- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #42024 üzenetére
Nem ismerem a pici AKGket, sem a zárt K550et. A nagy AKGk, amiket ismerek viszont teljesen nyitottak. Nem nagyon tudom megkülönböztetni, hogy a zenéből jön a zaj, nesz,v kintről. Ez akkor nem lesz nyerő.
Contaxg: talán ezért sem jön be nekem sem a dt880. meg a hd650.meg még sokan.
-
boba6
senior tag
válasz
Ed Parker #41976 üzenetére
ebben az esetben semmi kép se csapnék ennyire a közepébe, SOKKAL lejjebb kéne elkezdeni az építkezést
tessék bevasalni a 180-at és abból venni:
DAC: MS2+
erősítő: ETA200
füles: 2-3-4 használt/új ZÁRT (ahogy olvasom az elképzelésed)
AKG K550, Shure SRH-840 vagy 940, Senn HD250 Linear II, Beyer DT770 vagy DT150, Denon D2000... ilyesmik
és akkor utána kiszórod ami nem kell és máris okosabb leszel
azt hogy 2perc hallgatózás után vkinél el tudod dönteni mire van szükséged felejtsd el, max nagyon elnagyoltan a szélsőségek kiküszöbölésére jó egy gyors hallgatózás -
dudika10
veterán
-
ntomka
nagyúr
válasz
Ed Parker #41954 üzenetére
Ez csak a fejhallgató. Ne feledd amit a többiek mondtak: ezt még szorozd be kettővel, annyi kell mögé minimum, hogy jól érezze magát. Persze haladhatsz Dave útján is, és figyelmen kívül hagyod a tényt, hogy lehet jobb is, csak hallgatod amid van és élvezed a zenét. Egyébként ő nem tud róla, de emiatt többen irigylik. Na meg a nagy AT fejese miatt is.
(#41959) greenfairy: Nem hallottam még Staxot, de "látatlanban" is szerintem nem is akarnak egy ligában játszani a HD800-zal és fordítva.
-
Deadzone41
őstag
válasz
Ed Parker #41906 üzenetére
én is szívesen látnálak a fejessel
ms II+, Pityu erősítője, és diy canamp is van még itthon.
alulértékelitek szegény canampot, szerintem semmi gond nincs vele, bár én a gyárit sose hallgattam. enyémbe lm4562 van cimbijébe asszem OPA2134, az övé talán jobban is tetszik egy hangyányit. bkercso presenterjével szívesen összehasonlítanám.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #41911 üzenetére
Itt Baluét mondják egyik legjobb erősitőnek. Azzal tudjuk majd, ha minden igaz összehasonlítani, sajátot. Kár, hogy most épp nicns az "új" verzióból itthon, és nem is lesz sztem 2-3 hétig,azzal lennék igazán kíváncsi, ez a mostani mosottabb, kevéssé éles, és dinamikus.
-
válasz
Ed Parker #41906 üzenetére
Ezt írta mindenki, csak sokkal hosszabb lére eresztve.
baluka szépen összefoglalta a topic elmúlt két oldalát.
Én úgy csinálnám, hogy begyűjtenék pár darabot otthonra, és egymás mellett hallgatnám meg a forrásokat.
(#41909) bajnokpityu
Bár értem én, hogy miért írta ezt.
A T1 egy butálisan kigyúrt DT880. Olyan mint Aronlod Schwarzival bújni egy ágyba -
baluka26
veterán
válasz
Ed Parker #41897 üzenetére
Nézd, nekem a használtan 60-ért vett HD650 alatt, ami kategóriákkal elmarad a T1-től, van 200e forintnyi elektronika, és még innen is lenne bőven hová fejlődni
Az tuti, hogy én Lavry-t nem vennék a helyedben hozzá, azt hallottam contaxg-nál, háthát. Viszont Canamp-pal eléggé patent volt a DT880, ami elviekben hasonlít a T1-re (hiszek schawo-nak), szóval Lavry+egy színezősebb erősítő, esetleg valami jobb csöves.
Vedd meg a fejest, aztán irány hallgatózni olyanokhoz, akiknél van olyan rendszer, amiből levonhatsz saját tapasztalatokat.
Az biztos, hogy 100k-ért otthagyni, az komoly hiba lenneschawo-val meg valószínű egyetértenék, nekem sem kellene Beyer, ez fix, nem az én világom
-
válasz
Ed Parker #41888 üzenetére
Félreértettél. Ku..a jó fejhallgató. Tényleg. Egy valóban extra, nagyon szerelhető füles, ha pont beletalál az ember ízléstartományába.
Csak hát az enyémmel pont szöges ellentétes. De ne aggódj, ez csak jót jelent számodra, valószínűleg atipikus vagyok, ez általában inkább jót jelent, ha nekem egy füles nem tetszik
De azt vedd figyelembe, amit contaxg is írt: Ez alá kulcsfontosságú megfelelő forrást és erősítést találni. Ja, és fontos, hogy hozzá képest a HD800, sőt, talán még a K1000 is egy kezesbárány.
bigmasterg
Pedig hallottam már a 600-t több különböző forrásról, erősítőről. Amikor volt egy nálam egy hétig, akkor hallgattam a Phonicról, az M-Audióról, az Apogeeról, a Rézf.szúról és a te CEC-dről is. Lehet, hogy az a darab, ami nálam járt, az volt valahogy defektes? Mert találkozók során, az egy-két perces belehallgatások alkalmával nem volt gondom vele. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #41897 üzenetére
Nem feltétlen az a legtovább hallgatható-legélvezetesebb, ami a legnagyobb felbontású. Mondom ezt egy elég szélsőséges felállásban: 15rugós okosított dac, egyre erősebben moddolt DIY füleserősítő, és egy (általában nagyfelbontásúnak, analítikusnak, és kevéssé zeneinek mondott) tuningos K701el. Hát nem ez az, amin érdemes elindulni
De sztem megéri amúgy szopni kicsit a jó füles kiszolgálásával, csak nem biztos, h ebben az irányban. Nagy láncon már hónapok óta nem tapasztaltam, (és másnál sem) hogy szabályosan libabőrös lettem 30fokban egy David Garrett koncert hallgatása közben.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #41892 üzenetére
Igen, ez rizikós...
Az a gond,h gyakran alakulnak ki jó füles+erősítő párosok, nem biztos,h van olyan, h a tökéletes füles, meg a tökéletes erősítő.Nézd, ahogy a hozzáértőek mondták, bukni nem tudsz rajta. Ha szerencséd van, találsz hozzá jó forrást, erősitőt.
T1:mennyire nehezen hajtható? És immár harmadjára emelem ki, nem a decibel értékekre gondolok.
HD580tényleg egy olyan füles,h akkor ott hirtelen vágyni kezdtem rá. Azán látom a használt árakat, és hát... annyit nem érnek. Ha K500 árban menne, akkor rendben van. (anno canamp+300rugós CD lejátszó páros végén inkább K500at választottam) De attól tartok,h a k701 is tudott volna profitálni a nagyon jó forrásból, és akkor megint fordulna a kocka.
Csakhogy az a lemezjátszó sokkal jobb volt pl a lavrynál, v a saját DAComnál. Akkor mennyiből kéne venni digitális alapú forrást elé? Egyáltalán létezik elég jó?.
-
contaxg
veterán
válasz
Ed Parker #41887 üzenetére
Az OK, hogy ennyiért be tudod szerezni, de azzal fontos, hogy tisztában légy: min. a dupláját (alsó hangon) rá kell még költened, hogy rendesen meg is tud hallgatni. Ez nem egy megbocsátó fejhallgató, ami mindent megszépít! Hallani fogod vele a láncod minden gyengeségét,a felvételek, a forrásod hibáit. Ha viszont tudsz áldozni rá, akkor egy csoda lesz a zenehallgatás minden pillanata!
Ajánlanám, hogy ne (csak) a saját rendszeredben próbáld ki! Vagyunk itt páran akinek van olyan rendszere, amivel már hallgatható egy ilyen füles A kérdés inkább az, hogy melyikünk van hozzád közelebb. -
-
Ákos97
aktív tag
válasz
Ed Parker #41876 üzenetére
T1-et vegyél, ne T5p-t. A T5p hordozható használatra lett kitalálva, zárt, az eddigi zárt/nyitott csatáimból levont következtetés alapján valószínűleg kisebb a tere, és nem is szól olyan jól.
-----------------------------------
Más: Wikipedia FAIL:"Fülhallgató előnyei és hátrányai a fejhallgatókkal szemben:
Előnyök -Kompaktabb kialakítás, könnyebb hordozhatóság
Hátrányai -A fejhallgató membránja nagyobb, tehát jobban szól"
------------------------------------Bigmastergnek igaza van, de mit csináljak, ha ilyen jótét lélek vagyok, hogy éjjeli fél 1-kor, félálomban segítek egy rászoruló embernek?
-
Ákos97
aktív tag
válasz
Ed Parker #41874 üzenetére
Nehezebben hajtható.
Nem csak az Impedancia számít, hanem az érzékenység is, ez utóbbi viszont jobban.
41865: Az amcsik is hozzájutnak pl. a CanAmp-hoz, szidják is rendesen.
Ha kell, linkelek is egy összehasonlító tesztet.
41872: Akkor lehet, hogy csak a DT880 keverte meg az agyamat a szárazságával.
A Lavry-t mintha tényleg melegebbnek hallottam volna, pedig mindkettőt huzamosabb ideig volt szerncsém hallgatni, 1 hetes időponteltéréssel. -
contaxg
veterán
válasz
Ed Parker #41861 üzenetére
Egy kedves barátom, aki 6x éves, és szinte csak klasszikusokat hallgat egy Heed Canalot erősítővel és egy HRT MSII+val hallgatja a T1-et és teljesen elégedett.
Van nálam (valaki által) egy igen szuper csöves fejhallgató erősítő, amit ugyancsak érdemes lehet meghallgatni, de ehhez még kellene egy DAC is, Van is a gyártónak állítólag az is csöves és elég jól szól. Elvileg meg fogom kapni azt is valamikor, bár először nem lelkesedtem érte. Aztán lehet, hogy tévedtem...
-
Ákos97
aktív tag
válasz
Ed Parker #41855 üzenetére
Akkor számolj azzal, hogy egy asztali rendszerről nagyságrendekkel pregnánsabban szól.
Egyébként én ennyire nem csapnék egyből a lovak közé.
Ha tetszett a T1, vegyél használtan egy HD600-at, és azzal még talán a Furutech beépített erősítője is elboldogul.
De ha tényleg nem vetted még meg a Furutech-et, akkor ha mondasz egy megszabott rendelkezésre álló összeget, és összeállítok neked egy rendszert. De ha nekem nem hiszel, akár Head-fi-n is regisztrálhatsz, ott majd megmondják a tutit.(Nekem is ott mondták meg)
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Formula-1
- Anime filmek és sorozatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest