- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz
Csöves #87015 üzenetére
Zajszint mérésre milyen Androidos alkalmazás a legpontosabb?
Semelyik. Működési módjából adódóan nem tud pontos lenni. Ha egy telefont ilyen mérésre lehet használni, akkor maga a kérdés is értelmetlen lenne, hiszen az összes alkalmazással ugyanazt kéne mérned.
(Továbbra is fenntartva az iPhone exkluzivitást, hogy az viszont akár, talán, esetleg) -
petipetya
nagyúr
válasz
Csöves #87015 üzenetére
RXF25E és RXF35E esetén (két külön kültérivel) a fűtés kiegészítés hogyan ajánlott a panelban, ha lesz egy-két hidegebb nap most tavasszal a távfűtés leállítása után? Tavalyról egy alkalomra emlékszem, amikor be kellett durrantani a hősugárzót (ősszel már több ilyen nap volt).
Nappal csak beállítom mondjuk 24 fokra, és teszi a dolgát, mint a radiátoron a termosztatikus szelep? A logika azt diktálja, hogy így lehet gazdaságosan üzemelteti, hiszen nyáron is hasonló módon érdemes vele hűteni a levegőt (kivéve, hogy akkor majd éjszaka is menni fog).
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
Csöves #86968 üzenetére
Akkor OK, csak a smájli hiánya miatt így korán reggel nem esett le, de egyébként tényleg elrettentem, hogy miket képesek össze hablatyolni...
#86969 elekresz
Jók ezek a marketinges hülyeségek is, "szél nélküli", "huzatmentes" meg "lágy fuvallat". Aki kicsit is figyel fizika órán az tudja, hogy a levegő fajhője térfogatra vetítve elég kicsit (súlyra már nem, az pl. víz nagyságrendjében van) azaz sok levegőt kell megmozgatni vagy annak a hőmérséklete jelentősen el kell térjen abba az irányba ahova a helyiségét el akarjuk mozdítani. Azaz ahol nincs levegő mozgás ott kicsi lesz a klíma hatása is.
Hogy némiképp magamnak is ellent mondjak azért amikor a Daikin meg a Gree elé állok azért más az érzet meg a hanghatás is (meg eleve jobb Daikinok tudnak olyat, hogy nem oda fújja ahol tartózkodol, de e nélkül is más) ... -
ecaddsell
aktív tag
válasz
Csöves #86964 üzenetére
Ilyen nevetséges cikket minek linkelsz, elpufogtatnak némi általános dolgokat, minimális konkrétummal.
Van olyan nagy gyártó (Pl. Gree) amit meg sem említenek.
A szempontok is nevetségesek. Nekem pl. baromira számít a minimum zaj (akár hűtésben, akár fűtésben - itt ugye igazán halk kínait nem fogsz találni), ezt nem emelik ki, a tartomány kevésbé érdekel, eleve nem akarok ott lenni amikor bármelyik maxon jár.Kb. lényegtelen pl., hogy mennyi idő alatt éri el a kívánt hőmérsékletet. Modern klímák mindegyikében van WiFi, ha annyira fontos ez már távolról beindítom.
Az egyetlen értelmes gondolat talán az volt, hogy a klíma előtt érdemes szigetelni.
Minimumként kb. azt vártam volna el, hogy elmagyarázza főbb műszaki paramétereket (hogy a potenciális vásárló nagyjából értelmezni tudjon egy műszaki adatlapot) vagy pl. mi a különbség a csak hűtő, téliesített ill. fűtésre optimalizált között és mikor melyiket érdemes venni, miben tudnak többet a drágább készülékek stb.
-
-
angelside77
tag
válasz
Csöves #85692 üzenetére
Most már nem számít, füldugóval alszom, az óra közben digitális lett.
(Az óra néha random időközönként csippan egyet, franc tudja miért. Az asszony meg ha beájul, orrán-száján felváltva veszi-fújja ki a levegőt (MI szerint a "lágy szájpad" szabályozza), melyet esetünkben "hangos" kattogó hang kísér. Úgyhogy.....)
Már nem cserélem le.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Csöves #85680 üzenetére
Itt -7 °C volt, a Polar SDU-k és SDO is tolta rendesen, míg alig 0 fok alatt, párás időben az SDO megadta magát...
Funfact a másikra: a néma szerkezetes faliórát én sem tudom a hálóban elviselni, az SDU 2-es, 3-as fokozaton pörgése mellett simán alszom, amíg nem kezd el a kültéri rezonálni
-
313313
addikt
válasz
Csöves #84602 üzenetére
Van fent redőny, de nincs használva. Nem szeretem a sötétet. 10+ éve a világos oldalon élek (déli, közel déli tájolású ingatlannal).
Valaki mindig van itthon, így a nappali/étkező/konyha (ahol a legtöbbet tartózkodunk, földszint) sosincs besötétítve....Szerk: nagy a szám, a ház északi részén van az utca, hátúl zárt kerítés/örökzöldek vannak...
-
válasz
Csöves #84346 üzenetére
Adax norvég fűtőpanel tudod hova tökéletes megoldás? Nálam 3 éve van használatban a nyaralóban, ahol évente max 1-2 hetet kell fűtenie, kb 2000 wattos kb 20 nm fűt, hangtalan, azaz tudsz mellette aludni, nekem bevált, leszarom a fogyasztásáát, de azért mértem volt olyan nap mikor 20 kWh megevett, de olyan is amikor pár kWh-át, az éves villanyfelhasználás a nyaralóban nem éri el az 1000 kWh, azaz a 40000 Ft-ot évente, úgy hogy minden eszköz villanyról működik.
Klímát direkt nem szereltetek, mert akkor sokat hüsönlék a lakásban, nagyon árnyékos helyen van 2-3 hőségnap kell mire átmelegszik, szal ez bőven tűrhető.
-
mjani1172
addikt
válasz
Csöves #84346 üzenetére
Nem nagyon tudsz mit csinálni. Egy 10 m2 es szobába, ahol a hőmérséklet kicsit alacsonyabb mint a többiben, (4 celsius a különbség) nem sok lehetőséged van. A klíma felszerelése lenne még, de nincs a külső egység számára hely, és egyébként is túl pici a szoba...
Sokat agyaltam, ez tűnt a legjobbnak. -
dbius
veterán
válasz
Csöves #83515 üzenetére
Nappalra auto ventilátor fokozatot állít be a Home assistant 23.0 C° célhőmérséklet mellett, éjszakára, 22.00 órától pedig fix 2-es fokozat, 22.5 C° célhőmérséklettel. Ez vált be.
Azért fix éjszaka, hogy ne változzon a fordulatszám és a hangnyomás (ha valaki ott alszik jobb egy állandó fordulatszám, mint a változó). Nem hangos valójában egyébként, én pl. max fordulatszám mellett is tudnék ott aludni, de van, aki érzékeny a fordulatszám szabályozás okozta hangnyomás változásra, ezt vettem figyelembe amikor beállítottam ezt az automatizált vezérlést.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Csöves #81575 üzenetére
Jah, elfér benne, ki azért nem szedem.
Majd a szaki megmondja, vagy nem! 🤭A szagra nem tudok mit mondani...
Este 9-tol reggel/délelőtt 9-10 vagy akár 13 óráig nyitva az ajtó és szellőztetés van... és nincs penész, gomba, izzadtság, se semmi... kulturált tiszta szoba, heti 1x takaritva és 5-7 évente festve is!☝️Szóval a szag nem a szobában van...
Eskü ki fogom próbálni hogy a konnektoros illatosító be lesz kapcsolva és a szoba ajtók becsukva és úgy a klíma be kapcsolva... aztán azzal bebizonyitom hogy az pedig a gépből jön ki...az a szag...Mert ilyen esetben az "illatosító" szagát kéne vissza "fújnia"
Vagy nem?!?Belegondolva a beltérit bekapcsolom, az kezd a borda/Rádi fagyositassal és a felső részén a levegőt beszívja és a "szag" a fagyos felületen "megtapad" és mikor olvad, akkor csak a venti megy és tolja vissza a "szagot" de ez hülyeség, mert az elejétől mikor fagyva van tolja a levegőt és érezni kéne azt a szagot végig...
Egyik nyugdíjas ismerősöm mondja nekem, hogy hagyjam abba a Fentanyl-t amint csak tehetem, mert már erősen drog függő vagyok és nagyon nehéz lesz leszokni... ő is használta és nagyon nehezen sikerült abba hagyni neki! (erős dohányos is)
Én 22+ év után (napi 1 doboz+ elment) letettem a cigit, egyik napról a másikra, mikor volt atipusos tüdőgyulladás (1.5 évig) meg covid is jött és ezután mind2 combfej csontom elhalt....majd a Fentanyl is el lesz hagyva!
Na az is olyan, hogy durva mellékhatások vannak, pl. ülő vagy fekvő helyzetben egyszer csak lever a víz...szagom nincs meg semmi (aztán semmi gond..ez napi 1-2x ha előfordul és utána csont száraz vagyok...) ilyen de ez sem lehet a klima baja! Nyáron meg ha izzadok is, nincs szagom meg lábam se büdös pl....stb..stb .☝️🤭😁
-
-
kk831228
addikt
válasz
Csöves #81369 üzenetére
Most èpp ez van [link] , de szerintem bármelyik márka megteszi a lidisen kìvűl , Mannol stb. Kèrj kölcsön valamelyik ismidtől, tesztre.
Aki szerelget , barkácsolgat, tuti van fèktisztìtója , kb senki nem arra használja amire ki van találva , hanem mosogatni mindent.
en pl festès előtti zsìrtalanitásra használtam utoljára .
-
kk831228
addikt
válasz
Csöves #81348 üzenetére
Múltkor tapasztaltam , daràzsfèszek , ès az volt legközelebb , na mondom kipróbálom , egyből lehullottak , csak ne a lidl -be vegyed , az sz..r , lakk illata van meg olyan gyengèn nyomja. Nem is èrtem ,minden fèktisztìtó elèg nagy nyomással fújja ki , de a lidis semmi.
Pár nap múlva mondja a felesègem főnöke hogy a fèktisztìtó milyen jó darázsra , mint ha összebeszèltünk volna.
-
net91
senior tag
válasz
Csöves #74540 üzenetére
25 000
Mondtam neki, hogy ez így egy nulla, amit csinált.
Kikérte magának. Ő a szakember, ő tudja mit, hogyan kell csinálni. Én nem értek hozzá.
Állítása szerint eddig mindenki elégedett volt eddig a munkájával.
És elmondta, ha kritizálom a munkáját legközelebb nem fog eljönni karbantartásra.
Ha nem a negyediken laknék, kidobtam volna az ablakon. -
Pepe78
őstag
válasz
Csöves #73512 üzenetére
Én pontosan tudom, hogy ilyenkor meleget fúj. A levegő sebessége és a kölső hőmérséklet miatt szerintem kevés lehet a lapát leolvasztáshoz. A hőcserélőn lévő jég az ugye fizikálisan kontaktban van a meleg felülettel. Ez persze csak szvsz van így, nem láttam még ilyet élőben.
-
mrmft
senior tag
válasz
Csöves #72567 üzenetére
Anyagra, minosegre az araert szerintem gyenge. Kapsz minosegibb gepet is ugyanezert a penzert, igy en semmilyen ervet nem latok az AUX mellett. Nem azt mondom, hogy nem jo. Azt mondom ezert az arert van jobb is. De ettol meg mindenki azt vesz amit akar. En nem ajanlom senkinek.
-
Pepe78
őstag
válasz
Csöves #72567 üzenetére
Az AUX-ot nem szokták szeretni , mert NEMJAPÁN!! , mert könnyű a kültéri , meg nem jó az anyaghasználat és társai.
-Ár / érték arányban szerintem meg teljesen jó pl egy Delta 2 fűtésre is. A Gree Comfort X -nél biztosan jobb.( egy kollégám most fejezi be a Gree telepítést mert 10% felett jár a reklamációk száma a telepített gépek számához mérten... )
- jelenleg futó akciókat figyelembe véve alapszereléssel 275000 Ft körül mennek alapszereléssel, elérhető áron van , wifi, téliesítés stb
-eddig mi 1x találkoztunk hibával , gyárilag hibás volt a beltéri panel
-ha gond lenne a Rotovill-nél Torma Zoli elérhető! tud válaszolni, érti a gépek működését.
VALÓDI TÁMOGATÁST KAPUNK A VÁSÁROLT GÉP MELLÉ! ez nekem nagyon fontos
Ami személyesen nem tetszik:
-A beltéri 1x 2x nem volt rendesen összerakva, mi pattintottuk össze-a kompresszor egyik másik gépben kicsit furábban "jár" , pl 5 gépet telepítettünk egy családi házra és a tulaj is megjegyezte , hogy konkrétan az egyik gépnek mintha másabb lenne a hangja mint a többinek. Második tél, hogy fűtenek azzal is. Működik.
Mondjuk ebben az A++ / A+ osztályban hasonló felszereltséggel a legjpbb választás ár / értékben szvsz:
- TCL Thermo X - Polar Optimum néven ismertebb pedig a TCL a gyártó
Nulla hiba eddig / wifi / téliesítés / a kompresszor nem akar kiszakadni a bódéból télen sem , szerintünk a legszebben ezek járnak / húzatmentes funkció a nyári hűtéshez ami valóban szuper -
szabolcs1975
aktív tag
válasz
Csöves #72473 üzenetére
soha nem értettem, hogy miért. Ha a belélegzett levegő hőmérséklete számít, akkor még talán értem is, de ha a környezeti hőmérséklet és takarót használsz, akkor ha melegebb a szoba kevésbé takarózol be, vagy vékonyabb takarót használsz, és ugyanott vagy, mint egy hidegebb szobában.
-
Miklósbácsi
tag
válasz
Csöves #72280 üzenetére
A beltéri karbantartásánál ki szoktuk azt kapcsolni a klímát. Biztos, ami biztos ! De ha mégsem teszed, a jelen esetben a lemosandó szűrőket óvatosan húzd ki és a végén megszárítva ugyanilyen óvatosan nyomd vissza a helyére.
Nem történik semmilyen tragédia a géppel, ha leállítod. Én akár napokra is megteszem az 2018 - as felszerelése óta és még azóta is kifogástalanul működik ez a Daikin. Nagy baj lenne, ha ilyesmitől meghibásodna.
Az jó, hogy kitakarítod a szűrőket. Én is most mostam ki és újból nagyon meglepődtem, hogy egy átlagosan takarított - porszívózott lakásban mennyi port tud összegyűjteni a beltéri szűrője pár hét alatt.
De hát ezért építették bele....... -
Jenne
őstag
válasz
Csöves #70333 üzenetére
Ők azok: [link]
A főoldalon a képen az ügyvezető igazgató látható, de Ő is kimegy dolgozni ha kell. Amikor anno egyeztettünk a felmérés időpontra, éppen valahol Szekszárd környékén voltak vállalati rendszert telepíteni. Nálunk hárman jöttek ki anno, de aztán az egyikük hamar elment egy másik címre így Ő maradt és egy munkása a telepítéskor. -
mrmft
senior tag
válasz
Csöves #67340 üzenetére
Ez nem valtoztat semmit azon, hogy sulyra, anyagminosegre messze van a konkurenciatol. Egyebkent hasznald egeszseggel, de idoben vegeztesed el a karbantartasait, a garancia miatt! Futeni jol fut, azt tapasztaltam en is, hogy mennyire lesz tartos azt majd az ido eldonti. Remelem nem lesz gondod vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED TV topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Formula-1
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest