Hirdetés
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rrbmirgamid
tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
"nem különösebben foglalkoztatja az itteni társaságot"
Van néhány kivétel: pl. én. :-)))
Eddig akárhányszor tesztfotót láttam ettől az objektívtől, azonnal szerelemre gyúlt a szívem. Amivel sikerült mindig eloltani a lángot, az az ár.
Nálam a no1 "ojjektív" - lenne, ha elérhető árban lenne.GX1 + Pan7-14 egy elég ütős kombónak hangzik. Ide vele!!! :-)
LX3 plusz DMW-LW46 előtét az a 9-18-as kezdőjével egyenlő.
-
madgie
titán
válasz
Gondwana
üzenetére
Természetesen az ára miatt nem téma, nekem személy szerint favorit ultra-nagylátó volna, ha megfizethető lenne. Mondjuk most a 7.5 Samival is elégedett vagyok (sőt, néha jobban tetszik a halszem nem kifeszített képe), de még azt is drágállottam, mikor ki kellett perkálni

-
Gondwana
addikt
Látom, a Pana 7-14-ről nem sok mindent látok. Csak azért felejtős, mert majdnem két gép ára, vagy minőségben is hanyagolható? Tudom, hogy a tesztekben magasztalják az élességét, de mégis dilemmázok: nézegettem egy kicsit az LX3-mal lőtt képeimet, kb. 20% amit nem a 0.75x konverterrel lőttem. Ez alapján talán a GX1 + 7-14 f/4 + esetleg egy kitobi lenne a következő lépcsőfok.
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Az a 14/2,5 annyira bejött az egyik NEX használó srácnak, hogy petíciózni kezdett ,hogy a Sony meg a Pana pacsizzon le egymással, legalábbis az érintkezőkiosztást tekintve (a focus by wire élességállítás miatt használhatatlan, hiába lenne jó NEX-re is a 14/2.5) Gyári NEX-mFT chipes adapter, ofkorsz, a kis naiv...

szerk: ezt egyébként csak azért vágom, mert tegnap nagyon szemeztem Messer NEX-3-jával. Aztán azért került ki végül a kalapból, mert éjszakai fotózásra kéne elsősorban (15-20 perces expók) a drága Sony meg a belépőkategóriás vázára nem rakott távkioldó-csatlakozót (se infrát, se madzagosat) így pont sok értelme van a Bulb záridőnek

-
rrbmirgamid
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nekem sem kellene, csak az "exkluzivitása" miatt linkeltem be. :-D
Már várom a "testvérséget"! .-)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére

ekkora buckát? inkább legyünk tesók a 14/2.5-el
sz. 330 gramm? kell a ráknak.
-
rrbmirgamid
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Az elég extrém, nem nagyon vágom ezeket. Extrém nagylátókból jót még nem láttam ilyen fényerővel, normál és kistele meg egy "ház ára". Ezt szeretik a népek, de szintén nagyon húzós az ára. Sajnos a Micro-rendszerek óta nagyon megemelkedett az ilyen kis "vackok" ára, emlékszem, milyen olcsók voltak a régi kis cuccok, míg nem volt mire rácsavarni...
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A műtött seggű Canon 35/1.2-es Canonomra esztergáltatnék egy normális segget, ráírnám, hogy Micro 4/3 oszt azt is 500 USD-ért lehetne árulni az ebay-en
(sok ott a marha) -
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Valami C-Mount átalakított objektív lehet, gondolom vignettál, torzít, cserében alig éles valahol

-
Mr.Csizmás
titán
ööööööö ? [link]
-
rrbmirgamid
tag
Miért ilyen bonyolult az élet?

Nekem csak objektív kell olcsón; ilyen egyszerűen ki lehet elégíteni az igényeimet. :-)
-
:AMF:
senior tag
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
dehogy nincs. az áruk besorolására és az utánuk fizetendő vámtétel meghatározására a kombinált nómenklatúra szolgál. az egyes árukhoz kapcsolódó közösségi intézkedéseket (illetve a vámtételeket is) pedig a Taric tartalmazza. (ha bepötyögöd a vámtarifaszámot, akkor már köpi is kifelé.)
-
madgie
titán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Van, de az függ a vámolás idejében ismerős kamionosok rántott húsának mikrózásának mennyiségétől, a vámügyintéző hölgy menstruációs ciklusától, az ott lévők óránként elszívott cigimennyiségének a legkisebb közös többszörösének 23%-ától, meg ilyesmi

Viccen kívül: biztos van, hogy X % vám, meg ugye az áfa, meg XY forint kezelési, ügyintézési, rendelkezésre állási díj. Nekem a 20/1.7-nél több ezer forint volt egy A4-es lap pár helyen beírása is, meg fél napig csak pakolgatták ide-oda a papírt, míg én ugye ott kellett ,hogy üljek, mert 60 km-re voltam kábé a lakhelyemtől. Mikor megpróbáltam célozgatni rá, hogy ugyan már, haladjunk, már csak oda kéne beírni a vámtarifaszámot (azt is míg megkereste...) nekem meg alákarcolni akkor üveges szemmel felnézett és annyit mondott, hogy visszahívhat más alkalommal is, nyugodtan menjek haza (látta, hol lakom)
-
nord_
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Tökmindegy, hogy ráíratod-e az ajándék szót. Az érték a lényeges, meg a tartalom. Ha gyanúsan alacsony az érték, úgyis megnézik.
-
madgie
titán
válasz
szőröscica
üzenetére
Nincs ultimate módszer rá, elvileg vámolnod kell, gyakorlatilag megúszható, először is ne cégnévre küldesd mert akkor tuti jobban megnézik, mi az. Egyébként fotóscucc után én is gyakran fizettem, de mondjuk állvány meg kellékek bőven csúsztak már át.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
szőröscica
üzenetére
ha giftként küldi, és nem nagy a cucc, akkor nem is figyelnek fel rá.
-
rrbmirgamid
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ez jól hangzik... :-)
Többit privátban?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
tudok segíteni, mondjuk megrendeljük az enyémről, a te címedre?

-
madgie
titán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Az a baj, hogy ha együtt rendelitek, akkor nagyobb az esély rá, hogy fenn akad a vámon. Ebay-ben sajnos nem tudok segíteni, elég messze vagyok Pesttől

-
madgie
titán
Már átküldtem neki az ezüst ajánlattal együtt

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
$195-ért fekete jöhet?

-
rrbmirgamid
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
50-ért nekem is kellene egy .-)
-
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nekem nem volt még ilyenem, azt mondják, hogy apróbb lépésekben rekeszel magának a keresőképhez, amihez egy kis hang is társul. Van akit zavar, van aki észre sem veszi.
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Szerintem f*szán, ha nem kattogtatja a rekeszt, mint a 20/1.7 (csak Oly-n)
-
Mr.Csizmás
titán
pana 14/2.5 hogy szuperálna penen?
-
senior tag
viccő'tem, nehogy komolyan vedd.
megláttam, hogy 2.8 és egyből eszembe jutottál.G2+O45 portréféleség
-
-
egyrészt, várjuk meg a bejelentését, másrészt, alapvetően az f2,0-ás álmokat próbáltam cáfolni. mulatságos volna mutogatni rám, ha egy tippem nem jön be 100%-osan... miért kéne neki? nem vagyok jós.
azt továbbra is tartom, hogy f2,0 mellett qrva nagyok lennének (nagyobb, mint a mockupon), és qrva drágák. pont, mint az oly 4/3-os verziók, és hát azért abból sem raklappal adtak el. magyarán, odáig terjed az okoskodásom, hogy az f2,0 nem valószínű. az f2,8-3,5 baráti áron és kompakt méretben inkább már az én kívánságlistám, személy szerint jobban örülnék neki, mint két elég nagy és elég drága f2,8-asnak.
-
Tulku
veterán
Próbálgattam az oly-t a GH2-n videóban, hát hihetetlenül éles, és nyugodtan viselkedik, nem ugrál össze-vissza AF-nél mint a 20-as palacsinta.
Egy kis sample, akit esetleg érdekelnének ilyen irányú tulajdonságai, kézből, kutyaszőr és fű, (semmi svenk) hogy alátámasszam amit írtam (érdemes letölteni az eredeti file-t, mert a vimeo erőteljesen ledarálta) -
Tulku
veterán
Én inkább Gorgo-nak adnék igazat.
Van egy nemzetközi jogász ismerősöm, ott él a sz.r közepében, ismert bankszakemberek azt mondták neki, hogy nincs itt probléma...iszonyú baj és káosz van helyette, ami egyre gyűrűzik, és nincs ami leállítsa.
Persze ettől függetlenül itt mi kis Magyarhonban még lejjebb vagyunk... -
Amit még rohadtul nem értek, az a köv: hogyan lehet egyes termékeket -így obikat is- féláron megkapni eBayen. Ennyire nyerészkedők a magyar boltosok?

Hogy van az hogy külföldön ahol jobban keresnek még olcsóbb is?
Tök mindegy, a fogyasztói társadalom az utolsókat rúgja, k**ra az utolsókat... -
Hát igen, szépeket álmodunk mindannyian ébren...
Jó régen valahol ezen a fórumon már elhangzott: az mFT KICSI lesz és OLCSÓ. "Nektek is jó, nekünk is jó!" Ismerős a szlogen?
Csak ellentétes szemszögből: a gyártónak lesz olcsó, a júzernek meg kicsi!
Az igazán fasza az lenne ha a Panának vázba épített stabija lenne, és akkor a nagyonfasza árazású Oly obikkal zsír lenne. De NINCS
Így meg kiköhöghetjük az aranyárú Pana obikat, amik azért nagyon jók.
Röviden: sztem is 300k lesz a fényerős zúm. -
szőröscica
addikt
Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, hogy a Jézuska szerdán meghozza a 45 1.8-amat. Felteszem majd a vázra, lövök pár képet, aztán elrakom a fiókba, és majd csak a fa alatt bontom ki újra. Úgyis elfoglalt vagyok mostanában, fotózni nem nagyon jut idő.

A következő projekt egy 14-140 lesz tavasszal, illetve nyárra valami fényerős nagylátót is szeretnék.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Oxymoron

-
hegyimorc
senior tag
Mit kezdenék két 45/1.8 obival? :-)
Ha majd el akarom adni, akkor meghirdetem árral együtt.
Egyelőre nem, de ha valaki nem tudja sehol sem megvenni, nagyon kell neki és nem szaré'-hugyé'-nepper áron akar hozzájutni akkor kereshet. De ne akarjon rajtam keresni. (Beszámítani max samyang 7.5-et tudnék)
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
"lutiy: Szerintem akinek van az nem adja el
"Egy fórumtárs beültette a bogarat a fülembe, és már nem tartom kizártnak, hogy eladnám.
Lehet, hogy csak agyi defektus, de valahogy nem bírom megszeretni a zoomokat. Papíron baromi jól hangzik, hogy ultranagylátó és még akár városi sétálosnak is jó a másik végén, csak mikor meglátom, hogy 5.6 akkor ...
A másik amit kezdettől fogva nem szeretek benne, az az elbaszott lock gomb. Egyszerűen rühellem, hogy nem elég a gépet bekapcsolni, hogy fotózhassak, hanem még az obival is pepecselni kell. A fotózás végén detto.
Persze baromi jó obi és ahányszor csak kézbe veszem eszembe jut a Nikonon használt Tokina 12-24, ami ugyanezt a látószöget csilliószor nagyobb méretben és súlyban hozta, ráadásul nem volt jobb a képe sem, de ... ááá aki fixekre van beállítva az sosem fog zoomot igazán szeretni.
-
ez így teljesen oké is, engem sem érdekel a nikon 1 jelenleg, az ára és az obik miatt. de nem kiabálom tele a fórumokat azzal, hogy de facto szar, mert nem az. (ezzel nem arra célzok, hogy itt bárki kiabálna, inkább külföldiában megy a mantra) és könnyen el tudom képzelni, hogy x idő múlva vegyek, mert nincs olyan baja, ami ezt kizárná.
-
Mr.Csizmás
titán
milyen pancaket válasszak költséghatékonyságban? pana 14/2.5?
-
Mercutio_
félisten

Itthon egy vázat még megmagyarázok, kettőt már nem biztos, meg a karácsonyfa kinézet 2 váz esetén se annyira jön be
és ahová jól jön a fényerő oda jó szenzor (G3, GX1, nagyobb vázat nem cipelek
)kell az pedig még nem olcsó 
14mm az azért nagyon nem 12mm, a 12/2 pedig árban már erősen a szívom a fogam kategória még amazon-ról is

lutiy: Szerintem akinek van az nem adja el

Mr.Csizmás: Attól függ mire használnád, mennyit szánsz rá és honnan veszed. Egyébként 14/2.5, 20/1.7, esetleg Oly 45/1.8
-
-
Mr.Csizmás
titán
megjöttem

tegnap volt M42 tesztelgetés, kicsit orrnehéz a mamiya 55/1.8-al, de csodálatos a mini vele
mostmár tényleg eladom a francba a kitobit 
-
Mercutio_
félisten
De legalább nehéz lesz, hogy mindenki érezze kapott valamit a pénzéért

Tulku: Ha lenne 12-35/2.8-am akkor se hiszem, hogy a 45-öst és a 20-ast örökre száműzném, néha jól jön az az F1.7-2.8 közti difi, nomeg a méretek/súly.
Viszont a 12-35/2.8 jó lenne, mert akkor már nyugodt szívvel válnék meg a Tamron 17-50/2.8-tól, amit azért tartottam meg, mert nyaralásnál jól jön és egy Pentax vázat bármikor tudok kölcsönkérni valamelyik cimborától alá.
lutiy: 2-3 hét volt eddig, de közelednek az ünnepek, így esélyes, hogy ez az idő nőni fog, milyen obit rendelnél?
-
lutiy
tag
Az olympus mintaboltba a rendelhető cuccok mennyi idő alatt érkeznek meg?
Objektivet akartam venni de csak rendelésre van , azt meg nem tudták megmondani mikorra van itt!
Mik a tapasztalatok ezzel kapcsolatban? -
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Néztem mi a bánatot keres itt Xerxes, aztán akkorát esett, majd agyonütötte szegény kis Csipit a lábam előtt (1.5 kg-os yorkshire terrier)
300? na neeee, akkor 100-ért a zúm palacsintát, 80 körül a 20-as palacsintát, meg a 45-ös olít, aztán zamek...még mindig olcsóbb
persze ez egy obi, nem három
-
FEDman
addikt
Szerintem is nagyon jól sikerült az új Nikon. A szenzor, az AF, meg a gyors sorozatok, mind nagyon rendben vannak. Ettől függetlenül amíg az alapok nincsenek rendbe addig ezek számomra önmagukban nehezen értékelhetők.
A hiányzó alapok számomra elsősorban az obikban jelentkezik, másodsorban pedig árban, sajnos nálam ez se mindegy.
No most az elsőn még lehet javítani, amint láttam tervbe is van fényerős fix portré obi a Nikonnál, tehát valószínű ez a rész idővel kipipálható.
Csak hát m43 vonalon megfizethető árú obival is tudok ilyen szép bokeh-s képet lőni.

A Nikonnál ehhez kell majd kb. f/1,2 fényerő, ami nem gond, csak akkor megint ott vagyunk, hogy mennyibe fog mindez kerülni??

-
FEDman
addikt
Sose értettem miért vesztek egy ennyire komolytalan videót ennyire komolyan?

Helyén kell kezelni a dolgokat, én például teljesen jól szórakoztam rajta.
Az meg szerintem természetes, hogy két rendszer összevetésénél mindig lesz olyan amiben az egyik és lesz amiben a másik jobb.
A Nikon pl a méretéhez képest tényleg nagyon jó szenzort tervezett, a beépített AF szenzorokról nem is beszélve. A nagy sorozatok engem nem annyira nem hatnak meg, de ettől függetlenül ez is szép.
Az meg hogy Jpeg-ben esetleg a Nikon szebben kezeli a pirosakat mint a Pana az engem egyáltalán nem lep meg.

Nem véletlenül fotózunk Raw-ban.
De a legszebb rész az volt mikor az obik méreteit vetették össze.
Még az Oly-hoz képest nagyra és nehézre megépített 14-140 is egész kis szerény a Nikon 10-100 mellett.

Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple MacBook
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Arch Linux
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-book olvasók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

és ahová jól jön a fényerő oda jó szenzor (G3, GX1, nagyobb vázat nem cipelek