- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Aktív témák
-
veresp
tag
válasz
old_artist #7970 üzenetére
Szia!
Tényleg köszönöm a segítséget.
Nem akarok úgy járni mint a mostani monitoromnál, amin úgymond túl jó lett nekem, és ennek az Asus monitor árának a nagyon sokszorosa volt. (IPS panel, 20" Philips).
Annak idején sokat bújtam a fórumot. És mindenki a nem TN panel-es monitorokat istenítette.
Aztán megvettem, és rá kellett jönnöm, hogy miután sok TN paneles monitorral is dolgoztam, hogy az én munkámhoz az is teljesen megfelelő lett volna.
Úgyhogy most elkezdtem nézegetni az olcsóbb kategóriát, csak ezt az Asus-t gyanúsan olcsónak találtam.Pedig a specifikációk és tesztek alapján nem lenne rossz.
Ha esetleg tudsz jobbat ajánlani nem sokkal drágábban (ugyanis az ár megduplázódik, mert 2-re van szükségem) akkor azt megköszönöm. -
Dondom
tag
válasz
old_artist #7969 üzenetére
Jó nekem a TN paneles is, csak ez az én monitorom a TN panelesekhez képest is nagyon gyenge, tesztek is alátámasztják...
Meg még mindig ott a dönthetőség lehetősége, de az én monitorom ezt sem tudja.Ezért szeretnék egy újat, amint azt már feljebb említettem.
-
veresp
tag
válasz
old_artist #7966 üzenetére
Szia!
Nem teszteket akartam, ezeket én is megtaláltam. Gyakorlati tapasztalatok érdekeltek volna.
De azért köszi! -
adm
őstag
válasz
old_artist #7761 üzenetére
én is így tudom és ezért is bővítettem a garanciát, hogy legrosszabb esetben is 5 évig lesz egy hasonló tudású monitorom. erre jött a zr24w harmadannyi, de főleg kevesebb csatlakozóval mint nekem kéne.
hónapok óta nem gyártják a monitort, ha egyáltalán raktároznak is cseredarabokat 3,5-4 év múlva nem biztos, hogy szeretnék egy 4-4,5 évet állt monitort...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
old_artist #7674 üzenetére
Tehát az F2380M-est érdemes megvenni az L245WP-vel szemben? Csak azért kérdem, mert volt, ahol panaszkodtak rá ghosting miatt, ellenben az LG-ről mindenhol azt írták, hogy szupergyors.(mondjuk a 2494HS/HM-re is van ahol azt írják, hogy jó játékra, van ahol meg szídják, h játékra nem alkalmas...
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
old_artist #7672 üzenetére
nem leszúrásképp írtam, elnézést, ha úgy hatott volna.
igen, én is nagyon arra hajlok, csak néhány review-ban eléggé lehúzták... a "simát", az x-est meg sehol nem láttam még kis hazánkban...:/
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
old_artist #7670 üzenetére
hali.
ahogy írtam a #7662 hsz-nél: fnet, film, játék (pc és konzol egyaránt), s mondjuk emiatt is gondoltam arra, h talán vmi tn-paneles jobb lenne a válaszidő miatt.:/ de tényleg nem tudom, mert mindegyik típust, amit néztem, nagyon vegyesen értékelik különböző fórumokon... (a mostani "referenciám am egy samsung 2253lw, ennél akarok nagyobbat, és akkor már jobbat, ill az sem hátrány ha 2digitális bemenet van már rajta, de ez nem létszükség)
-
dabadab
titán
válasz
old_artist #7600 üzenetére
Azert az utobbi evekben a nevesebb gyartok kezdenek atallni rendes panelekre a kisebb TV-kben is, pl az idei 22"-es meg 26"-os LG TV-k is IPS panelosak.
Egyebkent meg tudom ajanlani az LCD TV monitorként - jó választás? topikot.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
old_artist #7600 üzenetére
32" alatt jóformán nevesebb gyártók nem is gyártanak TV-ket.
Elvétve egy két TV-tuneres monitor.
-
kaktusztea
tag
válasz
old_artist #7547 üzenetére
A HP ZR22W igen állat, tegnap szereztem be egyet.
A filmnézés új dimenziókba lépett számomra (LG 1710S -ről váltottam).Far Cry-t próbáltam full felbontás, minden beállítás max értékekkel.
Nem láttam utánhúzást, számomra tökéletes volt, bár én csak koca-gamer vagyokA színei nagyon szépek, a feketéje inkább szürkés, de ez IPS-jellemző. Engem nem zavart.
-
finest
addikt
válasz
old_artist #7427 üzenetére
Te sem találkoztál még B2440-es Samuval?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
old_artist #7331 üzenetére
Nya, meglássuk
-
nfsu17
veterán
válasz
old_artist #7333 üzenetére
Ez a DELL nekem is megfogta a fantáziám.
