- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bati0501
őstag
Na,azért a BMW-kről is lehet szépeket hallani...Pl.:le van plombálva a motorháztető és csak szerelő nyithatja fel,mert ha Te,akkor ugrik a garancia...Tök mindegy,h hol vagy,hívd a megadott számot és várd még szépen megérkezik a szerelő,gondolom "olcsón"...És mi van akkor,ha csak hűtővizet,olajszintet vagy ilyesmit akarsz csak megnézni?Menni kell a szakszervizbe?
Ehhez képest,h le van burkolva motor leányálom már...
Persze,ez is ide tartozik: [link]
-
Balupapa
senior tag
"A logikátlanul megtervezett teljesen átgondolatlan megoldásokkal van tele a szerelők hócipője azért köpködnek annyian közülük ha újabb fajta francia autót kell javítaniuk."
+1.
fater c5nél is le kell bontani az elejet egy izzo cserehez lol.
a legaprobb szereles is 3szor annyi ido mint egy masik kocsin.
ahova en jarok a poloval at szokott fater is oda (VW szerviz)legutobb kopogott valami a futomujeben 2 oraig azt kerestek hogy lehet megbontani a kerek mogotti reszt
(persze nem a mi sarunkra)
-
-
Alex123
senior tag
Értem, amúgy az 1.4-es Polo és az Ibiza "testvérek" nem?
Tehát ha jól olvasgattam a tapasztalatokat az Ibiza minimálisan sportosabb, a Polo meg "városiasabb" de lényegében szinte ua. a kettő, fogyasztásban is...Jól látom, hogy akkor mind1 melyiket választanám azonos évjáratból?
(a Punto I-es és II-es ennyire sz*, hogy arra a kérdésemre nem is reagált senki???)
-
Szplöttyy
senior tag
Ez így tényleg gáznak hangzik, a 45lovas 1.2es B Corsa 2esben 80km/h-nál tilt, 3asban 120km/h-nál, a vége pedig nem tudja senki hol van, de 160km/h-val már ment. Ja 2 személy. És természetesen óra szerint. Mondjuk 4 személyel, lehet hogy ez sem tudott volna többet. Bár a suzukim is, hiába 92ló, aztán ha beül 4 ember, nyomni kell, múltkor(ne, ne kérdezzetek semmit) 7-en ültünk benne, azért ~6ezernél elraktam kettőbe, és jött egy pár másodperces fuldoklás és hullámzás(a motortartó bakok nagy örömére) majd megkezdődött az elég halovány gyorsulás.
-
Mr.Grincs
veterán
Nah ma kipróbáltam az automata 2.0 hdi 407 est. Hát amennyire tetszett elsőre, 2.ra úgy ábrándultam ki belőle. A váltó jó, nem olyan fos a váltó mint ahogy elképzeltem, jól kapcsol, pontosan kb akkor amikor én váltanék. Motor jó, az anyós ülésre mintha egy fél vasalót tettek volna valami folt van ott tenyérnyi nagyságban. Nem gáz annyira. Az lcd kijelző elfolyva, szériahiba. csere 25 papír.
De eddig ez hagyján lenne. Beszéltem a citroenes pözsós szerelőmmel. Aki azt mondta felejtsem el, ha nem akarok szopni a váltóval ugyanis ezek időzáras váltók, eljön az idő akkor megdöklik. 200 ezer kilómter körül. Nincs kivétel. Azt tanécsolta ha automata kell akkor újonnan vegyek vagy sehogy vagy pár tíz ezer kilóméterrel. Azt mondja lehet elmegy most még 3 - 4 évet de utánna 5-6 kiló egy rendes, teljes váltó felújítás és nem a 200 ezeres gányolásra gondolt, mert azzal nem lesz tökéletes. Szóval az automata offos.
A benzines, kézi 6 gangossal jobban járok, fogyaszt városban de, ott meg annyit úgysem megyek vele. Inkább vidék föl alá, autópáya. -
stangli
senior tag
-
nyogo83
senior tag
Itt az autó:
Pár komment a tulajtól:
"Az autó attól lett 131 LE-s, hogy sportlégszűrő van benne,gázgyorsító,és a chip jobban fel van húzva.
Padon először 129.majd 131LE-t mutatott, tehát ha reális a gép,akkor 131LE is képes feszíteni a főtengelyt.
Visszatérve a teljesítményre, az autóba csak 100-as benzint tankolok,talán ez is közrejátszik a teljesítmény többlethez. Van benne elektronikai átalakítás is bőven,és a szervizbe azt mondták a sok kicsi tuning így összeadódott. Én személy szerint letojom hogy hány lóerős,az a lényeg hogy jó legyen. Pl ez az autó összkerekes,a vonóerő is négyfele oszlik. Állitólag ez is dobhat a teljesítményen. Igazából gyárilag a 103LE is igazi vérbeli olasz"
" - Szia! Milyen váltód van fent,amitől összkerekes lett a gép?
- LUK kuplungszerkezetem van..."
Síírok -
nyogo83
senior tag
-
80km effektív elektromos távolság?! Akkor inkább prius.
LOOOOOL: aszongya- a legnagyobb napkollektor amit kocsira terveztek- it can produce enough energy bla-bla-bla, or extend your range by 200 milage per year
Ez vicc. havi 2 liter üzemanyag nem éri meg ezt az extrát, vagy igen? -
hobizoli
nagyúr
1.4 8vT ezeket lenyomja mint a belyeget, kisebb fogyi mellett
amugy ez az oldal (is) a PGT-re faszsagokat ir, hogy hatul dobfekes -mar az mk1 UnoTie is tarcsas volt hatul 100lohoz-, meg a max nyomatek se annyi, gumimeretre is vmi űr-egzotikum, mg eleve nem is egyforma van irva ra elol-hatul
ennel kb az osszesauto.hu jobb csak, ahol meg a furat-loket adat fel van cserelve minden autonal
-
-v-
addikt
"A Passat nem is sportautó. Utazni, autópályázni nem kell ennél jobb/erősebb."
Ez egyrészt igaz, másrészt ez egy elég dízeles nyomatékgörbe.. (2-3000e -nél nyomatékmax, onnan meg csökken...) csak míg pl. akár egy 1.6 hdi-nél 2500-nál már 240/260Nm-ed van, amivel szépen el tudsz autózni nyomatékból (= nem kell pörgetned), addig itt szánalmas 150Nm van, ami önmagában is kevés, pláne nagy kasztnihoz.
Tehát pörgetned kell, mert különben semmit nem megy, pörgetni viszont marha rossz érzés lesz a lekókadó nyomatékgörbe miatt. Nekem biztos nem kéne ezzel a motorral, ezt látatlanban merem állítani -
Brae
őstag
Gyerekek ne azon lovagoljunk, hogy lehet-e gyári vastagságot fújni (egyébként lehet, csak vonatkoztassunk el attól, hogy szomszéd Józsi bá egy rekesz sörért lefújja a kétujjnyi vastagon gittelt Zsigulit a poros garázsába)
Inkább arról tájékoztassatok, hogy érdemes-e ilyen olcsó rétegvastagságmérőt venni. -
Dare2Live
félisten
"
"kit érdekel állam bácsinak mi érdeke?"
A Yarisod üzemanyagtank térfogatát szorozd be a benzin literenkénti jövedéki adójával. És az csak egy teli tank. Átlagos éves futással inkább ne számold ki mennyi mert szálkás agyfaszt kapsz, hogy mennyi pénzt lehúz rólad az állam a nagy büdös semmire.
"Mért a jövedéki? tán pl Áfa nincs azon a benzinen
És mondtam én nem adozunk k* sokat?Vagy tán azt firtattam azt, hogy ezért a k* sok adóért nem kapunk minőségi oktatást, ha fáj a hátam 3 hónapra kapok időpontot abban a 3hónapban egyek fájdalomcsillapítot azaz nem kapunk használható egészségügyet, a rendőrség szó hallatán az emberek nagyja egy szervezetre gondol amelynek nincs más dolga mint az állampolgárok baszogatása.... hogy a magyar honvédelemről, vagy arról, hogy ebből a k*sok adoból lesz e nyugdíjunk 20-30-40-50év múlva dologról már ne szóljak.
-
lajafix
addikt
"menj végig egy Budapesti lakótelepi parkolón. Nem ritka, hogy az autó többet ér mint a lakás amiben a tulaj lakik. Kifelé élő látszatemberek..."
Ez 20 éve is így volt már, ennek gazd oka, hogy egy lakótelepinél jobb lakás jóval drágább, mint egy "menőbb" autó. És a hitelezése is könnyebb egy autónka. No meg lehet céges is. -
Szplöttyy
senior tag
Soha nem vitattam a japán autók méröki zsenialitását, egyik személyes kedvencem a Comprex Dízel 626os, csupán azt mondom, hogy nincs meg bennük az a tűz, ami egy francia vagy olasz, és némely német autóban is jelen van. Nyilván ez a tűz, sok hátrányt is hoz magával
És nyilvánvalóan nem a Skyline-ról, vagy egy Mx-5ről beszélek.
Amúgy ha jól emlékszem te mondtad, hogy a WagonR-nek elpattog a kereke, és nem lehet kilőni, én pedig ellenkeztem. Jelentem, utóbbi időben, ahogy kezd elfogyni a gátlóm, már nekem is egyre jobban elpattog. De előtte 6évig soha
-
Bigemperor
senior tag
"menj végig egy Budapesti lakótelepi parkolón. Nem ritka, hogy az autó többet ér mint a lakás amiben a tulaj lakik. Kifelé élő látszatemberek..."
mod: ez nem csak Bp-re igaz, vidéki nagyobb városokra is sajnos.
Mekkora volt, tegnap, mikor hazafelé mentem egy nem túl öreg E220-as merga foglalta el a külső sávot és két kicsi raj "hirtelenszőke" éppen telefonos segítséget kérve állt a felnyitott motorháztető előtt és valami pici hosszúkás flakonnal (semmire sem hasonlított, biztos valami csodaszer volt) próbálták a varázslatos motorteret bűvölni. Azt hittem besírok rajta.
-
Szplöttyy
senior tag
Igen erről beszélek, és ez szar. C3-ban még nem ültem, nem tudok nyilatkozni.
(#19365) Manitou:Egy benzines talán nem, de nekem francia benzines sosem kéne, csak turbós.
neduddki&!Overdose! A Hármasgolf-ba lévő 1.9TDi nem hiszem hogy közvetlen befecskendezéses lenne, sima adagolós az, de intercooleres. Az újabb TDI-k azok úgy megvannak, a szines betűk, Van ahol a Di is piros, stb.
-
Szplöttyy
senior tag
Ezekkel egyet értek, kivétel az audi 100, egy 100/A6ost vezettem egy pár hétig, rosszabb mint egy kettesgóf. Viszont ez mind azért az "S-klasse" méret, a bx meg kisautó ezekhez képest. Egy F astra vagy egy 3as golf elbújhat
Jut eszembe, fócvágen AFN/AHU "TDi" ott az i betű az Intercoolert jelöli, nem? MErt ugye az még adagolós. a PD-nél meg már az befecskendezést, nem? "Pumpe düse einlage turbo direct injection"
-
-
zeno70
tag
Dehogy serulok. De ugy latom, nem jott at a mondanivalom. Ha egy Hondas topicban erdeklodok, akkor mennyire lesznek az adott userek "fuggetlen" szakik? Pont azert batorkodtam itt, mert velelmeztem, hogy mas jarganyokhoz merten fogjak minositeni...mint ahogy mar masok altal ugyanezt megkerdezve, maskor ezerszer elofordult, mas tipusu szgk-al.
Sebaj - most a detektorokra van raizgulva a nagyerdemu. Majd felteszem maskor...vagy mashol.
Szep estet! -
Szplöttyy
senior tag
Személyes tapasztalatom nincs, de akinek egy kicsi köze is volt hozzá, mindenki halálra fikázta, aki egy kicsit tovább is használta, az meg ki is nyírta a motort benne, csupán a forgalom ritmusának a tartásával is. De mint mondtam, személyes tapasztalatom nincs, de elég rossz híre van.
-
latyak17
tag
Rájöttem hogy kell behajtani a tükröt viszont nem gazdaságos, mert nem elektromos tehát le kell tekernem az ablakot és kézzel behajtani az viszont hazavágja a fogyasztást
Valakinek esetleg volt ilyen típusa? (golf 3 1.8) ?
És mégegy faternak kéne találnom egy szép kocsit lehetőleg audi a4 3-3,5 misi körül csak dízel abból is elég az 1.9, de jöhet 2.0 is esetleg valakinek vmi szép találat?
-
blunt
aktív tag
thx!
Ugyanaz a széria kapható itt, mint Európában! Annyi különbséggel, hogy az ittenibe plusszban van Szatellit rádió / Navtraffic és Navweather.
Az elektronikusan állítható futóműven választhatsz comfort/normal/racing üzemmódban. Régen én is hallottam róla, hogy más volt (de lehet, hogy csak mítosz?), de most egy és ugyanaz, mint az európai.
Remélem azért azok a hírek csak kacsák. Bár, ha igazak, akkor a mostani árak nagyon fogják tartani magukat, illetve talán picit feljebb is mennek. Ki tudja.
-
giigz
veterán
A gyorsulása 11,5 s körül van, nekem ez tökéletesen elég, az erővel nem lenne probléma. Ha bírja a 90-et, akkor okés, arra meg szerintem megfelel. 7-8 literből el lehet vele járni, gondolom ez országúton 6 literből is megvan. Nálam 70%-ban országút, a többi város.
Az plusz, hogy 5*-os törésteszt, ráadásul nem az alja, hanem majdnem 100%-os, nagy kasztni, tanulóautónak, első autónak tökéletes lenne. Persze nem lesz, mert ez 550-ért egy ordító ajándék, ebből adódóan nyilván egy romhalmaz lehet.
-
giigz
veterán
Na ne... Ennyi árulkodó ember van?
Nem is szoktam nézni ezt a topicot, de nevetséges, az egyszer biztos. Vitatkozom valakivel, és ha ő áll nyerésre, akkor írni kell a topicba, hogy védjenek meg, mert Rick4 bácsi lenézően beszélt velem? Vicc, 12 éves gyerekek szoktak árulkodni, azokból is az idegesítőbb, önző fajta...
-
Balupapa
senior tag
hunvótá?
jó sokmindenről lemaradtál
összefoglalva:
a pd-k szarok
a cr tdik is.
rick megvette a multiplát cngvel.- tuti tipp a tükör nélküli autózás(-0.5liter)
Bitpork all roadot vesz
vki kerek lampas polot is akar venni
autonavisok tesztet irtak egy ismerőskereklámpásárol
jah én meg pont 1 hét mulva dobbantok
stb stb
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest