- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vérboci
addikt
válasz
tylerddd #87602 üzenetére
morbus hungaricus... szinte mindenki csak telepíteni akar, mert abban van a pénz. a tisztítás \ karbantartás nem kenyere a klímás cégeknek.
ugyanakkor az alap, törvényadta garanciának nem is feltétele a szaki általi tisztogatás, és nem is érdemes ezért nagy pénzeket fizetni. aki létrára tud állni, a klíma tisztítást is meg tudja csinálni amig lemegy egy spongyabob a tévében -
PROTRON
addikt
válasz
tylerddd #79109 üzenetére
Amúgy most diktálás után volt ekkora számlád?
Ha csak hűtésre használjátok a klímát és nincs elektromos fűtés, akkor lehet jobb lenne évente csak 1x rendesen bediktálni, a köztes időszakban maguktól automatán becsülnek a tavalyi adott időszak alapján.Mert akkor a klíma fogyasztása nem a havi 210-es limitbe kalkulálódik bele, hanem az éves 2523-ban ki tud egyenlítődni.
-
TeeJay
félisten
válasz
tylerddd #79100 üzenetére
18. kerület 11 emeletes panel tömb 5. emeleten lakunk 60nm 2+félszobás lakásban
Még régi ablakok vannak de a homlokzat már 14éve kapott 10cm sima EPS szigetelést.
Daikin Sensira FTXF35A és FTXF35C klíma ment júniusban megállás nélkül 24/7-ben 24fokon és kb. 6ezerrel dobta meg a villanyszámlát a téli hónapokhoz képest
Most júliusban 9ezer körüli pluszt számoltam és végig ment 24fokon a dög melegben.
2klíma folyamatos üzem 24fok.Ha 20ezer lenne az se érdekelne mert klíma nélkül nem tudnék aludni, hónapok óta 30-36fokos lakásokban telepítem a klímákat, kb. már kipurcantam volna ha otthon is 30-32fokos lakásban kellene valahogy aludnom hogy másnap ismét menjek 30+ fokos lakásba telepíteni klímát...
Ha sokallod ne használd és élvezd hogy megsülsz az ágyon fekve. Ez ilyen móka
-
válasz
tylerddd #79109 üzenetére
nálam 160KW-ot evett(én sajna nem férek bele klíma nélkül sem a kedvezményes árba, mert havi 5-600KW a ház igénye) összesen Júliusban a 2.db FTXF25D.
régi ház, nincs sehol szigetelve, szinte 24/7.be mentek. 22-23.fokra hűtök, ha kikapcsolom 28-29.fok van szóval kellett dolgozniuk elég rendesen.De én csak 35+20.nm helyiségeket hűtöttem, előszoba/konyhába 2.hete tetettem fel egy 3,5es Polar Ultimate-t ha minden ajtót kinyitok akkor neki kb 70nm kell hűtenie, majd meglátom így mennyivel fog csökkenni a 2.db FTXF25D fogyasztása hogy a 4.falból az 1iket besegít hűteni a polar.
-
szimcsi
senior tag
válasz
tylerddd #79100 üzenetére
Idén júliusi meleg miatt mi is kb 5-10ezer ft-tal többet fizetünk mint szoktunk. (nem lakunk ideális helyen hűtés/ fűtés szempontjából)
De egyébként nem szabad másokat sajnos figyelembe venni mert mindenkinek mások a paraméterei.
Én is ha mondjuk bárhol hallom hogy milyen keveset fogyasztanak a klímák... hát ez nem jelent semmit.
Ennek nem szabad bedőlni, mármint keveset fogyasztanak, ha meg van hozzá a megfelelő helyiség/időjárás neki. -
PROTRON
addikt
válasz
tylerddd #79094 üzenetére
Még akinek pontosan ilyen eszköze van és úgyanígy használja és pontos fogyasztási adatokkal bír a sajátjáról, az se tudja neked megtippelni hogy a Te ingatlanod esetén mennyi lenne a reális.
Ismerősömnél még nyáron is 300-500 kWh-t fogyasztott egy 2,5kW klíma hűtésre...
Ezzel előrébb vagyunk? Nem mert nem ismertek az adatok.
De én tudom hogy nála 10 emeletes panelházról van szó, 7. emeleten, legnagyobb 25 nm nappali szobában, konkrétan full Déli fekvés, legnagyobb kánikulában.
Ha adsz pontosabb adatszolgáltatást, lehet tudnak segíteni a kollégák.
-
Lorden
őstag
-
PROTRON
addikt
válasz
tylerddd #74276 üzenetére
Gondolom 3 éve valamikor egy nagyobb kivitelezésekhez készített költségvetést írt át lakossági fogyasztókra és benne maradt, amit azóta egyik laikus vásárló sem jelzett feléje, így szépen "bekalkulálta" a költségét.
Ha visszajelzel, lehet a végső ár nem fog változni, mert megemel valami random másik díj tételt.Másik opció hogy megtanulod kezelni az e-napló felületet és a szerelők érkezése előtti napon elküldöd a meghívót a cég vezetőnek, hogy akkor lehet kitölteni az e-naplót még szerelés előtt.
A felelős műszaki vezetésre is alapvetően szükség lenne magyarországon, mert sok a kókler, de ez a valóságban sokszor annyit tesz hogy ki jön a brigád vezető, rábök hogy:
"Hé Józsi, miután leraktad a reggelid, ide rakd fel így, ilyen szögben tartsd a fúrót....
Hinnyje..." -
VGNGR
senior tag
-
PandaMonium
őstag
válasz
tylerddd #74210 üzenetére
Nálunk helyben klímások annyiért hoztak tegnap két Daikin FTXF-et, mint a legolcsóbb árukeresős ár (FTXF35E / RXF35E Sensira 290-ért), számlával, mindennel, szóval nem biztos, hogy jobban jársz, ha magadnak rendeled. Árukereső szerint FTXF25E / RXF25E Sensira amit Te írtál korábban 250k, ha összeadod az ajánlatot amit kaptál akkor a 245k kültéri + 118k beltéri - 110k kedvezmény, pont 253k-ban vagy. Miért akarod akkor magadnak rendelni?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
tylerddd #74046 üzenetére
[link] itt 360 szereléssel asszem de hívd fel őket. Ne nézd a különbséget mert a szaki aki csak szereli többet kér el a telepitesert, en is neztem a webklimat de dragabbra jött volna ki az onnan rendeles + szaki....
Mondok jobbat, ugyanazon bolthalozat árai is eltérhetnek Borsodklima FTXC35-re 371k-t irt, kistarcsaklima meg 340k-t...azóta már egy szintre hozták az árakat, nekem masik opcio volt hogy megrendelem olcsobb boltban es felszereltetem az itteni embereikkel.Inkabb hagytam és helyi klímással ment fel egy SmartR. Szoval hiaba olcsobb valahonnan, a különbözetet a szerelésen bukod és az esetleges gari is necces lesz.
-
TeeJay
félisten
válasz
tylerddd #74035 üzenetére
Sajnos ha minden papírozva van ilyen árak jönnek ki
Aki meg ügyes annak jóval olcsóbban is megvan ugyanez és tojik a garanciára.
Mondom ezt úgy hogy 2darab FTXF Daikin klímám van és évente 4-5hónap folyamatos üzemben mennek, az egyik már 4 szezont lenyomott és vagy 20hónap folyamatos üzem van benne ami úgy 600nap. Nem érdekelt soha a garanciája, igaz én klímás vagyok és magamnak takarítom de rokonnál 4darab Daikin van vegyesen Sensira és Comfora, másik unokatesómnak raktam 1 FTXC-t lakásába 1 FTXF35D-t Siófoki nyaralóba, anyum nővérének FTXF35D lakásba és nem foglalkozunk garanciával mert bírják azok anélkül is.Daikin Mitsubishi ezért jó mert viszonylag kevés eséllyel van vele baj így bátrabban be lehet vállalni ezeket a bulikat garancia nélkül
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Miskolcon klímás aki árulja 80kért rakja fel, szaki pedig 130k-s árat mondott ha én szerzem be. Nyilván igy drágábbra jött volna ki... 3,5kW-os Smart R került fel, éves karbantartást javasol a klímás 5 év garihoz de 10éveshez évente 2x kellene. Ha szaki rakja akkor az eladóval kell leboxolni amikor esetleg garis probléma van, nyilván az eladónak kell állnia a garit mert nem háríthatja át a szerelőre.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
felrakhatja helyi papíros szaki csak jó eséllyel nem azt a szerelési árat fogja mondani amennyiért a saját forgalmazású gépet feltenné, mert a sajáton van még egy jelentős haszonkulcsa is a szerelési dij mellett. Meg probléma esetén elkezdhet a telepítő és a forgalmazó egymásra mutogatni, hogy a hiba készülékhiba vagy telepítési hiba miatt lett.
-
sepsi0
őstag
válasz
tylerddd #72035 üzenetére
Nekem itthon egy Aldis gép van vagy 4 éve, előtte Fagor volt.
Azt hiszem 20/nap az Aldis teljesítménye, ezt akartam idén a nagy Mideara cserélni (50l/nap) pont a tartály mérete miatt. Kisebbeknek 3l a nagynak 6l, aldisnak 5l. Azért nem vettem a Mideat meg, mert nekem nem jó irányból szívja a levegőt. Ahol most az aldis van, nagyjából a felső szint közepe, ott nem lenne jó. A Cube meg nem tetszik....
A lényeg, nekem az aldis megoldja a 2 szintes ház páratartalmának optimalizálását olyan 55-60% a páratartalom mindíg. Ebbe benne van a fűrdőbe a ruhaszárítás, fűrdés és valamennyire a leniti főzés. Viszont most az esős időben ment majdnem egész nap, így olyan 6-8kw/nap volt a fogyasztása, annyi, mint a 2 klímának összesen. De megoldja.
Talán a nagyobb teljesítményű Midea hamarabb tudná csökkenteni a páratartalmat.1-2 évente én szétszedem a gépet teljesen és a lamellák közűl igen sok port/szöszt kiszedek, majdnem teljesen el tud dugulni.
Nyáron ugye nem megy. Szellőztetni csak a konyhában szoktunk, a házban csak akkor ha jó, nyugodt idő van.
Természetesen csak úgy tudja az ehész házat "kezelni" hogy minden helyiség ajtaja nyitva van, de ugye ez a klímás fűtés miatt kell is, szóval így nem kell mozgatni.Még talán annyi, hogy a nagyobb tartály akkor kell, ha valami miatt nagy a pára, amúgy szerintem a 3l elég lehet 1 napra. Ha megtelik nincs baj, mert leáll a készülék és ennyi..
-
Al Brandy
tag
válasz
tylerddd #72015 üzenetére
Vásárlás előtt nézz jól körül fogyasztás,víztartály mérete, hangerő, venti fújási irány témákban.
A páramentesítő a fogyasztását nem nyomja ki teljes mértékben hő formájában, bár valóban langyos levegőt fúj, szvsz elhanyagolható fűtés szempontjából. Hatékonysága messze elmarad a klímákétól.
Ha kicsi a víztartálya, akkor gyakran kell kiönteni, hacsak nincsen lefolyóba bekötve.
Érdemes tehát 5-6 liter körüli tartályost beszerezni. Az én gépem egy éjszaka kb. 4-5 liter közötti vizet kap ki. Ez a trotec nem a leghangosabb gép a piacon, de nappal inkább nem használjuk. Arra számíts, kb. mint a klíma beltéri full venti fokozaton.
Ha jót akarsz magadnak, akkor olyant válassz,ami felfelé fújja ki a levegőt. Így teheted fal mellé, ablak alá is, ahol nem zavaró az erős légáramlat.
Miután kiszárította a falakat, onnantól kezdve jóval ritkábban kell használni, illetve rövidebb ideig.
Ami fontos még, hogy legyen elég teljesítménye ahhoz,amire szeretnéd használni.
Az sem árt, ha - mint a klíma választásnál - van rendes adatlap és leírás is a készülékről.
Remélem, tudtam hasznos infót adni. Ha kérdésed van, szívesen válaszolok. -
sepsi0
őstag
válasz
tylerddd #72015 üzenetére
Szerinem válassz inkább innen.
Igen lényegében egy mobil klíma kisebb teljesítménnyel. Elől ahol beszívja a levegőt ott hűti a kört, így ott lecsapódik a pára. Hátsó körön meg távozik az elvont meleg, így fűti is a levegőt.
Elvileg Fischer = Midea
Jó: hatékonyan párátlanítja a levegőt
Rossz: a 30l/nap készülék maxon 480W áramot eszik óránként. De ez az áram hasznosúl fűtésként.
Ja és hangos, minnél nagyobb teljesítményű annál inkább...
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Eredeti játékok OFF topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Energiaital topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest