Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PishT
tag
Sziasztok!
9. emeleti déli fekvésű panelba tervezek klímát szereltetni. Ezeket figyeltem ki:
GREE GWH12MB+ OFFICE PLUSZ
DAIKIN FTXB35C+RXB35C Oki Comfort
Melyiket választanátok? köszi! -
zsolt1129
addikt
válasz Bazsee71 #11496 üzenetére
Ez valòban jò áron van. Tavaly még 14 körüli áron nézegettem őket. Emiatt is ìrtam, hogy esetleg van-e valakinek személyes tapaszralata vele, mert a kétcsöves hàtránya még mindig az, hogy a szobába lenne a készülék,ami még napközben nem is annyira zavarna. Kérdés, hogy hozza-e azt a hűtési teljesìtményt, amit a kétcsöves.
-
Bazsee71
őstag
válasz zsolt1129 #11492 üzenetére
Elvileg ha kültérben el tudod helyezni, akkor hasonló az elv, csak ahogy látom, túlnyomásos lesz a szobád. Továbbá nem tudom a hatásfoka így mennyit romlik, mert nem belső levegőt keringet, hanem a kintit hűti és tolja be. Én egy sima kétcsöves Delonghira csaptam most le.
Apropó, mobil klímához most az ablak kivezetés most elég kedvező áron van az emag-nál.
-
luciferc
őstag
A Fujitsu használatija ezt írja:
Apple catechin légtisztító szűrő (UTR–FA-16):
A helyiség méretétől és a légkondicionáló használati feltételeitől függően a szűrő élettartama kb. 3 hónap. Elszennyeződés esetén cserélni kell. (Mindig dobja ki a használt légtisztító szűrőt, soha ne használja fel őket újra)Negatív ion szagtalanító szűrő (UTR-FA-16-2):
Ez egy speciális „hosszú élettartamú” légtisztító szűrő. Normál körülmények között csak 3 évente kell cserélni. Az ionszagtalanító szűrőt tisztítsa háromhavonta az alábbiak szerintNekem Daikin is jó lenne, akar a franc szűrőket cserélgetni, az ftxb35c-t néztem pl., de azt harsogja itt mindenki, hogy nincs. De ha jól rémlik a ftxb35c-ben lévő szűrőt is kell cserélni 3 év után (persze gondolom használattól függ és ha kevésbé van használva lehet ritkábban is mindegyiknél)
-
luciferc
őstag
Úgy áll a klímaválogatásom, hogy a következő 3 maradt:
Fujitsu ASYG12LLCC
Fujitsu ASYG12LMCA
Panasonic RE-12RKEHa jól sejtem a Fujitsu az ajánlottabb.
A nagy kérdés: hogy az LMCA-ban lévő apple catechin illetve hosszú élettartamú ion szűrő kapható-e, és ha igen, mennyibe kerülnek.
Ez a lényegi különbség a két gép között, csak éppen semmi infót nem tatálok ezeknek az áráról. Főleg a catechin érdekes ugye, mert az elvileg 3 havonta (persze gondolom használattól függően) cserélni kellene. -
Bazsee71
őstag
válasz zsolt1129 #11489 üzenetére
Nem tudom, sajnos nem ismerem a típust, illetve neten sem találtam infót. Ha valaki pont ilyet keres és Bp környéki, akkor egy próbát megérhet. Próbáltam róla infót keresni, de aztán rájöttem, hogy nálam sajnos nem kevesebb munka lenne a kivezetéssel, mint egy kétcsöves mobilnál.
-
theballa32
tag
Sziasztok!Whirlpool SPIW412l klíma megbízható?Köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz xxxjjjkkk #11487 üzenetére
Úgy gondoltam, ahogy írod, hogy van megbízott szerelőjük, aki külön számláz ÁFA-mentesen. Szerintem ezért csak a szerelésre mondta, hogy nem kell ÁFA-t fizetni.
Más: ha netán valaki mobil split klímát keres, jófogáson most van egy régi darab (csak azért linkelem, mert korábban többen írták, hogy gyakorlatilag nincs).
-
xxxjjjkkk
senior tag
-
Bazsee71
őstag
válasz Krisz1000 #11482 üzenetére
Kaphatsz ugyanúgy számlát, ha adószámos magánszemély, vagy KATA-s vállalkozó állítja ki, és az ÁFA-mentes. Én is ilyen számlát adok energetikai tanúsítványról.
Samsunghoz: én 2 éve bonyolítottam egy "nagyobb" beruházást, ott Panasonic rendszert telepítettek. A kivitelező azon kívül még a Toshibát, Daikint, Mitsubishit/Zubadant ajánlotta, illetve a jobbak között említette még az LG-t is (nem kizárt, hogy valami kimaradt a felsorolásból). Samsungot kimondottan kerülendőnek mondta, sok gyerekbetegsége van még, nagyon szervizigényesek. Legalábbis 2 éve ez volt a helyzet.
-
Quqesz
nagyúr
Sajnos az lg minősége romlott az elmúlt években, ami inkább a kinézeti minőségben érhető tetten(kívülről gagyi összeszerelés kinézet). Nekem egy, szomszédaimnak 3 van és eddig egyikkel sem volt gond műszakilag. Viszont egy másik szomszédomnak volt samuja és abban bexart a főpanel 1 éven belül.
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
xxxjjjkkk
senior tag
Egészre, vagy csak a szerelésire?
Bár mindkét esetben a cég megbízhatósága a kérdés, mivel, ha nincs számla, akkor nem sok mindennel tudod igazolni, hogy ki rakta fel.
Szamszungot senki sem szereti, kivéve azt a pár embert akinek nem romlott el. Lg ről is megoszlanak a vélemények, alu végett, bővebben -> kereső.
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Krisz1000
tag
Sziasztok, tegnap voltam egy Bp-i klima bemutatóteremben, ahol kapásból azt mondták, hogy nem kell kifizetnem az áfát a szerelési költségre, attól még oké lesz a garancia (magánszemély vagyok). Mármint ha náluk intézek mindent. Nektek erről mi a véleményetek, tekintve h szöges ellentétben áll a topik elejével...
Ezen kívül explicite azt mondták, h alapból felejtsem el a samsung klimákat mert szarok, állandóan tönkremennek. (de az LG oké, mert az forgalmaznak)... Erről vélemény esetleg?
köszi előre is
-
Zeki
nagyúr
-
Bazsee71
őstag
Üdvözletem!
Bérlakásba tervezek mobil klímát venni. Split most nem játszik, mivel pár évet maradunk, és a falat sem törhetem át.
Használtban, kétcsöves kialakításban gondolkodom. Bosch/Siemens gépek megbízhatónak számítanak? Szüleimnél DeLonghi teszi évek óta a dolgát, hibátlanul.Köszi:
Balázs -
Flashcash
Közösségépítő
Én tőlük vettem a klímát és a telepítést 2 éve és elégedett voltam az elvégzett munkával.
[link] -
Narakh
senior tag
Mindenképpen szerelő csinálja. Csak jó lenne valaki olyat találni, aki szakszerűen felmérve ajánl valami jó ár-érték arányú készüléket, és mondjuk nem azt sózza ránk, amit épp olcsón tud hozni. Meg persze garancia, ilyesmik.
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
MODERÁTOR
válasz laszlo168 #11470 üzenetére
Ne adjunk ilyen tippeket. Ez nem olyan mint felrakni egy polcot a falra. Másrészt, csak kék kártyával rendelkező klímás szerelhet hivatalosan, gari is csak ebben az esetben van. Egy klíma felszereléséhez profi, több 100ezres szerszámok kellenek. Nyilván ilyeneket csak annak éri meg tartani aki ebből él.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Narakh
senior tag
Sziasztok!
Tervezzük itthonra klíma telepítését a tetőtérbe, és mivel rohadtul nem értünk hozzá, arra gondoltam, a szerelőre bíznánk a komplett procedúrát, a konkrét készülékjavaslattól kezdve. Tudtok ajánlani megbízható céget Budapesten vagy Érd vonzáskörzetében?
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
z123456z
őstag
Érdemes a klímát használaton kívül kihúzni a konnektorból? Nekem folyamatosan stand by-van , mennyit fogyaszthat?
-
Nazo
tag
válasz zsolt1129 #11462 üzenetére
Mindenképp jobb mert kintről szívja a meleg levegőt, és bentre fújja a hideget.
És nem bentről szívja el a levegőt, és fújja ki a forrót, ami helyére a nyílásokon át visszaszivárog kintről a meleg levegő. De ez az összefoglalóban részletesebben le van írva.
Mobil split-et én is kerestem, és tényleg csak leírásokban létezik, konkrét termék nincs.
Még a két csöves mobil klíma lenne jó, de az is csak papíron létezik.
Ablak klíma még akad, de azt is hálóval kell fogni.[ Szerkesztve ]
-
zsolt1129
addikt
-
xxxjjjkkk
senior tag
Én azért vettem mitsubishit, mert nem volt 20% árkülönbség(de talán 5 sem) a greehez képest. A daikinról van puffogás, a mitsuba nem lehet belekötni.
Egy klímát 5-10 évre veszel. Gree alá meg kár menni.
Az hogy valaki vett itt whirlpoolt 100ért jól tette. Annyit megér. Az hogy veszel valamit ami lehet hogy ugyan az mint, és spóroltál 30 ezret, lelked rajta. De ne bizonygassátok, hogy ugyan olyan jó. A daikin, mitsu toshiba, pana stb és a gree bizonyított. A többi nem, és nem csak itt mondják...
Ha van alkalmad nézd meg őket a puffogás helyett, anyagminőségen látszik az a pár ezer ft.Egyébként a pannonklíma szerelte, tényleg szépen dolgoznak, gagyi szerszám nem volt náluk, csak ipari(ebből sokat le lehet szűrni).
És a belépő mitsu is fasza, csendes szép stb.
A többi meg majd kiderül, x év múlva."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
zsolt1129
addikt
Sziasztok. Egy kis segìtséget szeretnék kérni. Régòta tanulmányozom már a fòrumot, de pár kérdésben bizonytalan vagyok. Egy 20-22 nm -es szobát szeretnék hűteni, de idén utoljára, ezért nem tudom megoldani a split klìmát. Tavaly egy kölcsön mobil klìmával oldottam me a dolgot, ami kb 32 fojròl 26-27 fokra tudta lehűteni a helyiséget, de ellenben zajos volt és állandò jellegel űrìteni kellett a tatrályát. Már tavaly és idén is nézegettem mobil-spliteket, de egyszerűen nem találok olyan helyet, ahol ez beszerezhető lenne. ( Ha valaki tud, akkor ìrja meg) . A másik kompromisszumos megoldás ez lenne, de nem nagyon ismerem a technològiát, ezért rákérdezek itt, hátha van valakinek infòja ròla. Csodát nem várok, csak hűtsön valamennyire. Köszi a válaszokat előre is.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
Nem, nem ezt. Hanem, hogy vegyek csak nyugodtan török csodát, hogy megnyugodjak. Ezt nem tudom hová tenni.
És nem ez a hiba a lényeg, ez többször ki lett tárgyalva, hogy smafu. Hanem a fűtés üzemben megnövekedett zaj és vibráció. Ami tulajdonképpen nem is hiba, és nem is érint mindenkit egyformán, ingerküszöbtől függ.
-
Zeki
nagyúr
válasz z123456z #11450 üzenetére
A Daikin tavalyi belépős szériájában volt ilyen ...... hogy a hőcserélő közel van az alaplemezhez, így bizonyos kompresszorfordulaton összeér, összerezonál. Ezt nem lehet gumibakkal kiküszöbölni. El kell távolítani egymástól a két lemezt kis feszítéssel, és soha nem lesz hangja.
Ez szériahiba volt.[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz Killer01 #11445 üzenetére
Okoska, igazad van, nem kell velem foglalkoznod. De, az az egy darab fórumbejegyzés pont az én egy darab, ilyen irányú aggodalmamra adott választ. Igaz, nem közvetlenül nekem, még csak nem is itt. És még csak nem is egy komoly dolog. Az meg csak hab a tortán, hogy pont egy japán márkáról van szó. Mert ha kínai lett volna, akkor azt mondom, hogy itt jön ki a különbség. Mivel egy japán produkálja ugyan azt, hm...Csak a paranoiások meg a sznobok veszik ezt fikázásnak. De ti tudjátok.
-
Nando36
tag
Sziasztok!
Pannonklímánál néztem egy ilyet (remélem még júniusban fel tudják tenni):
http://pannonklima.hu/pannonklima/page.php?569
Ennek 7-es SEER értéke van és 5év gari.
Ebben az árkategóriában (max. 190eFt), szerintetek jó? -
Andris_2
aktív tag
Amit én leírtam azok tények! Nem mondtam, hogy a kínai jobb, mint japán, bármennyire is ezt sikerült neked ebből kiolvasni, de a véleményem szerint a mai világban már nem lehet olyan általánosítást tenni, hogy ami kínai az mind szar, ami japán az mind tökéletes, pláne ismerve azt, hogy a kínaiak hogy jönnek fel mindenben. A 5-10 éves készülékekkel kapcsolatos tapasztalatok ma már nem mérvadóak.
-
Killer01
őstag
Szerintem felesleges többet magyarázni..... Ha valaki 1 db fórumbejegyzés alapján ítéletet mond egy komplett márka -sőt, gyártó ország!- termékeiről azzal nem kell foglalkozni. És mielőtt én is japóbérenc lennék, hozáteszem Anyóséknál kínai klíma van, Korel névre hallgat és nem rossz....magamhoz ettől függetlenül Toshibákat szereltettem, mert többszázezer forintnál 30-40 k különbségért nem választottam a Mideát.
-
Zeki
nagyúr
válasz Andris_2 #11440 üzenetére
Tudod az hogy Béla kijelenti, hogy vett valamit és az a tök szuper, és nem is érti miért mondják mások hogy más a tök szuper, az azt jelenti, hogy Béla csak a saját tapasztalatából tud kiindulni, semmi összehasonlítási alapja sincs, de még a szakik véleménye is smafu a számára, mert Béla jobban tudja. Ő maga a statisztika, az összehasonlítási alap az 1db termékkel.
A Whirlpoolt is sokan veszik, sokan elégedettek (mert teszi a dolgát), de van akinél már egyből vezérlőpanel hibás. Nincs nekik sem mihez viszonyítani. Miben is jobb egy japán márka? Nem tudják, mert nincs nekik.
Én sem tudom ezeket összehasonlítani, mert van 1 Daikin meg 1 Mitsubishi klímám. Azokat tudom egymással. Ellenben hiszek a szerelőnek, akinek van mit mihez hasonlítani, vannak tapasztalatai.
És nem 1 klímás mondja hogy a japán márka a jobb. -
Zeki
nagyúr
Kik sokan?
-----
Más:
.klímás. Creative Commons License 2015.09.30 0 1 66458
Bizonyos időközönként mindig beregisztrál valaki, hogy megmondja a tutit a kínai klímákról, hogy bizony azok ugyanolyan jók, mi több, jobbak, mint a márkásabb társaik, és a klímaszerelők csak átverik a zembereket, hogy a drágábbat ajánlják. Mindig van ismerős, ahol a Panasonic vagy Hitachi vagy Daikin állandóan elromlik, de bezzegakínai, na azok aztán mindenféle karbantartás nélkül évtizedekig hibátlanul működnek, csakazértis, hogy megmutassák ennek a sok hozzá nem értő klímásnak, hogy bezony a kínai klíma az über alles. Ja és nem általánosítok.... -
Andris_2
aktív tag
válasz z123456z #11427 üzenetére
Az biztos, hogy nagyon elvakult japán mánia van ezen a fórumon, pedig szerintem a mai globalizált világban nem lehet ilyen éles különbséget tenni, hogy japán, nem japán. Én egy Fisher klímáról kértem véleményt, de szinte mindenki lefikázta, hogy kínai, nem szabad megvenni. Az egyetlen érv az volt ellene, hogy kínai, semmi más konkrétum. Jelentem megvettük és teljesen rendben van ezidáig, hangja alig van, jól hűt, 6 év gari évi egyszeri karbantartás mellett. Lehet jobban jártam vele, mintha éppen én is kifogok egy zörgő Daikint, amiben először gondolkodtam.
-
z123456z
őstag
válasz z123456z #10854 üzenetére
Ajjaj, mit találtam az indexes fórumon:
"Robirex
Nekem van a fali kültérim alatt rezgéscsillapító és mégis a télen mikor fűtöttem vele anyira berezonált, hogy a szobában kellemetlen volt hallgatni a hangját. Pedig az enyém Daikin ftxb. Most vásároltam még egy ugyan olyan Daikint, és a nyáron a régit leszerelem a falról és az új géppel együtt mind a kettőt a fal mellé szereltetem egy különáló vas konstrukcióra, ami a földba lesz betonozva. Töbnyire fűtésre fogom őket használni ami kiderült utólag bizony zajjal jár. Én már a gumi talpban sem bízok, de az nélkül biztosan jóval hangosabb lenne."Ti meg hagytatok itt parázni, meg kétségek között, hogy kínai.
Ennyit a kínai vs japán vitáról. Ebben a kategóriában egy fillér többletet nem ér, hogy japán.Ezúton is köszönöm Robirexnek.
[ Szerkesztve ]
-
lazac_
tag
válasz maddlock #11414 üzenetére
Hi. Ebben a pdf-ben megtalálod a távirányító és az üzemmódok leírását, noha nem ugyanaz a típus, a táv ugyanannak tűnik.
-
-
pjen
félisten
válasz Killer01 #11417 üzenetére
Lehet,hogy most igen.Mikor én tanultam és sajnos nem tegnap volt az égyütt működési (vagy hasonló,rég volt)tényező miatt 2/3 al számóltunk.Ami azt jelentette:soha nincs egyszerre csővégen minden bekapcsolva.Ez a modern inverteres,hőfokszabályozós berendezéseknél fokozottan igaz.Egyébként jó példa a lányomék 3,5 Kw multi klímája amire 27A van írva,de a 16A es kismegszakító még sosem volt kevés.Bocs ezt eltoltam.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Killer01 #11417 üzenetére
Lehet,hogy most igen.Mikor én tanultam és sajnos nem tegnap volt az égyütt működési (vagy hasonló,rég volt)tényező miatt 2/3 al számóltunk.Ami azt jelentette:soha nincs egyszerre csővégen minden bekapcsolva.Ez a modern inverteres,hőfokszabályozós berendezéseknél fokozottan igaz
-
Killer01
őstag
Óránál 32 A van Az "aprólékok" (Plazma tv;pc;stb) miatt nem szeretném hogy 1 körön legyenek, így gyakorlatilag az összes nem konyhai-fürdőszobai fogyasztó (lámpák kivételével) 1 db 16 A-es ágon van, ez így nem tetszik még ha gond nélkül működik akkor sem. És itt nem az átlagos terhelést kell nézni (még ha tökéletesen igazad is van az átlag áramfelvételről), fogyasztókör/kismegszakítók méretezésénél a max-ot kell figyelembe venni.
-
pjen
félisten
válasz Killer01 #11413 üzenetére
A 16A az durván 4 Kw.A klímád szerintem átlagosan max a felét fogja felvenni.Ha szobánként külön gerincet húzol a 16A. akkor is csak 16A marad.Persze ha több fázis van vagy nagyobb az óra alatt a kismegszakító akkor nem szóltam,de két klímának 16A bőven sok még a pórszívó mellett is.
[ Szerkesztve ]
-
maddlock
csendes tag
Sziasztok, van egy Fisher FS-122HF klímám, de nincs meg hozzá a használati utasítás. Ismeri valaki az üzemmódjait sorba, ahogy a távirányítón vannak? (onnan már megoldom) Esetleg valakinek megvan PDF-ben a manual? Az interneten csak újabb modellekét találom, de azoknak egész más a távirányítója. Csatoltam képet az enyémről. Előre is köszi. (vajon hogy lehet képet csatolni?)
http://prohardver.hu/dl/upc/2016-06/11/418132_ll3hbb6luaoicpdu_img_20160529_145204_jpg.jpg[ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
Hűtésnél több az áramfelvétel mint fűtésnél. De mint írtam extrém helyzet kell ahhoz hogy ne férjen be a 16 Amperbe az összes hóbelevanc (mondjuk megy minden maxon és Asszony az ezen az ágon lévő konnektort nézi ki magának porszívózásra). Jobb a békesség és az egyenletes terhelés elosztás, jövőre megoldom Addig meg jobb ha én porszívózók
Quqesz: Sajnos a szabvány megengedi ezt a megoldást is Azért is röhej, mert találtam a lakásban olyan ágat amin 1 ! és olyat is amin 2 konnektor van összesen.... Nagyon hétfő lehetett vagy nagyon péntek mikor szerelték a kecót
[ Szerkesztve ]
-
dussy
őstag
Sziasztok!
Samsung "okos" klímát szeretnék távolról vezérelni, de az oldalon ([link] történő regisztrálásnál nem sikerül a terméket regsiztrálni.
MAC cím megadása után az ellenőrzés percekig tart, majd az ellenőrzés sikertelen hibával leáll...Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Köszi!https://hardverapro.hu/apro/apple_iphone_13_spigen_tough_armor_kek_tok/friss.html
-
Quqesz
nagyúr
válasz Killer01 #11407 üzenetére
Meg is érdemelné! Egy gerincre kétszobát tenni nem az igazi....ha majd felújítasz érdemes lesz a kisszobára behúzni még egy gerincet......egyre figyelj, ne egyszerre indítsd a két klímát(bár ennek kicsi az esélye)...
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Killer01
őstag
Felesleges,5-600w nál nemigen vesz fel többet a klíma. Az adatlapok szerint a max áramfelvételek:
2,5 KW: 6,7 A 3.5 KW: 7,1 A
Az a gondom, hogy pont a lakás ezen a részén sikerült lespórolni 1 gerincet ( kapna a 42-es villáskulccsal tőlem aki szerelte ), mert a kisszoba (ahol a csatorna van) összes konnektora (4 db) és a nappali (ahol a másik klíma van) 3 konnektora 1 körön van (itt +4 konnektor volt még ezen a körön, azokat át tudtam variálni másikra). Sajna pont a maradék 3 konnektor táplálja a Plazma TV/STB/DVD lejátszó/Média box négyest + asztali PC-t. Ezt nem tartom ideálisnak így, extrém esetben fullra tudom terhelni ezt a kört.
Ha a klíma vezetékét hosszabbra cseréled és a dobozig a csatornában viszed,a dobozra pedig teszel egy dugaljat meg van oldva. Ebben igazad van, de akkor a másik klíma nem kap áramot A 2 klíma egy fal 2 oldalán helyezkedik el. A Nappaliban lévő klíma konnektorát a kisszobai konnektorából táplálom meg. Max annyit lehetne, hogy a nagy-csatornába lejövök a dobozból a vezetékkel, a konnektornál meg fel. Mivel a kis-csatorna öntapadós hozná magával a festéket...így marad[ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
Ez azért van mert én csináltam, nem a klímások Nem akartam a komplett lakást szétbombázni, ideiglenes jelleggel így lett megoldva. Majd külön kihúzok a 2 klímának egy 16 Amperes szálat a biztosítékszekrénytől, de ez majd csak jövőre festés előtt... most lemerült a kassza
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest