- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
K1LLMy53Lf #7686 üzenetére
A 3D-n kívül más előnye is van a 120Hz-es paneleknek. Alacsony a válaszidejük (most ne csak a gyártói névleges szürkéből szürkébe értékeket nézd, a 120Hz-hez szükségszerűen alacsonynak kell lennie a valódi fekete-fehér értéknek is, ami gyakorlatilag rekordot jelent a legtöbb 60Hz-es panel tényleges étékeihez képest), így minimális az utánhúzásuk. Valamint 120 Hz-be kereken belefér a 24 fps, így nem hat ugrálónak a lassú oldalazó mozgás mozifilmeknél.
Szóval vannak azért kellemes aspektusai. Ha sokat játszol pörgös FPS-ekkel, vagy filmek alatt kimondottan zavar a 3:2-es FRC (az ugráló oldalazó mozgás), mint amennyire a TN panel képi világa bántja a szemedet, akkor megfontolandó lehet. (És extraként ott a lehetőség, hogy kipróbáld 3D szemcsivel...)Én nem igazán tudnék megbarátkozni egy 24"-os TN-el, még 17"-ossal sem tudtam, mert már azon is zavart, hogy középre nézve a sarkok felé változnak a színek, de még középen sem stimmel minden.
Engem érdekelne az nvidia féle 3D Vision játékokhoz, és kimondottan zavar a 3:2-es FRC is. Viszont a TN színvilágától mégjobban borsódzik a szemem. (Pedig lett volna ideje megszokni, mert a laptopom TN-es. Bár azon csak netezek, és "tanulok", arra pedig elég...)
Bár persze a TN-ek közt is van különbség. Erről jut eszembe: Ha van esetleg valakinél otthon (Budapesten) egy 120Hz-es FullHD LCD-je, akkor felőlem szívesen játszhatnánk olyat, hogy átugrom egy EyeOna-al, és a szemrevételezés lehetőségéért cserébe (vagyis inkább csak úgy öncélúan, tesztelés gyanánt
) ingyen bekalibrálom neki. Vagy akár még a filmlejátszót is belövöm pöpecre a mérési eredmények alapján, ha érdekel a képminőség (mert engem érdekelne, hogy fest rajta egy HD film, ha faszául be van lőve
)
-
abyssc2
tag
válasz
K1LLMy53Lf #7681 üzenetére
Hát nem tudom, Full HD TN-ek között ez még egy elég király monitor
Acer GD245HQ
a válaszideje is durva, ha megnézed... játékra ennél jobbat nem nagyon kapsz, márha nem zavar, hogy TN... -
abyssc2
tag
válasz
K1LLMy53Lf #7679 üzenetére
Hát nem tudom, Dell U2311H? Erről mit gondolsz? Itt van egy video review.
TN panelnál azért szerintem mégiscsak jobb. Igaz ez 8 ms, viszont azért IPS-nél ezt az értéket másképp adják meg, pl. a 2209wa 6 ms-es, és válaszideje a legjobb 2 ms-es TN paneleknek felel meg, így valószínűleg ez sem lehet valami rossz. Tesztek alapján a 2 ms-es TN paneleknek általában a valós válaszideje olyan 5-6 ms, a 2494HS például egy 5 ms-es TN, az szerintem lassabb mint a 8 ms-es IPS.
Mindenesetre ez Full HD, van rajta 2 digitális bemenet (DVI, ami HDCP-s, és DP), emellett még VGA is. F2380M-el lehet hogy jól járnál, lehet hogy nem... a kontrasztja biztos jó, a válaszideje meg szerintem nagyban függ attól is, hogy erre mennyire vagy érzékeny... pl. FPS játékokhoz azért nem szokták ajánlani. -
abyssc2
tag
válasz
K1LLMy53Lf #7675 üzenetére
Ugyan élőben még nem láttam sem az F2380M, sem az MX-et, én azt olvastam róla, hogy az F2380M minőségben ugyanaz mint a sima F2380, így jelentkezik rajta a "black crush" is, azaz a fekete részletek szemből nézve elvésznek, és a ghosting is valószínűleg zavaró.
Míg az F2380MX-nél többen is azt írják, hogy semmiféle black crush nem érzékelhető, gyönyörű a kontrasztja, feketéje, és színei, és ha nagyon figyeli az ember, gyors mozgásoknál egy kis ghosting még itt is látható, viszont nem zavaró, és azt állítják a többi előnyét nézve még így is mérföldekkel jobb, mint pl. a "csúcs" LED-es TN panel, a Samsung PX2370, ami még 20 dollárral drágább is (külföldön, legalábbis).
Én úgy gondolom hasonló áron, azaz maximum 80.000 ft-ért az MX egy igazán jó választás lehet, ha behozzák, a simában/M-ben viszont nem lennék biztos. -
old_artist
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #7673 üzenetére
Üdv!
Igen, a "sima" az valami förmedvény volt, ahogy összehasonlítottam még régebben a Dell 2209WA és kölönösen a HP LP2275W monitorokkal, de ahogy olvasgattam a külhoni tesztekben, ez az "M(X)"-esben már sok mindent kijavítottak! Az egyik legjobb kontrasztos monitor egyébként (valós 3000:1), különösen a filmeknél nagy előny, és az Input-laggal sincs semmi gond vele játékok alatt, és a gradiensen is javítottak!
Az "M"-eset is megveheted, most 75-79e közötti áron, ha lesz MX-es, akkor valószínüsíthető, hogy ~100e alatt nem fogsz hozzájutni, mivel kint is 300-350€ felett van az ára! -
old_artist
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #7671 üzenetére
Üdv!
Elnézést, nem olvastam vissza - akkor inkább a Samsung F2380M(X)!
Van HDMI, DVI-D, D-sub is rajta, ami jól jöhet a számodra! -
old_artist
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #7669 üzenetére
Üdv!
Bár nem egy mai darab (2006-os modell), de a P-MVA panelelje eléggé meggyőző volt annak idején!
Mire is szeretnéd használni- ez a kérdés!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #7662 üzenetére
ahhmmm... LG L245WP-ről vélemények?
-
szatocs
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #7664 üzenetére
Ha TN, szerintem xl2370.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #7662 üzenetére
vagy most így nézegetve, még talán az xl2370es is szóba jöhet.
-
atee
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #6295 üzenetére
Szerintem ez a játszani dolog nagyobb felhajtást kap mint amit a valóság tükröz. egyrészt igen apró különbségek vannak az "után húzást" illetően. Szabad szemmel szinte érzékelhetetlen.
Másrészt simán kimondták 16ms- monitorokra is pár évvel, hogy kiváló játékra és vígan játszottunk vele, gond nélkül.Más kérdés a felbontás. Maxon milyen gép tud kihajtani egy HD felbontást játékban?
Elég erősnek kell lennie. Viszont itt is igaz az, hogy nem feltétlen kell az elérhető legnagyobb felbontásban játszani. Játékok közben ez nem olyan nagyon zavaró mint pl egy netezés alacsonyabb felbontásban a maximumtól.
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest