- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
válasz
SOAD19 #36539 üzenetére
Azt sem írtam, hogy zenéhez.
Nem járatom egyfolytában az erősítőt és a dac-ot, és sokszor még csak nem is abban a szobában vagyok a laptopommal, ahol az erősítő.
Valamit meg kell gyorsan hallgatni laptopról, akkor a shure-t használom.(#36512) d0pam1n:
Majd a végén fog jobban felmenni.
Erre most licitáltam párat. Fél órával a vége előtt 240 euro-n állt, 30mp-el a vége előtt 300 euro-val vezettem és utolsó pár másodpercben ment fel ennyire. -
IzmosChavo
csendes tag
-
mzso
veterán
válasz
SOAD19 #35917 üzenetére
Biciklizéshez szerintem a DT235 nem elég stabil, meg nem is fér bele az ember füle. A shure-t nem ismerem. Ajánlanám a HD660-at ami nekem mert elég jól zár és úgy érzem igen stabilan/erősen kapaszkodik a fejen, hogy ne rázza le a biciklizés, de lehet hogy kevés lenne egy hordozható zenelejátszóhoz. (Bár pl. a Samsung mobilok jól meghajtják.)
Más:
Nem jártam már itt egy ideje, de úgy emlékszem páran teszteltek fejhallgatókat. Azt hiszem fi:zi'k Shure-okat, slfln pedig Beyereket. Azok a tesztek meg lettek írva már? -
-
-
contaxg
veterán
válasz
SOAD19 #35919 üzenetére
Néha napján (éppen ma is, mert fázott a fülem az agydugóban) szoktam egy ath-fc700-ast használni, de ez határozattan több mint 10k. Hangra jobb is talán mint a PortaPro. Kifutó modell egyébként! Az újat Fc707 néven forgalmazzák, Nézz utána esetleg ennek is!
Külsőre nagyon hasonló de szerényebbnek tűnő alternatíva lehet még a Creative HQ1900. De fogalmam sincs, hogy milyen a hangja, viszont 10k alatt beszerezhető!
-
Terrayon
tag
válasz
SOAD19 #35882 üzenetére
Nagyon is kényelmesek a K-701-esek, nem azért adom el. Pont az történt amit írtál, beleugrottam mert sehol sincs kirakva, így előtte meghallgatni sem tudtam. Szívem szerint megtartanám akusztikus zenére, de a K-501 mellett luxus lenne megtartani. Most egyelőre egy sokkal színezettebb hangzást keresek elektronikus zenére, azért adom el (meg a pénz sem vet fel mostanában), de még nem tudom mi kerül a helyére.
-
dudika10
veterán
válasz
SOAD19 #35704 üzenetére
Szerintem nálam volt eddig a legtöbb K601 (és a többi hasonló kábelezésű AKG; ha nem is a legtöbb, de szép számban megfordultak az asztalon) és kellő rálátással mondhatom, hogy nincs semmi komoly probléma a kábelezéssel.
Bármikor lehet hozzá cserealkatrészt kapni (olcsóbban mint a Senn-hez), és könnyen, gond nélkül javítható, de rendszerint nem ntomka által vázolt probléma miatt kerülnek hozzám.(#35734) andew: ha a hangerőt kevesled, akkor neked 1-2 éven belül úgyis teljesen mindegy lesz, hogy mi szól...
A füled nem olyan mint a csont. Nem egyik percről a másikra sérül, hanem folyamatosan, és ha megsérült, akkor nagyon nehezen menthető a helyzet. Én inkább vigyáznék rá. -
ntomka
nagyúr
válasz
SOAD19 #35704 üzenetére
Röviden összefoglalom: a K601 referencia fejhallgató, a HD580/HD600 "fun" fejhallgató. Mindenki döntse el maga mire van szüksége, mindkettőt lehet élvezni, csak máshogy, más céllal.
A K601 kábele azért annyira nem vészes, sőt, szerintem sokkal jobb minőségű, mint a Sennheisereké, csak belülről konstrukció hibás a kagylók közötti elosztási megoldása. Miután megforrasztottuk az enyémet és rendesen elcsomagoltuk belül a kábeleket, azzal sem volt többet gondom.
(#35706) jaffa 2843: A legjobb megoldás mindig az, ha meghallgatod magad melyik tetszik. A K601 az egyik legigényesebb fejhallgató erősítésre, így ez nem elhanyagolható szempont. Tehát a jelenlegi felállásoddal, mindenképp a HD600 a jobb választás, ha már ezt a kettőt szemelted ki. Ha idővel veszel erősítőt és egy jobb DAC-ot, akkor lehet jobban vágynál a K601-re, miután meghallod mire képes jó forrásról. Meg kell ezért hallgatnod mindkettőt, azután dönts. Ennyi pénznél érdemes időt szánni erre.
Bár látom győri vagy, így egy kicsit ez nehézkesebb.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
SOAD19 #35704 üzenetére
Az előbb említett Technics-em vezetékét imádnád. Kerti locsoló vastagságú kábel, egy termetes törésgátlóval a végén. Ha székkel átmész rajta sem hatja meg (nekem már sikerült párszor
), abszolút az elpusztíthatatlanság ihlette a mérnököket szerintem.
Ba cy lus: Fejest választani tudni kell.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
SOAD19 #35696 üzenetére
Persze az érzés az elsőnél mindig más, a régebbi Technics fejesemet én is imádtam, és bár hallottam már tőle sokkal jobbakat is, egyik sem volt akkora érzés mint a Technics. Érdekes módon a hangjának van egyfajta "nosztalgikus bája (?)", ami egy profibb fejeshez képest is képes felejtetni a technikai hátrányait.
És persze nyitott, ami a sok hétközbeni zárt fejeses hallgatózás után (koli, papírvékony falak, a Technicset közepes hangerőnél ha kicsit hangosabb volt és ha csendes volt a koli, lehetett még hallani a 2. szomszédunk szobájában is...) borzasztóan kellemes. Ráadásul nagy puha párnák és kényelem, tisztára mint mikor egy összkomfortos franciaágyban landolsz egy hosszú nap után. -
bigmasterg
addikt
válasz
SOAD19 #35299 üzenetére
Elsőre nem is láttam abban a hirdetésben, hogy "3szor volt hasznalva, vadonat uj! ".
Postán start plusz csomaggal küldtem és kaptam is már fejeseket.
2ezer forint és
1 nap alatt kiviszik garantáltan, nyomkövetéssel, benne van az utánvét és biztosítva is van. (De utánvét nélkül is lehet)
Gyorsabb, mint a futár, mivel ott plusz nap, míg a feladó megrendeli és kimegy felvenni a csomagot.fi:zi'k:
Következő napra. -
Iomega
addikt
válasz
SOAD19 #34274 üzenetére
Jó "kis" dobszerkó.
A fejhallgató miatt, vaj mi lehet a típusEz a feladvány, ti gyorsan kitaláljátok.
A végén kiderül, de nem ér a végére csévélni.
-
Shufny
őstag
válasz
SOAD19 #34142 üzenetére
Nem, azt tudod eldönteni, hogy más. Hogy egyszerű példát mondjak, többször előfordult már, hogy az mp3 -at jobbnak tartották az eredetinél, mert a tömörítés hibáját plusz részletnek vélték. Persze lehet azzal érvelni, hogy "de nekem így jobban tetszik", de akkor meg teljesen értelmetlen az egész teszt. Vedd azt, ami tetszik és kész, nem kell hozzá teszt. Olyan alapon mindennek van értelme. A sokmilliós Szokol rádiónak is.
-
Shufny
őstag
válasz
SOAD19 #34138 üzenetére
Egyrészt kivitelezhetetlen. Másrészt első alkalommal abban maradtunk, hogy inkább baráti összeröffenés, mint teszt. Harmadrészt a Presenter és az STX között valószínűleg mérve is nagyon nagy különbségek vannak. Létjogosultság tesztelésnek akkor van értelme, ha mérve egyiknek sincsen kiugró hibája. A termékek nagy többségénél erről fogalmunk sincsen, így semmilyen tanulság nem vonható le egy ilyen tesztből.
-
-
mzso
veterán
válasz
SOAD19 #33606 üzenetére
Nem sértő. Azért csinálom így mert máshogy szopás. Nincs normális multiquote, ha meg nem csinálok linket akkor tuti nem nézi meg senki, ha pár hsz-nél régebbire válaszolok. Így meg van link is és nem kell kínlódni vele. Nem tudom mitől rossz, ha a post számláló egy kicsivel feljebb megy.
Amúgy így is eltemetődtek a hsz-ek. Csak PuMbA válaszolt. contaxg, bigmasterg és Audison sem válaszolt.
Lehet van benne valami. A népszerű könnyűzenét nem igazán követem jópár éve. Szerintem teljesen hulladék lett, sok autotune-os rap-es chiptune zene szerű gagyi a legtöbb. Még az Aguilera féle Genie in the Bottle-t meghallgattam régen.
-
Dave™
nagyúr
válasz
SOAD19 #31876 üzenetére
Mondjuk az életkor a "házasság előtt nincs szex" kijelentés után teljesen irreleváns, szóval mindegy is.
On: győzködtem magam, hogy kellene egy AD1000, esetleg egy 2000, bár az későbbi projekt lett volna. Aztán elővettem az AD700-at, mert már rég hallgattam, és telefonról annyira tetszett, hogy alig tudtam letenni. Be kellett látnom, hogy abszolút nem attól lesz élmény hallgatni valamit, hogy technikai értelemben jobb, tud akkora élményt nyújtani a 700 is, mint a 900, sőt, adott esetben többet is. Zene meg hangulatfüggő. Ezt a hülye erősítőt is lusta vagyok mindig kapcsolgatni, ki-be húzogatni a fejest a kikapcsoláskori pattanás miatt stb. Lehet el is adom, bőven elég az Audinst. Az élet minden területén maximalista vagyok, de itt szerintem "szarok a farmra" (hogy egy klasszikust idézzek) és csak az élményre koncentrálok.
-
válasz
SOAD19 #30745 üzenetére
Csak azért, mert számomra nem elég puha a magas tartománya, valamint a közép helyett a magasak vannak a központban. Engem fáraszt, ha mély vagy a magas tartomány körül forog az előadás. De mivel tényleg szép a magas tartomány, ezért egy második fülesnek, élvezkedni jó lenne.
-
törölt tag
válasz
SOAD19 #30574 üzenetére
Az mindegy, mert a 32 még a 80-nál is kisebb.
Egyébként őszintén szólva én nem érzékelek nagy eltérést. A hangkarakter nagyon hasonló ennél a kisebb impedanciájú változatnál is, ugyanazokba a dolgokba kötnék bele itt is, most csak megerősített. Persze nem volt kötve komolyabb fejhallgató erősítőre, úgy lehet más lenne a leányzó fekvése.
-
törölt tag
válasz
SOAD19 #30506 üzenetére
Az általam eddig hallottak alapján (csak komolyzenén néztem) nem túl világos a DT880.
Amúgy lehet rendelni külön 600 Ohm-os kivitelben? Mert én 770-esből csak 250-est tudtam (még nincs meg), pedig elvileg van 32 és 600 Ohm-os kivitelben is.
Aztán hogy melyiket hallgattam 770-esből streamaudióban, az jó kérdés, de a hangerőállásból következtetve elég nehéz volt hajtani, tehát vagy a 250-es, vagy a 600-as. -
SOAD19
addikt
válasz
SOAD19 #29425 üzenetére
Másik teszt, még magasabb értékekkel.
Barátnőm végig hallja.
Bár 5 évvel fiatalabb is.
-
Bodz
nagyúr
válasz
SOAD19 #29346 üzenetére
A 668B-től max. felkötöm magam az erkélyre, de visszatérés az nem lesz.
(#29356) HollyBoni: Szvsz nagyobb összeget csak egyszer kell kiadni. Utána, ha mindig eladod a megunt cuccot és rápótolsz, annyira nem vészes/megoldhatatlan. Pláne, ha a használt piacról csemegézel.
-
Bodz
nagyúr
válasz
SOAD19 #26573 üzenetére
Ki gondolta volna, hogy a HD600 mellett pihen a 668B?
(#26574) ntomka: A kollégákat nem zavarja?
(#26575) baluka26: Inkább szerencsére szerintem.
Gondoltam rá, van is egy szuper titkos tervem már.
(#26576) guppy: Á, az SR225. Alig várom ár, hogy hallhassam mitől is olyan jó.
(#26578) Nertpaelg:
Van egy Majorod? Az meg mit tud és alváshoz miként lehet használni?Már látom.Én általában a DT 990-et nyúzom mindenhez. A DTX 710 az alapzaj szerepét tölti be és azzal játszok. Az SE-A1000 a film nézős. Újabban a Denont a "mélyes" zenékhez meg dark ambienthez. A rendszerrel variálok főleg. A T300, a Takstar, meg az SHP8900 anyámnál van.
-
válasz
SOAD19 #26573 üzenetére
Használatban lévő füleseim:
DF > HD540 > SextettKb az összes többi kölcsön van adva. Így nem nekem kell rájuk vigyázni, és a helyet sem nálam foglalják
De a szombati debreceni tali miatt visszajött a K500, most legalább belehallgatok, már hónapok óta nem is találkoztam vele
(#26578) Nertpaelg Tényleg, a Marshallról nem sokat írtál
Aktív témák
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest