Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BaLee

    addikt

    Pár hete nézelődök már, mert van két öreg kocsi a családban és az egyiket le kellene cserélni. A cél egy nagy csomagtartóval rendelkező kocsi, lehetőleg biztonságos (légzsákok) és isofix rögzítési rendszerrel rendelkezzen a gyerekülés számára. További kritérium lenne a tempomat ill. szívó benzines kocsit szeretnék.
    Kombi vs. egyterű játszma még nem dőlt el, de egyelőre az előbbi felé húz a szívem.

    10-11 évnél idősebb kocsit nem szívesen vennék, árban 2 millió környékre a cél.

    Amiket eddig nézegettem:
    Mazda 5, 1.8-as benzines motorral. Ez ugye egyterű, de minden kritériumnak megfelelne, hatalmas a csomagtere. Hátránya, hogy szinte csak import autókat látok, amiket ha Ausztriából ill. Németországból hoznak be az már kapott kiképzést bőven lehet, hogy rohad, vagy rohadni fog. Mazdám van most is, nem félnék egy magyar vay épp olasz példánytól, az enyém most épp 21 éves és 1 éve látta először lakatos, akkor is csak a két hátsó kerékívet kellett megcsinálni rajta.

    Mazda 6. 2.0-s benzin motorral. Jó lenne a 2008 utáni széria, bár ezek inkább 2.2 körül vannak, a probléma, hogy nincs túl nagy választék, ami van ott meg sztem erős óratekerés gyanú van (egyik hirdetésben pl. a 168 ezerrel hirdetett kocsi műszerfaláról készült képen 197 ezer van), másik kocsin meg valami cégnek a logója, szerintem az sem 200 ezret futott 10 év alatt...

    Ford Mondeo gen4 (2007-). Itt a műszerfal kicsit oldschool de a kocsi hatalmas, viszont kizárólag rengeteget futott példányokat lehet belőlük találni (250k-350k körül). Dicsérik amúgy a hármas generációhoz képest sokat javítottak rajta.

    Ford Focus gen 2. (2008-2009) 2000-es motorral. Műszerfal hasonlóan a mondeohoz elég ódivatú meg rondán is öregszik (klíma gombjain már szinte mindenhol le van kopva a felirat). Fogyasztása sem kevés, 9-10l körül. Titanium ill. Ghaia felszereltséggel néztem, nincs túl nagy választék. Ill. árban is elég drágák (1.7-1.9 milla köröl vannak 200k körül futott példányok)

    Ford Focus 1.6TI-VCT (2011-) Ez utóbbi az egyik favoritom a Mazda 6 mellett, mert a 1.6os szívó 125LE-s motor állítólag egész kellemesen fogyaszt, az autó szép, beltér, műszerfal sokkal modernebb és már találni példányokat 2.1-2.2 millió körül.

    Franciát nem szeretnék, Subaruk, Hondák sajnos még drágábbak, Toyota is ár miatt nem játszik, Opel elég uncsi, VW meg kicsit túlárazott.

    Melyiket ajánljátok, nem ajánljátok? Esetleg érdemes külföldről behozatni kocsit valakivel? Az itthoni választék elég szűkös és drága plusz rutinszerű óratekergetéssel nem tudod mit veszel. Persze az ok, hogy állapotot vesz az ember nem km-re kell menni de azért jó belőni km alapján, hogy milyen kiadások várnak majd rá vásárlás után.

    Itt a nyugati határ szélén (Szombathely) pl. két érdekesebbnek tűnő kocsit találtam, egyik sem volt fent a megtalálásától kezdve 1 napnál tovább a hirdetési oldalon. Amúgy meg az általam állított kritériumok alapján semmi választék, legközelebb Székesfehérvár magasságában ill Budapesten, meg az ország másig végén. :)

Új hozzászólás Aktív témák