Keresés

Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz weiss #7007 üzenetére

Nem tudom, kérdezd meg tőlük! :)

Írtam neked egy listát, de elment az áram, most már nem írnám be újra, talán majd holnap.

janos666: Nézd meg jobban:

Azt ugye tudod, hogy olyan dolgokat vársz az U2410-estől, amiket 2-3x annyiba kerülő monitorok tudnak... :) Néha még azok sem... Itt nem is a színtér-koordináta beállításra gondolok (ez kicsit túlmutat a sima kalibráción), hanem a színek fokozatainak finomhangolására, mely a LUT által valósul meg. Konkrétan a HP DreamColor LP2480zx tudja a beállítható szín-koordinátákat (és a 24p-t), 540k + a kalibrációs kit ára... :)

Ugyanakkor, mivel van az U2410-esben is belső LUT és gyári kalibráció is (a Standard módra vonatkozólag), ez végülis megoldható lenne, ha a gyártó akarná... De akkor már nagyon magára haragítaná néhány versenytársát... :D (Kár, hogy ez a programocska, ami átküldi az ide szóló adatot, nem szivárgott ki.) Sőt, mivel ugye van beépített színtér-szimuláció, a koordináta-állítósdit is tudhatná, a natív színtéren belül. De akkor már követelnék az emberek a digitális homogenitás-javítást is, amire valószínűleg nincs is hw-es lehetőség, még ha végképp háborút akarna is indítani a Dell a többiek ellen. :DDD

Az U2410-esben (és 1-2 társában) lévő panel gyárilag 60 Hz-re van felkészítve, az egyéb frekiket (mint írtam a cikkben), át-FRC-zi erre.

• janos666

nagyúr

válasz weiss #7007 üzenetére

Nagyjából összevetve a CIE koordinátákat, szerintem is jól rajzolja ki a referencia sRGB háromszöget a Lacie program a linkelt cikkben szereplő képeken:
    Chromaticity Red Green Blue White point
    x 0.6400 0.3000 0.1500 0.3127
    y 0.3300 0.6000 0.0600 0.3290
    z 0.0300 0.1000 0.7900 0.35833

Amúgy kezdi egyre jobban piszkálni a gondolataim egy U2410-es. Csak két dolog hiányzik belőle, amire azt mondanám, hogy nekem már tökéletes: otthoni hardware-es kalibrálás (még azzal is kiegyeznék, ha nekem kéne kézzel beírni a kimért koordinátákat valami firmware editorba, és flashelni. - Igaz, ez nem égető ügy, míg 8 bites anyagokat néznék 10 bites jelátvitellel), illetve 72+ képfrissítés. (Hogy kereken kiférjen rá a mozifilmek 24FPS-e. Illetve nem tudom mi lesz ezzel a 120Hz-es 3D szemcsis dologgal, mert lehet, hogy még a TN-ek válaszideje mellett is előjön néha egy kis szellemkép, akkor egyéb panelekkel veszélyes lehet a téma.)
    Nem lehet esetleg DisplayPort-on át 72Hz-en is hajtani az U2410-et? (Mert másik oldalról a single link DVI is meghal 60Hz felett, ha én most DVI-n próbálnám erőltetni...)

• dezz

nagyúr

válasz weiss #7005 üzenetére

Köszi. Nos, a standard sRGB-hez képest (ami ez, nem pedig ami a cikkbeli képeken látszik) annyi az eltérés, hogy a zöld sárgás, a vörös pedig mégkevesebb van, mint az sRGB-ben (pedig már az is inkább tégla szín)...

Összehasonlításul pl. a Dell U2410 CIE diagramja (natív módban): [link]

Egyébként nem rossz teszt, de én speciel hiányolok belőle pár dolgot.

• dabadab

titán

válasz weiss #6486 üzenetére

Az összes IPS és VA paneles készülékre 178 fokot ad meg mindenki.
    És igen, ezek létező (ill. egy részük hamarosan piacra kerülő) monitorok.

Aktív témák

Hirdetés