Hirdetés
- iPhone topik
- Microsoft Rewards
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tesztkört futott a OnePlus Nord CE6
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
No akkor egy fontos kérdést szeretnék feltenni a nagyérdeműnek:
Hogyan állítunk manuálisan élességet videó közben?
Nem a technikai eszközökre lennék kíváncsi, mert jó és szép amit Csizmás mutatott, de a visszajelzést ez sem oldja meg. Tehát honnan tudom, hogy a felém közeledő biciklis öcsém, vagy a távolodó sznóbördös bátyám mikor lesz éles?
Számomra egyedül a nex focus peaking-je jelenti a választ, de nagyon szeretném tudni, ki mit csinál ezügyben (mert a jutúb tele van szép állványos statikus témákkal, lassú manuál fókuszokkal, de ez ügyben nem találtam számomra kielégítő magyarázatot.Segítsetek szegény nyomorult mft-sen

-
:AMF:
senior tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
záridő prioritásra gondolsz? mert akkor állítja a váz a rekeszt.
de mivel 99%-ban rekeszprioritásos módban használom (és ahogy fentebb is írtam, nem mindig csinálja) így szerintem más lehet az oka.
ja, kitobinál és a 20-asnál pl. nem csinálja. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
gugli >> "diy follow focus"

-
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ammilyen? Belecsavarozol vmi kart a tubusba?
-
senior tag
Két idegesítő apróság Pana G2-nél:
- kb. minden második kikapcsolás után a led nem alszik ki a ki/bekapcsoló gomb mellett, hanem világít tovább. egész addig, amíg a vázon bármelyik gombot le nem nyomom.
- oly 45/1.8-nál a nagy fényerő különbségű témák között váltogatva (pl. sötét szobában a monitorról a billentyűzetre irányítva a gépet majd vissza) az obi rekesze fokozatosan ki/be nyitogat, úgy ahogy az ember pupillája reagál a fényre/sötétre. na persze, ezt sem mindig csinálja, bár eddig nem sikerült rájönni, hogy mitől indul be. volt, hogy már bekapcsolás után ezt játszotta, és volt, hogy 1 mezősről több mezős AF-re váltva indult be. videó alatt viszont egyszer sem csinálja.
ma még csak pislog. holnapra talán megtanul beszélni is.
-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Van köztük olyan, ami bírja normálisan az ellenfényt?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
főleg egy házibarkácsolt follow focussal.

-
madgie
titán
válasz
neevous
üzenetére
"Régi" 14-45 kit. Gyors az AF vele, ha mégis kéne, jó képstabi van benne, így szükség esetén kézből is szépen lehet svenkelni vele és nem utolsósorban nyitva is éles, mint a nyű. Mondjuk setét helyre kevés, de interjúkon minimum derítés van, így szerintem elég volna ez a fényerő. Gyutávot macera vele videó közben állítani vele (nem jár túl simán), ebben az új X palacsinta tuti agyonveri. A huszas palacsinta akkor lenne baba választás, ha külső mikivel dolgoztok, mert belsőnél még kézi élességállításnál is belehallatszik a videóba (meglepően jó egyébként a GF1-hez képest a GH1 hangja videó közben)
-
neevous
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A baj az, hogy csak tényleg m4/3-as Pana obik játszanak.
-
neevous
tag
Nem tudom, hogy ki mennyire videózik a topiklakók közül, de a most ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem.
Adott lenne egy GH2, amivel interjúkat szeretnék felvenni. A Panasonic kínálatából milyen üveget ajánlanátok a célra?
Az autófókusz gyorsasága nem szempont és bár a focus by wire nem a szívem csücske, addig amíg nem gondolatolvasók az autófókuszok, addig inkább manuálfókuszozok videó közben. Ami számítana az az, hogy halk legyen a fókuszálás.
Tudom, 14-140, de azt ha rekeszelem (nem árt neki) akkor nem lesz kb semmi bokeh, meg alapból sem egy krémes az a kicsi bokeh, ami van neki. Igazságszerint a 20-as jó lenne, csak az a traktorhang... A 45-ös Oly is szimpi lenne, csak olyat nem tudok szerezni. -
Mercutio_
félisten
Az utolsó kép ütős

Marseille199: Ajánlják még a fűkasza hevederét is ilyen célra

-
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
No, készítettem pár képet az Oly-ról. (A minőségért sorry.)
Hátsó kupakkal pontosan olyan "hosszú", mint egy gyufás doboz. És ami meglepett, a bajonett körüli szoknya miatt az obi szélesebb, mint amilyen magas. Ez szemre elsőre fel sem tűnik.
Poén: kupakok nélkül a 14-42, a 20-as és a 45-ös egymásra pakolva akkora, mint egy sörös doboz.

Mercutio_: fura, mert érzésre nekem is gyorsabbnak tűnt az oly, amíg le nem mértem. lehet, hogy a pana az oda-vissza ugrálás miatt tűnik lassabbnak (de hogy idegesítőbb, az tuti).
-
Mercutio_
félisten
Uhh, volt itt forgalom az utóbbi 2 napban
szerencsére előbb végigolvastam mindent és csak aztán kezdtem el hsz-t írni, mert jobbára miden kérdésre megadták a választ a kartácsok
Oly 45/1.8 AF nekem érzésre gyorsabbnak tűnt, mint a 20-as, de persze lehet, hogy csak a nagyon csendes működés miatt van így

Nyakpánt téma: Én az összes - DSLR, milc - vázamnál elcsomagolom a gyári nyakpántot és rendelek e-bay-ről pár dodóért jó széles neoprén nyakpántot, így a súly jobban eloszlik.
A másik megoldás amit a DSLR-nél alkalmaztam, de milc-nél se rossz, ha a nyakpántot is sokallja valaki egy szintén e-bay-es Blackrapid utánzat beszerzése ez ugyan már 16 dodó körül van, de egy Prágai hosszú hétvége DSLR-rel igazolta, hogy jó döntés volt
-
Tulku
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Igen, ilyenkor az iso-t a q menü megnyomásával hozom elő, wb-önkioldás engem nem érdekel

-
Marseille199
senior tag
válasz
jarnold
üzenetére
Megoldódott.
Beáldoztam a display gombomat és így tudom a keresőben is mozgatni a fókuszpontot. Keresőben úgy is elég az egy sávos infó, lcd-n meg ott az érintő megfelelője a display gombnak
) Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!a 2. pontot is megoldottam, manuál módban nekem tekeréssel nagyít bele, benyoásra marad az exp. kompenzáció.
)))))))Most örömatta bódottág van

-
Tulku
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
1. GH1-en van egy olyan menü funkció, hogy KVEN AF TER. (szép elnevezés gratula a magyar fordítónak) Ha ezt ON-ra állítod, akkor a kurzorokkal hátul tudod állítani az AF területet. Szerintem G3-at nem butíthatták le, ezt tudnia kell.
2. Mauál belenagyítás bal kurzor+menü set gomb, és a tekerővel elől még 2x-ni lehet
3. GH1-nél igen, de szpot a mérés, vigyázni kell, én rendre AE lock-ot használok. -
senior tag
lapát kezem van, a 20-as palacsinta gyűrűje nekem zavaróan keskeny MF mókázáshoz. (bár a hangoskodást valóban csak így lehet kiküszöbölni.) a kitobié jó, viszont nagyon darabosan jár a zoom, felvétel közben lehetetlen rángatás nélkül zoomolni. az oly nagyon finoman jár, MF-ra szerintem pompás.
nálam a videó másodlagos szempont, így igazából nem bosszankodom egyik obi videózás terén mutatott "fogyatékossága" miatt sem.

jarnold: nekem G2-n az Fn gombra van téve a fókuszpont választás.
-
jarnold
csendes tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Azt hiszem, mindhárom kérdésben pozitív a válasz.
Bár nekem G2-m van, ettől függetlenül azt gondolom, a G3 mindazokat tudja, amit a G2.1. Az én G2-m tuti, hogy lehet az EVF használat közben is módosítani a fókuszpontot. De mivel most nem vagyok a gép közelében, így ha megköveznek, se tudom, hogy mi a módja. Ha a kezemben lesz, megnézem. Emlékeim szerint eltartott egy darabig, amíg rájöttem

2. A G2-n ez a következőféleképp működik. Átkapcsol manuális fókusz, majd a hátsó tekerőbigyó benyom. Szerintem, ez nálad is működik majd. (Bár mondom, nem ismerem a G3-at)
3. Nálam ez is tökéletesen működik. Attól, hogy a fókusz manuális, a fénymérés még ugyanúgy - és tökéletesen - működik. (Megint csak G2)
Nem hiszem, hogy ezekben az alapvető funkciókban a G3-ban visszalépés történt volna; ezért is merem kijelenteni, hogy mindhárom dolog működik.
-
Tulku
veterán
Én tegnap Lillafüreden kétféle módszart alkalmaztam 20-as palacsintánál; 1. AF 2. belőttem egy közepes távolságot és MF. Ég és föld az MF javára, természetesen ez tájra értendő, fák, levelek, vízesés.
Szerintem a focus peakingé a nonprofi videózás jövője, vagy olyan gyors obiké, amik fényerősek, élesek, stabilizátorosak (na ilyenek ma még nem léteznek) -
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Ha hazamentem melóból csinálok pár képet.
Parci: egy kb 30 méterre parkoló autóról az iroda 80 centire lévő fűtésszabályzó gombjára (
) fókuszálva az Oly szűk 4 másodperc alatt állt rá, a 20-as palacsintának ez kb 2 másodperc volt. visszafelé eljátszva is kb ennyi volt.
nekem az Oly mégis szimpatikusabb, mert bár lassabb, de cserébe semmi hangja, és pontosan ráállt a témára, míg a pana előre-hátra ugrálva lőtte be az élességet (és még röfög is
). -
Gondwana
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
De ha én videó alatt manuális obival játszadozok a doffal rekeszeléssel, akkor kompenzálja az expót?
A gép nem tudja megkülömböztetni, hogy sötétebb helyre mentél, lekapcsolták a világítást, vagy a manuális obi rekeszét csuktad be, tehát a kép először lesötétedik rekeszelés után, majd visszavilágosodik. -
válasz
Marseille199
üzenetére
Heló!
Sokat nem tudok segíteni, ennyit mindössze:
1. akkor kihajtod az LCD-t átteszed a mezőt, és visszacsukod. Egyébként olvastam a manualjában, hogy a mező kurzorgombokkal is mozgatható, már csak azt kellene kitalálni, hogy EVF-ben hogyan lehet. Én nem jöttem rá, sztem sehogy
.2. Sztem előfordulhat mindkét verzió (tehát ez nem tapasztalat, csak sejtés), attól függően, hogy mennyire kompatibilis az üveg, van-e valamiféle használható kommunkáció. Ha vmi régi csont manuális, akkor lehet hogy nem örülsz majd. Erre én is kíváncsi lennék..
Esetleg kérdezd meg Rabi Miklóst, ő tuti tudja a választ.3. Passz.
üdv.
-
Tulku
veterán
Én is gondolkodtam ano a GH2-n, de nem tud annyival többet, mint amennyivel drágább.
Ha csak fotó, és raw-ozol, akkor egyértelműen GH1!
A keresője ennek is szaggat sötétben (de csak ha tényleg rosszak a fényviszonyok), cserébe viszont világos, iszonyú könnyű fókuszpontot állítani, és baromi jó a manuál élességállítás (fotózásánál)
Nekem a nex5n-ből csak a focus peaking hiányzik, a többivel meg vagyok elégedve.
A 20-as pancake fókuszálása a 14-42 kitobi után egy kész gyötrelem, de lehet vele együtt élni...cserében viszont kicsi, könnyű, és tűéles. Kész felüdülés a 20-as palacsinta a GH1-en a kétkilós tisztavas ceisz 50 1.8 után...a műanyagnak is meg vannak az előnyei. -
ráérek, addig legfeljebb az e-1-gyel megyek.

gh2 nem rossz, bár reményeim szerint a gh3 nagyot lép előre (bár, a panáról van szó...): elektronikus zár és jóval komolyabb evf volna a minimum. nekem a gh2 igazából inkább egy gh1s-nek érződik (ahogy a gx1 is inkább gf1s, ahogy nord mondta).
-
Ijk
nagyúr
Esetleg akkor megvárod az új X-es obikkal kitben. Bár olcsó biztosan nem lesz.
A GH-2 jelenleg az egyetlen váz, amivel hosszútávon, kompromisszummentesen elvan az ember. Persze hacsak közben ki nem fejlesztenek olyan elektronikus keresőt, ami az optikai minőségét hozza, bár ez nem mostanában lesz. -
egyrészt, 14-150-em van, 14-140-em nincs (és amúgy is drága). másrészt, ez nyilván egy hátrány, de ez van, sok esetben megúszható a stabi (= van fény). ha nincs fény, akkor jön egy 14-42 X mondjuk. vagy akár egy 14-42 sima, a lényeg, hogy kevés fényben is van stabis megoldás, olcsón, és kevés fényben amúgy is gáz az ekv. 300 mm.
a legjobb persze az volna, ha a 20/1,7 alá is lenne stabi, akkor tényleg lehet sötétben fotózni.

-
válasz
rumos14
üzenetére
jönnek a pro zoomok jövőre, remélhetőleg jobb is lesz fényerőben, mint a 2,8-4,0.
az a55 számomra egy mini dslr rendes dslr obikkal, magyarán egy rossz fogású, pici váz a feladathoz. mondjuk a 35/1,8-cal valószínűleg arányos, de a 16-80-nal már nem. az a gond, hogy az ilyen fél kilós üvegekhez már a d40 méretű vázak kicsik, csavarja ki a kezedből, ott a d90 méret a minimum. -
rumos14
nagyúr
nagyobb olyan szempontból hogy "mélyebb", mivel tükör van benne, kell ahhoz a hely. számomra ez a méret az ideális kompormisszum, a Canon 7D és tsai már a bőven túl nagy kategóriájába esnek, az nem hobbi cucc hanem munkaeszköz.
az obik pedig kisebbek, a fixek egyenesen bámulatosak. bár a Sony 35/1.8 a 170 g-jával azért még belefér... de egy 12-60/f2.8-4 vagy ilyesmi nagyon kellene a rendszeretekre. -
-
rumos14
nagyúr
ezt most itt m.helyről nem fogom tudni megnézni, csak az van a fejemben, hogy a CDAF keres, nem tudja, hogy merre kell elindulnia, ha követnie kell a témát, túlmegy, korigál - mindez meg is látszik. a PDAF pedig jellegéből fakadóan sokkal okosabb ilyen téren. hogy most pont a Sony-ba rúgjak bele, a NEX-7 videója kevés fényben, követő AF-nél zavaróan ugrándozott amikor a cirkuszban a bemutató napon az ugráló kínaiakat próáltam lekövetni vele (kitobival, tehát nem is volt túlságosan megisszasztva DOF meg kritikus fókusz szempontjából).
-
válasz
rumos14
üzenetére
a gh sorozat tetszik most már nekem is egyre inkább (jobb híján, mert nekem nem kell videó, viszont kell jó evf és nem bánom a multiaspect szenzort sem). az a55 hiába hasonló méretű (és azért nem az, nagyobb), az obik már sokkal nagyobbak és nehezebbek rá, ami borítja az ergonómiát. nekem legalábbis nem jött be.
-
madgie
titán
válasz
rumos14
üzenetére
Objektívfüggő. A húszassal borzasztó az AF alapból, nincs is követő AF vele. 14/2.5 meg kiteknél viszont elég villám az AF, no meg ott a Tracking, amihez foghatót egyik tükrös se tud, mivel a felépítésükből adódóan hiába van bennük 51 AF érzékelő, ha a kép közepére van az összes zsúfolva.
Elég béna példa, de ez volt most kéznél. A rumlit, a száradó ruhát ne nézzétek
Pár perc és letölthető lesz, nem túl villám a net errefelé sajnos. -
rumos14
nagyúr
ja ebben igazad van, nem kellene odarakni a keresőt, csak hát ugye a megszokás nagy úr... számomra is.
méret: számomra a m4/3-ból a GH sorozat az ideális, a Sony A55 is nagyjából az a kategória, a kisebb vázak tényleg csak kis fixekkel "működnek", és nekem lusta/alulképzett fotósnak kellenek a zoomok (abból sem csak kitobi szint). -
válasz
rumos14
üzenetére
hmmm... lehet, h akkor tényleg meg kell sasolni végleges fw-rel újra. a kereső amúgy tök jó helyen van sztem, csak látványra fura, tényleges ergonómiára én imádom, elfér az orrom jó, nem kell kifordítani a fejemet és úgy odanyomni a szemem, mint a dslr-eknél. szóval részemről ez egy hatalmas plusz, és szintén egy olyan dolog, amikor kihasználja a rendszer a lehetőségeit (hiszen miért kéne az "optikai tengelyre" tenni az evf-et? a panának sem kéne, csak beszari).
-
válasz
rumos14
üzenetére
nem, igazából nem: el lettem kényeztetve ezekkel a kicsi és könnyű gépekkel, nem alternatíva már egy dslr méretű és súlyú dög nekem. legalábbis most így gondolom. nóra d200 + 16-85 vr kombóját emelgetve mindig szörnyülködök, és hát az a77 sem könnyebb nála. meg amúgy is elég drága.

-
rumos14
nagyúr
amit kipróbáltam 1 hónapja NEX-7-est, azon is 0.1 volt a fw. a keresője számomra is valamelyest gyengébbnek tűnt mint az A77-é, nem tudtam megmagyarázni, miért, az összhatás gyengébb volt, úgy hirtelen bemagyaráztam magyamnak a NEX-7 szarabb fogása miatt és nekem fura volt úgy egyáltalán a sarokban való elhelyezés.
-
rumos14
nagyúr
én LCD-n komponálok túlnyomorészt - lehet fújolni - a keresőt leginkább (csak) tájéképeknél használok, ott van elég fény és nem rángatom, nem zavar.
madgie: igen, alakul az obiparkotok, de az árak még igen magasak és vannak lyukak rendesen - szerintem.
és javítsatok ki ha tévhitben élek, de a követő AF még elég messze van a tükrösök által nyújtott phase detection AF szintjétől. -
Marseille199
senior tag
Óriási kérdéseim volnának a kedves topiktársaknak:
Pana G3 az eszköz.
1.: Ha EVF-et használok, akkor mivel tudom változtatni a fókuszpontot?Mert lcd-n egyszerű az ujjammal machinálni, de ritkán használom az lcd-t. Sehol sem akadtam rá a megoldásra.
2.: Tudok manuális obival belenagyítani a képbe? Ha igen, akkor hogy bírhatom működésre? Mert most érkezik majd meg az átalakítóm és szeretnék szórakozni majd vele.
3:. Ehhez kapcsolódik. Ugye a G3 automata videó móddal rendelkezik. De ha én videó alatt manuális obival játszadozok a doffal rekeszeléssel, akkor kompenzálja az expót? Tehát ellensúlyozza, ha 1.8-ról mondjuk behúzom 4-re a rekeszt?
A választ előre is hálásan megköszönöm

-
válasz
petrasgabor
üzenetére
de, bétás váz (pontosabban: a firmware nem végleges), így valóban van rá esély, hogy a kereső "nem végleges". mondjuk azt gondolnám, hogy inkább a képminőségen reszelnek ilyenkor, főleg, mert ugyanez a kereső kapható a nex-5n-hez is. de esély mindenképpen van rá.
én csak annyit írtam eddig, hogy elsőre azért messze nem hibátlan a cucc, ami nálunk volt. megnézzük majd végleges vázon is.
-
petrasgabor
csendes tag
Lehet, hogy rosszul figyeltem, de nem arról volt szó tegnap a PH!TV-ben, hogy ez csak valami 0.1-es firmware a nex-7-en, ami jövőre -a kiadáskor- biztosan frissebb lesz, és a szoftveres hibákat addig még javítják benne? Mert addig akkor kár volna előre leírni a gépet/EVFet. Vagy úgy érezted, hogy a "vas" nem elég a keresőben?
-
válasz
rumos14
üzenetére
hát, még rombolom magam: az a55 evf-je végképp nem üti meg a mércémet. lehet élni vele, de minek, ha a vf-2 annyival jobb? és ami azt illeti, számomra eléggé a keresőből áll egy gép, talán inkább, mint a szenzorból. alapvetően az egész fotózás úgy működik, hogy azon a keresőn keresztül látom a világot, számít a méret, világosság, tisztaság (és mivel evf-ről van szó: a szaggatás, lag, rángatás, whatever).
nekem kb.: kereső 30%, fogás/kezelés 40%, szenzor 30%
(kereső hiánya kizáró ok, tök szar fogás/kezelés szintén, szenzorból nincs tök szar) -
rumos14
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
ne is mondd, iszonyat szar az a gép
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
kicsit bővebben: lehet h nem piacvezető az evf-je, de azért nem csak ebből áll a gép, és főleg nem a rendszer, legalábbis számomra.aláírás: egy Sony A55 fan
-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
HI
jól tetted
-
válasz
rumos14
üzenetére
sajnos most az a helyzet, hogy egymás mellett fogtam a kettőt, valamint -kizárva, hogy megőrültem, vagy ilyesmi- megmutattam ugyanezt bochának és phekének is. magyarán, most az egyszer nehéz lesz netes tesztekkel, speckókkal, dxo grafikonokkal meggyőzni.
méretre jobb a sony. színeket/dinamikát bevallom nem figyeltem, pontosabban nem tűnt fel, de lehet, hogy jobb a sony. a sony szaggatása viszont nagyon látványos volt, akárhányszor átkomponálsz, mozgatod a gépet (pásztázod a témát vmiért), rángat, 10 mp után hányingerem lett.
nem arról van szó egyébként, hogy a sony evf egy fabatkát sem ér, hanem pont arról, hogy a Nagy Netes Sztároláshoz képest lehangoló, mert egyáltalán nem hibátlan. meg az árához képest is.
azonos áron is valószínűleg az oly vf-2-t választanám, mert nem annyival kisebb, mint amennyire ez a rángatás zavar. de természetesen a sony evf is egy erős versenyző, és nagyon is jó, hogy van a nex-5n-hez, nélküle fel sem merülne bennem, mint alternatíva, így meg már igen.
-
Messer22
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
HI
Hát újonnan horror az fl36, de használtan már okés

-
rumos14
nagyúr
hmm.... nem ismerem az említett oly evf-et, de mind a technikai speckók, mind az eddig olvasott vélemények alapján a Sony új evf megoldása jelenleg a "legjobb, mi adható". illetve saját tapasztalataim alapján, kevés fényben kifejezetten brillírozott, lenyűgöző volt.
aláírás: a Sony fan
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gondwana
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
Ez végülis teljesen jogos!
Nekem három szempontom volt, amiért az FL36R mellett döntöttem: ne legyen nagyon bumszli az LX3-on (előtte Canon EX580-II-vel használtam, ha vaku kellett - na, az nagyobb, mint a gép), teljes félgömbös tekergethetőség (csak le-föl billentés sokszor nem elég) és hogy a TTL-en túl villanásra induló manuális slaveként is használhassam. Nekem a Metz az első pontnál esett ki. -
hegyimorc
senior tag
-
madgie
titán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Mi nem jött be?

"Hirdetés típusa: Keres"
szerk: nemszótam, vak vagyok

-
SpongyaBob
veterán
Valakinek úgy látszik nem jött be..
[link] -
Darkness1
aktív tag
Erre csak azt tudom mondani, hogy az ár általában a tömegméretek esetében lesz elfogadható. A 4/3 nem volt az, túl kevesen vették, emiatt drága maradt. És a nord által leírt képzeletbeli vázra is igaz ez.
p.s.: A félvezetőiparban működő egyik cég vezetője mondta, mikor egy új IC gyártásáról tárgyalt a megrendelővel: "Mondd meg milyen árat szeretnél, én megmondom mennyit kell rendelned belőle hozzá!"
-
-
madgie
titán
válasz
Darkness1
üzenetére
A nagyobb tömeg azért vett/vesz dslr-t, mert azt látja a tévében pöszetibi nyakában, azt látja a színházban (na jó, oda kevesen járnak
) vagy koncerten a hivatásos nyakában, stb. Ha milc-et látna, akkor talán azt venne... csak hát a milc kevésbé való a feltűnési viszketegséggel megáldott kezdők számára, így kevésbé eladható ezen vásárlóközönségnek, mint a böszme csattogó. Majd fog ez változni... vagy nem 
-
Darkness1
aktív tag
Nem értek veled egyet.
A hozzánk hasonló fotó***k számára talán megvan, ez egy elhanyagolható, de annál hangosabb kisebbség (a hozzánk hasonlókla nem nagyon). Én a nagyobb tömegekről beszéltem, akikre üzletmenetet is lehet alapozni. Számukra még nincs meg, vagy ha megvan, akkor az valamelyik dSLR. És igenis nagyon-nagyon sokban van még mit fejleszteni. És teljesen mások az igényeik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Túraautó topik
- LG LCD és LED TV-k
- alza vélemények - tapasztalatok
- Háztartási gépek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Microsoft Rewards
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- További aktív témák...
- Dell Precision 3561 Core i9 11950H, 16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bontatlan Apple Pencil MU8F2ZM/A 2. generáció / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium Megkímélt állapot 88% akkumulátor
- HP Elite Mini 600 G9 PC! i5-12500T / 32GB DDR5 4800MHz / 512GB NVMe
- Lenovo LOQ GAMING Laptop! Ryzen 7 250 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

szerencsére előbb végigolvastam mindent és csak aztán kezdtem el hsz-t írni, mert jobbára miden kérdésre megadták a választ a kartácsok

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)