es itx lapokkal kapcsolatban?
Erről (Biostar X370GTN) annyit lehet tudni hogy fapad a venntillátor vezérlés, és elég kurta a Hűtő támogatási lista.
Ez /venti nélkül/ még éppen beférne hozzám
:
-
törölt tag
válasz
betyarr #38611 üzenetére
Ezek sejthetően csak 1db led-et tartalmaznak, pc-hez vannak "optimalizálva" ezek fognak teljes fényerővel világítani.
Az 5V-os (beépített előtét ellenállással) halványabb lesz ~80% fényerő, a 12V-os (szintén előtét ellenállással) ~1/3 fényerővel fog világítani a 21ma, max 4,3V meghajtás hatására.a 12V-os okat nem az alaplapra szokták kötni (esetleg FAN connector
)
(#38612) bnorci71: Ehhez hasonlót Pico-psu-n láttam mint sata/molex konnektor, a 12/5V meg van cserélve!
Házilag korrigálható-lenne, de nem az a csatlakozó -
betyarr
veterán
válasz
#16939776 #38610 üzenetére
12V-os verzió beépített előtét ellenállással érkezik, az alaplap meg 21ma-es áramgenerátorral hajtja a ledet max 4,3v kimeneti feszültséggel. Nem lesz jó a fényereje.
"3V-os" verziót keresd.nem kötekedni akarok (már csak azért sem,mert nem értek hozzá),de amiket linkeltél ott nem szerepel a 3v.illetve az egyik 5v-os.akkor az is jó?
MÁS
htpc-hez elérhető a tv cec funkciója?
-
bnorci71
addikt
Üdv mindenkinek!
milyen névre hallgat ez az Asrock N3150DC-ITX lapon lévő Sata power aljzat
ez se pont olyan mert a 2 végén nincs kiugrás
[link]hazai boltokba egyáltalán nem találok de a neten se
-
törölt tag
válasz
betyarr #38603 üzenetére
12V-os verzió beépített előtét ellenállással érkezik, az alaplap meg 21ma-es áramgenerátorral hajtja a ledet max 4,3v kimeneti feszültséggel. Nem lesz jó a fényereje.
"3V-os" verziót keresd.
A vezetékeket neked kell ráforrasztani, ha csak nem valamelyik vízhűtéssel foglalkozó oldalon veszel készre szereltet (jó pénzért). Mégis inkább ezt javasolnám, mert ott legalább minőségi a kapcsoló, nem fog szétesni/beragadni/elkopni mint az olcsó(drága) kínai szemét.
-
betyarr
veterán
az új projektemhez kellene nekem egy ledes bekapcsoló gomb.ezt néztem ki [link]
mindenképp ilyen megoldás kellene,mert egy plexibe akarok lyukat fúrni és szépen belehetne csavarozni.van valakinek hasonlóval tapasztalata?hogy kell ezt vajon bekötni?vagy nem lehet olyat kapni,amin eleve rajta van a madzag meg a kis műanyag vége,ami a lap tüskéire megy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged