-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marcelldzso
tag
Sziasztok!
Kérdeznég steeringel kapcsolatban.
Lefrissítettem én is 7.13.4 os-re.
Nálam egy CHR VM és két cap ac xl-van.
Felraktam a wifi-qcom csomagot az ap-kra, előtte uninstall a wireless-re.
A CHR-ben megcsináltam a capsman-t van WPA3 az FT-t is bekapcsoltam írja a kliensekre, hogy ROAMED.
Kérdésem, hogy a steering-et hogyan lenne érdemes beállítani?
Gyakorlatilag akkor most már mehetne simán az SSID nem kellene akkor külön bontani igaz?
A wiki elég szűkszavú vagy én nem értem.
Ez esetben a 2.4-es wifiknél ki kell jelölnöm az 5ghz-sat két pipa és kész?"When sending neighbor reports and BSS transition management requests, an AP will list all other APs within its neighbor group as potential roaming candidates.
By default, a dynamic neighbor group is created for each set of APs with the same SSID and authentication settings.
APs operating in the 5GHz band are indicated to be preferable to ones operating in the 2.4GHz band."
https://help.mikrotik.com/docs/display/ROS/WiFi#WiFi-Steeringproperties -
Marcelldzso
tag
válasz
lionhearted #20593 üzenetére
Azért köszi!
Kültérre kellene. -
Marcelldzso
tag
Sziasztok,
A mikrotiknek van már 5G képes eszköze? Belvárosban a házfalon van egy wap ac+r11e-lte-m elérhető már az 5G és a telefonom egész jó a sebesség is.
Van már amire tudom esetleg cserélni? Úgy olvasom az LTE18 nem egyenlő az 5G-vel.
-
Marcelldzso
tag
válasz
Kenderice #20390 üzenetére
Nah nézzük át ezt még egyszer.
LHG LTE eszközt írtál, ez pontosan milyen típus?
Milyen verzióval és milyen RouterOS-el fut?
Valahova naplózod esetleg az LTE interface-t debug módban?
Az eszköz, hogy adja át a netet, van mögötte router?
/interface/lte1/status alatt mit mutatnak az értékek mikor jó a sávszél és mikor nem? -
-
Marcelldzso
tag
Sziasztok.
Van egy bérelt CHR-em és erre összehúztam egy wireguard konfigurációt úgy, hogy az Allowed Address listbe 0.0.0.0/0-át írtam.
Célom, hogy bizonyos LAN gépek a wg-n keresztül a chr-en át érjék el az internetet.
Erre készítettem egy ilyen mangle szabályt:
add action=mark-routing chain=prerouting dst-address-list=!CCRlanIPs new-routing-mark=WG-route passthrough=yes src-address-list=RouteCHRServerList
A routoknál pedig felvettem a WG-route táblába a a wireguard túloldali ipjét.
Egész jól működik viszont böngészés közben észlelem, hogy az SSL kapcsolat vagy a TLS handshake failed. De aztán mégis sikerül neki valahogy, bejön a weboldal.
MI okozhatja ezt? Milyen plusz infót nem írtam még le ami szükséges a nyomozáshoz? -
Marcelldzso
tag
Sziasztok,
Ezzel találkozott már valaki?
CHS-nél megrendeltem megjelenéskor, azóta hírét sem láttam.
CCR2004-1g-2xs-pcie
4011-et szeretnék vele kiváltani illetve az egyik portját odaadni az esxi-nek. -
Marcelldzso
tag
Sziasztok,
CHR-t lehet bérelni?
Ha nem akkor marad a valamilyen vps default gw-nek az internetre.(offtopicba tippek jöhetnek) -
Marcelldzso
tag
Ha a wifis eszközök nem látják a belső hálót csak a routert akkor hol érdemes keresni a hibát?
Client to client bepipálva, bridge a lan, ennek ellenére csak a routert látják a wifis eszközök.
capsman küldi ki a configot. -
Marcelldzso
tag
Sziasztok,
Szeretném kicsit átvariálni a hálózatunkat itt az irodában.
Az alany egy CCR2004-16G-2S+Jelenleg az 192.168.1.0-án lógunk, ezen van minden.
Szeretnék csinálni több tartományt, kell a szerverekhez a managementhez, kéne külön tesztháló is, meg vpn.
Ha később az a cél, hogy bizonyos tartományok ne lássák egymást akkor hogyan induljak neki? Szeretnék olyan portokat is a hálózatban amik kvázi "guestek" csak internetet kapjanak.
Több bridge vagy vlan?
A Routerre igazából 2 wan és egy 10gigás uplink lesz majd a mikrotik sw-k felé. -
Marcelldzso
tag
válasz
lionhearted #18032 üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat, megint okosabb lettem.
A CQI érték 11 stabilan.
Jól értem az átviteli értéket jelenti a CQI? A 0,45 az a code rate, a 150 az mi?B28-at nem látok választható mezőben csak 26-ot vagy magasabbat, szerintem ebben a firmware-ben az még nincs vagy nem tudja a modem. R11e-LTE6-V033
Az antenna Cell Monitorjában látok esetlegesen B1-et madjnem 12km-erre a város szélén lévő 10 emeletesen van és felém néz. Ezen a tornyon cellmapper szerint van B28 is.
Érdemesebb lenne akkor a B1-el próbálkoznom? -103 az RSRP -9.5 az RSRQ. -
Marcelldzso
tag
Sziasztok,
Sajnos lekapcsolták azt a tornyot amit eddig használtam LHGG-vel, lett egy új kicsit nagyobb távolságra, rosszabb fresnel zónával.
primary-band: B20@20Mhz earfcn: 635X phy-cellid: 1XX
rssi: -52dBm
rsrp: -83dBm
sinr: 15dBm
rsrq: -9dB
Most fix L vason van, viszonylag alacsonyan (3m), szerintetek számít ha emelek a magasságon, hogy jobban az égbe nézzen? Sajnos sok a fa meg a domb is közöttünk. -
Marcelldzso
tag
Sziasztok,
LHGG+R11eLTE6-nál carrier aggregation csak akkor jön létre ha a B3+B20 egy toweren van rajta? (nagy a távolság amúgy a tornyok között. több km, de látszik scanben jó jelerősséggel.)
Ahogy látom cellazárnál nincs CA, automatán meg nem veszi fel a másodikat.
Máshol más telepítés esetén ahol ugyanazon tornyon van B3+B20 ott automatán megy és a sebesség is remekel. -
Marcelldzso
tag
válasz
Reggie0 #17180 üzenetére
Nem jó.
Kintről szeretnék a wireguardra csatlakozni.
Mondjuk most már annak is örülnék ha legalább pingre válaszolna wan2-őn, de még azt sem sikerül elérni.
Pedig így csinálom ahogy mondjátok.
A connWAN2 egyébként megjelenik, szerintem bemegy a route táblába is, de jön létre a kapcsolat. -
Marcelldzso
tag
válasz
Audience #17178 üzenetére
Kipróbáltam így is, viszont nem jó.
/ip firewall mangle
add action=mark-connection chain=forward in-interface=net2 new-connection-mark=connWAN2 passthrough=yes
add action=mark-routing chain=prerouting connection-mark=connWAN2 in-interface=net2 new-routing-mark=wgtable passthrough=yes
Route tábla:
/ip route
add disabled=no distance=1 dst-address=0.0.0.0/0 gateway=net2 pref-src=0.0.0.0 routing-table=wgtable scope=30 suppress-hw-offload=no target-scope=1Routes:
/routing table
add disabled=no fib name=wgtable
/routing rule
add action=lookup disabled=no routing-mark=wgtable table=wgtablePingelem a másodlagos net WAN IP-jét de nem jön válasz.
-
Marcelldzso
tag
válasz
Reggie0 #17155 üzenetére
Próbálkozom, de valahogy még nincs eredményem.
Megnéznéd mit rontok el?
Létrehoztam egy routing táblát:/routing table
add disabled=no fib name=wgrtab
Hozzáadtam egy default route szabályt a wan2 interface nevével:/ip route
add disabled=no dst-address=0.0.0.0/0 gateway=wan2net routing-table=wgrtab suppress-hw-offload=no
Mangle táblában felvettem egy connection markot, hogy ami beesik a wan2-őn az legyen marked:/ip firewall mangle
add action=mark-connection chain=prerouting in-interface=wan2net new-connection-mark=WAN2 passthrough=
yes
Majd hozzáadtam egy Route Rule-t:/ip firewall mangle
/routing rule
add action=lookup disabled=no interface=wan2net table=wgrtab
-
Marcelldzso
tag
-
Marcelldzso
tag
Sziasztok,
Adott egy RB4011 két WAN kapcsolattal.
Szeretnék a másodlagos WAN-on port forwardot engedélyezni úgy, hogy a válasz is arra menjen.
Hogyan tudom megjelölni a csomagokat?Nincs szükségem fail-overre vagy bármi másra, pusztán annyit szeretnék elérni, hogy a 2-es neten bejövő csomagok arra is távozzanak ne a default route irányába.
Köszönöm!
-
Marcelldzso
tag
válasz
E.Kaufmann #16952 üzenetére
nincs rálátás?
-
Marcelldzso
tag
válasz
E.Kaufmann #16948 üzenetére
Anyunak EAP-okat raktam OMADA-val. Nagyon jól teljesítenek. A router egy hex de wifire hagytam a TP-t.
A kültéri egyenesen isteni sávszélt tud még 50méteren is.
-
Marcelldzso
tag
Akkor ez akár nekem is jó lehet?
Mert akkor az esxi-n futó chr-t lecserélném erre, illetve akkor a vm-ek is ezt kapnák lan oldalnak és a switchet is erre kötném rá.
Akkor le tudnám cserélni a régi HP 10G-s kártyámat. -
Marcelldzso
tag
válasz
Marcelldzso #16514 üzenetére
Mit kellett állítanod az MTU-n?
-
Marcelldzso
tag
Ti is kaptok a legújabb winfriss óta l2tp ipseccel, wrong password hibaüzenetet ros oldalról win oldalról meg error with negotiation? 2 eszköznél is csinálja.
-
Marcelldzso
tag
Sziasztok,
valahol kapható?
RBwAPG-5HacT2HnD
Vagy esetleg alternatíva? -
Marcelldzso
tag
válasz
sanzi89 #16198 üzenetére
Egy gyenge tipp:
A capsmanban a datapath-nál be van kapcsolva a local forwarding és talán bridge bejegyzés sincs kitöltve a lanra megfelelően.
- nyilván ez függ attól, hogy milyen módon kezeled az AP-kat. Van aki például kézzel hozzáadogatja adott bridghez az adott cap interfészt. -
Marcelldzso
tag
Nálam itthon vmben fut a CHR és kapcsolódott korábban site to site egy rb750gr3-hoz míg le nem cseréltem most wireguard-ra. Szerintem mennie kellene. P Unlimited licenszel fut.
[admin@MikroTik CHR] > /system/resource/print
uptime: 3w8h20m25s
version: 7.1.1 (stable)
architecture-name: x86_64
board-name: CHR
platform: MikroTik -
Marcelldzso
tag
Sziasztok,
Ha nem megy ma az L2TP windows kliensen keresztül akkor ezt a frissítést kell hozzá leszedni:
KB5009543 -
Marcelldzso
tag
válasz
ekkold #15871 üzenetére
Átállítottam /30-ra és az allowednél kivettem a plusz sorokat pzoli mondása alapján.
A két router látja egymást. A két router tudja pingelni egymás LAN oldalán lévő eszközeit, viszont a LAN oldalról nem érem el a másik router LAN oldalát.
A traceroute a windowsban azt mondja, hogy megszólítja a routert és onnantól kapufa.
Merre keressem tovább a hibát?
Köszönöm, hogy segítetek! -
Marcelldzso
tag
Még mindig wg.
Kérlek nézzétek meg.
IPSEC-et szeretnék lecserélni.Ha fent van az IPSEC kapcsolat akkor a traceroute megfelelő irányba megy, ha nincs fent az IPSEC akkor össze sem kapcsolódok a WG (handshake failure)
Wireguard A egyik oldal:
/interface wireguard
add listen-port=13231 mtu=1420 name=wg
/interface wireguard peers
add allowed-address=10.10.10.1/32,10.1.1.0/24,10.1.10.0/24 endpoint-address=\
vpn.domain.hu endpoint-port=13231 interface=wg persistent-keepalive=30s \
public-key="1Qz8g0SDASDADADSASDASDASDASDhQyDxv/nnX9OSkio="Wireguard B másik oldal:
/interface wireguard
add listen-port=13231 mtu=1420 name=wg
/interface wireguard peers
add allowed-address=10.10.10.2/32,10.1.10.0/24,10.1.1.0/24 endpoint-address=78XXXXXXXXa89.sn.mynetname.net endpoint-port=13231 interface=wg persistent-keepalive=30s public-key=\
"xVkI/cOiZSDSDSDSDSDSDS9egNW/F1GMitgOWU="FW A oldal (ez a 3 az első pár sor)
/ip firewall filter
add action=accept chain=input dst-port=13231 protocol=udp
add action=accept chain=forward dst-address=10.1.10.0/24 src-address=10.1.1.0/24
add action=accept chain=forward dst-address=10.1.1.0/24 src-address=10.1.10.0/24FW B oldal (ez a 3 az első pár sor)
/ip firewall filter
add action=accept chain=input dst-port=13231 protocol=udp
add action=accept chain=forward dst-address=10.1.10.0/24 src-address=10.1.1.0/24
add action=accept chain=forward dst-address=10.1.1.0/24 src-address=10.1.10.0/24Route A oldal:
/ip route
add disabled=no dst-address=10.1.1.0/24 gateway=10.10.10.1 routing-table=main suppress-hw-offload=noRoute B oldal:
/ip route
add disabled=no distance=1 dst-address=10.1.10.0/24 gateway=10.10.10.2 pref-src="" routing-table=main scope=30 suppress-hw-offload=no target-scope=10Hálás köszönetem.
-
Marcelldzso
tag
Átnézné valaki nekem ezeket a filter rule-okat?
Próbálnám beállítani a wireguardot de ezen az oldalon mindig 0-át mutat a counter a porton...
persze ha felépítek egy ipsec tunnelt akkor már is működik..../ip firewall filter
add action=accept chain=forward connection-state=established,related disabled=yes
add action=accept chain=input dst-port=20636 log=yes log-prefix=wireguard protocol=udp
add action=accept chain=input port=1701,500,4500 protocol=udp
add action=accept chain=input protocol=ipsec-esp
add action=accept chain=input src-address=192.168.12.0/24
add action=accept chain=forward dst-address=192.168.19.0/24 src-address=192.168.12.0/24
add action=accept chain=forward dst-address=192.168.12.0/24 src-address=192.168.19.0/24
add action=drop chain=input dst-port=53 protocol=udp src-address=!192.168.19.0/24
add action=accept chain=forward connection-state=established,related dst-port=443 protocol=tcp
add action=accept chain=forward connection-state=established,related
add action=drop chain=input comment="Invalid csomagok eldob" connection-state=invalid
add action=drop chain=forward comment="Invalid csomagok eldob" connection-state=invalid
add action=accept chain=input comment="Established connections" connection-state=established
add action=fasttrack-connection chain=forward connection-bytes=10240-0 connection-state=established,related hw-offload=yes
add action=fasttrack-connection chain=forward connection-mark=!ipsec connection-state=established,related hw-offload=yes
add action=accept chain=input in-interface=!pppoe-out1 src-address=192.168.19.0/24
add action=drop chain=input dst-port=53 protocol=udp src-address=!192.168.19.0/24
add action=add-src-to-address-list address-list=blacklist address-list-timeout=1d10m chain=input comment="port scanners" protocol=tcp psd=21,3s,3,1
add action=add-src-to-address-list address-list=blacklist address-list-timeout=1d10m chain=input comment="port scanners" protocol=udp psd=21,3s,3,1
add action=add-src-to-address-list address-list=blacklist address-list-timeout=6h chain=input dst-port=20-1023,8291 protocol=tcp src-address=!192.168.19.0/24
add action=add-src-to-address-list address-list=blacklist address-list-timeout=6h chain=input dst-port=500,4500 protocol=udp src-address=!192.168.19.0/24
add action=drop chain=input comment="drop blacklist" src-address-list=blacklist
add action=drop chain=forward comment="drop blacklist" src-address-list=blacklist
add action=drop chain=forward comment="Block wrong IPSEC" disabled=yes in-interface=pppoe-out1 src-address-list=IPSEC
/ip firewall mangle
add action=add-src-to-address-list address-list=sstp-conn address-list-timeout=30s chain=prerouting dst-address-type=local dst-port=443 protocol=tcp tls-host=vpn.mrmarcell.hu
add action=change-mss chain=forward new-mss=1440 out-interface=pppoe-out1 passthrough=yes protocol=tcp tcp-flags=syn tcp-mss=!0-1440
add action=mark-connection chain=forward comment="mark ipsec connections to exclude them from fasttrack" ipsec-policy=out,ipsec new-connection-mark=ipsec
add action=mark-connection chain=forward comment="mark ipsec connections to exclude them from fasttrack" ipsec-policy=in,ipsec new-connection-mark=ipsec -
Marcelldzso
tag
lassan elmegyek szerintem beiratkozok egy alap+routing+wireless tanfolyamra. kicsit idegesít, hogy nem értem - pedig érthetném.
-
Marcelldzso
tag
Srácok...
Azthittem nem fogok de még is szívok a Wireguarddal...
Szóval frissítettem 7.1.1re mindkét oldalt ---> belassult az IPsec.
Gondoltam akkor wg és problem solved.
De, addig sem jutok el, hogy a két interface összekapcsolódjon.
A saját oldalamon látom, hogy próbálkozik, handshake failure.. ellenoldalon hiába kapcsoltam be a logolás még a próbálkozást sem látom, 0. minden számláló.
megnéznétek mit ronthatok el?
sejtem megint nem látom a fától az erdőt.
[admin@RakhegyTik] /interface/wireguard> print
Flags: X - disabled; R - running
0 R name="wg-rakhegy" mtu=1420 listen-port=13231
private-key="EZITTAPRIVÁTKULCSWk="
public-key="EZITTAPUBLICKULCSSDtbXVgfzU="Ezt raktam mindkét oldalon a firewall filter táblába:
add action=accept chain=input dst-port=13231 protocol=udpMi kellene még hozzá, hogy létrejöjjön a kulcscsere?
-
Marcelldzso
tag
Sziasztok,
Hibrid portot hogy tudok csinálni?
Azt szeretném elérni, hogy egy alhálózat (10.1.19.0) a switch egy adott portján megjelenjen.
RB4011 - és SwOS-el működő CSS-eim vannak.interfaces - új vlan id 200 - vlan_mgmt
ip addresses 10.1.19.1 - vlan_mgmt
DHCP ---> vlan_mgmt
SwOS vlans Port9 --> Default vlan id:200Ennek ellenére nem működik.
Nem így kellene? -
Marcelldzso
tag
válasz
E.Kaufmann #15328 üzenetére
fődomaint nem tudok cname-re állítani.
-
Marcelldzso
tag
válasz
E.Kaufmann #15317 üzenetére
Tehát ha jól értem, akkor megadom ,hogy mx2.cegnev.hu ami a másik szolgáltatói IPm-re mutat.
Mivel mindkét kapcsolatom online ezért bejönnek a levelek.
Mi a helyzet a domainokkal ha nem elérhető egy IP-m? -
Marcelldzso
tag
válasz
amargo #15315 üzenetére
Ez tiszta, a befelé jövő forgalommal van gondom.
Tehát ns old cegnev.hu-ra:
1.1.1.2-őt és 1.1.1.3-at.
de ha leakad szolgáltató1 attól még oldani fog arra az ip-re és ha azon próbál bejönni a kérés akkor nem lesz mi válaszol. A zóna nem fog dinamikusan frissülni, de ha frissül is, az órák lehetnek.
szóljatok ha valamit rosszul értek. -
Marcelldzso
tag
Felvetődött az ötlet, hogy másodlagos internetet vezetnénk be, load balance tökélesetesen elég lenne rá.
Viszont a szolgáltatásaink web/email az eredeti ip-re mutatnak így ha megszűnik az egyik vonal atttól még nem leszünk elérhetőek.
Ti, hogyan oldanátok meg ezt a problémát? Egyáltalán router irányból kellene közelítenem? (ezért is rakom ilyen féloff-ba)
Szeretném megtanulni ez hogyan lehetne kivitelezni. -
Marcelldzso
tag
Szia,
Ez egy hikvision dvr hdd hibája lesz.
https://www.youtube.com/watch?v=AzZklXBfhJ4&t=67s -
Marcelldzso
tag
válasz
jerry311 #15166 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást. Tegnap felraktam vmben egy proxy-t de most már legalább teljesen meg is értettem.
Nem mondom azt, hogy egy 20/10-es bérelt vonal lassú lenne, de gondoltam a lehetőségeket megteszem ha már a belső infrastruktúra adott.
DNS kiszolgáló egy Windows AD melynek a upstreamje a 3011 aminek pedig az 1.1.1.1 -
Marcelldzso
tag
20/10.
infrastrukrúra egy RB3011, Dell R430.
Digit aláírásokkal nem vagyok sajnos jóban. Elképzelésem az lenne, hogy betöltök egy valid ssl tanúsítványt, amivel tudom titkosítani a kibontott forgalmat. -
Marcelldzso
tag
válasz
E.Kaufmann #15160 üzenetére
Köszönöm! Érdemes lehet még gondolkodnom esetleg valamilyen vm-ben?
Egy esxi-n tudnék futtatni gépet. -
Marcelldzso
tag
Web Proxy-t csinált már valaki?
Szeretném megcsinálni hátha javítana a böngészési élményen. Nagyjából ugyanazok az oldalak mennek, jobb lenne ha sávszélességet is spórolna. -
Marcelldzso
tag
Sziasztok,
Ipari területen szeretnénk mobilnetet "fogni" elég közeliek az antennák 300-1500 méteren belül több adóállomás is található.
Mivel korábban említve lett, hogy a tornyokon a roamingért a szolgáltató felel ezért kérdezném mivel járnék jobban?
- LHGG a legközelebbi toronyra
- LTAP kültérre a házfalra
- egyéb?Köszönöm!
-
Marcelldzso
tag
válasz
lionhearted #14959 üzenetére
Köszönöm szépen, kezdem jobban érteni a dolgot.
Akkor az én esetemben nem éri meg keverni a dolgot.
A helyszínen nincs nagy átfedés, csak egy darab mikroszektor a falura, ennek a másik oldalán vagyok én ami felé nem néz telenor antenna.
Így érem el ezeket az értékeket:
access-technology: Evolved 3G (LTE)
session-uptime: 6d6h34m28s
primary-band: B20@20Mhz earfcn: 6350 phy-cellid: 385
rssi: -52dBm
rsrp: -81dBm
rsrq: -10.5dB
sinr: 0dB
cqi: 9Másik antennát választva ami jóval messzebb van tőlem van hogy hasonló adatokkal de 12-es sinr értékkel tudok kapcsolódni stabilan.
Viszont a valós sávszélesség tizede 0.3mbps-ben mérhető. Pedig a távolság "csak" 4km.
Ubiquity linktervezővel megnézve sajnos van közötte egy kissebb domb.
Ha ez a gond lehet rendelek hozzá egy QMP-LHG mountot, kicsit az ég felé állítani, hátha javít a helyzeten. -
Marcelldzso
tag
válasz
lionhearted #14957 üzenetére
A B20 és B3 között mi a különbség? Az egyiken nagyobb sávszél érhető el vagy pedig mindkettőn elérhető magasabb sávszél is?
-
Marcelldzso
tag
Sziasztok,
Segítenétek egy kicsit értelmezni ezt nekem?https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Interface/LTE#Using_Cell_lock
Use cell lock to set the primary band to the 1300 earfcn and use the second channel for the ca-band:
/interface lte at-chat lte1 input="AT*Cell=2,3,,1300,138"Így ezzel akkor le seteltem, hogy
earfcn: 1300, cellid 138Ha még egyszer kiadom ezt a parancsot más earfcn-el cellid-vel akkor fogja kijelölni a CA-band-et?
Egy adott helyen csak B20 érhető el viszont elég gyatra... B3 lenne, csak sokkal távolabb.
Ha automatán hagyom akkor a sokkal távolabbi B3-ra megy fel ami még rosszabb. 2/3mbit.Egy másik telepítésemnél automatán hagyva az antenna ezt produkálja 3km-es távolságból:
session-uptime: 6d15h52m14s
primary-band: B3@20Mhz earfcn: 1848 phy-cellid: 273
ca-band: B20@20Mhz earfcn: 6350 phy-cellid: 468
rssi: -59dBm
rsrp: -91dBm
rsrq: -10.5dB
sinr: 24dBMondanom se kell ez így 120mbit lefelé 48 felfelé ami tökéletes.
Ha lehetséges ezt is befixálnám.Köszönöm ha velem gondolkodsz.
-
Marcelldzso
tag
válasz
adamthebrave #14765 üzenetére
Nekem pontosan ez az Asus van, eddig nem találtam olyan SFP-t amivel ne menne.
Használtam benne HP-t, Mikrotiket, Ubi-t. Minden kábelem OM3 MM és az SFP-k is azok. -
Marcelldzso
tag
válasz
amargo #14711 üzenetére
Lets Encrypt DNS-Challenge témakör:
Ha 80-as portot nyitsz akkor egy fájlt fog feltölteni a webszerverre amivel ellenőriz.
Viszont ha van saját domainod akkor hozzáférsz a dns zónájához.
Ott létrehozol egy olyan domaint, hogy TXT _acme-challenge.sajatdomain.hu és a challenge-t DNS-re állítod. Ilyenkor nem a webszervert kergeti, hanem a txt rekord meglétét ellenőrzi. -
Marcelldzso
tag
Hogyan tudnék havi adatforgalmat naplózni?
Szükség lenne rá, hogy lássam mennyit fogyaszt.
LHGG&R11e-LTE6
Köszönöm! -
Marcelldzso
tag
válasz
E.Kaufmann #14703 üzenetére
Ne nyiss portot!
Használj DNS-t.
DNS-01 challenge
https://letsencrypt.org/docs/challenge-types/ -
Marcelldzso
tag
Szia,
R11-es modemmel működik.
Én LHGG-LTE6 kit-el állítottam, sikeres is volt.
Modem firmware: v27Ha az éppen csatlakozott antennára vagy kíváncsi:
/interface lte info 0
Ebből ami kell neked:
primary-band: B20@20Mhz earfcn: 6350 phy-cellid: 385Ha szkennelés alapján döntenél:
/interface lte cell-monitor lte1majd kiadod a parancsot:
/interface lte at-chat lte1 input="AT*Cell=2,3,,6350,385"Magyarázat:
2 = Cell Lock
3 = LTE
ÜRES
EARFCN = 6350
phy-cellid=385 -
Marcelldzso
tag
Sziasztok,
A DNS szolgáltatást várhatóan azért még helyreállítják?
Másik kérdés:
Van arra mód, hogy két LAN-t összekössek úgy, hogy az egyik router NAT mögött van?
Port forwardot tudok rá kérni magas porton, default portok nem lehetnek.Köszönöm!
-
Marcelldzso
tag
válasz
Marcelldzso #13782 üzenetére
Szomorú vagyok, megmaradt a problémám.
Bejelentettem a gyártónak, azt mondták garanciális csere, kicserélték, de a probléma megmaradt.
Az eszköz biztos, hogy cserélve lett.
Valakinek valami ötlete még, hogy ez mi lehet?
Más is panaszkodik rá..
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=174786 -
Marcelldzso
tag
válasz
E.Kaufmann #14124 üzenetére
Kaptam biztató választ MO beszerezésből, 1-2 hét úgyhogy türelemmel várok.
-
Marcelldzso
tag
válasz
E.Kaufmann #14113 üzenetére
Sajnos kellene az LHG. Messze van a torony.
Nem tudom, hogy így ennek egy az egyben van-e egyáltalán alternatívája.
A legrosszabb, hogy most 4db is kellene belőle eladásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Revolut
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged