- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi Mi 11 - értékesített büntető
Aktív témák
-
i are robot
senior tag
válasz
pete_21 #6985 üzenetére
Ezt nem mondtam. Nem vagyok a technológia szakértője, valamiben biztos jobb mint a CCFL háttérvilágítás (fogyasztás, homogenitás, stabilitás, stb...), viszont azt látom, hogy akik csak a marketinganyagokból tájékozódnak, mint valami megváltó istenségre, úgy tekintenek a LED-re, meg sokszor a gyártók is úgy állítják be, mintha valami forradalmi, világmeváltó technológia lenne. Sokan szerintem eleve keverik az OLED-del, szóval megy a csúsztatás meg vakítás ezerrel. A feljebb linkelt xms oldalon számold össze, hányszor szerepel a LED szó. LED így, LED úgy, ez a fogkrém ezerszer jobb mint az előző generációs, de ettől már aztán tényleg nagyon szuper fehér lesz a fogad, ésatöbbi…
-
Daffni2
addikt
válasz
pete_21 #6985 üzenetére
Nézz meg egymás mellett ugyanolyan panellal szerelt monitort, amiben az egyik LED-es háttérvilágítású, a másik meg "hagyományos".
Elég markáns különbség van a LED-es javára.
Ami számomra hab a tortán, hogy bekapcsoláskor azonnal teljes fényben pompázik.A fényes bevonat engem nagyon zavar,meglehetősen nehéz lenne olyan helyet találni az elhelyezésénél, hogy ne tükröződjön.
-
-
Gyufaaa
veterán
válasz
pete_21 #6911 üzenetére
Most nézem. A driver nem tette fel a vga-t 3d-be
Ez a fos 195-ös driver. Fel kéne már tennem az újat.
Valóban nagyon szép képe van. Meglepődtem én is. Előtte a 22"-os Samsung 223BW-n ha natív 1680x1050-es felbontásról lejjebb vettem 1440-re, a feliratok, betűk csúnyák, forműtlanok a kép pedig életlen vol. Ennél ilyen probléma nincs. -
Gyufaaa
veterán
válasz
pete_21 #6908 üzenetére
hát az lehet. De az már szerintem egy szélesvásznú monitornál nem igazán használandó. Nem próbáltam.
A Kép abszolút nem torz. Ha találnék egy olyan képfeltöltési lehetőséget, amiben a különböző felbontásról készült screenshotokat fel tudnám tölteni, azon szépen lehetne látni a felbontást. Csak hát a valós méret túl nagynak bizonyosodik minden feltöltő oldalnak.
Lekicsinyítettem őket, de így szerintem egyáltalán nem adja vissza a kép minőségét. Azért feltöltöm, de közben még keresgetek valami oldalt is.
-
old_artist
addikt
válasz
pete_21 #6805 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen a dinamikus kontrasztarányt sajnos a gyártók előszeretettel írják ki, és csak egy "parasztvakítás", ahogy írtam, mivel semmire sem használható jelenleg - csak PR fogás annak, akit meg lehet ezekkel az arányokkal téveszteni és megvezetni!
Miről is van szó - annak értelmében, hogy a kontraszt a fekete és fehér viszonyát jelenti és határozzák meg!
Mivel a monitoroknak van egy tisztességes és valós kontrasztaránya - általában 700-1000:1 (néha 1200, 1500 vagy max.3000:1 egyes modelleknél), de ez csak a gyártó által meghatározott valós max. kontraszt, ezt az értékeket sohasem éri el, csak megközelíti (legjobb esetben), és csak pontos mérésekkel lehet meghatározni egy monitornál!
A dinamikus kontraszt (DCR) úgy jön létre (egyes monitoroknál már xxxxxxxx:1 stb.), hogy egyes üzemmódban (mint pl. film, de egyes monitoroknál állandó jelleggel, de ez nem jellemző, mivel már minden monitor OSD-jében kikapcsolható) a nézett filmeknél a képtartalomtól függően pl. világos-sötét részleteknél (a háttérvilágítás fényerejét csökkentik, ha sötét tónusú a kép - vagy növelik, ha világosabb) ezért a háttérvilágítást szabályozzák, de sajnos nagy késletetetéssel (ami a DCR számok tükrében még nem megoldott), sőt egy bizonyos idő után alkalmazkodik csak a megjeleníthető kép a kijelzőn (néha mozgalmas jeleneteknél és a jelenetekhez képest állítgatja a háttérvilágítást) egy idő után már idegesítő a sok kis "ugrálás" a megjelenítésben, ami igen csak befolyásolhatja pl. egy film élvezhetőségét.
Mivel elégé zavaró és idegesítő még jelenleg a DCR, a tulajok előszeretettel kikapcsolják ezen funkciót. A megoldást majd esetleg az OLED-es kijelzők hozhatják, de erre még nagyon sokat kall aludnunk!
Ezt egyszerűbben úgy tudnám érzékeltetni, ha egy sötét szobából kimenél a napsütötte utcára, vagy fordítva, a szemednek is alkalmazkodnia kell, de csak egy bizonyos idő elteltével tudod a szemedet megfelelően "működtetni"! -
-
Gyufaaa
veterán
válasz
pete_21 #6798 üzenetére
Eladóktól kérdeztem, de olyanoktól akik otthon is használják. Sajnos náluk nem volt alkalmam megtekinteni, de nagyon dicsérik. Viszont kíváncsi lennék rá, bár ezek a srácok már sokszor bizonyították, hogy megbízhatok bennük, de a kíváncsiság mindig bennem van.
A fényerő az nem mérvadóan alacsony, ha a kép élesebben, "mélyebben" látható rajta, KB úgy tudom elképzelni mint az SD és HD közti felbontási minőséget. A HD marha szép "teret" ad a képnek.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
pete_21 #6791 üzenetére
Ezt kárdeztem én is boltokban. Egyikben sem voltak elégedetlenek vele.
De a fentebb említett típusra kíváncsi vagyok, mert arra szeretném cserélni a mostanit.
A HL az LED-es.
Jah, és 1 centivel nagyobb
A képére én is kíváncsi lennék élőben.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sweet.tv - internetes TV
- One mobilszolgáltatások
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Könyvajánló
- Xbox Series X|S
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest