- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
contaxg
veterán
válasz
schawo #42931 üzenetére
Hát az igaz, hogy messze több van benne mint egy átlag iPhone-os fejhallgatóban és egy jobb otthoni rendszerben is képes szépen muzsikálni, de ettől ez még egy utazós darab. Egyébként nagyon klassz hardcase jár hozzá !
-
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #42789 üzenetére
Azért azt is hozzátenném, hogy drága tranyósoknál is pozitív tulajdonságnak szokták mondani a csöves hangot. Szóval védem őket, bár igazán hifi szempontból jó csövet még nem hallottam. Nem is a sávszéllel van a bajom, hanem, hogy kompresszálják a dinamikát.
Csütörtökön talán hallok végre egy jót.
-
-
törölt tag
válasz
schawo #42775 üzenetére
Magán a hibán nem vitatkozunk, hiszen az szerintem is megvan, inkább valószínűleg én türelmesebben viselem, merthogy az egyéb erényei miatt elnézőbb vagyok az adott hibával szemben, mint te. Ezenkívül az adott hiba közel áll ahhoz, ahogyan a csöves erősítők színezik általában a hangot, amit én szeretek (és persze még sokan mások).
És igen, a végcélunk úgy tűnik, hasonló, csak hát a célhoz vezető út pokollal van kikövezve, hogy egy kis képzavarral éljek. -
törölt tag
válasz
schawo #42722 üzenetére
Csak kategorizáltam, mert fals módon volt "kategorizálva". A HD555 "valójában" ugyanannyiba kerül, mint az M50, a D1100, a HD558. A Shure440 pedig "valójában" feleannyiba.
Azt természetesen te is tudod, hogy a hangminőséget én sem árcédula alapján számolom, ebben egyetértünk.
Mindettől függetlenül, abban nem értünk egyet, hogy a hangminőséget nézve én indokoltnak is tartom, hogy a HD555 (a hibái ellenére) kétszeres árkategóriájú, mint a Shure 440. Pedig a Shure-t jobban szeretem. -
donpe
aktív tag
válasz
schawo #42711 üzenetére
Hát, ezzel nem igazán értek egyet. Bár ízlések és pofonok, nah meg zenefüggő. De szerintem az 555 a Shure felett van élményben a nyitott kialakítás miatt. Egy "akusztikus" szám=gitár+énekhang sokkal jobban tud szólni a Sennheiseren... Bár mondjuk én nyitott párti vagyok, csak kényszerből használok zárt fejest. (Ne zavarjak másokat.)
-
-
krichd1
addikt
válasz
schawo #42548 üzenetére
A csúcs Audio-Technicák már nagyon túl van a kereten, még a használt áraik is, és azokhoz sincs vmilyen igényes szövet párna, pedig én azért az árért már elvárnám.
(#42550) ledgeri: Igen
. A különböző oldalak mérései között általában van eltérés, nem is kevés, ember legyen a talpán aki eldönti melyik az igaz, főleg még nem hallott modellek esetén, lehet egyik sem
. Én nem foglalkozok velük igazán.
V hangkép: Mély és magas hangok ki vannak emelve.
Nem hallgattam az összes Beyerdynamic fejest, ezért ezt ne vedd általánosításnak. -
törölt tag
válasz
schawo #42438 üzenetére
Nem, nem. Össze akartam gyűjteni rá a pénzt a Sennheiser 555/595-öm eladása után, de aztán meghallgatgattam a Marshall Majort és megelégedtem azzal, jóval olcsóbban, így nem kell már gyűjtögetnem a D1100-ra.
(#42440) dudika10: Valahogy éreztem, hogy megint én fogok a magas lovon ülni...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #42438 üzenetére
Csak a füles erősítő, és a forrás lehet ludas. Az alapján ahogy leírtátok ezt a 1100es fülest, senkinek nem lehet normális, egy normális erősítő+forrás párossal.
Amúgy lesz egy meglepim, ha köv( néhány hét múlva) alkalommal eljösz.
Dead már ízelítőt kapott belőle.Dudi:ne hisztizz. Összes hifis, zenés fórum ilyen. meg a vidkariké, meg mindenhol, ahol 1nél több ember jár, van véleménykülönbség.
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #42381 üzenetére
A magas kimenő impedancia általában több (és szarabb) mélyet okoz, mint keveset. (ugye a fejes impedancia menetétől függ) A kapacitív csatolás miatt vág inkább alul az elektronika, ami telefonnál talán még sűrűbb is. Én úgy láttam, hogy a sok telefonon alapból be van kapcsolva valami hangszínező marhaság, ezért is jobb lecserélni a gyári lejátszót. A "dübörög" engem inkább erre enged következtetni.
-
Zyelor
aktív tag
válasz
schawo #42375 üzenetére
Ó, nincs ebben a gépben semmi extra, csak alaplapi hangkártya, ami azt illeti. Meg Media Playerrel próbálkoztam
Van egy sejtésem, hogy ezek eléggé amatőr dolgok egy ilyen topikban, de zenei szemszögből abszolút átlag user vagyok
Viszont az impedancia különbségnek utána néztem, és elvben a Logitech is 32 ohmos volt.
A hugomnak van egy thomson fülese, ami szintén olyan basszus élményt nyújt a telefonomon, hogy valami hihetetlen, de a PC-n nem akar neki összejönni túlságosan...
A telefonom sem egy csúcs, Samsung Galaxy Gio, szóval nem tudom, hogy kellen-e, hogy ekkora mélybeli különbség legyen az alaplapi hangkártya és a kis samu között.Közben látom jött még pár post
:
Az EQ-t kikapcsoltam, nem is szeretem nagyon használni. Ami a mély emelést/vágást illeti nem hiszem, a hangfalaim korrektül szólnak. A nagy kimenő impedanciát pedig nem tudom...szerk(láttam a következő postot):
De akkor már azt is tudomSzóval a megoldás egy új hangkártya?
-
szakibá...
senior tag
válasz
schawo #42317 üzenetére
Nem feltétlenül, Budapesten is tudok párat, ahol lehet felvételt készíteni, persze műfajfüggő, a régi egyházi zenék igénylik is azt a fajta akusztikát. Az más kérdés, hogy manapság bármilyen akusztika mesterségesen is előállítható, ízlés és szakértelem kérdése. Egy helyet tudok, ahol semmilyen zenei történést nem lehet rögzíteni, de még hallgatni sem, az az esztergomi Bazilika. A tíz másodperccel korábban elhangzott dallamok még ott kóvályognak a falak közt. Nem is értem, hogyan tudtak régen ott gitárfesztiválokat tartani, elmebeteg ötlet volt.
-
Deadzone41
őstag
válasz
schawo #42317 üzenetére
a k701 is előről szól, de szegény fejhallgatók azzal nem tudnak mit kezdeni ha a hangmérnök valamilyen hangszert csak a jobb vagy bal csatornára kevert, áthallás nélkül. nagyon sok zene van aminél nincs feltétlen szükség rá, de más esetekben meg elég hasznos tud lenni.
erre a 840-re kíváncsi lennék egyszer, szerintem tetszene, nem mintha a közeljövőben fejhallgatóra költenék. most inkább a hangfalas hi-fi felé kacsintgatok.
-
törölt tag
válasz
schawo #42318 üzenetére
Igen. Elég közel áll ahhoz, amit szeretek. A 940-nél is utaltam erre. A Shure-ral szemben persze elfogult vagyok, mint analóglemez-kedvelő ember. (Bár ennek ellenére úgy alakult, hogy a pick-up-jeim se Shure-ok voltak)
Szerk.: és való igaz, a 840-nek (is) kisebb a torzítása, mint a Major-nek. (Amúgy a páros felharmonikus torzításoknak az audiofíliában gyakorolt-felhasznált hatásairól éppenséggel a hifi topikban el lehetne polemizálni...) -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
schawo #42280 üzenetére
Szerintem elsősorban azért van a többséggel szembeni eltérő szóhasználatom, mert a fejhallgatózók többsége fejhallgatós erényeket vár el a fejhallgatótól, én azonban azt akarom, hogy a fejhallgatóm is úgy (olyan tónusban) szóljon, mint a (zárt!) hangdobozom. Ezért én a D1100-at meg a Marshall Major-t ítélem kiegyenlítetten szólónak. Vagy például a 100 dolláros árához képest számomra megdöbbentően zseniális Koss Pro4 különféle verzióit. A hangdobozok többsége a fejhallgatók szinte mindegyikéhez képest "tompa" "mélytúlsúlyos" "mosotthangú", "információszegény".
-
törölt tag
válasz
schawo #42271 üzenetére
Kapitálisan, kapitálisan... Voltál te már lágyabb is ezügyben!
Idézet tőled: "Eddig egy fejhallgatónál gondoltam azt, hogy "Uh, ez sok basszus, de mégis jó az összkép". Tulajdonképpen egy másik is volt, a Beats Studio, de az túl van árazva, a D1100 jobb nála." (#40916)
Szerintem ez reálisabb megfogalmazás, mint a "kapitálisan kiemel"... -
Soni84
tag
válasz
schawo #42096 üzenetére
Köszi az ajánlásokat!!
Biztos vagy benne, hogy a Shure lenne olyan basszusos mint a Sony? Olvasgattam itt-ott, hogy a basszus nem sok, nem kevés, pont elég benne. Eredetileg az Ultrasone-t is azért húzták le review-ekben mert túl basszusos. Épp ezért vettem. Ennek ellenére én nem vagyok megelégedve vele.
ATH M50-nel kapcsolatban is ugyanez a problémám, az is elég "flat" -
ntomka
nagyúr
válasz
schawo #42065 üzenetére
Az AD900 mélymennyiségében szerintem sincs hiba. Csak az nem mindegy mit pakolunk alá.
Személy szerint inkább annak a minőségével volt bajom, persze lehet az erőső nem volt jó neki.
Dave: Azért ha a W1000X-től megválnál ne felejtsd el, hogy itt vagyok!
schawo: Erre a K550-re már tényleg nagyon kíváncsi vagyok. Ilyenkor azért rossz a "vidékieknek"...
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #42065 üzenetére
A W5000 után szerintem a legjobb AT.
Ott van még az AD2000, ami izgalmas lehet. Van is valaki head-fi-n, aki cserélné egy W1000X-re. Olaszországban, két hét múlva pont utazom is oda, igaz másik város, de ez részletkérdés
Átfutott az agyamon.
contaxg: így van, tök elégedett vagyok most a jelenlegi felállással. Igaz van pár inkonzisztens eleme, mint pl a W1000X, de nem lehet az ember mindig következetes
Nektek ez fontosabb, nagyobb a maximalizmus faktor. Én meg szeretnék majd valamikor az albérletből saját lakásra váltani, szóval meg kell húzni a határt valahol. Ha nem lakásra gyűjtenék, akkor meg elutaznám, vagy nem tudom. Akkor sem DAC-ra meg kábelre menne, az tuti
schawo: jó, akkor vegyük ki az enyémből a W1000X-et, és máris én költöttem kevesebbet, az az egy nagyon elviszi, nem fair az összehasonlítás.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #42065 üzenetére
Csak nekem három fejesem és két DAC-om van belőle, ami azért nem mindegy (na meg a háromból egy drágább volt, mint a másik kettő együtt). Sőt, az Audinst most a hangsugárzós rendszer DAC-a, tehát két helyre is szolgáltat. Ahogyan az erősítő is. Csak olyan statisztikát hiszek el, amit én hamisítottam, ugye.
W1000-et még nem hallottam
Számít az az X betű, hiába gondolsz jóra. Lehet te jó forrásról hallottad, ami passzolt hozzá (AD900). A W5000 valóban mocskosul jó volt.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #42062 üzenetére
Szegényebb lennék pár százezer Ft-tal
Még mindig abban hiszek, hogy ennek az árából inkább több mindent veszek, ami jó és szórakoztat. Az erősítő pl. 70 volt újan, a hangsugárzó pár 45 használtan, mindkettő entry level, de erős képviselői a kategóriának. Egy komolyabb DAC önmagában lett volna ennyi. Én a jóra törekszem, nem a tökéletesre
Na de nem tudom lejött-e a lényeg: minden, amiről eddig hallottam, a közelében sem volt ennek az egyébként belépő szintű hifi erősítőnek. Pedig ha rákérdezek, hogy mennyire jó ötlet szerintetek egy asztali erősítőről hajtani, akkor biztosan mindenki le akarna róla beszélni, hiszen az vacak, nem arra való, csak dísznek van stb. Érdekes módon a másik kettő AT-nál nincsenek szembetűnően nagy változások a források váltogatásánál, persze változik ez-az, de messze nem olyan szignifikáns a különbség, mint amit az AD900 tud produkálni.
Deadzone41: olyanról poénkodsz, amiről lövésed sincs, mert nem hallottad. Az Audinstról az AD900 vékony, méghozzá nagyon. Sőt, világos is, nagyon. A CEC-ről borzalmas volt. A Fiio E10 rendben van, de ott a magasak vannak vágva. Nem triviális a helyzete. A Denon nem dobott rá +6dB mélyet, hanem kihozta azt, amit elvileg tudnia kellene. Nincs több mélye, mint a K601-nek volt, de előtte még annyi se volt neki érzetre, mint az AD700-nak. Eddig azt hittem, leginkább csak akusztikus zenére jó, így most viszont gyakorlatilag mindenre.
-
Bodz
nagyúr
válasz
schawo #42012 üzenetére
Na jó, sejtettem valahol. Hátha előkerül egy eddig hallgatásba burkolózó T1 tulaj.
(#42013) baluka26: A Lyr még nem is annyira drága (vám és áfa nélkül). Lyr tulajok, meséljetek!
Egyébként egy A1 klón már úton van hozzá. Kellett nekem a múltkor eladni a Hlly féle verziót...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
schawo #41977 üzenetére
Igazából nem mert nem pénzem van kint,hanem elvégzett munkám,ami azért picit más,de a lényeg ugyanaz
Bigmasterg: amint fentebb is írtam,nem tetszik ebben hogy minden kihallatszik,ettől a gyerek ugyanúgy felkel, szóval mindenképp zártat vennék vagy olyat ahol kevesebb zene szűrődik ki.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #41883 üzenetére
Igy voltam en is. 580, 600. Aztan 1-2 millaval ki lett szolgalva, es lefostam a bokam.
Bigi, bocsi, telorol nem lattam a linket.Utobb megtudtam, h csak a kar 300e, ennyi a pickup, a futomu, es meg volt egy phono is.
Nem akartam letenni.
Kulon oromom volt, h dead erositoje volt a lancban. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
schawo #41880 üzenetére
Annyira jó hogy vinnéd is eladni?
Ezt a gondolatmenetet nem teljesen értem,az a px meg a qc izé nem rossz fejhallgatók,a px futás kor filmet nézni a qc meg repülőn,amire való.
Mégis hogy kellene kezdenem? Végig vásárolni a beyer sort,mindből veszteséggel kiszállni,aztán egy t1? Ahogy írtam ez egy egyszeri alkalom,csak ezért érdekel a dolog,teljes áron abszolút tárgytalan számomra a dolog.
-
bigmasterg
addikt
válasz
schawo #41880 üzenetére
Én sem írtam, hogy megtartanám mindkettőt.
Persze pár hétig megtartanám mindet, aztán a 4ből eladnék 1 vagy 2 fejest.Ed Parker:
Tényleg megéri megvenni mindkettőt.
Elég rövid időn belül el lehetne adni bármelyiket nyereséggel.
szerk.: De ha úgy döntenél, hogy nem veszed meg valamelyiket, akkor egy forrásra kíváncsi lennék. -
Ákos97
aktív tag
válasz
schawo #41869 üzenetére
Jó, vannak kivételek, de általában a stúdiós cuccok színezetlenek.(Sabre Dac-os termékek)
A HIFI cuccok között elterjedtebb a színezős hang.
Fene tudja, a "profik" a stúdiós DAC-okra esküsznek.
Szerintem az Apogee-nál neutrálisabbat nemigen lehetne összehozni egy régebbi terméknél.
Például az általam hallgatott Lavry-nál lényegesen szárazabb, "neutrálisabb"(de utálom ezt a szót)
A Lavry-val még el tudtam viselni a DT880-at. -
Ákos97
aktív tag
válasz
schawo #41865 üzenetére
Egy Dac-on mit lehet ellenőrizni?
Vagy jól szól, vagy nem. DAC-nál nem beszélhetünk hangkarakterről, mert az összes drágább DAC teljesen neutrális, és transzparens, vagyis egy kaptafa, kivéve a technikalitások, beszélek itt, térről, basszus feszességéről, sávszélekről stb.
A Benchmark DAC1 is neutrális, mégis egy M-DAC-nak állítólag feszesebb a mélye...
A Lavry DA10-et hallottam, és elég nyugodt hangja van. Ha meleg, színezős hang kell, azt a fejhallgató, vagy erősítő kiválasztásánál keressük, ne a DAC-nál.
Ugyanis könnyen a részletek rovására mehet. Mondjuk a HD650 sem lesz olyan részletező, mint a DT880, de mégis szívesebben hallgatok egy HD650-et egy neutrális láncról, mint egy DT880-at egy meleg hangú csöves erősítőről. -
Ákos97
aktív tag
válasz
schawo #41847 üzenetére
Nagyon jó a DAC része, de a fejeserősítője egy nagy semmi, valószínűleg arról hallgatta dudika10, azért volt olyan mosott a hangja, mint a CanAmp-nak...A DAC része pont hogy a homlokegyenest ellentéte: A felbontás kiváló, ami egy DAC-ban szerintem az egyik legfontosabb tényező, egyáltalán nem mosott, tiszta, tér kiváló, sztereokép az árához képest nagyon jó.
A basszus tetszik a legjobban benne. Annál feszesebbet még nem hallottam, pedig jó pár CD-játszó megfordult nálunk.
(#41847) schawo:
Hát nagyon nem.
Nem kérdeztem még, hogy te milyennek hallottad a Hifi-Show-n a T1-et?
Mert szerintem lényegesen eltér a DT880-as hangkaraktertől.
Leginkább az utólag meghallgatott HD600-hoz tudnám hasonlítani(karakterileg), technikailag jóval nagyobb felbontással, jobban "kiterjesztett" sávszélekkel, és szélesebb, pontosabb térrel.
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest