Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
giigz
veterán
Igazad van, csak en arra vagyok most kivancsi, hogy mondjuk 20 meteren mennyit lehet lassulni blokkolt kerekekkel, es folyamatosan a tapadashatron fekezo kerekekkel. Egy ilyen gondolom nem gyari fekkel rendelkezo kocsi 120-rol 35m alatt biztos megall ABS-szel, mig csuszva szerintem talan 50m sem eleg... Ha mondjuk ment 120-szal, es ABS belkul nyomta a satut, akkor a rendelkezesere allo 20 meteren lelassult tegyuk fel 80-90-re, mig ABS-szel lehet 40-50-re lassult volna... De igazabol ez lenyegtelen, csak szerintem ebben a helyzetben minden szempontbol elonyosebb lett volna az ABS...
-
-
-
Kornel
veterán
a legnagyobb baj az, hogy azok vannak a márkaszervizekben(tisztelet a kivételnek), akik saját műhelyükből nem élnének meg, mert nem értenek hozzá.
én soha többet nem viszem márkaszervizbe a kocsim, kivétel ha lesz egy új, ami garanciás, addig nyilván van értelme.
pár szösszenet az elmúlt 1 évből, háromszor jártam márkaszervizben:
-első alkalom, műszaki vizsga, az akkor még csak egyik oldalt törött rúgót észre se vették, szerintük csak toronygumit kell cserélni
-ekkor mondom nézzék meg a kuplungot, mert szerintem cserés, erre szerintük jó az, mert ez ilyen! (persze már akkor cserés volt, szőke női előző tulaj miatt, de a szerviznek teljesen mindegy, mert még nem esett szét)
-második alkalom, olajcsere, mondom legyen bepecsételve, ha eddig be volt minden... viszem az eneos sustina 5w30-at, erre beugatnak, hogy minek ebbe ilyen, jó bele a 10w40 is, mert olcsó.
-harmadik eset, ködlámpát szereltettem be, közben átnézettem a futóművet, és az akkor már mindkét oldalt törött rúgót ezen a másik helyen se vették észre.
-emellett egy olyan pitiáner dologra se képesek, hogy egy egr-t és folytószelepet kitisztítsanak, pedig mondtam nekik, hogy nézzék át. vagy nem érdekli őket, vagy azt se tudják mi az, és mire jó -
TaaT
nagyúr
Nem emlékszem hogy le lettél volna hurrogva (bár vmiért ilyen szervizes sztori sem rémlik, az a fránya memória
)
A cikkhez:
Nem érdekel mennyi lesz csináljátok, aztán hogyapicsábalettezennyi?
Mondanám hogy megérdemelte, ha nem kérdi meg előre az az ő baja.
"42 708 Ft, nem kell autós gurunak lenni, hogy tudjuk, fele áron a legjobb is kapható, szinte bárhol."
Megjegyezném hogy a (tudtommal) legjobbnak számító Optima RED/Yellow Top akkumulátorok nem igazán kaphatók 40.000ft alatt, igaz, ezek nem is mezei aksik.
"A féktárcsa 73 180 Ft
a lengéscsillapító 68 400 FtHangsúlyozom, tisztában vagyok a gyári alkatrészek árképzésével"
Akkor hol itt probléma?
A beszámíttatás része mondjuk tényleg no cement
"Az autó sokat futott, a használtautós portálok tele vannak olcsó és keveset futott autókkal, így a beszámítási ár 900 ezer Ft."
-
Dr.Zoo
őstag
Szétüthetelen futómű..
Áll egy ilyen a Kunigundán, nekikoccant egy kamion, kiszakadt a futóműve..
Hátsó futómű. -
Bati0501
őstag
Na igen,az ilyen teljesítményért nagy tisztelet jár!
Laraxior: Egy ilyet újítottak fel az Autókereskedőkben...a végén amikor kivitték egy leszállópályára-ahol sztem a fifth gear is szokott forgatni-na ott egy kicsit kihúzatták:vagy az egyes végén vagy nagyon a második elején,de már 100-on voltak...gondolom ~4sec alatt.
Nagy élmény lehet egy ilyen,csak ne legyen baj a motorral vagy ahhoz kapcsolódó technikával. -
TaaT
nagyúr
1. Audi TT, benzines, valószínűleg 2. autó volt... ne a céges, boltbajárós autók futásteljesítményéhez hasonlítsuk.
2. enyém sincs, 2004-es utolsó bejegyzés, és?
4. Az ilyen állapotú bőr recaro ülések beszerzése kb fel is emésztené azt a nyereséget amit velük szerezne az eladó.
-
runner 125
nagyúr
..én sem azt írtam, h meg kell venni, csak szimplán ha szép az állapota, és kicsi a futása, egy megnézést megérhet.
Coupe autónál szerintem nagyobb az esély a kisebb futásra, mivel gondolom ez is kintről van így használhatták 3. 4. autónak, mindemellett remélem azért te sem áltatod magad azzal, h egy vezetett szervizkönyves autónál tuti biztos garantált a km. Volvo szervizbe az S60 sem fog menni (legalábbis nincs tervben), de attól még mindent meg fog kapni, időben és precízen. -
vendingo
veterán
2002-es a twingom és garantált tuti fix 89000 km van benne
Más:
Hívtam az illetékest, mindenféle szemrevételezés, kipróbálás nélkül le stipistopiztam egy ilyen csoda fábiát
Elvileg 1 max. 2 hónap múlva cserélik újabb modellre 3 másik kocsival együtt. Remélem összejön a 2 kocsi vásárlása, mert 1-et tutira mondott, másik 2 függőben van, azoknak nem tudja a csere idejét. -
Qru
MODERÁTOR
Pedig jó autó az, igaz néha elhagyja a mototját de sebaj.
bitpork: SuperB? Nem rossz de inkább egy Paszuly ha igényesebb vagy egy lapálysertésnél. Engem is most szabadítottak meg tőle.
-
vendingo
veterán
Esőben nem megoldás, illetve időre kell megtennem 2 távot.
Motorom is van, meg robogóm is, de legszívesebben bringával járnék, ha tehetném.Semmi konkrét elképzelés nincs, jelenleg még mindig a TT a befutó, csak elkezdtem gondolkodni racionálisan és ezekre a távokra nem biztos, hogy a TT lenne a legmegfelelőbb választás, de kis szaladgálós semmitérő autót se szeretnék.
Elkezdtem nézegetni az A3-A4-et is, 1-es 3-as BMW-ket is.Ha sokat filózok még a végén veszek egy smart-ot
-
Dany007
veterán
Ez bizony elég komolyan néz ki!
De ezzel meg millás gengszternek néznének!
Egyébként pár hónapja ugyanilyen "designt" csináltunk egy vadiúj Audinak. Ugyanígy kombi, ugyanígy fóliázva a teteje és majdnem ugyanilyen felnikkel.Hanem b...meg milyen Audit látok már 2 napja krújzolni Veszprémben? Hát pont egy ilyet! Álomszép! Ilyet eddig csak NFS-ben láttam
-
-
Dr.Zoo
őstag
Én sem akartam elhinni, de tényleg ennyit fogyaszt az a kotu...
(kompromisszum kérdése az egész, 100-nál többet nem megy, 145 gumik vannak rajta, egy azaz egy darab külső visszapillantó gyárilag, és full fapad.... cserébe viszont 4 lityit kér kajálni, igazi válság autó...) -
meroly
veterán
Igazából kettőt is találtam ami jó lenne, tetszési sorrendben:
első swift
második swiftDe csak a légzsák miatt és mert 3 ajtós, valamiért pofásabb.
Viszont itt ez a polo: [link], ez az ami elbizonytalanított.
-
hobizoli
nagyúr
de amugy azon rohogok magamban, hogy a TDI-bol nem kell a motor felet kidobni, ha tunnerolod ilyen 40loerot -ami onmagaban soknak hangzik persze egy 80-100loeros autoban ulonek-, mert annyit egy rendesebb chip vagy akar a gyari, es ezert gyari garis sportcsomag is hoz, vagy a nevesebb cegek cuccai is
a Hondaeknal meg marad az ontveny kb, es minden kuka belole, foleg ha nem tudsz eppen elado hasznaltat
de ki adna el fruttiert azok kozul, aki egyatalan osszeszedte mindezt?ezek utan leirni azt, hogy mit talaltak ki tuningolni, meg mit nem, ha ki-ki dontse el, szerinte mi a jo valasz erre
nem mellesleg az a Adneraline dolog a szalonban volt +200k-s opcio
(de okosba' vagy ha cimbije voltal a szervizeseknek beraktak akar puszira is)na ezzel versenyezz arban
-
hobizoli
nagyúr
napi hongda (fórumból kopizva):
"Gyári TDI, amire kitalálták tökéletes, rengeteg km-t elfut kis fogyasztással, jó alkatrészutánpótlással. DE NEM TUNINGOLÁSRA TALÁLTÁK KI! Nem szereti a fordulatot, nem lehet vele pörgős momentumokat átélni... Egyszerűen csak váltasz váltasz váltasz váltasz, és eljött a 5-ik vagy a 6-ik vége és mérvan az, hogy 3-ikba ráelőz egy japcsi benzines, vagy akármilyen... Mert ERŐ is van benne, és ezt tartósan lebírja adni normális fordulatszámon... Ennyi. "
"Péter Opra: Az ESI-m mellé bármelyik VW kiállhat."
-----Mondjuk azért szívesen megnézném, amikor a gyári Adneraline sportcsomagos, es így már 190nyihás 400Nm-s Ibiza 1.9PDTDI Cupra-ra is ráelőz-e 3.-ban
Ez gyárilag is mar 160lojje meg 310Nm, de már annak sem nagyon kell... -
Kornel
veterán
teljesen korrekt, viszont a gumival vitatkoznék, nem a tesco-ba kell venni szart drágán, hanem neten kinézni egy olcsó forrást, ahol kis pénzből jó gumikat lehet venni. én így csinálom évek óta, már ki is néztem a téli gumikat, 11k körül megvan egy jó kis sava eskimo s3+, ami elég jól szerepelt tavaly az ADAC teszten, de van ennyiért szintén jó barum polaris 3 is. ez így 44k áfával, sokan még azt is meg tudják oldani, hogy leírják. a nyárikat is 12k-ért vettem, uniroyal rainexpert.
-
diegho
nagyúr
Én valami ritka nagy barom lehetek, mert az említett Corollát haveromnak majdnem eladtam 250k-ért, pedig újak az első fékek, gyertyák, olaj, szűrők, gumik még legalább 2 szezont bírnak, vezérlés cseréig még nagyon sok van vissza, de aztán a felesége megmagyarázta, hogy még az átírást is álljam, így inkább úgy döntöttem, hogy nem eladó.
-
hobizoli
nagyúr
tesom az Ignis-n csinalt 3 éve egy kis sérülést az jobb első ajtón alul, kb 5x8cm-s rész behorpadt ajtó alsó sarkánál, simán nyilt-zárodott, meg alapozóig lejött a festék róla
első hely: óóóóóó, 56k
második: űűűűűű, 65k
harmadik helyen meg megcsinálták vmi 24k-értés nem kellett telibe fújni az ajtót, de 65k meg az 56k még akkor is necces lett volna, mert azért hol élünk már, hogy egy ekkora horpadás meg egy fújás ennyibe kerül???
az ilyen telibe mennyibe fújná az egész autót, 4M-ért?
-
Dr.Zoo
őstag
Hát tudod, mikor hajnali 5:50 kor az M2 felüljárón ott ül a sün, néha elszidom a rokonságát.. Mert nem napközben méri az ott száguldozó boyracereket, hanem a melóst, aki hajnalban siet dolgozni... Ehh, mindegy, 110 tempó a megengedett azon a szalaszon, én 100-al döcögök...
-
-
-
-
fokukac
nagyúr
ha megnézed historikusan az euro emissziós normákat, akkor igen, a dízelhez képest szinte tényleg friss hegyi levegőt puffogtatnak ki.
A városokban a magas por-koncentráció, és így a modern szmogriadók legnagyobb oka a dízel-autók elterjedése. Míg ~10-15 éve az autók ~10%-a volt dízel, most már közel a fele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mobil flották
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Medence topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest