Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • b.vr

    őstag

    E-M1X: az a várakozásom (ami persze lehet hogy nem jön be :) ) hogy ezzel az Olympus jobban szét tudja majd húzni az eddigi E-M1 - E-M5 - EM10 skálát (ami eddig nekem amúgy is kicsit mesterkéltnek tűnt) Ez az új gép egyrészt annyira drága másrészt azzal hogy a portrémarkolat sem levehető, ez még a korábbi e-m1-hez képest is rétegigény. Szóval én azt várnám hogy az e-m10 marad kb ahol volt, viszont az E-M5 veszi majd át a korábbi E-M1 pozícióját (értelemszerűen jópár funkciónak a mostani e-m1xből is le kell majd szivárognia, mint fókuszrendszer, stb)

    (számomra amúgy az e-m1 kialakítása lényegében tökéletes: a portrémarkolatot nagyon szeretem a stúdiófotózásnál, de utazásnál, túránál, hétköznapokban nem szerelem föl. Viszont a normál markolata nekem nagyon fontos. A pdaf-re szökőévente egyszer ha szükségem van, de persze olyankor jó ha van. Na meg hát a nagy raw buffer, ami a megjelenésekor nem is csak a milc hanem a teljes cserélhető objektíves piacot tekintve (kivéve a riportergépek) nagy ugrás volt, amit renszeresen kihasználtam (koncerten, kisgyereknél, sportnál, stb)
    Eszembe nem jut e-m1x-re váltani, de hát én már mk2-re sem váltottam, nálam már eléggé érvényesül a "last camera syndrome", sokkal nagyobb újdonságok kellenének sokkal kevesebb pénzért hogy vázra pénzt adjak, ne pedig egy plusz utazásra menjek helyette)

    "Oscar bácsi meg nem gyütt"

Új hozzászólás Aktív témák