- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket az alábbi klímaberendezések árazásával kapcsolatban. Szerintetek ezek az árak reálisak a jelenlegi piaci viszonyokhoz képest? Van esetleg jobb alternatíva hasonló tudású készülékekből?
Ezek a modellek:
Daikin FTXC-D 25 D (2,6 kW, csak hűtés) – kb. 295,000 Ft
AUX Delta 2 (2,6 kW) – kb. 250,000 Ft
Midea Xtreme Save (2,6 kW) – kb. 250,000 Ft
Gree Comfort Pro (2,6 kW) – kb. 285,000 Ft
Fisher Comfort Plus (2,6 kW) – kb. 280,000 FtA klímák telepítését 100,000 Ft/szett áron van, amely tartalmazza az alaptelepítést (3 méteres csőszakaszig, anyag- és munkadíjjal együtt). További csövezés esetén 13,000 Ft/méter felár az ajánlat.
Szeretném tudni, hogy a szerelési költségek is megfelelőek-e a jelenlegi piacon, vagy van esetleg más ajánlásotok. Köszönöm előre is a tanácsokat!szerk,
Bp agglomeráció, kerítésház. -
amargo
addikt
válasz
TeeJay #85266 üzenetére
Azt gondoltam olyan 20-40 cm magasság elég lesz, nem lesz körbe sövény, ezen a részen kavics van, inkább csak valami hangterelőre gondoltam fentről.
Egyre jobban úgy látom, hogy a friss levegő befúvást inkább érdemes elfelejteni, mivel alapvetően az Ururu árából (2x) megoldható a teljes szellőztetés. Viszont ennyit feleslegesnek érzek költeni, akkor már tényleg kinyitom az ablakokat -
amargo
addikt
válasz
yahagyma #85264 üzenetére
Egészen őszintén nem akarok a gyerekszobákba még lyukakat csinálni a falra, csendes környék, de azért ez nem lenne ideális.
Nálam BLAUBERG VENTO EXPERT [link] van (160-as), de bizony bőven hallani a hangját (1-2 fokozaton persze nem vészes), napközben persze nem zavaró, alapvetően tényleg jó, nem bántam meg, de alvó helyiségbe nem raknám, klíma esetében másik helyiségben tudom a csövek elvinni remélhetőleg. Viszont ez a készülék a földszinten van..
Központi szellőztető lenne ideális az emeleten, de az plusz probléma és persze drágább is.
Mondjuk nem tudom mire értetted, ha az egyik elromlik a másik nem működik részt, mert ha a szellőztetés elromlik, a klíma még menni fog, nem?
Télen kell igazán szellőztetni, nyáron eléggé megoldott.
-
amargo
addikt
válasz
Máté94 #85261 üzenetére
Igazából pont ez a cél, hogy ezeket a tapasztalatokat összeszedjem, azért a fórumon kívül nehéz, most is rengeteget olvastam, kerestem vissza.
Pl a hanggátlást is tervezem jobban megoldani, ezért nem azon a szobán menne ki a csővezeték, ahol a klíma van, hanem a vele párhuzamos fürdőszobába futna át (gipszkarton fal van), kérdés a kivitelező mennyire lesz rá vevő 😊
-
amargo
addikt
Sziasztok,
2x 14nm szobába kellene 1-1 klíma az emeletre mivel egymás mellett vannak a szobák, de terveim szerint ebből valamennyi lefelé is fog menni, de nem cél.
Mivel gyerek/kamasz szobák és lassan eljutunk oda, hogy bezárkózik már a nagyobbik ezért jó lenne, ha friss levegő utánpótlást is tudna a készülék.
Ezeket találtam:
- Midea Gaia (legcsendesebb)
- AUX Q Plus Fresh Air (talán ez van a legjobb ár-érték arányban, de ez kapható már nálunk?)
- TCL Fresh In (viszont ez nincs sima fehérben? viszont ez a legolcsóbb)
- Gree Airy (ez a legdrágább..)Felejtsem el a friss levegőt, mert nem azt adja mint gondolom? Az alsó szinten van egy fali hővisszanyerős szellőztető és alapvetően elégedett vagyok vele, de ugye pont a hálószobákban nincs semmi. Központi rendszer, meg jóval drágább..
Továbbá a talajszint közelébe tervezzük a telepítést előtte 1,5m egy sövény van viszont utána kb 6m a szomszéd ablakai, beszéltünk már Velük jóban is vagyunk, pont ezért nem is rakjuk fentebb és szeretném a külső zajokat is csökkenteni majd, fűtésre nem igazán lenne használva, max kiegészítőnek a levegő miatt, mennyire szívatnám meg a szomszédokat vagy tényleg nem lesz zavaró?
köszi a segítséget!
-
amargo
addikt
Még olyan 6-8 évig biztosan, utána pedig mivel gyerek szobák ezért valószínűleg lesznek zárva is
a nagyobb szoba a szülői háló.
Gyanítom 1 db ilyen eszköz is kevés lenne és nem találtam még meg mit tud légcserében.arcitec:
még ez is megoldható, ha jól értem. Egy a nagy szobában plusz egy a nagy szoba falán kint a gyerek szobákra fordítva. Egészség őszintén azzal van a bajunk, hogy a szobákban lennének a beltéri egységek, tudom, hogy úgy a hatékony, de nem baj, ha nem lesz tökéletes. Most voltunk egy apartmanban és egészen megdöbbentően számomra mindenhol lehűtött 1 db beltéri egység, igaz 1 helyen kellett külön ventilátorozni.. viszont írtam, hogy 5 éve élünk itt eddig évente max 1-2 nap volt, amikor egyáltalán 27 fok közelében volt a belső hőmérséklet. Nyáron a 25 pedig nem zavar bent minket. -
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Egy jól szigetelt többnyire zöldben lévő családiháznál szeretném megoldani majd ezekre az átmeneti időszakokra a légkondicionálást.
Jelenleg 1 hét kánikula (és nulla éjjeli szellőztetés) után már az emeleten felkúszott a hőmérő a 28-29 fokra. Eddig elég ritkán szembesültünk ilyen hőmérséklettel.
A jelenlegi elméletem szerint nem tolnám túl a dolgot, mert nem gondolom, hogy minden szobába kellene egy beltéri egység, hanem elég lenne csak a közlekedőben a lépcső felett elhelyezni valahogy így:
Látható, hogy 1 szoba kivételével a többi csak kisebb félszobák. A lépcső felett bőven van hely és az elméletem szerint ez a szobákban is érződne.További kérdésem, hogy létezik-e olyan egység, ami képes is szellőztetni vagy legalább együttműködik valamilyen szellőztetővel azaz télen elegendő csak a levegő cseréje + fűtés vagy teljesen külön egységekben érdemes gondolkozni?
Márkákból a Daikin-t nézegettem ezekről írtatok itt is jó tapasztalatokat (Daikin FTXF35E / RXF35E Sensira).
Fűtésre nincs kimondottan szükségem, mert padlófűtés van.
Köszönöm a segítséget!
-
amargo
addikt
Sziasztok,
Segitseget kerek klima kerdesben. jelenleg alberletben vagyunk, de 1even belul koltozunk, igy olyan klima megoldast keresek, ami oldhato es nem hagy nyomot maga utan. francia ablakol vannak es egy 10nm es loggia. viszont a falat nem furatnam at.
Milyen lehetosegek vannak, van olyan ami mobil jellegu es meg hasznalhato.
en eddig a mobil es a kul es belterit ismertem, de hatha van meg valami koztes megoldas. az ar nem problemas persze, ha csak tobb 100e oldhato meg, akkor mast keresunk erre a kis idore.köszönet a segítségért!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Napelem
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- ASUS routerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest