Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jaanoo89

    aktív tag

    válasz Mirman #93831 üzenetére

    +1.

    Azért is felesleges ezen vitázni kéthavonta, mert melyik ember fizet ki 1 millát azért, hogy a képeinek nagy része ne alapérzékenységen, hanem iso800-on készüljenek?

    Vesz FF-re ugyanúgy f/2.0-ás objektívet és ugyanúgy alapérzékenységen fotóz bármit, amit csak tud. A kérdés, hogy a méret mennyire zavarja illetve hány olyan képet lő, amihez iso800+ kell, mert ott rendesen kitudja aknázni a nagyobb szenzor előnyeit, ez teljesen világos.

    Ugyanúgy bírom, amikor objektív összehasonlításkor elmondják páran, hogy de ide az f/2.0 az szar, mert az FF-en f/4.0 lenne. És? Azt elfelejtik nézni, hogy ami itt fényerős cucc, az már általában prémium vagy pro kategória, ami sokszor csepp és porállóságot, példás összeszerelést takar, egyenletesebb képet ad, míg FF-re az f/4.0 idáig mindig csak belépő kategóriás objektív volt, amit még sokszor rekeszelni is kell rendesen.

    Ha valamelyik gyártó, mondjuk a Canon az R esetében letenne az asztalra komplett f/2.8-ás fix sort, amik kifogástalan képminőségűek nyitva is és még nem is dög nehezek, akkor jobban lehetne egy az egyben hasonlítgatni ezeket, de valamiért ők is az f/1.4-re izgulnak...

Új hozzászólás Aktív témák