- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
jag222 #21958 üzenetére
Nálam is ezek az eszközök vannak,de az 5009-en néma wifi-qcom, hanem a wireless package van fent. Működik a CAPsMAN , a mikrotik doksiban lévő leírás alapján állítottam be. Ha addig nem találod meg a hibát, később meg tudom nézni a pontos konfigomat, de csak valamikor este, vagy holnap este leszek gép közelben.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Longeye #21812 üzenetére
Nézd meg ezeket:
Network Signal Guru
Network Cell Info Lite & Wifi
#mobilhálózat mérő -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Longeye #21809 üzenetére
Esetleg nézd meg Cellmapper-en, hogy milyen szolgáltatóknak, milyen tornyai vannak a közelben, általában az is megvan, hogy milyen sávokon szórnak.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Audience #21502 üzenetére
Ott sem látszik semmi
:
@kammler: próbáltam 2 pendriveval is, az egyik valami régebbi, az szerintem csak USB 2-es, a másik USB 3-as lehet, de egyikkel sem mutat semmi életjelet... Este még megpróbálok egy rebootot, hátha az segít, meg megpróbálom egy hAPac2-vel, az mit csinál...
-
Adamo_sx
aktív tag
Több pendeive-val is próbáltam, de hiába dugom be a pendriveo(ka)t a routerbe, nem jelennek meg a disk menüben:
Megpróbáltam kézzel hozzáadni, ami látszólag sikerül, de nem használható az így hozzáadott eszköz. Gyakorlatilag akkor is hozzá tudom így adni, amikor nincs is semmi beledugva...
Próbáltam USB power resetet is, hátha utána megjavul, de semmi. Járt már így valaki, vagy van valami tipp arra, hogy hogy lehetne felismertetni vele a pendrive-ot? A router egy 5009-es, a konténerhez használnám a pendrive-ot. -
Adamo_sx
aktív tag
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
csitkiri01 #21257 üzenetére
Hát, ha magát az IP-det eléred kintről, a Jellyfint meg nem, akkor lehet, hogy mégis a port forwarddal van gond. Be tudnád másolni, hogy pontosan hogy is állítottad be?
-
Adamo_sx
aktív tag
Hahó! Aki optikai kábelt húz be, az hogy végződteti? Az egyik oldalon valami rack szekrény, ott gondolom van rá megoldás. De a szobákban ott mi van a végén? Vagy lóg ki a falból egy méter üvegszál? Jövőre kezdünk építkezni, úgyhogy érdekelne a dolog, hogy milyen lehetőségek vannak.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
dave0825 #20558 üzenetére
De hát te nem 5 millió dolgot nem tudtál, hanem egyet sem
. Legalábbis Router OS szempontból.
Ehhez mindössze station módba kell állítani a wifit és beletenni egy bridge-be az összes ethernet interface-szel.
Ha elindítod a scan-t, akkor a wifi AP működés felfüggesztésre kerül, ezért szakadt le róla a Winbox. De mondjuk ez is le van írva a manualjában.
A reset gombnak pedig simán lehet több funkciója (nem tudom, hogy a te eszközödnél éppen mi a helyzet), attól függően, hogy milyen hosszan és mikor nyomod.
Az eszköznek azért van ennyi funkciója, mert sok mindenre használható, nem csak arra, hogy wifin csatlakozzon és azt tovább ossza az ethernet csatlakozókon.
Persze az is lehet, hogy kifogtatok egy hibás darabot. -
-
Adamo_sx
aktív tag
Sziasztok!
Egy 2011 osztja itthon a netet. Volt ma egy áramszünet és azóta nincs wifi.A routerbe belépve én nem látok semmi gondot, de semelyik kliens nem látja a mikrotik wifit, a routeren tulajdonképpen csak annyit látszik, hogy semmi nem kapcsolódik a wifire és nincs rajta forgalom. Ha elindítom a routeren a scannelést, akkor az látja az összes elérhető wifi hálózatot (társasház, jó sok van). Mrghalhatott a wifi kártya részlegesen? Próbáltam újra indítani, csatornát váltani, de semmi változás. Mit tudnék még ellenőrizni?
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
kis.zsolt #19925 üzenetére
Ha jól értem, a mikrotik tulajdonképpen nem csinál semmit, csak a wifi-t összeköti az ethernettel? Ha az ethernet csatlakozó és a wifi interface egy bridge-ben van, akkor ott szerintem minden port átmegy. (Csak hobby szinten mikrotikezek és hálózati szaki sem vagyok, szóval lehet, hogy egy hozzáértőbb kolléga kijavít.)
-
Adamo_sx
aktív tag
Én Digi 1000-es nethez használok RB2011-et. FastTrackkel kb 6-700 megabitet tud letöltésben. OpenVPN-t és L2tp VPN-t ipsec-kel használok, az elég gyengusz, kb. 10 megabit. Wifi csak 2,4 GHz van.
Ha éppen van egy, akkor lehet használni, de ha újat kellene vennem, akkor már én is mást választanék. -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Kenderice #15139 üzenetére
Pontosan hogyan próbálod nyitni a portot? Másold be, hogy mit írsz be/mit állítasz winboxban.
Nálam ez a transmission port nyitása (a NAS a 192.168.1.101-es IP-n van):[admin@EWN] > ip firewall nat print where to-ports="51413"
Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic
0 ;;; Torrent port
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.101 to-ports=51413 protocol=tcp in-interface=WAN dst-port=51413 log=no log-prefix=""
1 ;;; Torrent port
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.101 to-ports=51413 protocol=udp in-interface=WAN dst-port=51413 log=no log-prefix=""
Ez pedig a transmission WEB interface-e (a masquarade szabály a hairpin-nat miatt kell, ha belső hálóról is domain névvel akarom elérni):[admin@EWN] > ip firewall nat print where dst-port="9091"
Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic
0 ;;; Transmission WEB
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.101 to-ports=9091 protocol=tcp dst-address=!192.168.1.1 dst-address-type=local dst-port=9091 log=no log-prefix=""
1 chain=srcnat action=masquerade protocol=tcp src-address=192.168.1.0/24 dst-address=192.168.1.101 out-interface=bridge-local dst-port=9091 log=no log-prefix=""
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
ratkaics #13750 üzenetére
Igaz, én Digivel használom, de egy ilyesmi Huawei E3276s-150-et vettem. Létezik mindenféle néven, az enyém épp a hangzatos Megafon-ra hallgat. Szintén hAP AC2-vel használom.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
betyarr #12943 üzenetére
A fent leírt szabályod az input chainre vonatkozik, ebbe az a forgalom kerül, ami a routernek van címezve.
A torrent szervered gondolom, hogy nem a routeren fut, hanem mögötte egy szerver, aminek a webes felülete forwardolva van a routeren kifelé. Azt a szabályt kell megszűntetni, ami forwardolja és máris elérhetetlen lesz kívülről. -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
TechToys2020 #12705 üzenetére
"A routerbe kábelen dugott gépen jön a 800MBit." Ez akkor hogy volt?
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
ratkaics #12525 üzenetére
Kezdetnek a Mikrotik Wiki-n megtalálod a channel width résznél.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
ratkaics #12459 üzenetére
A Queue trees és a Firewall Mangle környékén nézelődj. Én anno megpróbáltam, de soha nem tudtam olyan szabályrendszert összerakni, ami minden torrentet megfogott volna. Aztán ahogy a Digi felemelte a sávszélességet 100, majd nem sokkal utána 1000 Mb/s-ra, már nem igazán volt lényeges, úgyhogy ki is kapcsoltam a szabályokat, hogy ne terheljék feleslegesen a profit.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
s.roland93 #12278 üzenetére
Az, hogy deaktiválod, az nem jó? Akkor nem tud bejelentkezni. Arra vigyázz, hogy egy admin usert azért hagyj meg, mert ha mindet deaktiválod, akkor nem tud senki belépni a routerbe.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
yodee_ #11506 üzenetére
Hát, passz, nem tudom, hogy ez elég-e (lehet, hogy igen). Még annyi ötletem van, hogy mindkét oldalon megnézném konkrétan menet közben, hogy biztosan nem az eszközök a szűk keresztmetszet. A routeren is, meg a gépen is (gondolom a task managerben látszik, ha elfogy a teljesítmény).
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
yodee_ #11500 üzenetére
Nézz egy terhelést a routeren, miközben másolsz a titkosított VPN-en. Ha az magas, akkor nem támogatott titkosítást választottál az IPsec-hez. Ha ezek rendben vannak, akkor - szerintem - nem a routerednél lesz a hiba.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Formaster #11491 üzenetére
Mi egyáltalán a hálózati elrendezés nálad? Mit csinál a szolgáltatói router és mit a Mikrotik? Másrészt mit értesz tulajdonképpen az alatt, hogy "nem csatlakozik" a pi-hole-hoz? Valamint mi az, hogy a pi-hole logban "unable to resolve host" hiba van? Ez azt jelenti (szerintem), hogy a pi-hole nem lát ki a beállított DNS szerverre és ezért nem tudja feloldani a DNS kérést.
A Dynamic servers-t a hálózati kapcsolódásból veszi át, ha nem kapcsolod ott ki (pl. nálam Digi PPPoE van, ott kell a "Use peer DNS"-t kikapcsolni). -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Formaster #11489 üzenetére
Nálam is hasonló a felállás, ám ezt állítottam be:
[admin@EWN] > ip dns print
servers: 192.168.1.189
dynamic-servers:
use-doh-server:
verify-doh-cert: no
allow-remote-requests: yes
max-udp-packet-size: 4096
query-server-timeout: 2s
query-total-timeout: 10s
max-concurrent-queries: 100
max-concurrent-tcp-sessions: 20
cache-size: 2048KiB
cache-max-ttl: 2d
cache-used: 59KiB
Nincs szakadozás. A logban ír valamit?
Amit a DHCP fülön állítasz be DNS-t, az az a szerver, amit DHCP-n kiajánl a klienseknek. -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
ZPKing #11243 üzenetére
Mennyi a router (milyen routert használsz?) terhelése a kapcsolat közben? Az IPSEC elég számolásigényes, és ha nincs hardveres gyorsítás, akkor lassú lesz..
Itt vannak a támogatott titkosítások: Mikrotik IPSEC HW acceleration -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
jerry311 #11118 üzenetére
Egyrészt kíváncsiság. ("Ugyan, hadd kérdezzen, úgy tanul a gyerek..."
) De akár haszna is lehetne: ha működik a forward, akkor az egyes eszközökön mindegy mit állítanak be kézzel DNS szervernek, akkor is az általam beállított fog neki DNS feloldást csinálni, azaz pl nem tudja megkerülni a Pi-Hole-t.
@bambano: Aha, ez logikusnak hangzik. Vagy - elvileg - azt is lehet, hogy a Pi-Hole-t átrakom egy másik belső hálózatba, hogy a routeren keresztül kelljen mennie a forgalomnak? -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
ekkold #11110 üzenetére
De ezt a DSTNAT-nak el kellene intéznie, nem? Azt gondolnám, hogy ez ugyanolyan, mint a hagyományos port forward, csak ez nem a külső internet felé kapcsolódik.
További érdekesség, hogy ha nem a Pi-Hole szerverre továbbítom, hanem mondjuk a 8.8.8.8-ra, akkor működik a DSTNAT-tal. Mintha ide is kellene valami hairpin szerű megoldás?Ha ugyanarra a portra akarod továbbítani, akkor nem kötelező a 'to-ports' mező.
-
Adamo_sx
aktív tag
Egy kis tűzfal kérdés, otthoni hálózat témakörben:
Adott a belső hálózatom: 192.168.1.0/24 Ebből a router a 192.168.1.1-es címen van, a 192.168.1.189-en pedig fut egy PiHole "DNS szerver". A hálózaton a kliensek DHCP-na kapják az IP címüket és megkapják DNS szervernek a router-t, amin be is van állítva a PiHole. Ebben a formában remekül működik is az internet minden kliensen, a PiHole szűri a reklámokat. Az egyetlen szépséghiba, hogy a PiHole logjában az összes DNS kérés a router IP címéről jön (értelemszerűen). Szeretném azonban látni, hogy melyik kliens miket kért le. Az egyik módszer, hogy a DHCP beállításoknál a router IP-je helyett a PiHole IP-jét küldöm ki a klienseknek. Ez oké.
Azonban azt szeretném kipróbálni, hogy a klienseknek marad minden ugyanúgy, továbbra is a 192.168.1.1-re küldik a DNS kéréseket, azonban a router forwardolja ezeket a PiHole-nak. Csináltam is erre egy DSTNAT szabályt:chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.189 protocol=udp src-address=192.168.1.0/24 dst-port=53 log=no log-prefix=""
(Megvan TCP-re is, de többnyire UDP-n mennek a kérések)
Látszólag jó is ez a szabály, a számlálója nő, ahogy valamilyen DNS feloldást próbálok valamelyik kliensen, a PiHole logjában is látszik a kliens IP címe és az is, hogy a PiHole megcsinálta a feloldást. Sajnos csak éppen a kliensen nem működik az internet elérés, mintha oda nem jutna vissza a DNS feloldás eredménye, aznslookup
time-out-tal áll meg.
Mi lehet a hiba? -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
joekajoeka #10341 üzenetére
Akár a Winboxban, akár a terminálban csinálhatod, mindkettőben megoldható, amelyik szimpatikusabb. Ha rákeresel itt a fórumban, az egyik tagtárs készített egy leírást a kezdő beállításokról, azt mindenképp érdemes átfutni.
@bacus: Csak én használom a VPN-t, úgyhogy észben tartom a "korlátozásokat", illetve amikor sikerül belépni, akkor egy script törli az aktuális IP-t a feketelistáról, így a belépés után "tiszta lappal" kezdek.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
joekajoeka #10337 üzenetére
Nem a router típusa miatt kezdtek el most támadni, valószínűleg eddig is mentek a próbálkozások, csak a boldog tudatlanságban éltél.
A legtöbb próbálkozás a routerre irányul, ezért én az input chain-ben próbálom ezeket szűrni. És kézzel elég macera lesz, mert elég sok IP cím lesz, amit be kellene írnod.
Én ezzel próbálom megoldani:6 ;;; Drop IP from Blacklist
chain=input action=drop src-address-list=blacklist log=no log-prefix=""
8 ;;; Block IP address that attempted to create 3. VPN/SSH/Telnet connections
chain=input action=add-src-to-address-list connection-state=new protocol=tcp src-address-list=bl_attempt_2 address-list=blacklist address-list-timeout=1w3d dst-port=1723,22,23,50022 log=yes log-prefix="Added to blacklist"
9 ;;; Block IP address that attempted to create 3. VPN/SSH/Telnet connections
chain=input action=add-src-to-address-list connection-state=new protocol=udp src-address-list=bl_attempt_2 address-list=blacklist address-list-timeout=1w3d dst-port=1723,22,23,50022 log=yes log-prefix="Added to blacklist"
10 ;;; IP address that attempted to create 2 VPN/SSH/Telnet connection
chain=input action=add-src-to-address-list connection-state=new protocol=tcp src-address-list=bl_attempt_1 address-list=bl_attempt_2 address-list-timeout=10h dst-port=1723,22,23,50022 log=no log-prefix=""
11 ;;; IP address that attempted to create 2 VPN/SSH/Telnet connection
chain=input action=add-src-to-address-list connection-state=new protocol=udp src-address-list=bl_attempt_1 address-list=bl_attempt_2 address-list-timeout=10h dst-port=1723,22,23,50022 log=no log-prefix=""
12 ;;; IP address that attempted to create a VPN/SSH/Telnet connection
chain=input action=add-src-to-address-list connection-state=new protocol=tcp address-list=bl_attempt_1 address-list-timeout=1h dst-port=1723,22,23,50022 log=no log-prefix=""
13 ;;; IP address that attempted to create a VPN/SSH/Telnet connection
chain=input action=add-src-to-address-list connection-state=new protocol=udp address-list=bl_attempt_1 address-list-timeout=1h dst-port=1723,22,23,50022 log=no log-prefix=""
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
aragorn1000 #9928 üzenetére
Nézd meg, hogy milyen VPN van a cégednél. Keresd meg, hogy az a VPN milyen portokat használ a működéséhez. Ellenőrizd le, hogy a routereden engedélyezve van(nak)-e az(ok) a port(ok).
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
SeaShark #9920 üzenetére
Itt van magyarul pár VPN beállítás, hivatalos Mikrotik oktatótól, pár bejegyzést kellett volna csak visszaolvasni.
-
Adamo_sx
aktív tag
Elég valószínűtlen, hogy a ROS upgrade-ben van olyan hiba, ami miatt egyszer csak nem működik a hairpin NAT.
Nálam pl. ez működik már elég régóta:0 chain=srcnat action=masquerade out-interface=WAN log=no log-prefix=""
4 ;;; Emby
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.101 to-ports=8096 protocol=tcp dst-address=!192.168.1.1 dst-address-type=local dst-port=8096 log=no log-prefix=""
5 chain=srcnat action=masquerade protocol=tcp src-address=192.168.1.0/24 dst-address=192.168.1.101 out-interface=bridge-local dst-port=8096 log=no log-prefix=""
Ez az Emby webes felületét port forwardolja. Az Emby a 192.168.1.101-es gépen fut, a 8096-os porton. (A 0. szabály az "általános" NAT-olás, az nem az Emby forward része.)
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Alteran-IT #9241 üzenetére
Nem vagyok nagy hálózati guru, de úgy tudom, hogy IPv6-nak is lehet NAT-olni, ha nem akarsz minden eszköznek publikus IP-t. Hogy ezt a RouterOS tudja-e, na azt nem tudom.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
#70234880 #9128 üzenetére
Ráadásul a mai nap van 25% kedvezmény.
-
Adamo_sx
aktív tag
Nálam egy eszköz van, egy Huawei ONT, ebbe jön be az optika. Ezen van 4 LAN csati, 2 telefon és egy koax. Ebből nálam 1 LAN csati, 1 telefon és a koax van használatban. Már rögtön a bekötéskor bridge módban volt a cucc, nem is kellett kérni.
- szerk.: kép hozzáadásaÚgy tudom, hogy újabban 2 eszközzel is csinálják a bekötést. Ugyanúgy csak az optika jön be, de van egy kis kütyü, ami a DVB-C kimenetet csinálja és abból megy tovább optika az ONT-be. Onnantól ugyanaz mint fentebb (a koax kivételével, természetesen).
-
Adamo_sx
aktív tag
-
Adamo_sx
aktív tag
A külső IP-d fix és biztosan jó? (Mert a dstnat-ban beállítottad.) Honnan próbálod elérni, külső hálózatból (internet), vagy belsőből?
Nálam az alábbi módon van beállítva (Emby server, a 8096-os porton, de egyébként ugyanaz a cél.), itt van hairpin NAT is, azaz mindenhonnan elérhető a külső (dyndns) címével:0 chain=srcnat action=masquerade out-interface=WAN log=no log-prefix=""
4 ;;; Emby
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.101 to-ports=8096 protocol=tcp dst-address=!192.168.1.1 dst-address-type=local dst-port=8096 log=no log-prefix=""
5 chain=srcnat action=masquerade protocol=tcp src-address=192.168.1.0/24 dst-address=192.168.1.101 out-interface=bridge-local dst-port=8096 log=no log-prefix=""
-
Adamo_sx
aktív tag
Ez nem erősen erőforrás igényes megoldás így? Ha jól értem, te minden egyes csomagot megnézel és megjelölsz, ha kell. Elvileg az lenne a mikrotik ajánlása, hogy megjelölöd a "connection"-t és utána a csomagokat a connection-mark alapján állítod be. Igaz, hogy több szabályt kell írni, de a futás során kevesebb erőforrást használ.
-
Adamo_sx
aktív tag
Nálam egy kicsit más volt az eredmény:
Fasttrack nélkül.
Fasttrackkel. -
Adamo_sx
aktív tag
Nálam ezzel van bekapcsolva:
chain=forward action=fasttrack-connection connection-state=established,related log=no log-prefix=""
És magától értetődően észrevehető a különbség.
A filter rule-ok között van, minden olyan után ami "csinál/figyel valamit", mert onnantól, hogy egy kapcsolatot fasttrack-ként megjelölt, nem nagyon tudsz rajta módosítani, azaz pl. mangle-lel queue-ba tenni, vagy hasonló. -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
pappkarcsi #6476 üzenetére
Ha visszakeresel a fórumban van néhány. Pl.
-
Adamo_sx
aktív tag
-
Adamo_sx
aktív tag
Ha valaki tanulni akar és rá tud szánni egy (két) hónapot az intenzív tanulásra, most kedvezményesen előfizethet az összes online tanfolyamra a mindenamimkrotiknál. A szuper kedd keretén belül ma éjfélig él.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
kovyhun #5648 üzenetére
Nekem egy ilyen HUAWEI E3276 van. Működik vele, de még nem nyüstöltem, csak kíváncsiságból van.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
f8enter #5644 üzenetére
Nem használtam még ilyet, de elvileg tud egy syslog szerverre logolni.
-
Adamo_sx
aktív tag
Azért azt ugye tudod, hogy pl. egy Digi gigás net akár olcsóbb is lehet, mint szinte bármi más.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
bambano #5095 üzenetére
Nyilván valahol ezen ismeretek (hiánya) miatt nem igazán sikerült kellően jó QOS-t beállítanom. De amire gondolok: van egy normál otthoni hálózat, pc-kkel és egy szerverrel, mind a LAN-on lóg. A "befelé" irány számomra, ha mondjuk a pc-re letöltök valamit az internetről. A kifelé irány pedig, mondjuk a szerveren futó TVHeadend-en keresztül TV nézés a világ másik végéről.
Vagy épp ott van a torrent, ami kifelé és befelé is mozgat adatokat.
De mindegy, mióta felemelték 1 gigára a sebességet a Diginél, azóta kikapcsoltam a QOS-t és bekapcsoltam a Fasttrack-et. Így még mindig gyorsabb :-) -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #5093 üzenetére
Én 2 lépésben csináltam, de valahogy sosem sikerült teljesen egyértelműen elválasztani a ki és bemenő forgalmat (valószínűleg az én bénzásom miatt), különösen ha torrentet is próbáltam korlátozni vele.
Elvileg lehet egy lépésben csinálni, minden egyes csomagot vizsgálva is, de ez - szerintem - csak addig megy elfogadható prociterheléssel, amíg nincs túl sok kapcsolat. A forward és a post-routing között ebben az esetben nincs nagy különbség, de ha a forwardba teszed a mangle-t, akkor arra már a filterben akár szűrni is tudsz. Ha esetleg kell ilyen...
Packet flow. -
Adamo_sx
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vírusirtó topic
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Xbox Series X|S
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest