Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aginor

    addikt

    válasz vond #93628 üzenetére

    Nézd, 9-18-at használtan már 80k-ért is láttam. Ezért kapsz egy natív lencsét, annak minden előnyével, kevesebb nyűggel, kisebb méterben és talán összemérhető képminőséggel. Én ilyen körülmények között biztos nem játszanék adapterezett, dög nagy, kompromisszumos vackokkal. Többek között az Oly 4/3 7-14 F4-et is ezért engedtem el.
    Az adapterezett objektívek esetén szerintem nem az az elsődleges baj, hogy lassú az af, engem sokkal jobban zavart, hogy kiszámíthatatlan és elég pontatlan tud lenni az élességállítás. Teljesen statikus témánál ez kezelhető, de amikor jó lenne nem 3-4-szer meglőni ugyanazt a képet, hátha valamelyik jó lesz, akkor azért tud bosszantó lenni.

    Az uwa sajnos az egyik keresztje a rendszernek, mivel ugyanahhoz a látószöghöz sokkal kisebb fizikai gyújtótávolságra van szükség, viszont ahogy csökken a gyújtótávolság, úgy lesz egyre nehezebb optikailag jó objektívet készíteni, emiatt kúszik fölfelé a méret és az ár is. Amúgy a 8-18-al és 7-14 Pro-val egyenértékű (értsd: fényerős, időjárásálló, jó rajzolatú prémium/pro) FF objektív sem olcsóbb, sem forintosítva, sem arányaiban. Persze, lehet találni régi konstrukciókat, ill. besbuy típusokat, amiket jó áron be lehet szerezni, de nagy általánosságban nem akkora a baj szerintem.

    Throme: játszani jó. Ha csak néha napján lőnél 1-2 mókás képet, ahhoz is tök megfelelő, de többre nem kell tőle számítani, és akkor nem fog csalódás érni. Árához viszonyítva szerintem tök rendben van.

    [ Szerkesztve ]

    Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

Új hozzászólás Aktív témák