8ms
Ez mennyire gázos?
Úgy értem, hogy a mostani monitorom 16 (vagy 25) ms-os, vagy 10x vittem végig a crysis-t, meg csomó fps játékot, és bevallom, nem éreztem semmi hátrányt. Bár nem neten játszom.
Mivel jobb ha kevesebb a ms?A 60hz mennyire gáz filmezésnél, hogy a 25fps-nek nem egész számú többszöröse? Ehhez sem értek, csak valahol olvastam róla, hogy van ilyen.
-
válasz
old_artist #7331 üzenetére
Mennyivel jobb rosszabb ez a Greennél?!
A nyilvánvaló 1" kívül?!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
old_artist #7226 üzenetére
Mit rendelhető...
Múlt hét közepe óta ezzel barnítom az arcom...(H2-IPS=eIPS - mint hasonló 24"-os NEC és Apple-ben is) Ezt egyébként nem teljesen értem. Asszem túl leröviditetted. Kifjtenéd?
-
IgnisFatuus
aktív tag
válasz
old_artist #7221 üzenetére
Akinél kapható, az valszeg kintről vásárolta meg, mert mo.-on csak most került be a listába.
A lényeg, hogy emberi az ára, és ahogy olvastam egész jó panelt kapott...thx, megvágtam!
-
dezz
nagyúr
válasz
old_artist #7095 üzenetére
Jópár érték ott teljesen fars, a cikkeket is látva fogalmunk sincs a
kalibrációról.
Még az olvasók is jobb profilokat küldenek be, mint amit ezek
közzé tesznek.
Úgyhogy a TFTCentral elmehet a sunyiba, egy amatőr bagázs!De valószínűleg nálatok sem stimmel valami, ha 877:1-es max. kontrasztból 631:1 marad.
Tudnál küldeni egy profilt? Vagy betenni egy shotot a LUT tartalmáról?
-
setherian
tag
válasz
old_artist #7091 üzenetére
Igen, időközben kikalkuláltam, köszönöm.
Még valami.
Néztem pár oldalt, de nem mindegyiken esik szó a megvilágításról, pontosabban képek alig vannak. Ez fontos lenne nekem mert a 2233bw-nél lényegesebben kisebb háttér világítású monitort akarok vásárolni. Esetleg nem tudtok olyan oldalakat ahol konkrétan foglalkoznak ezzel? Pl. 242HDBL-nek mennyire erős a háttér világítása -
ToxLee
őstag
válasz
old_artist #7062 üzenetére
Esetleg nekem is tudnál segíteni a fentebb említett kérdésben?
-
finest
addikt
válasz
old_artist #6913 üzenetére
Nálatok van, vagy várható a G2420HDBL?
-
pete_21
addikt
válasz
old_artist #6856 üzenetére
Köszi. Akkor ha jól értelmezem, lényegében csak ergonómiai, és környezetvédelmi szempontból tartalmaz új szabványokat, meg zajcsökkentés szempontjából, bár ez utóbbi nem hiszem, hogy számítana egy mai monitornál. Bár nekem konkrétan a másik 2 se lényeges, amit az 5.0 hoz.
Ha lesz időd, kérlek vess majd még erre is egy pillantást! Köszi
-
Perillustris
senior tag
válasz
old_artist #6810 üzenetére
Ez a többszáz-ezerszeres digitális zoom párja.
-
pete_21
addikt
válasz
old_artist #6810 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Akkor lényegében a dinamikus kontrasztot egyszerűen ignorálni kell.Más: Írtátok, hogy a Benq monitorok elég jók mostanában. Én a G2420HDBL -t néztem ki. Viszont azt nem tudom pontosan, hogy mi a különbség közte, és a G2420HDB között. Ha jól tudom, akkor a LED megvilágítás, de nem tudom, hogy ez mit befolyásol. Fogyasztáson kívül még a háttérvilágítás is szebb, egyenletesebb? Illetve szebbek a színek is? Nem tudom, megéri-e azt a + 5 ezret...
Illetve van még a G2420HD, ami olyan, mint a G2420HDB (tehát nem ledes), 5 ms-os válaszidővel, viszont a szürkéből-szürkébe váltásnál 2 ms a válasz [link].
Meg tudnátok mondani, hogy ez mennyit számít? Illetve gondolom a feketéből-feketébe fontosabb, mint a szürkéből-szürkébe... Szóval nem tudom, mennyire észrevehető...
Szerintetek a leírt 3 típusból melyik a legjobb választás, annak függvényében, hogy leginkább játékra és filmre használnám a monitort? (+ általános használat, netezés)
Köszönöm a választ előre is -
Gyufaaa
veterán
válasz
old_artist #6826 üzenetére
Acerről tudsz nekem valamit mondani. Pontosabban ez a típus érdekelne V243HL. Ez jó lehet?
Előre is köszi!
-
pete_21
addikt
válasz
old_artist #6804 üzenetére
Akkor jól emlékeztem, hogy sokan szidták. Egyébként az a dinamikus kontraszt, hogy pl. filmnézésnél ő folyamatosan állítgatja a videohoz mérten?
Köszi a választ! -
mikkokawa
tag
válasz
old_artist #6755 üzenetére
Értem, köszi.
Szerintem akkor inkább maradok a hibátlan monitornál BenQnál amit amúgy 45k -ért ad a bolt..Úgynézem akkor nincs nagy különbség, de eleve nem értem, hogy miért kerül a kb ugyanolyan kategória monitorok közül az egyik 45kb a másik meg 75k lenne hibátlanul...Akkor ez gondolom csak a márka
-
mikkokawa
tag
válasz
old_artist #6753 üzenetére
Aha hát azt mondta a boltos hogy pixelhiba...
Amúgy lényegesen jobb ez a Dell 2410 mint a Benq2420HDBL? És ha igen mivel jobb??
A lényeg, hogy 50k ért vegyek 1 db pixelhibás dellt vagy 50 k ért vegyek hibátlan Benq-t amihez ad 3 napos pixelgarit is. Ez itt a kérdés
-
Merciless
csendes tag
válasz
old_artist #6743 üzenetére
De durva ez tenyleg angol
Jo nagy marha vagyok hogy ezt nem vettem eszre
Mind1, most majd elolvasom hogy mit is vettem... Thx!
-
Merciless
csendes tag
válasz
old_artist #6740 üzenetére
Jaja, ezt lattam enis, csakhat a nemettel azert akadnak nemi gondjaim, es ez baromi hosszu. Azt azert levagtam hogy a "gut" mit jelent a vegen
Ezt mar amugy P2450H-n keresztul nezem, meg nem allitottam be rajta semmit (csak a felbontast nativra), de igy elsore is tetszik a kepe. 796MB 17' flat CRT utan azert eleg eros valtas -
ashnur
csendes tag
válasz
old_artist #6714 üzenetére
Szia,
köszi a gyors választ. Annyi érdekelne még csak, hogy vajon van-e ennél jobb (főleg a panel és a felbontás mérete érdekel) mondjuk 120-140e környékén ami meg is éri a másfélszeres különbséget?
-
Perillustris
senior tag
válasz
old_artist #6692 üzenetére
Nekem mondjuk túlzásnak tűnik a para a két fekete csík miatt. Egyrészt azért, mert a mozifilmek képaránya eleve nem 16:9-es képarányú, tehát sok filmnél mindenképpen lesznek csíkok, másrészt egy normális lejátszó akár torzításmentesen is szét tudja nyújtani a képet, igaz, ilyenkor a széléből eltűnhet egy apró darabka.
-
CoDWaW07
őstag
válasz
old_artist #6694 üzenetére
ja,mert a 2433LW-hez 1920x1200at írnak,akkor mégis 16:10-es?
-
CoDWaW07
őstag
válasz
old_artist #6692 üzenetére
ja értem,és az 1920 x 1080 vagy az 1920 x 1200 a 16:10-es?
-
CoDWaW07
őstag
válasz
old_artist #6689 üzenetére
ja,és érdemes megvenni azt 15K-val drágábban,vagy nem?
-
DrGonzo22
őstag
válasz
old_artist #6675 üzenetére
Ok, köszi a tanácsot
Azért merült fel bennem a kérdés, mert nemrég láttam egy ilyen monitort élőben, és eléggé jó benyomást keltett bennem, illetve a jelenlegi monitoromat nem használom másra, mint netezés, olvasás, filmek, fotók - főként fekete-fehérek (csak nézegetés, nem szerkesztem őket), néhanapján egy kis warcraft/wow. Egyszóval nincs szükségem semmi extra dologra, amit ez a monitor tud, viszont egy cserével akár még egy kis pénzhez is juthatnék, illetve ezeknek a LED-eseknek kisebb a fogyasztásuk, nem melegednek annyira, ez a 244T egy radiátor
-
janos666
nagyúr
válasz
old_artist #6639 üzenetére
Majd megnézem, de a ph-s cikket már átfutottam róla.
A költségkerete fix, és abban is eltökélt, hogy új monitor kell neki, méghozzá mindenképp 1920-as (inkább azért, mert arra sok pokerstart ablak elfér, nem azért, mert Blu-Ray...).
A kérdés most az, hogy vegyen-e valami TN panelest 45-50k-ért, vagy eressze meg ezt 65k-ért. Tudom, hogy elég kommersz monitor már ez, a kérdés, hogy jobb-e, mint egy ~45k-s TN paneles (pl. valami BenQ-t nézett még).
Max 720p-s tömörített filmeket szokott nézni, és játszani is szokott néha, de nem hardcore FPS rajongó. Nincsenek hatalmas igényei a monitor felé, csak megkérdezett, hogy mire érné meg leginkább elkölteni a pénzét (ami legfeljebb 60-65k, ez pedig még épp belefér). -
DarkDeer
senior tag
válasz
old_artist #6366 üzenetére
Üdv!
Ezek a tesztpéldányok 22"-es eIPS paneles Green monitorok lesznek?
-
jagada
addikt
válasz
old_artist #6397 üzenetére
látom van arajta audio in csatlakozó, de hanszóróról nem olvasok sehol, akkor csak fülesre ad hangot?
-
Hugo B.
csendes tag
válasz
old_artist #6365 üzenetére
Köszi, de én nem a 16:9 vs. 16:10 témára gondoltam, hanem pl
Samsung 2494LW (1920 x 1080 @ 23.6")
Samsung 2494HM (1920 x 1080 @ 24")
Több ilyen is van, ezért nem értem. -
T1b33
tag
válasz
old_artist #6324 üzenetére
Igazából használtan tudok venni még e2400hd-t! A képátlóval persze a pixelméret is változik ez 1értelmű... Akkor a kérdés Samu 2433LW vagy Benq e2420Hd vagy esetleg vmi más? Nem gond játéknál hogy a válaszidők 5ms-esek nem 2ms?
-
Isti6
csendes tag
válasz
old_artist #6069 üzenetére
Hali
Én most akarok uj monitort venni és ezek körübelül milyen árban lesznek?
És miben jobbak a TN panelosoknál? -
szaszapi
őstag
válasz
old_artist #5916 üzenetére
de ha jól tudom 1080p nél ott 24 képkocka per msp van sima 1920*1080nál meg nem.Nekem ez nem világos.
-
törölt tag
válasz
old_artist #5813 üzenetére
A Green GL-TG241W jelenleg kapható nálatok? Az sem lenne baj ha várni kell rá, jókat olvastam róla.
Meg az az igazság a fényes csili-vili előpaneles monitorok eléggé zavarnak arra jöttem rá ahogy most nézegettem pár boltban a TN paneles "csodákat". Ha jól tudom a Green az matt csakúgy mint az általam fentebb írt NEC. -
TA68
őstag
válasz
old_artist #5778 üzenetére
Sőt, ha jól tudom a Samsung és az LG is használ AUO panelt.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
old_artist #5781 üzenetére
Csak 3 nap? Azt hittem, hogy teljes, amíg a gari tart.
És az LG-kre mennyi van?
-
madgie
titán
válasz
old_artist #5774 üzenetére
Az viszont tényleg nagyon jó!
-
Zoli1222
addikt
válasz
old_artist #5712 üzenetére
Mármint miben lehetsz a segítségemre? A táblázatban?
-
Zoli1222
addikt
válasz
old_artist #5705 üzenetére
Szia
Lehet, h a hétvégén meg is csinálnám, de te vagy itt az, aki nagyon otthon van a monitorokban.
-
Zoli1222
addikt
válasz
old_artist #5701 üzenetére
Úgy érzem ideje lenne 1 összehasonlító táblázatnak árkategóriánként felsorolva a pozitívumokat illetve negatívumokat.
-
Cobrusz
senior tag
válasz
old_artist #5699 üzenetére
de pl itt a leírásban is szerepel ez - Függőleges 50–75 Hz elvileg akkor tudniakéne nem?
több helyen is láttam h 75hz-et írnak neki max
akkor mindegyik felbontásba 60hz?
1280x1024besincs 75hz? -
banderasz77
addikt
válasz
old_artist #5673 üzenetére
Hát ahol jól kellene teljesítenie az x264 és játékok, a net és az irodai dolgok az már nem lehet gond egyiknek sem.
-
sutykuru
aktív tag
válasz
old_artist #5658 üzenetére
Köszi!
Még egy kérdés Dell U2410 vs. HP LP2475w
Itt is a Dell a nyerő? (Hp-nál kicsit ellentmondásos a HDMI megléte)
-
Csabipici
aktív tag
válasz
old_artist #5621 üzenetére
Milyet tudnál ajánlani és mennyiért?
Gondolom annak lényegesen jobb a képe mint a TN paneleseknek? -
gyuromoj
veterán
válasz
old_artist #5208 üzenetére
Hali!
Kipróbáltam amit mondtál és nem sikerült teljes képernyőt elérnem!
Kipróbáltam d-sub on keresztül, de ott nem engedte 1920x1080 felbontást sajnos!
dvi átalakitóval pedig kirakta teljesbe! szóval ha veszek egy dvi kábelt akkor sztem minden rendben lesz, a hdmi meg megy a kukába! -
bluobluo
aktív tag
válasz
old_artist #5163 üzenetére
Köszi szépen!
-
Hold
őstag
válasz
old_artist #5160 üzenetére
Gondolom ledes világítás jobb..
G2420HDBL-ben ha jól látom nincs HDMI, és 2 ms helyett 5 ms a HD modelhez képest
Akkor mégis miért válasszam a ledest ? -
Mankó
veterán
válasz
old_artist #5112 üzenetére
Samsung P2370HD:
Eléggé félve vágtam bele ebbe a monitor vásárlásba tekintve, hogy rengeteg típus, márka képviselteti magát a piacon. Sajnos a legtöbbről semmiféle, fajta teszt nem található, így hát a meglévőekre kellett támaszkodnom.
Pénzügyi lehetőségeimet is figyelembe véve a kiválasztottak BenQ G2420HDBL, E2420HD és Samsung P2370HD monitorok voltak.
Sajnos a BenQ monitorjairól épkézláb tesztet nem találtam, bár az E széria külsőleg, a G-nek pedig ledes technológiája miatt ragadta meg a figyelmemet. Az egyik itteni kolega említette, jó dolog a ledes monitor, de a TN panel sajátosságait sajnos magán hordja. Kicsi betekintési szögek, bevilágítások. Emiatt és nehéz hozzáférhetősége (1 bolt) miatt elvetettem ezt a monitort. Ezekután arra a meglátásra jutottam, hogyha már 50-55 ezer ft-ot így is úgy is bele kell, hogy áldozzak a monitorvásárlásba, akkor már üssünk 2 legyet egy csapásra, oldjuk meg a tv problémát is. Igaz nem sűrűn nézek tv-t, de gondolni kell a jövőre is. Kinéztem a P2370HD-t, jó tulajdonságai, rengeteg csatlakozási lehetősége, mpeg-4es tunerje, 3napos pixel garanciája, s nem utolsó sorban az ipon tesztjében olvasottak után ez lett a kiválasztott.Az első tapasztalatok:
A monitor külsőleg egyszerűen gyönyörű. Elegáns külső, visszafogott visszajelző led. A díszlecekkel egész pofás kinézetet kapott. Azt még meg kell szoknom, hogy minden tükröződik benne. A monitor káváján még nem láttam tükröződést, csak a díszlécen. Furcsa, lehet majd nappali megvilágításban más lesz.
A távirányító egyszerűen kezelhető, átlátható menü.
Tűéles betúk, gyönyörű szinek. Kezdem érteni azokat a hozzászólásokat, amelyekben arról írnak, hogyha megnézel egy hd filmet, akkor nem nagyon akarsz visszatérni az "egyszerű" avikhoz. Igazi házi-mozi élményt nyújt. Élvezet az ilyen minőségű filmet nézni ebben a felbontásban.
Színátmenetek jobbak, mint amire számítottam. Bevilágítás szimpla avi filmnél alul, felül max 1mm-es csíkban, de egész tűrhető, alig látni. Aki kisebb tn paneles tft-ről vált nagyobbra annak bátran ajánlom filmezésre is.
1680*1050-es felbontás minősége meglepően jó. Le a kalappal Samsungék előtt. Semmi szellemképp, homályosság. Tökéletes. 1280*720 egy ici-picit mintha tejfölösebb lenne a kép az előző felbontáshoz képest. Halványabb, de inkább csak érzésre. 2-3 perc használat után nem is látni. Viszont itt a kép kicsit összeugrott, utána kellene állítani. Viszont így jobban megfigyelhető a bevilágítás mértéke.Hát ez simán jó. Szinte nem is látni a világos hozzászólás ablak mellett, hogy lenne bevilágítás. Na nem azt mondom, hogy éj fekete, de mint egy fekete kartonlap kb.
Sajnos játékkal még nem volt időm tesztelni és még a tv bekötése és a hangszórók tesztje is a jövő zenéje, de pl. se az eizo tesztben, se a filmek alatt nem láttunk semmiféle utánhúzásnak még a legkisebb jelét sem. Remélem játékokban is hozza ezt az eredményt!
Ez a dinamikus kontraszt egy külön állatfajta. A rendszer egyenesen megszépül tőle. Majdhogynem életre nem kell a háttérkép, de a filmeknél furcsa a jelenség. Amikor sötét a jelenet akkor lehalványul a megvilágítás, amikor világos, akkor felerősödik. Ennek ilyennek kell lennie? Azt mondom nem is lenne rossz, ha gyorsabban reagálna az elektronika és a szem nem látná a korrekciót, de így nem az igazi. Vagy csak hozzá kell szokni? Szerintem ehhez nem lehet, ezért ki is kapcsoltam.Így elsőre ilyenek az észrevételek. Bocsio, hogy kicsit hosszú lett a hozzászólás, de ilyennek is kell lennie.
Akinek kérdése van a monitorral kapcsolatban, ne tartsa magában, minden kérdésre szivesen válaszolok. -
Mankó
veterán
válasz
old_artist #5048 üzenetére
Egy kicsit én is a ledes felé húzok (igaz a Samsung külsőre jobban bejön), de a led mégiscsak ujabb technológia, csak kitudja mikor lehet egyáltalán kapni ezt a modellt, s egy teszt sem ártana belőle. Összesen csak egy céget találtam, akinél lehet rendelni, s ez az arány elég elszomorító.
Az általad kalibrált BenQ monitorok még miben voltak jók, a feketén kívül? -
bluobluo
aktív tag
válasz
old_artist #5006 üzenetére
Szia!
Ment privát! -
taro
csendes tag
válasz
old_artist #4986 üzenetére
Küldtem privit.
-
taro
csendes tag
válasz
old_artist #4878 üzenetére
Nagy a csend a Green-ről
, ezért kérdezek vele kapcsolatban:
Mikorra van tervbe véve a GL-TG240HD beszerzése? Várható összehasonlító teszt erről és a már kapható GL-TG241W-ről?Egyébként 100e alatt kapható még más IPS-es panellel rendelkező monitor, melyet érdemes lenne megnézni?
-
oalex
senior tag
válasz
old_artist #4942 üzenetére
* Features: Display Technology: LCD. Colour Support: 16.7M Colours.
* What's Hot: Eco-friendly, LED backlit, minimalist design, Full HD resolution, HDMI
* What's Not: No DVI port, struggles to distinguish black levels, appears less bright in the centre of the screen, doesn't rotate or swivelEzek szerint itt a lényegi negatívum a feketéket illeti (nehezen különbözteti meg a különböző árnyalatokat). Valamint, hogy a képernyő kézepe homályosabb a többi részéhez képes (ezzel gyakran találkozni LED háttér világítású képernyőknél).
-
hkari
őstag
válasz
old_artist #4942 üzenetére
Nah akkor már tényleg nem tudom mit vegyek....
-
hkari
őstag
válasz
old_artist #4936 üzenetére
Köszi,akkor lehet benq lesz belőle.
-
Dracula
őstag
válasz
old_artist #4874 üzenetére
Hali!
Nézegettem ezt és kira meg minden, de az LG IPS-es monitorokról is van hír?
Üdv!
-
Mankó
veterán
válasz
old_artist #4878 üzenetére
Ez a típus engem is érdekelne. A dizájna talán jobban bejön mint a másiknak, persze tudásban és árban is jónak kellene lennie, mivel a másik tipus, amit reklámoztok jóval több ki-, bemenettel rendelkezik.
-
dezz
nagyúr
válasz
old_artist #4802 üzenetére
Érdekes ez a monitor, hogy az idővel egyre jobbá válik...
(Talán ha becézgeted is, még jobb lesz! A végén leveri a 600 ezres Eizokat is, meglátod!
) A fényes panelfelület is csak a fehér falat tükrözi fényes nappal, de azt is csak egy kicsit.
A 8 bit sem probléma, hiszen "mérföldekkel jobb", mint a (60-70cm-ről lényegében ugyanazt a hatást keltő) 6 bit + 2 bit FRC.
(Az egy másik dolog, hogy az FRC villogását egyesek észreveszik, mint pl. én is.) Az, hogy állítasz valamit a monitoron, és összefolyik a(z amúgy sem túl sok) 256 szint, az kit érdekel. Hmm.
Btw, feketeszintet cd/m2-ben mérik.
Mi a minimuma? És mennyi akkor, ha pl. 120 cd/m2-re állítod a fehéret?
-
penene
őstag
válasz
old_artist #4803 üzenetére
Kösz, megnézem.
Az jó, mert pont CRT csere lesz majd.Amúgy ez hogy működik. Klónba teszem a 2 moncsit ok.
Megnyomom a gombot, hogy számoljon ok.Aztán nyomok egy pauset... És akkor kéne figyelni? Vagy hogy jövök rá?
-
penene
őstag
válasz
old_artist #4787 üzenetére
Helló,
Input lagot fogsz mérni? Tudsz?
Engem érdekelne input lag mérési módszer amúgy, le akarok mérni pár típust.
-
dezz
nagyúr
válasz
old_artist #4767 üzenetére
Jól hangzik, főleg ennyiért. (Bár látatlanban a C-PVA-s Samu tulajdonságai is jól hangzottak.) Azért lenne néhány kérdésem.
Mi a helyzet a fekete felfényléssel (rézsútos szögből)? Mennyire jelentkezik? Mint pl. a Dell 2209WA-nál (erősebben), vagy pl. mint az U2410-nél (enyhébben)?
"- betekintési szögei jók, az IPS monitoroktól megszokottan magentásodik oldalról nézve"
Ugye itt is kérdés a mérték.
"- a panel előtétje fényes, de használat közben nem tükröződik"
Úgy érted, ha sötétben használjuk? Akkor tényleg nem.
"- fényereje a 400cd/m2-nek köszönhetően brutális, mindenképpen kalibrálást igényel"
Szerintem kicsit egyszerűbb nem maxra venni a fényerőt.
"- mivel 8bit-es (LG.Display LM240WU4) IPS panellel állunk szemben, ezért elmarad a 10bit-es társaitól (pl. HP LP2475W)"
A 8-bites panel ellenére lehetne 10-bites [per komponens, persze], elektronikus rásegítéssel, persze eleve min. 10 bites feldolgozással. De ugye ilyen jobb elektronikákkal máig csak néhány nívósabb gyártó foglalkozik (Eizo, NEC, Dell, HP, van még valaki?).
Nem azért, de szerintem a 8 bites kezelés ma már annyira kevés, hogy én nem nagyon ajánlanám munkára, sőt a magam részéről másra sem használnám (bővebben). Persze, ha egy ugyancsak 8-bites TN-t helyettesítünk vele, annál azért még mindig jobb, az IPS panel okán. (Csak legyen elég jó a feketéje -- tekintettel az IPS-nél szokásos felfénylés mértékére is --, mert ugye az újabb TN-ek már elég jók ebben.)
Nos, én itt közben az NEC MultiSync EA231WMi-t tesztelgetem, amit meg jóárasított minőségi monitornak lehet felfogni.
Hamarosan kész a beszámoló!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
old_artist #4784 üzenetére
Megmondom őszintén semmit nem tudok a Hyundairól, csak valahol neten bóklászva szemem elé keverdett. Egy szóval nem mondtam, hogy bármilyen viszonyban állna a Green-el, vagy összehasonlítási alapot képezne vele.
-
borisz_B
tag
válasz
Hy!
Így első olvasatra nagyon jónak tűnik ez a monitort, különösen, hogy lefedi az sRGB színteret és IPS paneles!
És itt van a lényeg: "nem professzionális felhasználásra készült a monitor" - viszont ha az árát nézzük, akkor nagyon BestBuy lehet, és aki jobb panelesben godolkodik, annak nagyon jó lehetőség! Már most vevő vagyok egy ilyen "Greenre", és másod monitornak szerintem kiváló lesz nálam!
Jó hogy ilyen lehetőségek vannak! -
mzsombor
tag
válasz
No végre megérkeztek.
Korábban azt írtad, hogy kétféle változat lesz, egy fényes, és egy matt. A második közben cancelt kapott, vagy lesz az is, netán abból is jött egy példány? Ez így elsőre elég jónak tűnik, kíváncsi vagyok mennyire jön elő a tesztekben a sávosodás a 8 bit miatt, meg hogy végül ez milyen panel is? H/S/eIPS...?
-
_ak_
addikt
válasz
16:10 és nincs HDMI.
Nem erre fogom lecserélni a 2494HS-t.
De mint minden ilyesmi cuccnál fontos lenne a szerviz is. Arról lehet vmi tudni?
-
válasz
Dzsízüsz ember, hajnali négykor miért nem alszol?
-
Valdez
őstag
válasz
old_artist #4730 üzenetére
Hu ez jól hangzik, pont nekem való lesz a leírása alapján
Figyelemmel követem a topikot, hogy ne maradjak le róla.
-
Brekk
addikt
válasz
old_artist #4739 üzenetére
1-2oran belul fent van az oldalunkon!
-
Hexaa
aktív tag
válasz
old_artist #4735 üzenetére
Sajnos rosszul mondtam neked ;mint utólag kiderült erre a hétre nem tudom már megrendelni ...
Viszont jövő hét tutibizti ... -
Brekk
addikt
válasz
old_artist #4735 üzenetére
En bizom benne, hogy jo lesz jatekra is. Es az NEC csak tul oszinte volt a tobbiekhez kepest...
-
Brekk
addikt
válasz
old_artist #4728 üzenetére
Nekünk már van raktáron az NEC EA231WMi monitorból! Legkesobb jövő hét hétfőn itt egy fullos teszt róla, ugyanolyan precizitással mint a dell U2410-ről!
-
Valdez
őstag
válasz
old_artist #4728 üzenetére
Elárulhatnád, hogy akkor melyik monitorról van szó, ugyanis most készülök venni egyet 23-24" méretben. Lehetőleg nem tn-t, de játékra is jó legyen és ne legyen csillagászati ára
f2380-ról sok rosszat írnak, nec-et meg nem kapni, ill. nincs teszt róla.
-
Valdez
őstag
válasz
old_artist #4721 üzenetére
Ha jól sejtem az új necről van szó? (ea231wmi)
Érdekes módon nincs egy teszt sem róla az egész neten. Pedig baromira érdekelne, hogyan viszonyul egy samsung f2380-hoz (cpva) vagy p2450h-hoz (tn) vagy xl2370-hez...
-
Edween
őstag
válasz
Természetesen nem, a teszteket nagy szeretettel várjuk.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Akkor ez tulajdonképpennem is egy üzleti megfontolású ötlet?
-
Edween
őstag
válasz
old_artist #4710 üzenetére
Nem tudjuk milyenek a monitorok, minőség és megjelenítés szempontjából, de egy jó kis árversenyt szívesen látnék, az itt előforduló kereskedők között!!!
-
Sareth
senior tag
válasz
Akkor szeretettel várjuk a teszt eredményeket a bizalommal teli vásárlás örömére
-
M@trixfan
addikt
válasz
Na végre! Majdnem mentem u2410-ért, de a jóárasított IPS tesztet mindenképpen megvárom. Nekem inkább munkafelület kell mint über pro szolgáltatások, egy átlagosan jó IPS panel már megfelelne. Ezekből kettő maga lenne az álom.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
old_artist #4713 üzenetére
Jaja, nekem is ki kellett menni, "rákészülve"
és már adták is
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Reméljük nem ejtik őket foglyul a vámon 3 hétre, mint az én cuccaimat egyszer
-
zolynet
veterán
válasz
várjuk
lehet én is átállnék a 22ről a 24táborba
eddig én is a 2494hm-et nézegettem -
Sareth
senior tag
válasz
old_artist #4681 üzenetére
Köszi old
Küldtem privit
-
Dracula
őstag
válasz
old_artist #4640 üzenetére
"H-IPS (LM240WU4), amit a leendő "jóárasítottak"-ba is beszerelnek, de mivel mint minden gyártó (lsd. HP) S-IPS-ként tüntetnek fel, ezért határozottabban állítható, hogy H-IPS panellal lesz dolgunk, "
Próbáltam szólni az ügyben, hogy írják át H-IPS-re az S-IPS-t, de végül nem lett folytatása a dolognak. A HP-nek dolgozom, tudtam kinek kell szólni az ilyen infók miatt, de abbamaradt az ügy.
Lehet, hogy megpróbálom mégegyszer.
Az oldalon is rosszul van és az adatlapokon is (PDF).
Üdv!
-
old_artist
addikt
válasz
old_artist #4640 üzenetére
... ha nem jönne be egyből az oldal és a keresések elkerülése végett, ide is feltettem az LM240WU4(IPS) panel specifikációit!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
old_artist #4637 üzenetére
Mert az "enhanced" IPS az nem LG?
OMG
Ne őríts meg.
-
dezz
nagyúr
válasz
old_artist #4637 üzenetére
Nem létezik 178 fokos S-IPS panel (176 a max.). Szerintem eIPS lesz, mint a Dell 2209WA. Persze az sem olyan rossz, bár 24"-nél már kicsit zavaró lehet az erős fekete felfénylés.
-
kisfer
aktív tag
válasz
old_artist #4552 üzenetére
Köszi a választ!
Mindkét monitor TN paneles? mert az olvasgattam hogy azok nem olyan jók, mondjuk nekem nincsenek olyan nagy elvárásaim meg tényleg csak játékra és filmnézésre kellenne. -
bluobluo
aktív tag
válasz
old_artist #4547 üzenetére
Ok.
Köszi!
Azért van eltérés -
Brekk
addikt
válasz
old_artist #4533 üzenetére
Webdesign-hoz nem jo a wide gamutos monitor, mivel minden bongeszo sRGB-t hasznal, igy neki az a lenyeg, hogy egy olyan monitort vegyen ami az sRGB szinteret jol jeleniti meg. Tehat vagy egy alapbol sRGB monitort, vagy egy wide gamutost, ami jol tudja szimulalni az sRGB-t. Ezek viszont eleg dragak, meg nem is latom ertelmet...
-
bluobluo
aktív tag
válasz
old_artist #4532 üzenetére
Köszi.
Honnan az infó? -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
old_artist #4535 üzenetére
Te is tudod miről beszélek, né szőrszálhasogassá
Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- LEGO klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen routert?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest