- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Meg sem érzi, ha 4pin-es az "y", amin a PWM is közös, akkor még szabályozni is tudod a ventiket.
(#36294) &rew: Amíg volt időm napi szinten áttúrtam az egész netet, láttam pár kemény vonalas DIY őrültet, aki A-Z-ig meg is csinálta amit itt leírtál
Nem szerencsés vegyíteni a funkciókat, alapból a PC akkora (föld)áramokkal dolgozik, hogy ha egybeépítenéd egy jobb minőségű erősítővel, akkor az alapzajon kívül (sípolás és a búgás) kívül nem hallanál semmit, de az élethű lenne.
-
HookR
addikt
Zotac GTX 1080 Mini - anandtech.com / fudzilla.com / tweaktown.com
- PCB hossz: 170mm (hűtővel együtt ~200mm körül) -
HookR
addikt
Silverstone házak - smallformfactor.net
- Silverstone SG14
- Silverstone RVZ03
- Silverstone VT02 Mini-STX ház (165 x 73 x 157 mm - 1.9l)Silverstone TX300 TFX táp - smallformfactor.net
-
törölt tag
nem mertem beleirni a technics erositot csodalo topicba , de talan itt nem szentsegtores megemliteni h egy ilyen szep hazba mekkora boldogsag lenne beepiteni egy szamitogepet
megtartva a mutatos muszereket es mondjuk felhasznalni oket perfmonitorkent (konfigolhatoan akar prociterheles, memoriafogyasztas vagy akar cpu-homerseklet kijelzesere). vagy a tenyleges hangkimenet kijelzesere mozihoz/zenehallgatashoz. korhu megoldaskent ugyanilyen muszerekkel lehetne boviteni, ha a ketto keves.
bar meg az is lehet, hogy ebbe a hazba az erosito megtartasa mellett is beferne egy ITX lap tappal egyutt
-
Ispy
nagyúr
Írtam a gigabyte supportnak, hogy ugyan árulják már el nekem, hogy a kártya fan connectora mennyi wattot tud leadni, erre jött a válasz, hogy nem értik mire gondolok, de a pci-e 75 watt
Na most nekifutottam még egyszer, nem tudom a fan szót miért nem értik, de lehet le kéne nekik fényképezni, hogy felismerjék a saját kártyájukon a ventilátor konnektort
-
En ajanlom a Corsair-t! SF600-am van es ez kozott meg a 700w silverstone kozott vacilaltam de egy cseppet sem banom, hogy ezt vettem. Ha valami egyszerubb jatekkal jatszom mint wot, a venti be sem kapcsol i7 6700k gtx 1080, de amugy sem tudnam megmondani, hogy bekapcsolt csak ha oda nezek...
-
alcsa
senior tag
válasz
xEon1337 #36283 üzenetére
Koszonom, valahogy en is igy gondoltam.
Azt tudtam, hogy felpassziv, de eddig ellentmondasos teszteket olvastam, van ahol azt mondtak hamar bekapcsolt a venti, van ahol nem. De szerintem idle, alacsony fogyasztasnal, nem kapcsol be.
Ugy gondolom, eldolt, marad az SF450.
Koszi
-
cinemazealot
addikt
válasz
cinemazealot #36280 üzenetére
Üresjáratban 12 W, terhelve 66 W. Mégis lehetett egy kis akku töltés, most viszont már lenyugodott.
-
Olcsóbb, elvileg nagyon csendes, 7 év garancia van rá, azt hiszem, hogy a Corsair ezzel a sorozattal letarolja a piacot SFX méretben.
Átalakítót 2-3 ezer forintért kapsz hozzá, de legyártani DIY még ennyi sincs.
Szerk.: sőt, itt a kolléga korábban írta, hogy félpasszív, szóval idle 0dBA.
-
alcsa
senior tag
Segitsetek donteni, melyik tapegyseget vegyem:
1. Silverstone SFX SST-SX600-G v 1.1
2. Corsair SF450 vagy SF600A kisebb Corsair szimpatikusabb, mert nagyobb venti, olcsobb, teljesitmeny boven eleg. Az egyetlen "hibaja", hogy nincs atalakito ATX->SFXre, de ezt szerzek/ganyolok valahogy.
Most visszaolvasva a kerdest, azt hiszem meg is kaptam a valaszt
.
Akinek SF450e van, meg van vele elegedve? Idle teljesen csendes?
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #36280 üzenetére
Továbbá hosszabb teszt esetén egy normál proci sokkal kevésbé fog leszabályozni, mint egy T végű proci, ami akár eszelős throttling-ba is kezdhet, amint eléri a max. TDP-t vagy hőmérsékletet.
Ha állandósult terhelésre kiosztotta a szorzókat a magok között, utána végig tartja ezt az órajelet, egészen addig amíg valamelyik mag el nem éri a 96C°-ot. Ezt 1610T és 3570T-n próbáltam ki.
-
cinemazealot
addikt
válasz
AxBattler #36273 üzenetére
Simán lehet. Én egy i3-6100-nál ASRock H110M-ITX/ac lappal (lekapcsolt WiFi-vel és BT-szal), 120-as Kingston Fury SSD-vel, 2×4GB Kingston HyperX DDR4 RAM-mal (PicoPSU + PicoUPS feltöltött akksival) üresjáratban (lecsukott böngészővel, levelezővel, Java IDE-vel) 16 W (28 VA), terhelve (CPU 4 szálon + GPU Furmark-kal kihajtva) 67 W (107 VA) teljesítményfelvételt mértem. Ha azt vesszük, hogy ez egy 51 W-os (TDP) proci, akkor nagyjából reális, hogy a 35 W-os proci komplett rendszere 40 W-tal beérje.
Azt viszont fontos megjegyezni, hogy a terhelés milyensége sem mindegy. Mert amíg pl. csak CPU tesztet futtatok, addig "mindössze" 39 W (64 VA) is elég volt neki, holott mind a 4 szál (2 mag Hyper Threading-gel) 100%-on pörgött, viszont az iGP lazsált. Továbbá hosszabb teszt esetén egy normál proci sokkal kevésbé fog leszabályozni, mint egy T végű proci, ami akár eszelős throttling-ba is kezdhet, amint eléri a max. TDP-t vagy hőmérsékletet.
-
shteer
titán
-
törölt tag
válasz
AxBattler #36273 üzenetére
Ha megnézed nem volt nehéz dolguk, mert nem sok minden van a lapon ami enné az áramot, a so-dimm sem "zabál" annyit mint egy alacsony késleltetésű asztali ram. Aida64 alatt, 4 szál teljes terheléssel+IGP-vel, közben az M.2 SSD írásával el lehet tekerni 60-ig azt a fogyasztásmérőt, ami 3Dmark alatt csak 40-et mutat.
De nem ez a lényeg, hanem hogy Idle legyen alacsony a fogyasztása, mert az idő 80-90%-át ott tölti a CPU.
-
Üdv!
Az lehetséges, hogy egy 35W-os Skylake i5 RaAM-mal, lappal együtt max. 40W-ot kajáljon?
Csak mert eddig inkább 50+W körüli fogyasztással riogattak, de most belefutottam egy mérésbe. -
shteer
titán
válasz
gabriel26 #36270 üzenetére
Merlintől már rendelheted is az MSI-t
Engem jobban foglalkoztat hol késnek pl az ASUS BIOS-ok a 7-es CPU szériához. Nem mintha rohannék CPU-t venni de már illett volna kiadni a support oldalon
eléggé ellentmondásosak az én lapomhoz is a frissítési infók. Guru3D cikkben 2003 verzióról írnak, asus cpu listben 3016 szerepel, a legfrissebb letölthető a 2002 - ami elvileg már tartalmazhatja a microcode-ot
-
Caseking mar tele van z270 lapokkal, viszont itx-bol csak 2db van. Amcsi evga oldalon stinger mar elerheto, Eu-n meg hire sincs
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #36268 üzenetére
Ezeket használom kis teljesítményhez DC tápcsatlakozónak: Stabil, menetes gyűrűvel biztosítható, nem olyan bumszli, könnyű kezelni és szerelni.
[link] (rajzok pdf-ben, a táblázat alján)
Ha kisebb átmeneti ellenállás kell, vagy 5A feletti terhelő áram/kontaktus, arra Amphenol-nak vannak olcsóbb/drágább csatlakozói, a legkisebbek ~20mm-es átmérőtől indulnak :[link]
-
cinemazealot
addikt
válasz
#16939776 #36267 üzenetére
Ouch...
Igazából egy olyan csatira volna szükségem, ami a ház hátoldalának másik szélén felszerelve garantáltan nem összetéveszthető a jelenlegi 5,5/2,5 mm-es DC aljzattal, viszont hasonló méretű és alkalmas arra, hogy az akkumulátorokat tartalmazó külső dobozt (ezt később építem meg) bármikor összedughassam a házzal. A PicoUPS akksi vezetékeit (ami most az előlapnál lóg ki) szeretném ide kivezetni, ezáltal összedugva a gép szünetmentes, széthúzva már nem (viszont könnyebben hordozható).
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #36264 üzenetére
Itthon csak ezeket kapod meg ebből a típusból: @farnell
A amit keresel dugót ezen láttam, alatta fel van sorolva pár modell szám (Compatible Mainbody AC Adapter Numbers: ), azokra is lehet keresni:[link]
Amúgy ez a csatlakozó rendszer nem a legmegbízhatóbb típus, volt szerencsém átélni (miatta csontra fagyott buli közben a fénypult) hogy 12V 2A-es névleges terhelés mellett is tudott produkálni ~1,5 év után KH-t, pedig le volt párhuzamosítva 2-2 pin-je az ajzatnál és a dugónál is.
-
-
HookR
addikt
MSI Trident 3 - [link]
-
törölt tag
Ezzel már mások is próbálkoztak :SSF-be MXM-modult tenni, de nem lett belőle forradalom.
Ennek két oka van: korlátozott teljesítményéhez képest drága, és nem garantált hogy a következő MXM generáció nem kap majd teljesen más verziójú kialakítást, más mechanikai méretekkel, teljesen új hűtés igényével. Így a későbbi bővítést kb.: lehetetlenné téve.Engem a hideg kiráz tőle, ha belegondolok mennyit lehet vele "nyelni"
-
HookR
addikt
ASRock DeskMini RX és GTX - smallformfactor.net / cool3c.com
- Micro-STX
- Z270
- MxM modul (pl. RX480 / GTX1060)
- 3x M.2 SSD
- Thunderbolt 3 Type-C -
HookR
addikt
EVGA Z270 Stinger hivatalos oldal - [link]
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #36249 üzenetére
Hátttttt.....
Maradjunk annyiban, hogy érdekesen néz ki
Persze rondának nem ronda, hiszen a szépség szubjektív dolog.
Persze majd meglátjuk én mire jutok a metis tetejével, lehet én is a gányba kötök ki
-
alcsa
senior tag
válasz
cinemazealot #36249 üzenetére
Nem, nem, teljesen vallalhato! Legyen akkor barkacs topic
.
-
alcsa
senior tag
válasz
cinemazealot #36247 üzenetére
Ugyes
. Mehet a gany topicba is
-
cinemazealot
addikt
válasz
cinemazealot #36143 üzenetére
-
-
törölt tag
Amíg tudod szerezd a linket, mert nem működik (üres oldalt dob)
Érdemes a User-manual-t átlapozni, ott le vannak írva a méretbeli megkötések.
(#36243) xeon.Szabi: Ekkora méretben (6-8cm), árnyékolt riser-nél nem lehet működési zavarra/ problémára számítani, persze itt is igaz, minél márkásabb/drágább, annál megbízhatóbbak a kontaktusok.
A lock-os PCI-express port azért szerencsésebb lehet mint a riser, ha sokat van szállítva a gép. Hiába a kontaktus aranyozás, ha nehéz a VGA mozoghat a szlotban, ez például instant fagyást okozhat.
[ Módosította: radi8tor ]
-
burny
aktív tag
Indul a Zaber féle Sentry ház indiegogo kampánya nemsokára - 195 usd (szállitás/vám/áfa-t nem tudom)
-
törölt tag
válasz
tomi5244 #36226 üzenetére
Összteljesítményben olyan nagy difi nincs a két CPU között, egy szálon az I3 a befutó a magasabb órajel és fogyasztás kerete miatt, de több szálon kb.: egyforma a teljesítményük.
Megnézném hogy a programok, amiket használsz, mennyire használják ki a 4 szálat és a 6MB Cache-t és az alapján döntenék, mert az I3-al sejthetően jobb "felhasználói élmény" érhető el átlagos használat mellett, de sejthetően hangosabb hűtést is igényel mellé.
IGP ugyan az, értelem szerűen a 4 beterhelt mag mellett 35W-ból ritkában lesz meg a turbó órajel.
(#36228) Erdei88 :
Olvasgatom a konfigokat meg a terveket, elég komoly gépeket raktok össze netezésre
Memória elérésben, késleltetésben, hatalmas eltérések vannak az asztali CPU és a Low power SOC között, ha egyszerre több dolga használja, ezt megérzi rajta.Én egy I7-en nettezgetek 16GB rammal
-
cinemazealot
addikt
válasz
Ha összeveted az i3-6100-at az i5-6400T-vel, láthatod, hogy az i5 alapvetően cache-ben erősebb, TDP-ben és CPU/GPU órajelben viszont kevesebb. Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy ugyan a cache miatt bizonyos műveletek érezhetően gyorsabbak lesznek az i5-ön, azonban az alacsonyabb TDP miatt lehet, hogy korán elkezdi magát visszafogni, egyszálas üzemben pedig eleve lassabban ketyeg az i3-nál.
Van userbenchmark-os összehasonlítás is, de ez a normál 6400-as i5, nem a T-s. Szóval a T-vel az a ~10% plusz is elveszhet. Szerintem nagyon felhasználás kérdése, hogy megéri-e a normál i3-mal szemben.
Küldtem pü-t a tegnapi témával kapcsolatban.
(#36232) Erdei88
Szerintem ne bánd azt a user error-t, jól jön az a 8 GB, ha filmezésen túl egyéb dologra is használod azt a gépet. -
Erdei88
veterán
válasz
szabi__memo #36229 üzenetére
Mert a rosszul beállított torrent megette a 4Gbot, amit úgy kompenzáltam, hogy vettem még 4-et.
Persze ez később kiderült hogy user error volt így megmaradtMinimálisat kellene rafizetnem a mostani alaplapra, így lehet lecserélem
-
mpierre
veterán
-
HookR
addikt
PRIMO P115 (A/B/C/EA) - globals.market / pchome.com.tw / techmarkcomputer.com.tw
- 160 x 280 x 340 mm (15,2l)Szerk: Közben megtaláltam, ezek (A/B/C) a Primo P115 EA-nak a nem alu változatai.
-
mpierre
veterán
válasz
Jó lesz az a 6400T, elméletben elég nehéz megsütni a nem K-s procikat. Nekem majd egy 6700T lesz, de az egy kicsi a bors, de erős gépbe kerül majd.
Passzívban azért nem gondolkodnék. A 35W is tud fűteni, főként egy kis házban.
Filmekhez nem feltétlen a proci kell, hanem inkább integrált vga. Az meg ugyanaz talán.
[ Módosította: radi8tor ]
-
tomi5244
őstag
Volna egy i5 6400T aprón 38ért. Az új i3 6100 pedig 36e. Szerintetek? Az i5 mégiscsak 4 magos, ráadásul az a 35W-os kivitel. IGP viszont mind kettőben ugyan az. Ahogy már írtam, egy filmezős, netes, gépbe lenne, de hosszú távon tervezek, jó lenne valami combos
. Ez elmenne akár egy "dög" bordával passzívan
-
shteer
titán
válasz
shteer #36223 üzenetére
a STRIX 270I Gaming se lesz hűvösebb mint a lap hátán
ettől függetlenül nálam ez a befutó, valszeg nem váltok rá mert megtippelni sem merem az árát
-
Végre az ASRock H270M-ITX/ac-n és Z270M-ITX/ac-n felülre került az M.2 foglalat, nem alulról fűti a deszkát!
Viszont a procifoglalat meg nagyon a szélre került, így ha valaki méretesebb HTPC-hűtőt szerel rá (pl. Big Shuriken), előfordulhat hogy "lelóg" a cooler a deszkáról.
-
HookR
addikt
válasz
Dißnäëß #36207 üzenetére
Valóban, úgyhogy itt a helyük.
===================================================
ASRock Fatal1ty Z270 Gaming-ITX/ac hivatalos oldal - [link]
ASRock Z270M-ITX/ac hivatalos oldal - [link]
ASRock H270M-ITX/ac hivatalos oldal - [link]
Gigabyte GA-Z270N-WIFI hivatalos oldal - [link]
Gigabyte GA-H270N-WIFI hivatalos oldal - [link]
MSI Z270I Gaming Pro Carbon AC hivatalos oldal - [link]
-
gerleimarci
aktív tag
-
Dißnäëß
nagyúr
Hát valszeg Intel Optane-ra nem hajtasz, extra PCIe sávokra sem, de maga a CPU-n mókolt energiahatékonysági változtatások még a Skylake-hez képest is azt mondom, megérte.. + GPU-ban HEVC, VP9 kódolás, stb... HTPC-nek nagyon ideális széria.
Ha régóta lenne i7-em, nem váltanék.
Ha pont most akarnék i7-et, akkor viszont csak Z270-nel.HTPC-ként vagy átlagos felhasználású gépként szintén nem feltétlen váltanék, de ha ebből is újat rakok össze, akkor simán, valami kedvezőbb árú H-s modellt. Főleg, hogy mondjuk egy H-s konfig egy thin ITS-ex házikóba is bemegy, amihez a benne lévő Kaby Lake proci olyan GPU-t és fogyasztást ad, hogy nyammnyamm.
Képzeljünk el mondjuk egy Asus router nagyságú HTPC-t, hardveresen gyorsított 4K kimenettel, 16G RAM-mal, 500GB SSD-vel. Szerintem több, mint fincsi. Ha visszafogjuk, szerényebb konfigra, akkor is.
TV hátuljára rácuppantod és kész is
-
A Zéé
addikt
válasz
Dißnäëß #36207 üzenetére
érdemes lehet amúgy várni ezekre?
IGP ahogy néztem kb. ugyanaz marad, ami új az az, hogy a Pentiumok is tudják majd a HT-t, így igazából nem látom mi a különbség az i3-ak javára, vagy hogy érdemes lesz-e ezek után i3-at venni. Az árakat azért még megvárom, 1-2 héten belül terveztem amúgy is az új gépet. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
tomi5244 #36205 üzenetére
Kijött a 7. generációs proci- és lapcsalád (Kaby Lake). Ha most veszel hasonló motyót, érdemes lehet ezekre is rápillantani. Nem feltétlen a Z270-esekre, hanem úgy általában, itt is van H...
Asus honlapon még semmi (nem volt ma délután), ASRock, MSI, Gigabyte már listázza őket és jövő héten már szerintem kiskerben is lesz itthon.
-
HookR
addikt
ECS Z270H4-I - legitreviews.com / expreview.com
-
tomi5244
őstag
Nagyszerű...3 ezerrel lett drágább egyik napról a másikra az asrock H110M-ITX/ac lap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Futás, futópályák
- Kedvenc zene a mai napra
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Proxmox VE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged