- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple Watch
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lazlo16
aktív tag
Köszi átnéztem . Közbe reggel a létező összes Ca kombinációt és elérhető hálózatot (osztrákot de kb ugy kell érteni mintha a tmobil , telenor emg vodaphone hálozatokat is leteszteltem volna ) kipróbáltam b525,b535 meg egy iphon x-el . kb minden hálózat tudta a 100mbit+ , aztán 12 után a fó lte hálózat amire szól az előfizetés már csak 30-at 18 után már csak 20-at ... szoval a legnagyobb probléma itt szerintem az adótorony terhelés .. szerintem nem tudja nekem kiszolgállni azt amit kell ... amit leginkább nem értek h az adotornyon 3 cella b3 meg egy cella b1 van és az is csak 15 mhz ... másik hálózat távolabbi antennán árnyokolva -14 interferencia mellet tudja még telefonnal is a 50mbits feletti értéket .. Kérdés itt az antenna vagy egy sxt egyálltalán segít e ..
-
Formaster
addikt
Köszi, érdekes és értékes infók hangzanak el. Ha jól értem, nálam ott lesz a probléma, hogy van egy portforwardom az adott bond interface-re és ezt egy flow-ként kezeli, tehát nem bontja szét azon belül a ethernet portokra. Valamilyen módon van lehetőségem ezt a terhelést elosztani? Sajnos a kliens oldalon csak egy bizonyos portot tudok használni. Mivel több ügyfél csatlakozik a szerverhez, azt gondoltam, hogy ezeket külön flowként kezeli majd és automatikus eloszlik a terhelés, de sajnos még nem vagyok sínen. Ezer hálám adnám, ha valaki ki tudna oktatni
-
Formaster
addikt
Sikerült összehoznom a 802.03ad bondot. Tudnátok segíteni, hogyan tudom tesztelni, hogy valóban megvan-e a teljes sávszél? Azt mondtátok is, hogy egyszerre 1 portot fog használni, tehát sem speedtest-el, sem belső hálón nem tudom tesztelni, mert más eszköz nincs bondolva.
A mikrotik routerrel tudom, hogy lehet Bandwidth testet csinálni, de sehogy nem tudom összehozni, hiába ütöm be a kliens gép címét, ssh jelszót, can't connectet dob. Gondolom hiányzik még valami ubuntu oldalról.
Egyenlőre a load balancet sem látom megvalósulni, mert ugyan páran csatlakoznak a szerverhez, mégis szinte a teljes terhelés (kb 50-80Mbit) egy porton megy át, a többin csak ilyen random bitek mennek. Azt gondoltam a load balance mindig a kiegyenlítésre törekszik.
-
-
mrzed
senior tag
válasz
user12 #11390 üzenetére
user12:
Köszi, akkor így marad. A manuális rate beállítás nem gond, csak pár kattintás. A folyamatos link állapot aggasz inkább.Formaster:
Én ugyanabba a tartományba bütyköltem a bondingot. Egyszerűbb lenne, ha először egy portot fixen hagynál, csak kettővel próbálkoznál másik ip címen. Ha az már ok, akkor vonnád be csak a harmadikat. Így a kísérletezés idejére lenne mindig egy fix pontod, nem kellene folyton monitorra, billentyűzetre köti a szervert. -
Formaster
addikt
válasz
Formaster #11386 üzenetére
Annyit még, hogy a bondhoz fűződő külön networkot egy tutorialban láttam. Ez mennyire kötelező? Mert én nem ragaszkodnék hozzá. Van értelme megpróbálni a jelenlegi networkön? (tudom, hogy egyszerűbb lenne próbálgatni, de ha nem muszáj nem akarok kockáztatni, hogy ismét nem lesz elérhető a gép kintről)
-
kopogo
tag
válasz
E.Kaufmann #11387 üzenetére
oké köszönöm szépen
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
kopogo #11384 üzenetére
Olyat tud, hogy másik eszközt, számítógépet WoL segítségével felébreszt, de egy routert én nem kapcsolgatnék. Ha meg "biztonsági" vagy "sugárterhelési" okaid vannak, minden interface script-ből lelőhető és újraéleszthető. Pl WiFi vagy a WAN, ha még nem valami CCR-ről van szó, annyit nem fogyaszt, hogy aggódni kéne.
Én speciel éjfél körül lejjebb vetetem a WiFi teljesítményt, reggel mg visszaállíttatom. -
Formaster
addikt
Ubuntuban sikeresen konfigoltam az aggregationt, létre is jött a bond0 interface. Ki tudnátok igazítani hol akadhat el router oldalon? Leírom miket csináltam, illetve mi a hibajelenség.
A hibajelenség: a gép megkapja a címet, pingelhető is. Azonban nem érem el SSH-n az új címen, csak a régin, ezt még nem lőttem le. Ami a leginkább furcsa, hogy fut egy alkalmazás a szerveren, amit kintről szintén nem érek el, nem forwaldol a régi címre sem, pedig ott nem állítottam semmit. Szerintem a hálózatoknál kutyultam össze valamit router oldalon.
Amit csináltam: Routerben összekapcsoltam a 7,8,9 portot 802.03ad módban, layer 2-3 hash-el, ARP enabled, elnevezés bonding1.
A bonding1 bekerült a bridge-be a portokhoz. Interface-hez szintén felvettem. Az Interface List-be szintén beraktam LAN-ként. Létrehoztam még egy második Network-ot. A jelenlegi hálózat a 192.168.88.0-ról indul, a router az 1-es. Ehhez vettem fel a bonding1 interface-hez egy teljesen új hálózatot, ami a 192.168.100.0 network, és az Address a 192.168.100.1.
Szerintem itt rontottam el valamit, de azért mellékelek egy screent a kliensről is.
-
kopogo
tag
Hello!
Kezdo Mikrotikes vagyok érdeklődni szeretnék ,hogy scrip illetve schedule együttesével megoldható az hogy esti lekapcsolás után reggel bekapcsol megadott időbe az eszköz.
vagy ezek az eszközök nem erre letek kitalálva folytonos menésre.?
este le reggel felilletve muszaj a scrip illetve schedule együttes használata nem lehet csak a schedule használni.
köszönöm
-
amargo
addikt
válasz
lazlo16 #11375 üzenetére
Ezeken pont nem rég voltam túl, ezért is esett a választásom a wAP ac LTE6-ra, ha megnézed lentebb, raktam rá SMA csatlakozókat is. Nekem most kültéri antennákon van (15m, de már vettem dugókat és megvágom) és jelenleg még nem hozza a B525 szintjét, igaz azt még verőfényes napsütésben néztem, de most is tudja ezt: [link]
Jó időben 200Mbit felett van a download ezért nem lett SRX..
-
iceQ!
addikt
válasz
E.Kaufmann #11379 üzenetére
Jaja
-
Ad@m
tag
Sziasztok,
nemrég láttam, hogy megjelent a HAP AC3 ami kb ugyan az mint a HAP AC2 csak a ram több (256MB) és a tárhely is nagyobb 16 helyett 128MB és pluszban van rajta 2 külső antenna kb 30 USD többletet jelent ez a különbség. Mennyire problémás a AC2 nek a 16MB tárhelye? eleg a logoláshoz vagy érdemes külső log serverre küldeni rögtön ha azt választom?
-
lazlo16
aktív tag
válasz
#63718632 #11372 üzenetére
Bár most nézem , hogy a lhg a LAN porton amúgy is csak 98,2 mbit sebességre képes ... lehet ebből a szempontból a SRX jobb választás a 2 PORT miatt ha netán később olcsóbb lesz a 200-as net 🤔 bár az meg mindig kérdéses akkor h fogom bekötni . Egyiket direktbe eszközre a másikat meg routerbe ? Ez a 10/100 PORT tényleg érdekes dolog egy 300mbit-es lte6 modemhez 🤔
Csak itt meg az a probléma jön h a 9dbi antenna elég e a 17dbi antennahoz képest
-
lazlo16
aktív tag
válasz
#63718632 #11372 üzenetére
Novel mindenkeppen utp Poe keresztül kapja az áramot így elég lesz fúrni az utp-nek egy lyukat a falba ( ajtó keret mellet megoldom ) , aztán a hozza járó átalakító (poe injektor ) az lesz a végére kötve a lakasba az áram be a dugaszba az utp meg a routerbe
ha meg beválik akkor veszek egy olyan gigabites wlan routert ami képes poe out-rá és akkor egy kábelen meg lesz oldva az áram és az adat is
-
-
lazlo16
aktív tag
válasz
#63718632 #11367 üzenetére
Ja megértem . nekem a legnagyobb problémám az h tök jó h van 3 rendes bázis antenna itt csak az egy vonalban egymás mögött ... ki tudta ezt igy kiépiteni .. Aztán másik irányba hegy majd mögötte szalzburg van ... na m1 marad a direkt irányba helyezett antenna és lehet kiprobalom a HLG-t ha nem válik be még marad a zyxel .. aztán a legjobb teljesitményű .
-
törölt tag
válasz
lazlo16 #11366 üzenetére
Alapjában véve meg vagyok elégedve a wAP-al, már így is jobban teljesít LTE vételt és Wifi routingot illetően, mint az eddigi Zenfon2 hotspot vagy a TP-Link M7350.
LTE témában van még mit felszednem tudást illetően.
Steyr város széle, lakótelep.
Hétvégén tudom tesztelni kültéri vétellel és kicsit jobban belemélyedni a beállításokba.
Érdekességként el tudom mondani, hogy otthon a DREI kártya Telenor-on roamingban beltéren szögegyenesen hozta a csomagom 30MB/s értékét. Itt saját hálózatban hoz 15-20MB/s-et, beltéren.
Yesss kártya (A1 diszkont), ugyan ez.
Telenor kártyám idekinn A1 romingban stabilan 30-at hoz.(ez One+7T telón) -
lazlo16
aktív tag
válasz
#63718632 #11365 üzenetére
Nekem is Drei-os előfizetéshez kell . A b525 telje smértékben kuka a drei-os kártyával ( derei = b1,b3,b7 ) mivel a b525 nem támogatja a 2xca-t b1+b3-nál se b1+b1 se b3+b3 ... így ez amugy is csak a1 vagy magenta .. de ezeknek a beltéri jel erőssége 2 ... az interferencia meg -12 és -20 között :S drei-os bázis antenna meg van három 2,4 km belől... Én is elsősorban LHG-n gondolkozok de az is csak b1+b1 vagy b3+b3 támogat ..
A wap-ac nem túl gyenge ? vagy te nagy városba laksz ?
-
törölt tag
válasz
lazlo16 #11364 üzenetére
A 4 jel erősség az gondolom beltéri vételt jelent. Ebben az esetben kültéri eszközt vennék.
LHG LTE6 vagy SXT LTE6.
A B525-höz is meg lehetne próbálni kültéri LTE antennát csatlakoztatni.Hasonló cipőben járok. A1 és DREI mobilnetet használok, most vettem wAP_ac_LTE kit-et. Egyelőre beltéri vétellel tesztelem, nincs kizárva a kültérre telepítés vagy kültéri antenna sem.
Közben látom az sma antenna nem nagyon hozott javulást.
Akkor SXT vagy LHG.
-
lazlo16
aktív tag
Sziasztok vanavalakinek tapasztalata a következőkkel :
hAP ac³ LTE6
Chateau LTE12
LHG LTE6
SRX Lte6Mobilternet mellé kéne . (ausztria előfizetéses 100-as nethez a cat6 minimum a CA miatt .) Családi övezet sok mobilnetes router ami okozhat interferenciat. Az adotorony 1,3 kilométerre van légvonalba sikba . jelenlegi b525 router mellet 4 jel erősség de SINR gyakran 0-5 között mozog illetve a letöltési sebesség is sima b1 mellet 30mbit ... sma antennával olcsoval probálkopztam de a kábelhossz miatt a jelerősités oda is lett , ezért keresek mást. Köszönet.
-
user12
őstag
-
mrzed
senior tag
Vettem pár darab használt CISCO-METHODE gigabites rj45 modult. Routerbe téve rendben felismeri a mikrotik. Viszont a kábelt bedugva auto negotiation failed státusszal nem jön létre a link. A modulokat működésre lehet bírni, ha az auto negotiation -t disabled-re teszem, és manuálisan állítom be a sebességet. Viszont így kábel nélkül is linkelt állapotot jelez a led, és szállingóznak rajta a kontrollbitek.
Normális ez így, hagyjam a csudába? Vagy be lehet ezt konfigolni normálisan? -
mrzed
senior tag
válasz
amargo #11357 üzenetére
Sok helyen olvasni, és én is azt tapasztalom, hogy a mikrotik wifi-je nem túl acélos. Itt is többen inkább az ui eszközeit javasolják ap-nek. A család elvárásait kiszolgálja, ezért én elégedett vagyok ezzel is. Ahol nagy sávszélesség kell, azt inkább vezetékkel oldom meg.
-
amargo
addikt
Ok, elfogadom.
Amúgy miért nem? Az láttam, hogy pl nálam az Asus-ban (ac-56U) is 2 antenna volt 2Ghz-re és 2 antenna 5Ghz-re is, pedig legendásan szar volt a lefedettsége 5Ghz-re, de sebességben szerintem jó volt még zajos környezetben is. Itt meg látok benne 1-1 darabot. Gondolom ennek is köze van hozzá. -
iderakom ezt, hátha jól jön valakinek
-
amargo
addikt
Én is így emlékszem, viszont akkor még lakásban voltam rengeteg interferencia volt, sokaknak volt szintén erős router a környéken.
Most családiházas övezet 2 szomszéd jelét látom, de azok is gyengék. Közvetlenül a router mellett bevallom legalább 40-50Mbyte-ra számítottam. Mind1 ezért húztam be minden helységbe az UTP-t..
-
Formaster
addikt
válasz
Formaster #11351 üzenetére
Találtam egy elég alapos leírást, tehát ha a 802.3ad-t választom, akkor először is a portokat bondolom router oldalon.
Azután viszont elakadtam, mert nálam a Link detected: no.Ez mitől lehet? Lehet, hogy a Intel PRO/1000VT nem támogatja a 802.3ad-t? Sehol nem találom az adatlapját.Hülye vagyok
még nincs is feldugva kábel
-
Formaster
addikt
Továbbra sem tudok választani a bond módok közül.
- mode=0 (Round-robin): van load balance, hibatűrés, jó is lenne.
- mode=3 (broadcast): szintén van load balance, hibatűrés
- mode=6 (balance-alb): állítólag elég populáris, ha jól értem bejövő és kimenő kapcsolatokat is balanszolja a portok között és elosztja a terhelést egyenlő arányban.
A mode=4 (802.3ad) szabványos aggregation lenne, tudja a router is, de baromira nem látom át, mi a negatív és a pozitív oldala.Reggel neki ugranék, van egy szabad délelőttöm, de sötétben tapogatózok.
szerk: több helyen azt olvasom, hogy érdemesebb a szabványos 802.3ad -t választani, ez nyújtja a legnagyobb stabilitást és biztonságot.
Csinált már valaki ilyet? Ebben az esetben, ha jól értem a router oldalon is bondolnom kell az adott portokat 802.3ad -módba.
-
Kenderice
senior tag
Üdv.
Kb. egy hónapja üzemeltem be egy hap ac2 routert.
Kb 1 héttel ezelőttig ment is rendesen.
Egy hete megszakadásokat tapasztaltam az internetben. Ekkor a router sem volt elérhető a winbox-szal.
Mivel van még két eszköz openwrt-vel reapeterként (nagyrészt ezekre csatlakozok) azt gondoltam, hogy ezekkel lehet a gond. Nehezen tudtam csatlakozni ezekhez. A probléma mára már szinte minden órában előjött.
Ma volt a vihar miatt egy perces áramkimaradás amely megszűnte után minden eszköz jól működik. Azonnal tudok csatlakozni minden eszköz.A router log-jában nincs semmi ezekről a leállásokról.
Azt hittem a mikrotik termékek stabilabbak, mint egy átlagos SOHO router.Mi lehetett a gond?
Különösen sok beállítás nincs a routerben. Négy portforward van az alap beállításokon kívül. -
amargo
addikt
wAP LTE6 external antenna csatlakozása, ha mást is érdekelne:
Én így oldottam meg, alumínium háza van a cuccnak és a félkőr alatt van 4db lyuk szerű kiképzés, ahol elvan vékonyítva az anyag. Mivel nem akartam a műanyagot furkálni ez meg adta magát kivezetésnek ezért oda rögzítettem a csatikat. Nálam házon belül lesz a cucc, így nem gond, hogy kilóg.Ehhez a CAPsMAN-hoz én béna vagy, nem értem. Nincs overlapping, de bizonyos időközönként eldobja a wifi kapcsolatot és utána van olyan eszköz, ami csatlakozik van, ami nem..
Továbbá a ttl-t 64-re raktam:
/ip firewall mangle add chain=postrouting out-interface=lte1 action=change-ttl new-ttl=set:64 passthrough=yes
-
mrzed
senior tag
-
ZPKing
tag
Csinált már valaki IKEv2 VPN servert windows10 cliensnek? Certificate-vel együtt.?
Tudna küldeni egy configot?
köszi -
mrzed
senior tag
válasz
Zwodkassy #11333 üzenetére
Zwodkassy, bambano, jerry311:
Köszönöm. A lényeg, ha nem látszik a modul, nem kell pánik, csak egy újraindítás.Formaster:
A ventilátorcsere a B terv. A nagyobb sávszél kell, ventilátorzaj nem, csak, hát az a köpetke kis ventilátor darabja 5-6K.Nézegettem, hogy a Cloud Core routerek és switch-eknél négy tűs csatlakozóra három pines, dc ventilátorokat tesz a gyártó. Vajon be van drótozva a negyedik, pwm pin is? Ha az utóbbi típusú ventilátort teszem bele, pwm lesz a vezérlés, vagy csak dc módban fogja hajtani?
-
mrzed
senior tag
válasz
Formaster #11339 üzenetére
Örülök, hogy összejött.
Ha már összeállt a 2,5gbps link, jelezz vissza légy szíves. Kell vennem nekem is két s-rj10-es modult, szintén 2,5-ös kapcsolatokhoz. Viszont a routeremen van aktív hűtés is, ami 58 fokot meghaladó cpu, és-vagy 65 fok feletti modulhőmérsékletnél kapcsol csak be. Egyelőre teljesen csendben van, naponta 1-2x kapcsolnak be a ventilátorok 2-2 percre, míg átszellőzteti a házat. Nem örülnék, ha folyamatosan zümmögne az útválasztó. -
Formaster
addikt
Működik szépen. A link sebesség is meglesz, mihelyt megérkezik az új szolgabox, amin van 2.5gbps port. Hőfok egyenlőre rendben, SFP+ 54 celsiust mutat. Egyenlőre még nincs terhelve, de úgy gondolom mivel érzékeli, hogy 1 méteres kábelen fut, nem is fogja feleslegesen erőltetni magát.
Step 2 - bond. Ez még várat magára, ma már sanszos, hogy nem lesz időm.
-
mrzed
senior tag
válasz
Formaster #11337 üzenetére
Még érdemes megnézni az Ethernet fülön, hogy az auto negotiation engedélyezve legyen. Azt viszont nem tudom, hogy kapcsolódsz a netre. Ha natol a szolgáltatói eszköz, vagy, ha nem, és csak dhcp klienst kell futtatnod a wan interface-re, az rendben van? Esetleg, ha a mikrotiknak kell létrehozni a pppoe kapcsolatot, az megvan?
szerk: akkor haladás, már csak a link sebességén kell dolgozni, hogy meglegyen a 2,5gbps.
-
Formaster
addikt
Nem tudok rájönni hol a probléma. Beraktam az SFP+ modult, az interfészeknél a WAN-t SFP+ ra állítom és nem kapok netet, a szolgáltatói box sem látja csatlakoztatott eszközként.
-
user12
őstag
válasz
E.Kaufmann #11328 üzenetére
-
mrzed
senior tag
Ezek az sfp/sfp+ modulok hot plug-osak?
Be/ki dughatom/húzhatom menet közben? -
iceQ!
addikt
Azt láttam, hogy ott van. Azért kérdezem, mert Ubiquiti irányított antennát nem lehtett meghajtani ha csak 1-2 volt-al volt kevesebb.. Gyári poe fealdó kellett neki, azzal ment.
Másik kérdés: Veszek 2 MikroTik U.fl - SMA male pigtail + 2 külső antennát. [Ilyet]
Jó lehet jelerősítésre ha sim-et rakok bele? Gondolom működni fog tökéletesen.
-
iceQ!
addikt
Valaki esetleg tudja, hogy a wAP ac LTE6 kit-et meg lehet e hajtani egy 48V-os switchel? Elég lesz neki?
-
Istv@n
aktív tag
válasz
Soma01 #11315 üzenetére
Nem igazán terheli a managert, ha 5-6 cap kliens van rajta...
Van egy általam üzemeltetett hAP ac2, amin 6 db cap kliens van, firewall rule-ből 10-15 db, vendég wifi, (amin sávszélesség management is van), lan-on kb 40 host, wifin pedig 20-25db.
A processzor általában 4-6 % körül mozog csúcsidőben. Igaz, az internet kapcsolat csak 50/50-es.
A cAP ac-nek ugyan olyan processzora van, mint a hAp ac2-nek, szóval otthoni körülmények között valószínűleg nem fogod kifektetni.
Kábelezni pedig nem kell duplán. Egy lan-on legyen minden eszköz és annyi. -
VECSY
csendes tag
Sziasztok!
Az Omnitik 5ac mekkora terület tud lefedni kb SXT kliensekkel? Kb 15, Km sugarú kör lenne amit le kéne fedni. -
Soma01
veterán
Még egy kérdés. Ez kb. mekkora terhelést jelent az eszköznek? Pl. mint egy routing?
Ha két lan portja van a vezérlőnek szánt AP-n (cAP ac), akkor érdemes úgy kábelezni, hogy az egyiken a hálózathoz (net, belső háló) kapcsolódik, a másikkal pedig a többi AP-hoz? Mivel úgyis keresztül megy majd rajta az összes, általa vezérelt AP forgalma... -
amargo
addikt
Még nem tudom, mert most kábelezem be a házat. Eddig ideiglenes megoldás volt. B525 el 150-240Mbit között volt.
Viszont ezt a CAPsMAN-t nem nekem találták ki, megy a hálózat, de lassú.. nem értem mi kellene hozzá, simán eléggé jól hasított.
Adott a kérdés, WDS vagy Mesh? Vagy próbáljam ki legalább tanulok 😊
-
amargo
addikt
Közben nem írtam be, mert már nem akartam össze vissza írni.
Szóval kell neki is a discovery interface, és nálam a bridge alatt meg is találta, a certificates-t leszedtem, majd így megkereste a manager-t. Utána auto-ra raktam a Certificate-et és végül rögzítettem a managert is és a manager oldaláról kötelező a peer-nek a cert.Most úgy fest minden megy. Az interface alatt a HT Chains-eket bekapcsoltam mind.
Meglátjuk sebességet még nem néztem, most örülök, hogy megy
(látszólag minden)
-
mrzed
senior tag
válasz
amargo #11305 üzenetére
Ha megfelel az a tartomány, amiben a már meglévő bridge dolgozik, akkor arra. Ha másik alhálózatba szeretnéd a wifit- akkor csinálhatsz neki külön, eltérő dhcp szerverrel.
szerk: most nézem, jogos, kevertem a datapath-al.
iceQ:
Én ez alapján kezdtem, egy működő capsman-t össze lehet hozni belőle.
Valamint volt egy havi előfizetésem a https://mindenamimikrotik.hu/ -n, ez idő alatt hozzáférhetsz az összes videóhoz. Az alapok megértéséhez nagy segítséget, mindenképpen megér 6e HUF-ot. -
amargo
addikt
Azért lenne kérdésem még, mert a magager esetében a CAP-nál a discovery interfaces-t nem tudom mire is kellene rakni ebben az esetben:
van egy fő hálózatom ami a bridge arra?Előtte kell törölnöm az AP-ket vagy miután a bevonásra kerül úgy is törölni fogja?
Továbbá a 2Ghz csak 20Mhz-n hajlandó üzemelni az 5Ghz is csak 20Mhz-re tudtam rakni, másnál is így van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kempingezés és sátrazás
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BestBuy ruhás topik
- Hobby elektronika
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Facebook és Messenger
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged