- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjohn
aktív tag
Ne is mond az MVM-et, amióta átvették azóta nincs egybefüggően 3 hónap hogy ne lenne hiba a számlázásba. A H tarifa számlázás meg egy, nem is tudom mihez hasonlítsam.
Majd a éves elszámolást várom, mennyit kell pluszba fizetni, mert eddig a másik szolgáltatónál túlfizetésem volt, de itt -
jjohn
aktív tag
Sziasztok!
Megint egy egyszerű kérdésem lenne, csak kíváncsiság.
Amikor telepítették a klímát, volt hozzá egy fekete kábelköteg is, ami nem került beépítésre. Az mire szolgál, vagy az lenne egy másik betáplálási mód?
Köszi előre is. -
jjohn
aktív tag
válasz
Reggie0 #85407 üzenetére
1 db klíma esetén (1 db beltéri+1 db kültéri) bruttó: 11 990 Ft évi 2 karbantartás esetén / alkalom 1 db klíma esetén (1 db beltéri+1 db kültéri) bruttó: 12 990 Ft évi 1 karbantartás esetén / alkalom.
Kiszállásról nem ínak.
Meg hogy mennyire strapabíró ez a készülék, van egy ugyan ilyen 5 éves és lekopogjam semmi gond nem volt vele. -
jjohn
aktív tag
Sziasztok!
Csak egy kérdés. Melyik garanciális karbantartást érdemes választani az évi egyszeri 5 év garira, vagy évi két karbantartás 10 garira?
Alany Gree Comfort X 3,5 kW. -
jjohn
aktív tag
Kérdezném a szakértőket! Mi a véleményetek arról, hogyha készítenék a kültéri köré egy burkolatot, hogy a mínuszokban, a párás időben esetleg melegebb levegőt szívna be? Így a teteje is védve lenne, oldalt is XPS lenne. Mögé pedig egy 2 cm XPS lapot ragasztanék a falra, így is maradna a hátul 12 cm, oldalról pedig 13 cm maradna. Ez talán nem fojtaná meg a klímát gondolom én.
Körülbelül így nézne ki, ahogy a rajzon próbáltam ábrázolni.
-
jjohn
aktív tag
válasz
TeeJay #84772 üzenetére
Írtad az 5 kW-os gépet, és hogy 12-es csővel megy, ép most néztem Gree Comfort X inverter 5.3 kW adatlapján az általad leírt csőméret van. Ellenben ezt a telepítést találtam hozzá. Akkor ezt 10-sel telepítik? De gondolom a kimenő cső csonk mérete sem egyforma a 3,5 és az 5 kW-nál? Vagy csak a szöveg egy sablon, esetleg nem frissítik
Vagy néha megvezetik az embert?Ehhez tartozó Alap szerelés: Tartalmazza a beltéri és kültéri egység maximum 4 méter hosszúságig történő össze-csövezését 6/10 mm-es szigetelt rézcsővel, az elektromos vezetékeket, egyszeri falátfúrást, maximum 3 méter kábelcsatornázást, 1 db klíma kültéri egység tartót maximum 3 méter magasságig falra szerelve, a keletkezett kondenzvíz gravitációs elvezetését és szabad elfolyását, a komplett kivitelezést, beüzemelést.
Egy másik ez már korrektebb szerintem.
- 6/10 csővel bruttó 75.000 Ft,
- 6/12 csővel bruttó 82.500 Ft,
- 6/15 csővel bruttó 89.000 Ft,
mely tartalmazza a kiszállást, a szereléshez szükséges anyagköltséget 2 méteres csőszakaszig (vegytiszta hűtőközeg csövek, szigetelés, kábelek, kondenzvíz cső), a munkadíjat 1 db faláttörésre, illetve stb. -
jjohn
aktív tag
válasz
313313 #84769 üzenetére
Az első 2019-ben került telepítésre, nagyon megvoltunk/vagyunk elégedve vele. Mi a második klímát főfűtésnek tetettük fel. Eddig azért jól szerepelt, leszámítva ezeket az apró malőröket. Ebből majd tanulunk és pótoljuk a hiányosságokat.
Gondolom azért nem lesz rossz fűtési mód.A kandalló a főhelyiségben azért meg maradt, ha kell kicsit rásegítünk, no meg persze ha áram kimaradás van. Az meg mostanában sokszor előfordult, a nevét nem említem szolgáltató jóvoltából
Természetesen nem mindegy, hogy a brikettes fűtés bőven 300 ezer felett lenne, így meg kb 75-80 ezerből meg van a fűtés. -
jjohn
aktív tag
Hát igen, elmúlt a halál zóna, máris vidámabbak a klímák. Amiről írtam, hogy nem nagyon akar jó hőmérsékletet csinálni. Ugye kiderült az osztott helyiségek miatt. Most az osztott helyiségekben is jó hőmérsékletet produkál.
Fogyasztást figyeltem és abban a csúnya időszakban 22 kW napi fogyasztás volt. 2 klímára. Mindkét helyen Gree Comfort X 3,5 kW van.
A tagolt részen napi 8 órát ment, a másik helyen, 4-5 órát, ahol a kültéri is védettebb helyen van.
Közben azért ráírtam a Gree-re, kérdezve, hogy a viharban van, hogy a leírásokban ezen klímák 25-42 m2-ra (29-45 m2) meg -25 fokra vannak ajánlva, és ebben az tökös időben nem nagyon akarnak teljesíteni? Azt írták ez relatív. Jött a falazat, ablak födém szigetelés milyensége, ezzel szerintem mindenki tisztában van.
Tehát konkrétumot nem írtak, hogy ez a paraméter csak tökre szigetelt stb… házakra vonatkozik. Rögtön le is esett, amit TeeJay írt erről. -
jjohn
aktív tag
Ahogy olvasgatom az írásokat, látom a deresedés mindenkinél jelen van, ebben párás időben. Először azt gondoltam csak nálam jelenetezik ez a jelenség. Most bővült a klíma család eggyel, ezen látványos a deresedés. Kb 50 60 percenként olvaszt le. Teszi ezt 7 perc alatt. Ami még hozzá tartozik, hogy a leolvasztás előtt bizony a befújt levegő 35 37 fokos. Eddig nem néztem, de ma reggelre nálam is befagyott a kifolyócső. Az 3D-és megoldás nagyon jó ötlet.
A másik védettebb helyen van most már öt éve, és nem volt annyira szembe tűnő a deresedés, szinte észre sem vettem.
Igaz mindkét klíma Gree X Comfort 3,5 kW. -
jjohn
aktív tag
válasz
TeeJay #84393 üzenetére
Ma mértem digitális hőmérővel a befújt levegőt.
Csak néhányat írnék most fel. Mind ez 30 fokos beállításnál, auto ventilátor mód, lapátok teljesen le állítva.
Indulás 8:23 -3 fok, 8:56-kor a befújt levegő 45 fokos, 9:07-kor leáll/olvaszt.
Indul 9:14 -2 fok induló befújt levegő 40 fokos, 9:20-kor 50 fokos, 9:22-kor 55 fokos, 9:52 44 fokos, 9:58 leáll.
Indul 10:05 -1 fok, 10:44 befújt levegő 48 fokos, 11:23 leáll.
Indul 11:28 3 fok, befújt levegő 52 fokos, majd csak délután állt le.Nekem ezek az értékek jónak tűnnek. De ki tudja?
Gondolom most már csak a tagoltság a probléma. Ami miatt nincs nagy meleg. -
jjohn
aktív tag
Köszi szépen! Azt gondolom így a hozzászólásokból most már, hogy itt a tagolás lesz a hiba oka, elhúzza a meleg levegőt és míg ki nem egyenlítődik, addig nem lesz több 18-20 foknál. Most lehet már érezni a meleget délután fél kettő óta. Sajnos akkor másként kell működtetnem. Ahogy #Lorden-től kaptam ötletet.
#Nagya21 addikt igen teljesen lent vannak a lapátok venti auto fokozatban.
Még egyszer köszönöm mindennek a tanácsokat.
Boldog Újévet! minden fórumozónak, ha addig nem írunk egymásnak! -
jjohn
aktív tag
válasz
F-ECT$ #84376 üzenetére
Az a helyzet a gép helyén sem tud befűteni.
#84377 Lorden köszi, akkor megpróbálom lezárást. A kandallós fűtéssel nem volt ilyen gond, tudom persze az más fűtési mód.
Pontosan így néz ki, de úgy vélem a pontosabb rajz sem segít. Nincs jelentősége a tagolás tekintetében.Nagyon köszi mindenkinek a segítséget.
-
jjohn
aktív tag
válasz
TeeJay #84324 üzenetére
Szia!
Megcsináltam amiket írtál, 30 fokra tettem a kinti cső a vastag forró, éget. Gondolom ez az előre menő mint más fűtés módnál, a másik megfogható.Bent a légterelő lefelé 30 fokra állítva. Javult a hőmérséklet de még mindig nem okés.
Nem tudom az számít e, hogy tagolt a helyiség az üres részen ajtók helyei vannak. Kb így néz ki az alaprajz.
Köszi az eddigi segítséget.
-
jjohn
aktív tag
válasz
TeeJay #84326 üzenetére
Köszi!
Helyesbítek a terelő a távirányító piktogramja mutatja vízszintesnek. Maga a terelő kb 30 fokban áll. Az a helyzet nem teljesen a plafonnál van hanem 40 centire lefelé. Végül is az a baj annyit megy mint amit leírtam, annyira áll le hogy olvasszon a többit folyamatosan üzemeli.
Köszi megpróbálom mindkét dolgot amit írtál. -
jjohn
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne van egy új Gree X Comfort 3,5-ös klímánk. Mínusz 4 fokban nem tudja befűteni a 25 négyzetméteres helyiséget max 18 20 fok van, reggel 8-tól délután 4-ig. De plusz 5 foknál is ez a helyzet. Ventilátor autó mód hőmérséklet 25-re állítva. Légterelő vízszintes állásba.
Mi lehet a gond? Vagy van valami trükk? Ablakok szigeteltek, 40-es fal.
Hogy fűtene ez -25 fokban?
Köszi. -
jjohn
aktív tag
válasz
sanzi89 #34088 üzenetére
Szia!
Nálunk két hete szerelték fel a Gree klímát Gree Comfort X inverter 3,5 kW klíma [link] . Nagyon dicsérik és a szaki nagyon sok helyre telepíti ezt a típust. maga klíma 208 ezer volt plusza beszerelés. Párszor használtuk már, de tökéletes szerintem, aztán a főpróba majd a mínuszokban lesz rendesen. -
jjohn
aktív tag
válasz
Tigerclaw #33846 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy ha lapátot felfelé állítom akkor annak úgyis kell lenni, de ebben az esetben marad a vízszintes. Ellenben ha lefelé állítom teljesen lent is marad csak fent nem áll be a legfelső szögbe. Ezért kérdeztem ez természetes? Vagy a terelő lapátot vezérlő motor eleve hibás lehet.
-
jjohn
aktív tag
Sziasztok!
Olyat szeretnék kérdezni, hogy a terelő lapát a vízszintestől jobban nem megy fel, pedig a piktogram szerint felső állásban kellene lenni. Itt nem áll meg a többi pozíció az jó lefelé is csak fent nem. Megállítanám feljebb de ugye nem megy feljebb. Mind ez fűtésnél van most lett felrakva próba üzemmód van. Gree Comfort X. Ez normális vagy nem megy ilyenkor feljebb? Csak hűtés módban?
Kösz válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Augusztusi hardverszuflé
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Gaming notebook topik
- Windows 11
- PlayStation 1 / 2
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest