Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
hogy lehet fotózni rendes éjszakait olyval?
tegnap fényfestőztem volna, de annyira tré lett, hogy meg se mutatnám. (raw+jpg) azért teszek kísérletet a rawwal.... -
Ha lehet egy építő hozzászólásom:
Szerintem iszonyatos különbségek nincsenek a gépek között, valamint a meglévő objektívpark is egészen korrekt.
Lássuk be: gáz arra fogni ha az ember nem tud jó képeket készíteni, hogy deamásikgépebbenmegebbenjobblenne stb. (értsd jól, nem azt mondom, hogy gáz képeket készítesz, hiszen egyet sem láttam még).
Van jópár igen korrekt kombináció a piacon, ami bőven alkalmas arra, hogy príma képeket lehessen velük készíteni. Tökéletes sosem lesz! Javítani pedig lehet/kell az utómunkával.Röviden: ha rám hallgatsz, nekiállsz és fotózol. Sokkal többre mész, mint hogy a 12. gép apróságain vacilálsz. Persze nekem 8.
-
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Az első reakciódra: Mindenben teljesen egyetértek veled, ez pontosan így van!
A második kérdésedre: Nálam is gyakran előfordul, lehet, hogy magán a fórumon hagyjuk ilyenkor a megnyitott lapot, ezért nem érzékeli. Én mindig a privát üzeneteknél hagyom, és frissítgetem.
-
Mercutio_
félisten
Egyelőre úgy néz ki egyik gyártó se hozott ki olyan váz+obi(k) összeállítást ami mindenben megfelel neked, így azt hiszem lassan választanod kell mi a legelfogadhatóbb kompromisszumos megoldás számodra.
Persze, ha nem buksz a vétel/eladásokon akkor még van időd bőven, max. a szabadidőd megy el rá, de ha élvezed ez sem lehet gond
Parci: Miért van, hogy a kedvenceknél nem frissül az új hsz-szám? (illetve nem jelenik meg pedig írnak az adott topicba)
-
Tulku
veterán
Ez bizony eléggé értékelhetetlen. PL sanyira minimum a egy -2/3-os expo korr legalább ráfért volna, mert nem hiszem, hogy az éjszakai felvételből mindnyájunk nappali felvételt szeretne csinálni, itt pedig minden világít, a panánál pedig szépen lecsengenek a fények.
Ja tudom már, gondolom ráadta azt a hdr baromságot (fenykípnél biztos jó), mondván, hogy sötétben is milyen világosat csinál.
Nem értem az ipsét, mert egyébként a blogját olvasgatva nem hülyének néz ki...
Na mind1, szerintem mindkét gép jó a maga nemében, nálam a 380 g vs 920 g a döntő :-)
-
madgie
titán
Ez nekem így értékelhetetlen. Egyszer vált Nostalgic filmmódba, miközben köztudott a GH1/GH2-ről, hogy filmezni vele csak Smooth/Nostalgic módban szabad, a Standard elég f*s erre. De ha már mégis ott maradt, rábökhetett volna +0,3/+0,7 Fé expozíciókorrekciót, mindkét gépen beállíthatta volna közel azonosra a WB-t, esetleg többször is ugyanott lehetne az élesség...
-
Tulku
veterán
A nex 5n videóját a megfelelő kijelzőn kell nézni.
LCD-n süt a különbség (nincs a kijelzőnek mélysége, számomra nem megfelelő, ha filmet nézek, játékra viszont ez tökéletes) minden részlet a pana javára szól.
Plazmán (egy jobb pana egész jó feketékkel és igen jó mélységérzettel) egészen más a kép. Ott előjönnek azok - a formán belüli, plasztikus - különbségek, amelyek alapján a nex 5n igen nézhető, sokszor nézhetőbb. Itt a GH2- oly 45 kombó képe zavaróan élesnek hat, kissé természetellenes, a remegésről most nem beszélek. Stabis obival sokkal jobb a helyzet.Ami a pana javára dönti el a meccset (videóban) szerintem a megbízhatóság. Nem áll meg, kapcsol ki 12 perc után, nem kotyog, sokkal jobban kezelhető, látszik mire tervezték.
ps: az alacsony iso-ja a panának is kegyetlen jó, a hack-kel iso 12800-on is lehet filmezni, még itt is megfelelő kontúrélességgel bír, bár inkább fekete-fehérben illik ilyenkor fimezni.
-
EFT
tag
Ezt láttátok már?
Sony NEX 5N versus Panasonic GH2 videó
Most már értem, hogy Tulku miről beszélt az 5N videójával kapcsolatban. -
Tulku
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A sok D nem tudom mi, talán a Leopárd lánctalpának a nyoma?

-
Tulku
veterán
válasz
Messer22
üzenetére
Kölcsönadásnál nem lenne szívem pénzt kérni egy szerencsétlen kiszolgáltatott fotóstársamtól...de az eladás az más, ott osztok-szorzok, kalkulálok.
Gondolom megérted...
Nem sok embernek adódik életében, hogy 2 GH2-t vegyen meg és adjon el 3 héten belül.
Lehet, hogy elmebetegnek látszom, de most is lehetne egy GH2 vételem, bár sokkal rosszabb prioritásokkal...ez így jön, nem tudom, de igyekszem leállni, a tűket már kidobtam
-
Tulku
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mán megijedtem, hogy fritz létedre valami "más" templomba keveredtél, de aztán nagyításkor láttam, hogy nem

-
Tulku
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
87
-
Tulku
veterán
Ha esetleg valakit érdeklene egy igen rossz objektív, drágán, az kérem jelezze privátban!
Ismérvei:
- nagy, a gép orrnehézzé válik tőle
- fényerőtlen
- élességben láttam már jobbat nála (vmi L-es 100-as makró kanyon lehetett tán)
- minden utcasarkon szembejön egy, mert mindenki eladja, nem szereti
- nagyon rossz gyutáv, szinte semmire nem használhatóCserébe viszont hangos, állandóan brümmög (pláne ha folyamatos AF-t állítottam be GH1-2-n. Nálam levakarni nem lehetett róluk, nagy néha leszedtem, aztán gyorsan visszatettem.
Nálam 80 pénz fix, alku esetén 85 és 90 között vitázunk.
Ja, hogy az objektív:
a 20-as 1.7-es palacsinta
(tartozékok: első, hátsó sapka, szütyő és egy rozsdás bili)Áve Cézár!
-
Tulku
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
A 14-42 és a 14-140 olyan messze vannak egymástól, mint a föld és az ég...na nem a horizonton, hanem a setét éjszaka, amikor a csillagok elérhetetlennek tűnnek a földön állva.
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mosó Masa Mosodája

-
Mr.Csizmás
titán
-
szőröscica
addikt
Néhány dokumentumot le kellett fotóznom, mert a scannerem elromlott, most látom azért, hogy ez a 14-42-es pana obi mos rendesen a széleken.
Remélem a 14-140 ilyen szempontból is jobb lesz. -
madgie
titán
Kifutottam a szerkesztési időből
Szóval, itthon is kapható ez a sami, szvsz bőven vállalható áron. -
madgie
titán
Tükörobjektíven nem gondolkodtál? Csak mert egy ekkora 500-as kályhacső hagyományos lencsés felépítéssel eléggé dög kategória, konkrétan az összes szomszéd lejött megkérdezni, mit csinálok, mikor kimentem a parkba kipróbálni egy M42-es ötszázast

Sőt, éjszaka is odasomfordált az egyikőjük hozzám, mikor ezt készítettem
(ekv 1000mm, azóta van egy kétszerezőm, csak visszaadtam az ötszázast... kár, jó lett volna úgy is kipróbálni)szerk: konkrétan a Samyang 500/6.3 elég hordozható darab, fényerő sem f8, igaz, tükörobjektívesen "pilótakekszes" a bokeh, amit sokan nem szeretnek.
-
nord_
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Az azért kevés lenne. Ilyen jellegű képekre gondoltam: ekv.1500mm
ekv. 630mm - de ebből már croppolnék.
-
fattyu
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
A manuál üvegek fikázásával én sem értek egyet.
De az AK ma már tényleg egy határ fos.
Megbízható mint állat és nagyon sok embert öltek meg vele.De ergonómiáról semmit nem tud. Pontossága ma már nem elfogadható. Sorozatlőve uralhatatlan nagyon sok a mozgó tömeg ezért botrányos a visszarúgás. VZ 58 ugyanarra a lőszerre a csehek megoldása SOKKKAL jobb fegyver de ergonómiából az is egyes.
Ma már egy fegyver ami nem működik kétkezeseknek semmitse ér.
Mondom ezt úgy hogy lőttem ezzel azzal és nem youtobot nézek -
Dare2Live
félisten
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Már a Leicasnal is ordtott, hogy igazából fogalmad sincs miről beszélsz nagyhangon. Hát ebből a hszedből is ordít.
-
Mercutio_
félisten
Arra nem elég valami jobban sikerült 135/2.8 + adapter?
Tulku: Piszok jó az az Oly 14-150, kár, hogy csak Oly vázakon van létjogosultsága beépített stabi nélkül

JoceeHunt: Olvasd el a belinkelt m4/3-os cikksorozatot azzal nagyjából képbe kerülsz
Ezt az XD-zést lehetne hanyagolni, itt nem igazán jön be 
-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
attól függ, hogy adol vagy veszel

-
Mr.Csizmás
titán
m4/3 40-150 II mennyit érhet?

-
Tulku
veterán
Nem akarok átejteni egy derék magyar embert, holnap jön érte, nagyon várja már!
Egyébként nex 5n az egyik (ha nem a legfőbb) alternatíva. Sajna a videója kontúrélességre egyértelműen rosszabb, mint a pana, de vannak szituációk, amikor jól jön a "mozis" elmosás, vagy minek hívjam. Viszont az az 50p odab.sz, svenkelésnél minden OK, illetve jön decemberben az a fránya stabis fix 50-es 1.8-as fényerővel, ráadásul 300 dodó körül van ámerikában, úgy hogy 100 alatt lesz, ami nagy szó.
ps: mindig eladás után jut eszetekbe az okosság

Gutkopf-tól pedig privátban kérdeznék egy s mást, nem akarom szétoffolni a topikot, ma már úgyis majdnem lövés dörrent...

-
madgie
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Szerintem már van gazdája annak a váznak
Egyébként siman elgondolkodnék az ajánlatodon, a GH1-ben szinte csak a banding zavar, de az néha nagyon. A Nex-világ is tetszetős, de koszolódik a szenzor (4/3-on kívül minden más rendszer érzékelője koszólódott eddig nálam) és van már egy pár bajnok üvegem a Micro 4/3-hoz.A hosszúexpós kép tele van anomáliával, a negyedét nem értem, a felét meg szerintem a Sony mérnökein kívül senki sem
Volt már egy pár gépem, egyik sem csinált ilyesmit extrém záridőknél sem. Az a baj, hogy ez a nyüves, ködös idő se msegít nekem abban ,hogy reprodukáljam a dolgokat és esetlegesen rájöjjek, mi van (pedig ma megjött a pótakku is, nekiindulhatnék az éjszakának) -
nord_
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Nyilván, én is amondó vagyok, hogy egy jó AF rendszer aranyat érhet.
Vannak olyan helyzetek, amikor AF nélkül nem lehet jó fotót csinálni, és van olyan, amikor a kézi a nyerő. Mindenki olyan gépet vegyen, amilyenre szüksége van. -
sebgutkopf
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Ott az AK "kalasnyikov" a maga 6x éves dizájnjával. Max finomitgattak rajta ld pl a Magyar AMDt... ettől még a mai napig az egyik legjobb gépkarabély
Ez bizony komoly tévedés. Az AK ma már egy elavult őskövület, ami pontosságban és tűzerőben meg se tudja közelíteni a mai csúcs gépfegyvereket.
Csak éppen a mai fejlett modelleket nem ismered, főleg a képességeit nem a típusokat pedig még kevésbé.
Az egyszerűsége és szívóssága miatt lett az AK-ból legenda és amikor újdonság volt kicsit nagyobb horderejű háborús konfliktusban mutathatta meg képességeit.
Így a név is megmaradt a fejekben. -
madgie
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére

-
sebgutkopf
őstag
Egy kicsit visszájára fordítva. Ha valamit kicsit bonyolultabb megoldani, akkor a Leica szerint az a megoldás, hogy nem is próbáljuk meg megoldani? Szerintem nem.

Ha ilyen lenne a mérnökök hozzáállása, hogy az első problémánál feladják és levetik az egész témát, akkor ma nem lenne lcd monitor, mert az lcd igazából nem volt alkalmas a színes kép visszaadására, még mindic ccd szenzorok lennének csak a fényképezőgépekben, mert a cmos alapból kedvezőtlen zaj krakterisztikával rendelkezett a ccd-vel szemben. Vagy akár a mai technikák létét lehetővé tévő elektromosság és mikrochipek se lennének.
Nem szabad a fejlődést elutasítani.
Igen nehéz a fázis af rendszereket jól kalibrálni. Na itt a lehetőség mutassa meg a Leica, hogy ő meg tudja csinálni, amivel mások szenvednek.
Viszont ahogy elnézem a milc-ek felődését ahogy gyorsulnak a kontraszt AF rendszerek, ez az egész kalibrálós téma is a partvonalon kívülre fog kerülni. A Leica pedig valószínűleg tovább fogja gyártani a státusszimbólumot jelző luxus termékeit.Madgie meg közben rágja a popcortn.

-
nord_
veterán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Oké, köszi! Nem pixelvadászkodni akarok... csak van egy-két téma, amit azért meg szeretnék lőni, mint pl. őszi szép, vöröslő napfelkelték. Ez meg a leghosszabb obimmal, az ötvenessel nagyon nem megy. Nagy pénzt nem akarok belefektetni, mert ahhoz az évi pár tucat képhez ez bőven jó, nem vagyok őrült vadfotós.

-
Tulku
veterán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Igen, a GF1 az szerintem nem sikerült full hd-ra, vagy pedig nagyon trágya az alapszoftver.
Abban bízom, hogy a gf2 alapból 1080i, Vitalijnak ma gyűlt össze 2 GF2-re való, zárta a topikot és el kezdett dolgozni (vagy várja a gépest)
szerintem 1-2 hét és kiderül... -
rrbmirgamid
tag
Azért a Danuiba 500mm a G2 vázon, az már eléggé feszélyezi az embert, ha meg kell jelenni vele a városban. :-D Bár nem szoktam vele foglalkozni; mindenki azt gondol rólam, amit akar, ettől én még jól alszom este. Azon a korszakon már túl vagyok, hogy az ilyen apróságok foglalkoztassanak. .-)
-
Tulku
veterán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Asszem Parci fogalmazta meg számomra az alapvető igazságot a hobbifotózással kapcsolatban; annál a gépnél kössek ki, amit szeretek kézbe venni, magammal vinni, és elfogadhatónak tartom a képminőségét.
GH2-nél a magammal vitel volt kizáró ok, a nikon j1-nél a képminőség, a sanyi nex 5n-nél a videó furcsa nekem. Talán ha Vitalij végez a GF2 hekkelésével, akkor kipróbálok egyet, ez kellően gyors, kicsi, a képminősége számomra elfogadható. A videója egyelőre trágya... -
rrbmirgamid
tag
Van néhány fotóm, keresek majd, és linkelek is be. Csak valami eszméletlen lusta vagyok a fotó-feldolgozásban, így csak nyersanyaggal van tele a polc. :-DDD
Azt viszont előre mondhatom, hogy ha pixelvadász vagy, akkor nem fog bejönni. Max. felbontáson nem hozza a oly-pana obik minőségét. De butaság is lenne ezt várni tőle ilyen áron. Viszont kisebb méretben igen csak elfogadható a szint...
-
rrbmirgamid
tag
Teljesen értem, és megértem a problémádat a rendszerrel kapcsolatban. Erről már korábban is tárgyaltatok többekkel. Kinek mi a fontosabb. Én a G2-vel járkálva (és mondjuk a legnehezebb obim: 45-200) nem érzem olyan nagynak, nehéznek; vagy másképp fogalmazok: nálam még pont ok. A GH2-vel sem lenne nehezebb; ezért is vágyom rá.
Te is tudod, mindenkinek mások az igényei, ill. az elvárásai. Ha sarkítottan akarok fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy az általad leírt szempontból én "igénytelenebb" vagyok. :-) Na, ilyet sem mondott még magáról senki, szerintem. :-)
-
nord_
veterán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Danubiaval lőttél már lemenő-Nap fotót? Van esetleg pár képed ezzel az obival, amit meg tudnál mutatni? Én is gondolkodom egy ilyenen...

-
rrbmirgamid
tag
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Ácsi-ácsi... a Samu már megint más bajonett.
Oly-Pana mft
Samsung saját
Sony saját
Nikon saját
Pentax sajátMost le fogják vágni a fejemet, de a konkurenciánál van most egy cikksorozat, ami a MILC-ekről szól. Érdemes lenne elolvasnod.
-
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Ez most nekem FŐkompaktosnak hirtelen sokat nem mond, de utánanézek, 1-2 hóap múlva tuti sok ilyet írnék rá, úgyhogy meg is előlegezem:

Na indulok haza, később visszanézek
-
rrbmirgamid
tag
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Én kb. ezt használom:
Pana DMC-G2-es váz (ezt kitben vettem, az alább leírt obik közül az első kettő)
Pana 14-42mm obi
Pana 45-200mm obi
Pana 20mm obi
Dörr Danubia 500m (teljesen manuál, t2-m43 átalakítóval)Emellett nem MILC: Pana LX3 (zseniális kis kompakt)
Ami tervbe van véve:
Pana 14mm obi
Samyang 7.5mm obi (fisheye)Amire vágyom, de veszettül.
Pana GH2 + 14-140mm kit
Pana 7-14mm
...illetve a Pana 8mm (fisheye) jó lenne, de ha megvan a Samyang 7.5mm, akkor már úgymond felesleges. -
Tulku
veterán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Én 20d-ről váltottam, nem bántam meg, rengeteg pluszt kaptam, minőségben is fejlődtem, de megint olyan érzésem volt, mint a 20d-vel; nem szívesen viszem magammal, mert majd egy kiló.
Tudom, hogy más műfaj, és rosszabb videó, de akár egy nex 5n egy kályhacsővel is csak fele akkora (vagy annyi se) súlyban... -
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
na. gyanítottam. Akkor miért nem jó hogy olcsón veszek ebayes samu obit és rárakom olyra :XD?
Tulku: az igencsak jó ár nem?
-
-
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Te pontosan mit használsz
. Faggatok és nem a stukkerekről beszélek, mozgatom a témát. De van egy Röhm-öm ha itt ez a befutó :XD -
rrbmirgamid
tag
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Az Oly-val nem fogod megbánni! Mondom ezt úgy, hogy én egy Pana-b.z. vagyok. És csak azt veszek! :-DD
Egyébként valóban méregdrága a Pana, ez az én nagy balszerencsém. :-(
14-42 és a 14-150 között hosszban van kb. 3-4 cm különbség. (Attól függ hanyadik széria) Tehát nem eszeveszettül sok.
Plusz, később jöhet a 9-18 a 14-150 mellé, és akkor már elég tág tartományt lefogsz. Majd a 75-300. És így tovább :-)))
Megj.: Pana forever!! :-P
-
Tulku
veterán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Azért meg kell védenem Joceehunt álláspontját; egy hete sincs hogy átvettem életem második pana 14-140-esét. Hihetetlenül éles, nagyon jó a stabi, de roppant nehéz, és el lehet felejteni a "valami lóg a nyakamon, de nem is érzem" áláspontot, én 120 kg vagyok, de hogy is mondjam; nem volt kényelmes.
80 deka a nyakban az nem kényelmes, jelentsük ki.Viszont az új GX-es zúm, ami kicsi és könnyű, még egy GH1-2-n is jól áll, és benne tartja a hordozható kategóriában. Ha pedig valaki messzebbre akar látni az objektívvel az gyorsan felcsvarja.
Ez pedig az én álláspontom.
-
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Pana-t nem tudom. Need kolléga eléggé elbizonytalanított a sok privizésünk után :XD.
Jah és tudom hogy brutál-kajak drága, de mindenképpen a hosszútávú tervek között szerepel a víz alatti tok az olyhoz, annyira megtetszett és ötletes. Nyaralásokkor jól jött volna, de eddig eszembe sem jutott
Hülye kérdés lesz:
Nem lehet a 4/3-os obikat cserélgetni a márkák között? Ez a bajonett vagy mi a szösz csatlakozás nem mindegyiknél ugyanaz, azaz szabvány? Vagy átalakítók nincsenek?A pana esetében a DMC-GF3C és a DMC-GF3K miben különbözik? Gyártói oldalon semmi infó erről az összehasonlításban.?
-
rrbmirgamid
tag
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Amit írtam (Oly+Pana) az MILC.
Hogy miért 14-150? Nem kell cserélgetned az obit! Egy idő után az ember megtanulja értékelni ennek az előnyét (saját tapasztalat). Az ember alapjában véve lusta; hiába van két objektíved, lusta vagy cserélni. :-))És, ha azt nézem, hogy a 14-150 mérete a 40-150-nel megegyező, akkor még azt sem lehet a 14-150 számlájára írni, hogy nagy.
Ha motorozol, túrázol, akkor pont ez az utazó zoom lehet az ideális választás.
Ez - persze - az én véleményem.
-
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Azt gondolom, de talán a 15-40-est könnyebb cipelni (motoron tanktáskában az egyéb cumókkal), és elég is lehet a túráknál. Városnézésre gondolom a 150-es. Vagy nem tom
Csak öteletelek és itt foglak titeket még kb 10 évig idegesíteni a hülye tudatlan kérdéseimmel mert eddig kompaktos voltam 
-
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
mindenképpen ragaszkodnék a MILC kategóriához. Motorozom, túrázok, szeretném könnyen cipelni a mindenest. 14-150-es obi miért jobb mint a 14-40 és 40-150 külön?
-
-
Szevasztok MILC-esek!
Nemsokára remélhetőleg csatlakozom hozzátok.
Lehetne kérdezni, hogy 100-150ezres kategóriában ki mit javasol?
Eddig nekem is mint need kollégának a E-PL1-es a befutó dupla obi kittel. -
Dare2Live
félisten
Gondolom nem zavarna senkit ha törlödnének. Parci törlöd őket?
-
rrbmirgamid
tag
Legyen már végre vége a fegyverekről szóló fejezetnek. Köszi :-)
-
fattyu
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Na tényleg befejezem csak egyet hadd javítsak. Öntöltőnél ugye tényleg a szánon van az első hátsó irányzék is ( többnyire merrt pl lásd mcm ahol nem ) de mivel a cső meg a szánban reteszel nem a tokban így lényegtelen a szán és tok közötti holtjáték mivel a cső és a szán között nincs.
-
Dare2Live
félisten
Igazából ahogy írod. Ha megbízhatóság és pisztoly akkor revolver. Ennyi. Ha kell lehet venni pontosat vagy ami medvét öl... és western filmekben is az van azaz nem egy csak 100éves konstrukció.

Másik nagy előnye imho, hogy az irányzék a csőre van rögzítve, míg félautomatánál a szánra amely mozog->kopik... Újabb konstrukció? Igen. Vannak hátrányai? Bőven.Mint a tükrös automata vs távmérős rendszer. Vannak mindegyiknek előnyei/hátrányai. Élességállításra pl egyértelműen a távmérős a király.
-
need
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
akkor nekem teljesen jó lesz a virágszirom..
-
need
addikt
Üdv..
Nem akarok kétszer menni majd az üzletbe.. így inkább megkérdezlek titeket..
Jövőhéten mennénk venni egy Oly Epl1 gépet 14-42 obival.. szeretnénk venni hozzá egy 58mm utángyártott napellenzőt..!
A boltba azt az indiszkrét kérdést tették fel hogy
-Elfordul a front lencse...?
mert akkor az amint néztem az nem jó..ha nem fórul el akkor jó..!
akkor most melyik...??? -
fattyu
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Pontosság és tartósság megvan bőven a 1911-ben. Megbízhatóvá is lehet tenni de ez a pontosság rovására megy ( tágabb tűrések ) de önvédelmi célnál a pontosság ugye marha relatív. 3 méteren belül telegépelni valakit bármivel megoldható csak ne akadjon el
Fogásra ellenben még én is azt mondom hogy faca. A single stack tárak miatt kellemes vékony markolat aminek jó a fogása. 45ös meg tűzerőnek jó. Egy baj van vele igazából mai szemmel. A Single action elsütőszerk. Ami cocked and locked vagy cső alatti hordást jelent. Egyik sem egy életbiztosítás 
Na de befejeztem az offolást azzal hogy önvédelemre a glock faca de én egy p7et hordanék ha lehetne
Amugy pedig 357 revolver mert az megbízható. -
Mercutio_
félisten
Nem
már ez is nagyon határeset büdzsé-ileg náluk.fattyú: Ahogy a cikk is írja, hazafias érzelem, meg romantika, ahogy nálunk is TN-paneles monitorból megy a legtöbb, pedig ugye...
Biztos velem van a gond, de nálam a pontosság, megbízhatóság, tartósság - és persze a fogás, akárcsak a vázaknál
- a 3 szempont egy fegyvernél, nyilván bizonyos tűzerő alapfeltétel 
-
Tulku
veterán
Mercutio, Fattyú, Nord:
Na nektek se adok el fotóáppárátot az biztos...a franc se akar tűzpárbajba keveredni

-
fattyu
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
iszonyat offolunk

Nagyon sokan hordanak ám amcsiban ccwre 1911et. Nincs vele sok gond. leszámítva hogy szerintem nem valami megbízható és én nem hordanék olyat de működik és 45öst köpköd. Glock mellett a nagy vízen túl még mindig erősen versenyben van a civileknél.A linked meg már elrugaszkodás. 9es para nem is igazi 1911
Amugy meg lőttem is vele... Nem az én műfajom a 1911 de ettől még él és virul. -
FEDman
addikt
Ez volt épp kéznél.

Egy éve mikor először láttam nekem is az volt az első gondolatom, hogy egy sima G1 is sokkal jobban szerepelt volna ugyanitt, pláne kevés fényben!Ettől föggetlenül már szerintem a kotraszt AF-et csak azok a DSLR megszállottak szidják akik soha nem próbáltak még mai modern mFT vázat.

Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
tegnap fényfestőztem volna, de annyira tré lett, hogy meg se mutatnám. (raw+jpg) azért teszek kísérletet a rawwal....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ezt az XD-zést lehetne hanyagolni, itt nem igazán jön be