Aktív témák
-
pete_21
addikt
válasz
Daffni2 #6987 üzenetére
Próbáltam keresni üzletben olyat, hogy lényegében ugyanaz a monitor, csak egyik LED-es, másik pedig nem (pl. Benq G2420HDBL vs G2420HDB), de nem találtam. Csak teljesen más márkájúak voltak. És persze teljesen máshogy is voltak beállítva (fényerő, kontraszt), szóval átállítottam őket. Viszont tényleg élesebb és szebb volt a LED-es, csak hát, mivel teljesen más márka, és típus volt, ezért nem voltam benne biztos, hogy a led-nek tudható ez be.
-
pete_21
addikt
válasz
i are robot #6984 üzenetére
Azt mondod, hogy a LED-es háttérvilágítás az energiatakarékosságon kívül nem befolyásol semmit?
-
pete_21
addikt
Vásárlás előtt még egy utolsó kérdésem lenne, leginkább azokhoz, akik az új monitorokkal kapcsolatban nagyon képben vannak.
Várható az elkövetkezendő néhány hónapban valami komolyabb újítás monitor-téren? Ergo érdemesebb még várni, vagy semmi komoly fejlődés nem várható egy darabig?
Esetleg be van jelentve valamilyen monitor, ami jobb vétel lehetne a közeljövőben, mint a Benq G2420HDBL ?
Lehet, hogy hülye kérdés, de egyébként az OLED-ek mikor lesznek elérhető kategóriában? (kb mint a mostani TN-panelek)
Köszönöm a választ! -
pete_21
addikt
Esetleg akinek G2420HDBL-je van, az meg tudná mondani, hogy az hogy viszi a kisebb felbontásokat? Mennyi éles kisebb felbontáson a kép?
Most nagyon vacilálok a G2420HDBL és az Acer Monitor V243HL között...
Viszont, elvileg az előbbit pár ezerrel olcsóbban lehet kapni. -
-
pete_21
addikt
válasz
old_artist #6856 üzenetére
Köszi. Akkor ha jól értelmezem, lényegében csak ergonómiai, és környezetvédelmi szempontból tartalmaz új szabványokat, meg zajcsökkentés szempontjából, bár ez utóbbi nem hiszem, hogy számítana egy mai monitornál. Bár nekem konkrétan a másik 2 se lényeges, amit az 5.0 hoz.
Ha lesz időd, kérlek vess majd még erre is egy pillantást! Köszi
-
pete_21
addikt
válasz
old_artist #6810 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Akkor lényegében a dinamikus kontrasztot egyszerűen ignorálni kell.Más: Írtátok, hogy a Benq monitorok elég jók mostanában. Én a G2420HDBL -t néztem ki. Viszont azt nem tudom pontosan, hogy mi a különbség közte, és a G2420HDB között. Ha jól tudom, akkor a LED megvilágítás, de nem tudom, hogy ez mit befolyásol. Fogyasztáson kívül még a háttérvilágítás is szebb, egyenletesebb? Illetve szebbek a színek is? Nem tudom, megéri-e azt a + 5 ezret...
Illetve van még a G2420HD, ami olyan, mint a G2420HDB (tehát nem ledes), 5 ms-os válaszidővel, viszont a szürkéből-szürkébe váltásnál 2 ms a válasz [link].
Meg tudnátok mondani, hogy ez mennyit számít? Illetve gondolom a feketéből-feketébe fontosabb, mint a szürkéből-szürkébe... Szóval nem tudom, mennyire észrevehető...
Szerintetek a leírt 3 típusból melyik a legjobb választás, annak függvényében, hogy leginkább játékra és filmre használnám a monitort? (+ általános használat, netezés)
Köszönöm a választ előre is -
pete_21
addikt
válasz
old_artist #6804 üzenetére
Akkor jól emlékeztem, hogy sokan szidták. Egyébként az a dinamikus kontraszt, hogy pl. filmnézésnél ő folyamatosan állítgatja a videohoz mérten?
Köszi a választ! -
pete_21
addikt
válasz
Gyufaaa #6800 üzenetére
Ha már bizonyítottak, akkor nem hiszem, hogy pont most akarnak átverni.
Főleg, ha ők is azt használják.
Egyébként találtam egy Benq-t is.G2420HDBL. Elég jónak tűnik ez is, pár ezerrel esetleg olcsóbb is. Illetve az Acerhez a DVI-kábel opcionális, ha jól olvasom az oldalán.
Hmm, tényleg jó lenne egymás mellett látni őket, mert így nehéz dönteni... -
pete_21
addikt
válasz
Bacardi16 #6794 üzenetére
De igen, eredetileg arra értettem, hogy jónak tűnik.
Viszont már inkább 24"-osokat nézegetek. Felbontás ugyanakkora, de a képátló nagyobb, talán így jobban olvashatóak a dolgok, mert nagyobbak. Bár nem láttam még előben egymás mellett 23"-osat és 24-eset, szóval nem tudom, pontosan milyenek... -
pete_21
addikt
válasz
Gyufaaa #6792 üzenetére
Mármint eladók mondták?
Nem akarok negatívnak tűnni, de a vásárlók mérvadóbbak. De ha vásárlók is mondták, akkor nem szóltam.
A képe engem is érdekel. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy az energiamegtakarítások kívül van-e látható különbség a kettő között, a ~7ezer Ft-on kívül.
MOD: Most ahogy nézem, a LED-es kontrasztarányban is messzemenően veri. Fényerőben viszont kicsikét gyengébb. -
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest