- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
Aktív témák
-
csaszi64
csendes tag
Szia !
Bocs,hogy neked címzem a választ,de én is monitorcsere előtt állok és vhogy hozzá szeretnék szólni a topikhoz.
Szombaton voltam Hexa új boltjában,a China Smartban,Ujpalotán az M3-tól nem messze,
és beszéltem vele és Old artis-tal,...Üdv.
Nagyon kedvesek és segítőkeszek voltak mindketten...Köszönet.
A lényeg a lényeg,aki monitort akar venni és a szemének akar hinni és nem az adatlapoknak.
talán rajtam kívűl van még ilyen...Az Hexa boljában megnézheti egymás mellet és tesztelheti
a monitorokat (előtte Hexá-t felhívni,mert néha el kell mennie a boltból).
Pl:a Green 24"-a ,Dell u2410,HP lp2475,..Hát ugye a Green24" az érdekes,mert 75eft.,kalibrálva,2év gar. LG-HIPS panel elvileg és gyakorlatilag a tesztpéldány mindenképp,
szóval BestBuy-nak,tűnik,de szerintem higgyen mindenki a saját szemének...
Én azt teszem majd,ezt nem reklámnak szánom,...
Csak egy jó boltnak tűnik és segítséget kapni a döntéshez,ami nem könnyű... -
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, mivel mindenki, aki előrendelte (már jó sokan
), várják a monitort!
Jön majd pár darab GL-TG240HD is!- erről is lesz teszt, ahogy ideér!
Lesz majd két független teszt is a GL-TG241W monitorról - remélhetőleg megjelenik, amire megérkezik az első nagyobb szállítmány!Ha gondolod, gyere el, és tekintsd meg csütörtökön 16-18 óra között!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Szvsz akkor mindenképpen a HP LP2475W a legjobb választásod, és a 150e-be még a pixel tesztelés és egy kalibrálás is belefér ha gondolod, ha már videót is szerkesztel és vágsz, meg 3D-s grafikákat és esetleg "képszerkesztel" is! Ez minden tekintetben a legideálisabb választás lehet a számodra!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, a napi 6 óra is igaz!
Igen, a HP max.felbontása és paramétereit, ha mindent max.-ra állítva használod, akkor 120W-ot is elfogyaszt, de nem jellemző, viszont mivel rendelkezem fogyasztásmérővel, most ki is próbáltam, és 59-67W között mozgott, bár nem max.-on megy minden és be is van kalibrálva, ami néha sokat számít!
Jelemleg lemértem, és én 0,9-1m-ről "vizslatom" a HP-t, a 80cm már szvsz nem túl közeli!
A VGA-d munkához elegendő, bár hogy minden kompromisszum mentesen működjön, előbb-utóbb egy 24"-oshoz elkel egy jobb VGA majd, különösen ha natívban FullHD-n akarod üzemeltetni, játékoknál és filmeknél!
Mivel van egy EIZO S2231W-m is, megnéztem az áramfogyasztását, ami a gyári adatok szerint max.75W-ot fogyaszt, de a mérőm szerint (ha jó), 38-46W között mért, tehát az EIZO-knak nagyon jó a fogyasztásuk, bár ez S-PVA paneles!Ha megírod, hogy mire akarod használni a monitort és mennyit szánnál rá anyagilag is, akkor jobban tudnék segíteni!
-
i are robot
senior tag
Én egy 27-est nézek 80-90 cm-ről, van hogy napi 10-12 órát (vagy többet), és ha elfárad a szemem, akkor nem azért mert közelről nézem, de mondjuk előbb fárad el a hátam, mint a szemem. Persze hosszútávon semmilyen messziről nem egészséges monitort bámulni.
Én is 19-es CRT-ről váltottam, az 85Hz-et tudott 1280×1024-ben, ami nem a legrosszabb, de ez a nagy LCD megváltás ahhoz képest.
old_artist:
Mekkora asztal kell már ahhoz, hogy 1-1,2m-ről nézze az ember munka közben?!Filmnézésnél még megoldható hogy hátrébb ül, de munkaállomásnál már azért problémásabb. Esetleg ha egy tárgyalóasztal egyik végén ül a jómunkásember, másik végén a monitor, de ez szvsz nem túl gyakori.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Általában nem javasolt egyik monitornál se a napi 8-10 órás szemmel való használata, ezt törvény is védi (óránként 10 perc szünet kötelező), de egy 24"-osnál elegendő, ha kb. 1-1,2 méterről nézed, vagy távolabbról (film, játék), már csak az áttekinthetősége végett is!
Az biztos, hogy nagy mérföldkő lesz egy 19"-os után, bár nem mindegy, hogy melyiket és milyen típust választol, és milyen a VGA-d a FullHD felbontáshoz, ha natívban használod majd!
Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest