- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
szakibá...
senior tag
válasz
dudika10 #29414 üzenetére
Lehet, hogy félreértettem valamit? Ha nem fülest akar rádugni, hanem IC kábeleket, akkor majdnem akárhányat rádughat és eloszthat, semmi nem történik. Csak teljesítményigényes áramzabáló eszközöknél lehet gond, de nem feltétlenül. Amit írtam, hangszórók esetén is igaz, amíg bírja az erősítő szusszal.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
dudika10 #29409 üzenetére
Mondjuk lehet úgy kéne kimérni hitelesen, hogy egy zseléfejen...De szerintem itt sokan sok év óta hallgattnak fejest, és mértékkel nem okoz semmilyen problémát, legalábbis audiofil kollégák biztosan megéreznék
Tinnitus-hoz, szerencsére nekem alig hallható és már nagyon megszoktam. Sajnos a pesti lakás ígyis-úgyis olyan zajos, hogy elnyomja (állítólag abból is összejöhet idegi károsodásra elég decibel)
-
Winne
nagyúr
válasz
dudika10 #29268 üzenetére
Érthető, akkor ezzel nem lesz gond, csak meg kell néznem, hogy befér-e az alsó slotba, ha esetleg jön egy második vga.
@(#29269) Shufny: jogos, ennyire nem néztem szét. Ez nem tűnik opciónak nekem, mert elsődlegesen azért kell kártya, mert nagyon sz*r az integrált, durva zajok átjönnek rajta. Egy 22.5k-s árról beszélünk.
-
válasz
dudika10 #29253 üzenetére
De ezt is írtam:
"Viszont most elolvastam az eredetit. Nexus S a kiválasztott, amire szinte kötelező a Voodoo kernel kiterjesztés. Azzal bármilyen fejhallgató jó lesz telefonáláshoz is, mert a telefonba épített mikrofont és a fejhallgatót együtt lehet használni."
(#29254) bajnokpityu
Biztos vagy benne? A HTC Dézim és a Samsung Galaxy S-em alapból nem tud ilyetKorábban a Symbianosok (5800, SE Vivaz) tudták.
-
grex4
aktív tag
válasz
dudika10 #28832 üzenetére
elolvastam az első hsz-t amugy, nem véletlenül irtam ömlesztve mire kellene és köcce.
HollyBoni: neked is köcce a választ. olvasgattam eleget de ebben a témában fölös ilyen árkategóriában tovább nézelődnöm, ti gondoltam leírjátok a "best buy"-t én meg megyek is a boltba.
Hétfőn megyek is -
válasz
dudika10 #28775 üzenetére
A Skullcandyt is viszik mint a cukrot, nem attól jó, tudod nagyon jól. Olyan is viszi aki nem tudja, hogy miért viszi (ez a többség). Ha attól lenne jó, hogy viszik, nem mondanám.
(#28778) p_adam Hallottam olyan DAC-ot, ami valószínűleg sokkal jobb, mint egy Lavry, de te azt úgysem vállalnád be.
Ja és sokkal olcsóbb
-
válasz
dudika10 #28769 üzenetére
Én nem vagyok érdekelt az értékesítésben, hidd el. Merre laksz, holnap elhozom a SRH840-t, és meghallgathatod a hétvégén. Utána elmondhatod minden szarnak, tényleg, szétcincálhatod apró darabokra a hibáit.
Ádámnak odaadtam a DF-t, vártam, hogy ír róla, de csak pü-t írt. Neki nem tetszett, mert sávhatárolt alul fölül, ami való igaz. Súlyos hibája, sajnos.
-
válasz
dudika10 #28757 üzenetére
Klasszikus zenét legélethűbben egy Staxtól esetleg a K1000-től kapod vissza. Az a baj, hogy komolyzene alapján a legnehezebb megítélni egy fülest, mert komolyzenét nagyon sok fejhallgató képes nagyon jó minőségben (még ha nem is tökéletesen, hanem itt-ott kisebb hibával) előadni (De pl HD800 a térből össze-vissza kiugráló magas tartományával elég gyengén teljesít itt). Ja igen, apropó komolyzene, a K500 szenvedésem stációiból kihagytam a crossfeedet.
Ha akartok objektíven rosszat hallani a Shureokról:
240: gyengus anyagminőség, nyekereg, kétoldali kábelezésű, vékony szirszar kábele el fog szakadni, ha nem eléggé vigyáznak rá, kicsit kevés mély, a párna kemény, mélyben aktív zenékhez nagyon nem ajánlott
440: kicsit sok mély, kicsit sok magas, túl nyomulós, túl agresszív hang, lágyabb zenékhez nagyon nem ajánlott
840: batár nehéz, szar megoldás a 2,5mm-es jack csatlakozója a házba, továbbá emiatt sosem lehet szimmetrikusan kábelezni (na jó némi fúrkálás árán), kicsit kevés a magas tartománya, ebben a kategóriában lehetne akár kicsit részletesebb, a fel csavart és dögnehéz kábele sokaknak nem fog tetszeni, kicsit kemény a fejpántja, ami a füles és a kábel súlyával kombinálva könnyen lékeli a koponyát
(#28764) bajnokpityu Van egy k*vajó hifi rendszered. Komolyan k.va jó. Hallgasd meg egymás után a kettőt, és tedd fel magadnak újra ugyanezt a kérdést.
-
törölt tag
válasz
dudika10 #28557 üzenetére
És mi alapján válnak agresszívvá???Bocsánat h nem költök 100ezreket normális hangfalra, audiophile dolgokra.Esetemben a vájtfülűség azt jelenti, hogy kihallom a zenéből a gitárt és vissza tudom játszani a hangszeren.(Tudom ez igazából az abszolút hallás, de elég jó a fülem az ilyesmikhez és most nem csak minőségről beszélek)
Dehogyis nem pénz kérdése egy jobb hangrendszer kiépítése.Nem hiába van prémium kategória.
Jó, akkor nem vagyok vájtfülű.Egy normális fejesre lenne szükségem 25ezerig, esetleg 30, rockzenéhez főképp, meg néha a tv-hez esténként. -
-
bajnokpityu
félisten
válasz
dudika10 #28393 üzenetére
Dudi:GAC3 tulaja ként azt mondom,kár keresgélni 20alatt jobbat.
de kivánom,h megéld azt,hogy megtartod a tesztre kapott kábelt,mert olyan,mintha hangfalat,v erősitőt cseréltél volna.contaxg:egyetértek.kb 2rugós kácsáim nem szólnak igy mint ez a koppintott neutrik.1 bajom van vele,mint a másik 3pár neutrik koppintásommal,hogy túlzottan szorulnak.és a cserebere veszélyes velük
-
bajnokpityu
félisten
válasz
dudika10 #28388 üzenetére
azért elég rendesen kitágul a világ,ha a nagy tisztaságú tömör ezüstöt kábelnek használják.
és azon a szinten sztem nem kamuztam,h rohadt fontos a jó kábel.
de itt nem ez a cél.Baluka:hát ezt mindjárt gondoltam.de félek, nekem a 440es tetszene csak jobban a K500nál.
én,mint nagy teszter? félreismertél. csak 40ig keresgéltem,és igazán itt indul be a buli.viszont asszem ennyiből a nekem legjobban tetszőt mgtaláltam,bár első pillanatban is hallatszott a hiba. -
baluka26
veterán
válasz
dudika10 #28384 üzenetére
Ha a HD650-et és a HD600-at egy kalap alá veszed, akkor még nem hallottad őket egymás után.
Gondolom az 580 és a 600 között (nem Jubilee) is ennyi különbség van.
pityu: schawo szerint a 650 jobb nálu. Ezt eléggé határozottan mondta, amikor visszahozta nekem.
Jó a GAC3, ugye? -
contaxg
veterán
válasz
dudika10 #28280 üzenetére
A nyakamat teszem rá ha elmész a Heedesekhez és azt mondod, hogy Neked életed vágya egy Canamp, de nincs rá annyi, akkor is segíteni fognak. A magyar piacot mindig is más kalap alá vették. Mivel kb. 25 éve itt élnek és mozognak ismerik a helyzetet, de másolókkal nem hiszem, hogy árversenyre fognak kellni.
Dave
Természetesen nem fogok elnézést kérni a bunkó stílusod miatt.
Remélem ezzel kérésed szerint teszek... -
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #28280 üzenetére
Itt olvastam, próbáltam megkeresni, de nem sikerült megtalálni. Valami olyasmi volt, hogy nem ők fejlesztették ki, csak általuk vált híressé. Nem tudom már ki mondta, csak ennyi maradt meg belőle.
Nem tudom miért kell ennyit lovagolni azon, hogy SZERINTEM drága a Canamp. Szerinted meg lehet az órám lenne drága, vagy a dzsekim, vagy a lámpám vagy akármim. Ez is olyan, mint az óvoda. Mindenkinek egyéni véleménye van, ez pedig egy nyílt fórum. Miért ne tarthatnám drágának a Canampot még akkor is, ha 10% árrés lenne rajta? (ami nyilván baromság). A hi-fi cuccokon van a legnagyobb lehúzás egyébként, mivel ez a réteg általában sokat hajlandó költeni.
schawo: oké, nem én találtam ki, itt írta valaki. Én meg elhiszem, mivel nem itt élek. Mondjuk nem hiszem, hogy feltétlen szükséges volt közzétenni, ha valaki szétszedi, simán tudja reprodukálni, nem kell hozzá külön rajz, legalábbis meglepődnék, ha anélkül nem menne. Akkor ügyesek meg okosak, csak továbbra is úgy vagyok vele, hogy ha nem muszáj valamit 70 ezerért venni, akkor inkább 17-ért veszem meg. Most vagy bíznak a szerencsében, vagy perelnek, vagy lejjebb viszik az árat itthon. Nem muszáj mindenhol ugyanannyiért árulni, a multik sem így csinálják. Külföldön amúgy is sokkal nagyobb rá a fizetőképes kereslet.
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #28261 üzenetére
Bár nem ezen a területen dolgozom, de marketing menedzsernek tanultam, tisztában vagyok vele, és igen, kifizetni nem vagyok hajlandó, meghagyom másoknak a lehetőséget
Na meg azért az arányok akkor is, sok mindent lehet sok mindennel indokolni, de ezt azért megnézném levezetve. Főleg, hogy ha jól rémlik nem is ők fejlesztették ki a kapcsolást. A helyükben én nem egy árral dolgoznék, lehetne azt finomhangolni a helyi sajátosságoknak megfelelően, de nekik így kényelmes. Nekem meg úgy, hogy ötöd áron veszem meg egy találékony úriembertől. C'est la vie.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
dudika10 #28250 üzenetére
20 óra meló után hadd ne kelljen értenem
Bocs... (elérhetőség megvan ha erre gondolsz, kapcsa után) Csak nem jött válasz a bazárban 2 napja, ezért néztem nagyot..
Szerk: Leesett ... tényleg sorry, nem aludtam egy percet sem az éjjel, videót vágtam egy 1000 éves panasonic fejessel és szétment a fejem,
Töröljétek légyszi
-
válasz
dudika10 #28117 üzenetére
Szimmetrikus akkor, ha a két érpár külön vagy együtt csavart. Ha külön-külön futnak, de árnyékoltként, akkor nem szimmetrikus a kábel.
ui, mielőtt félreértés alakulna ki: nem azt mondom, hogy nem szimmetrikus, csak általánosságban írtam le a szükséges feltételeket.
(#28116) bigmasterg Akkor csak csatlakozó kérdése a dolog.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
dudika10 #27650 üzenetére
dudika10, baluka26
Köszi a segítséget.
Akkor rá is repülök. Bár fi:zi'k-kel már egyeztettem Thomann-os rendeléssel kapcsolatban, de ez most eléggé jó árban van (kb egy tizessel kevesebb, mint thomannról)
Na előbb beszélek fi:zi'k-kel, nehogy gáz legyenVolt itt még valaki a topikban, aki szintén K601-et keresett. Nem tudjátok ki volt az? 3 K601-et hirdet az illető, szóval talán még őt is érdekelhet egy
-
Shufny
őstag
válasz
dudika10 #27267 üzenetére
Ahogy néztem ezzel a véleménnyel is egyedül van, az indoklás meg szerintem mindent elárul.
contaxg - #27269: Ez így mindjárt más. Egyébként az is nyugodtan mehet, hogy az SRH440 a legutóbbi találkozón nagy sikert aratott. Csak még meg kéne fülelniük, hogy a kisebbik mennyivel gyengébb.
#27270: Kiadásoknál az a baj, hogy rendszeresen más a master. Pont ezért.
-
sgery
őstag
válasz
dudika10 #26973 üzenetére
Amit pl. én néztem Sennheiser RS 170/180 típusok azok kb 50g-al könyebbek mint a mostani hd 555. És számomra ez sem nehéz, így ez a szempont gondolom nem okoz problémát
A kérdés hogy a digitális wirelles-nél is van-e zaj, vagy ez már jelentéktelen mértékű?
Továbbá a hangzása milyen kategóriával ér fel -
dudika10
veterán
-
baluka26
veterán
válasz
dudika10 #26935 üzenetére
HD25-nek hogy van a kábelezése? Neked az egyik kedvenc típusod, ha jól emlékszem.
Én úgy nézem, hogy asszimetrikus, a jobb oldalon rövidebb.Erősítőről zseniális. 40-ért nem sok jobb fejhallgató van szerintem újonnan. Teljes mértékben kiegészíti a HD650-et, nagyon kényelmes (ISO-szabvány fej előnye
), nem vészes a mélykiemelés. Elektronikus zenével hatalmas.
Bakker, nem hallatszik be semmi, de a mikró igen XD
Sziszegés nem vészes, messze nem annyi, mint amennyi a HD540-nek volt. Lehet azt is meg kellene már nézni értelmes rendszerről..
-
Shufny
őstag
válasz
dudika10 #26782 üzenetére
schawo -nál nincs olyan AKG, amit kapni lehet. Egyébként őt a 10k körüli árkategória érdekli.
bigmasterg: Szerintem elég sokat kéne visszavennie. Egyébként meg gond pár perc az AB -nél? Hiszen hónapok után is meg tudod mondani, hogy hogyan kéne szóljon valami. Hiába nem tudod, hogy mivel, hogyan, honnan és mit vettek fel.
-
törölt tag
válasz
dudika10 #26632 üzenetére
Ja, két dologra azért még reagálnék, bár közhelyes. Idézlek:
"Személy szeint semmire nem tartom a HD555-öt és úgy tudom, ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül."
"De a tökéletestől és a technikailag jótól olyan messze van mint ide Kína."Hát, a SEMMIRE NEM TARTÁSSAL azért eléggé egyedül állsz. Bármely audiofil körben a döntő többség az árához képest igen nagyra tartja a HD555-t, de ha csak ezen a fórumon megnézzük, említették az évek alatt többszázan, és legalább nyolcvan százalékuk kifejezetten dícséri, best buy-nak tartja, teljesen elítélőleg szinte senki sem nyilatkozik róla, pedig az ízlések tényleg széles határok között mozognak.
A tökéletesség egyáltalán hogy jön ide? Főleg ennyi pénzért... -
SOAD19
addikt
válasz
dudika10 #26337 üzenetére
A hiba nálam van, nem értek az ilyesféle elektronikai hibaelhárításhoz.
Igazából, csak azért írtam be, hátha van valakinek elfekvőben kábele. Annyira nem nagy összeg az a 3k, bár nekem semmi gondom nem volt a kábelemmel felhasználás szempontjából.
NoiZz: Én a helyedben használt fejesek között keresgetnék, kivárnék egy jó vételre. Én se vagyok/voltam híve a használt cuccok vételének, de a szükség törvényt bont. Elméletileg nem sok minden tud meghibásodni egy fejesben, így nem akkora rizikó a vétel.
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #26305 üzenetére
Nézd vissza a hozzászólásokat, és mondd, hogy nem volt támadó és lenéző. Biztosan rosszul hallom az Audinstot, pedig már más is hallotta így, ti meg sehogy (AD900-al). Biztosan a HD2 szar, meg minden más, amivel ugyanolyan karaktere van. Emlékszem még azokra az időkre, amikor sokkal elfogadottabb és kedveltebb volt a HD2. Azóta valahogy nagyon le van nézve. Na meg ez is, hogy most akkor biztosan csak elrontom az LT opamppal, csak nekem elrontva tetszik jobban. A szikráját sem látom annak, hogy más véleményt elfogadjatok, csak a saját, NULLA tapasztalatból táplálkozó véleményeteket hajtogatjátok. Mert ki hallott itt AD900-at Audinsttal? Ahhoz képest mindenki rettenetesen magabiztosan záporozza a kijelentéseket. Még egyszer, utoljára: megváltoztatja az alap karakterét, és nem kicsit, nem pozitív irányban. Szerintem ettől objektíven rosszabb lesz hozzá, mint bármi, ami békén hagyja. Mert aki AD900-at vesz, az azért teszi, mert azt a hangzást szereti. Mellesleg head-fi-n is elég sokan szeretik, érdemes lenne néha a dobozon kívül is nézelődni. Itt abszolút német-osztrák hegemónia van.
AMDfan: én is így érzem, legalább nem vagyok egyedül, köszi
baluka: látom továbbra is write onlyban vagy. Olyan nehéz elhinni, hogy valami egy adott típusú fülesnél másként működik, mint úgy általában? Attól lesz neutrális, hogy mélyet vesz el az amúgy sem kiemeltből és magasat pakol rá a pont jóra? Meg széthúzza a terét? Komolyan? A prodigy-t te sem hallottad a linear opampokkal, márpedig nagyon sokat változtatnak a hangján, lévén opamp nélkül szinte meg sem mukkan. De már megint az általánosítás.
ntomka: tudok adni, van plusz egy darabom talán mindkettőből.
-
AMDFan
addikt
válasz
dudika10 #26305 üzenetére
"De nem tudom, hogy ebben hol van a fikázás."
Mondom, ne vedd magadra. A fórumot olvasva én úgy érzem, hogy eléggé nekiestetek Dave-nek, szinte már személyeskedésbe megy át, miközben csak a tapasztalatait osztja meg. Szerintem az nem tesz jót a fórumnak, hogy ennyire kiosztják a másikat, csak mert leírta a véleményét.
Én sem mondom el mindenkinek, hogy márpedig ha te nem K601-el hallgatsz zenét barátom akkor neked nincs ízlésed. Mindenkinek más az ízlése.
-
AMDFan
addikt
válasz
dudika10 #26299 üzenetére
"Az AD-k, és úgy alapvetően Dave elképzelése, olyan messze állnak a valóságtól szerintem, hogy nem tudom értelmezni a jobb kifejezést ebben az esetben."
Szerintem azért nem ártana objektívnek lenni. Én emlékszem arra amikor Dave szerinte a HD485 ár-érték bajnok volt, meg is mondtam a véleményemet, hogy szerintem egy hulladék fejhallgató. De mint látod, ő is egyre inkább feljebb lépegetett a fülesekkel, volt neki már nem egy és nem kettő normális fejhallgatója, van mihez viszonyítania. De úgy lefikázni az AD900-at, hogy itt a fórumról még csak 1-2 ember van aki hallotta, az szerintem nagyon gáz és hiteltelenné teszi az embert. Nálam legalábbis alapdolog, hogy nem szarozok olyat amit nem hallottam még. Nem vedd magadra, általánosan írtam amit írtam.
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #26299 üzenetére
még valami, lejárt a szerkesztés: elég gáz, hogy az Audinst elképzelése megváltoztatja egy fejhallgató alapvető karakterét. Amikor több mélynek kellene lennie, mint az AD700-ban, és kevesebb van. Amikor ércesebb a magasa és világosabb karakter lesz, mint a kistesó, holott pont, hogy kiegyensúlyozottabbnak kell lennie. Igen, az Audinst alapból tökéletes és én vagyok a süket. Igaz, hogy más is adta már el ezért, mert túl világosnak találta hozzá, de ő is biztosan rosszul hallotta. Az Audinst feddhetetlen és tökéletesen bemérte, így az a referencia.
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #26289 üzenetére
És milyen opamppal próbáltad a HD2-t? Mert én az LT1361+2xLT1364 opamppal mást tapasztaltam. A gyári Audinst ehhez képest minden, csak nem neutrális, legalábbis AD900-al. Az LT opamppal sokkal közelebb került hozzá, még próbálgatom, de ez már a megfelelő karakter. Ezúton üdvözlöm a múltkori cikket is, ami szerint az opampcsere placebo.
shufny: igaz, nem placebot említett, hanem hogy nem lesz tőle jobb. A lényeg ugyanaz, jobb lett. És ha az egyik megváltoztatja a fejes saját karakterét, a másik nem - mindezt egy neutrálisnak mondott erősítőnél - akkor nekem az utóbbi objektíven is jobb. Lehet whisky-zni meg kólázni, a fülemnek sokkal inkább hiszek.
-
AMDFan
addikt
válasz
Én úgy látom, hogy itt a fórumon mindenki nagyon igényes arra, hogy milyen forrás van a fejhallgató előtt, és mintha másodlagos lenne, hogy arra milyen fejhallgató van kötve. Szerintem ha valaki arra törekszik, hogy neutrális hangzást érjen el a füles rendszerével, az pl. közelébe nem megy egy Sennheiser HD650-nek, vagy egy Superlux 668B-nek (hogy mindkét árkategóriából említsek példát). Ebből a szempontból nézve nekem vicces, hogy a HD2-t fikázzák egyesek, mert kicsit melegebb hangzása van.
-
contaxg
veterán
válasz
Én nem az audinstrő' beszélek, hanem a neutrális meghatározásáről, elképzeléséről.
Idézem: "túl gyors, farag a mélyekből, széthúzza a terét, élesebbé teszi a magasakat." Erre írta, Baluka, hogy ez lenne a neutrális...Nekem ez nem neutrális. Nekem ez valami más...
De nem írom le, mert sok itt a kiskorú.De irodalmi hifis nyelven ez hívják sacc/kb. analitikusnak.
Én szimplán szarnak nevezem... na bakker csak leírtam! -
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #26278 üzenetére
Ezzel nagyrészt egyetértek, de akkor felejtsük el a neutrális meg a semmit sem tesz hozzá kifejezéseket az Audinsttal kapcsolatban, legalábbis ha AT-vel van párosítva. Nem természetesnek írták, hanem neutrálisnak. Az nekem nem éppen ugyanaz. Én pont ennyit vártam tőle, hogy semmit ne tegyen hozzá, csak legyen még kifinomultabb, még jobb. De ez belenyúlt a karakterébe. Mellesleg a több magas még csak nem is túl természetes, ahogyan a kevesebb mély sem, a szélesített térről nem is beszélve. Tisztábbnak tisztább ugyan, de az az előző kettő miatti hatás is részben. Szinte biztos vagyok benne, hogy mással ezt nem csinálná meg, de az AD900-hoz így nem passzol. Kevesebb mélye lesz vele, mint az AD700-nak, ami nem normális. Érdekes módon a HD2 nem túrt bele így. Csak sikerüljön szétszedni.
Nem is természetes hangot vártam tőle egyébként, hanem egy kifinomultabb AD900-at. Nem kaptam meg. De azért még próbálkozom.
-
AMDFan
addikt
válasz
dudika10 #26136 üzenetére
Nem a hangerővel van problémám. Tudom hangosabbra is tekerni akkor sem olyan. Nem akarok szakszavakat használni amikről nem tudom mit jelentenek, szóval inkább kifejtem bővebben. Nem füles téma hanem hangfalról van most szó.
Első eset: Tegyük fel visszaveszem középállásba a hangerőt a windowsban, erősítőn feltekerem, de valami nem kóser, nem úgy szól ahogy kéne. Lehet, hogy kevés a hangerő? Adjunk neki még. Áááá már nem jó, túlságosan hangos és csörömpölő a zene. Akkor vegyünk vissza. Ááá de így meg megint nem elég jó.
Második eset: Na akkor rakjuk max-ra a hangerőt a hangkártyán, és nézzük meg így. Hmm most jó, most élvezhető a zene.
Ezt hogy nevezzük? Én a dinamika hiányának nevezném az első esetet, de nem vagyok biztos benne.
-
guppy
őstag
válasz
dudika10 #25861 üzenetére
Nem tudtam h csak 4 eres a kábel, bár sejtettem, akkor még mindig szóba jöhet a sodrás, csak arra kell figyelni h forrasztás előtt sodord be és akkor nem is jön szét. (persze te jobban tudod, nagyobb tapasztalatod van
Grado kényelméhez meg annyit fűznék hozzá, h sztem abszolút megszokható, csak akkor van gond ha nagy a szorítóereje, de a fejpánt könnyen hajlítható, így megoldható.
Schawo - pár napra kölcsönadhatom esetleg az enyim
-
Shufny
őstag
válasz
dudika10 #25869 üzenetére
Úgy kérdezte, hogy: "- 5.1 analóg kimenet (ergo 5.1-es hangrendszert avagy 5.1-es fülest tudjak rá kötni)"
Gondoltam fontos leszögezni, hogy ne higgye azt, hogy majd vesz mindent űberelő 5.1 -es fejest 150k -ért.A DH meg attól függ. Nem tudom, hogy lehet-e használni digitális kimeneten, illetve mennyire borzasztó ilyen szempontból például egy DG játékra. Mármint, hogy vesz egy DAC -ot, és játéknál a DG -ből jön spdif -en a jel DH -val. 100k -nál nem akkora kiadás. Meg filmekhez ígérte már p_adam, hogy ír egy útmutatót erről.
Dave™: A Grado -t imádják metálhoz, mint látod, és az igencsak világos.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
dudika10 #25864 üzenetére
DH természetesen max játékhoz
, de ezt is igazából csak érdekességképpen említettem, nem ez a cél
"Egy rendes sztereo lánc után nem fogod hiányolni az 5.1-et."
No ezt még nem volt alkalmam sajnos próbálni. Azt hiszem majd benézek valahová, ahol meg lehet hallgatni pár fejest. Mondjuk annyira nem vagyok képben ez ügyben, hogy azt sem tudom miskolcon hová is lenne érdemes emiatt benézni.No majd a helyi topikban rákérdezek, biztos vannak, akik már széttesztelték magukat
p_adam
Na bakker még egy bonyolító tényezőLassan összezavarodok a témában
-
AtHoS
nagyúr
válasz
dudika10 #25856 üzenetére
Ha két hangkártyás megoldás lesz a vége, akkor 5.1-hez marad az Audigy2, ami jelenleg van.
Egyébként olvasgatom az 5.1 gamer fejes topikot is, ahol jó kis parázs viták szoktak lenni.
A dolby headphone cucc felkeltette az érdeklődésem, így Xonar témában nézelődtem, mert azok tudják ezt. pl. a linkelt Bravura-nál egyáltalán nem olvastam erről és googli sem hozott érdemi találatot, tehát ergo nem tudja ezt az a kártya. Bár talán a CMSS - Stereo Surround lenne erre hivatott.
Persze mielőtt "elgórnék" egy százast próbálom körbejárni a témát, hogy hellyel közzel megfelelően válasszak
Aktív témák
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- MSI Z390-A PRO / Beszámítás OK!
- Gigabyte B550I Aorus PRO AX ITX / Beszámítás OK!
- Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest