Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Vaterán két hete 39-ért adtak el egyet...persze azon látszottak használati nyomok.
Addig beszélgettünk privátban Madgie-val, míg elvitték előlünk

ps: es még aszongyák drága az mft...
-
madgie
titán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Pici alku azért még belefér, az enyém pótakkuval együtt olcsóbb volt.
Tulku: jaja, az mókás volt
Vidd nyugodtan, vidd nyugodtan te, aztán mindketten elbénáztuk. Nem baj, végül is az enyém is 45 volt és ez tipp-topp állapotú (a GH1-em mellett is) -
Tulku
veterán
GH1 raw-jában többet, jobbat látok alacsony iso-n, jpeg-et nem tudom hasonlítani, n em fényképezek vele. Nincs bandi, de én a jel-zaj viszonyt jobbnak látom a GH1-nél.
(az iso értékelés a dxomark tesztben is a GH1-et jelölte meg jobbnak, bár azon az oldalon van egy-két...khmm furcsaság. (nem írom le az észveszejtő baromság kifejezést, nehogy bepereljenek)Félreértés ne essék, nem utálom én a nikonyt, csak az ilyen lefizetésszagú, marketingízű összehasonlítgatásoknak nem látom értelmét (mint a pikszinfós fosnak sem...de erről már írtam)
-
nincs gond a pana vázakkal, egy példa volt csak arra, hogy nem a nikon hibája, hogy a pana nem menedzseli elég jól magát. a gh például fél évig hozzáférhetetlen volt. aztán csodálkoznak, hogy az emberek mást vesznek... mellesleg épp te írtad nemrég, hogy a gh1 után a gh2 csalódás...
(nem tartom annak, csak mondom) -
a (sőt, bármilyen) videó nyilvánvalóan alkalmatlan közeg arra, hogy képminőséget elemezzünk, ne vicceljetek már, hogy nekiálltok analizálni! lehet, hogy szar a dinamika, lehet, hogy jó, de ne videóból akarjuk megtudni. ezek inkább csak ilyen "ismerkedős" cuccok, nem több. mellesleg nem volt itt teszt a v1-ről? és a g3-ról?
-
-
Tulku
veterán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
"raw-ból bármikor csinyálsz félhomálytot!"
de folytathattam volna: de ebből a jpeg-ből nappalt sohase!
Tehát ott a pont azon van több info...
-
Tulku
veterán
-
a panának csak több ész kéne, nem hengerek. mellesleg a panasonic sokkal nagyobb cég a nikonnál, ha akarná, megtölthetné az áruházakat a fotós cuccaival. nem a nikon hibája, hogy a g1 után csak egy g2-re, a gf1 után meg gf2-re és gf3-ra futotta nekik.
adjuk meg a nikonnak, ami jár: elektronikus zár, 1/16000s záridő, akár 60 fps full felbontáson, nagyon bitang pd-af rendszer a szenzorra integrálva, nagyon jól integrált videó stb. persze, kicsi a szenzor, drága az egész, unalmasak az obik stb. de látszik, hogy elég rendesen felkészültek az egészre, és egy csomó dologban több év lemaradás után is rögtön az első helyre ugrottak.
-
-
Tulku
veterán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
nem tom, nekem az első jobban begyön, de az tény, hogy raw-ból bármikor csinyálsz félhomálytot!
-
Tulku
veterán
Azért a magas izós fenykípekre kéváncsi vagyok a díprevjúún ami köztudomásúlag a kanyon "bohócát polírozza", tehát nem fog lehetetlenül elfogultan írni eme remek kis szerkentyűről...
Én mondtam, most es tartom; a zúm palacsinta történelmet ír (nem a minőségével)
ps: ha a panának olyan hengere lenne mint a nikonynak, nem itt tartana, ezt jó lett vón mán figyelembe venni (mint egykori externet-es marketinges írom e szösszenetet)
-
Tulku
veterán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Én nem is használom LR-ben az expo emelést-csökkentést, örülök, hogy más is hasonló dolgokkal operál, mint én a bányász, ki feljött a tárnából.
LR forevör!!!
-
Tulku
veterán
Elindult a nikon-kanyon úthenger.
Nehéz reflektálni egy ilyen elmebeteg promo mesterkéltségre.
1. Miért g3, miért nem GH2 (az közelebb van árban)
2. Mi ez az összehasonlítás a borsszóróval, ahol nikonynál jobban látszik a bors? (kiderül hogy izó 35600-on is jobb a nikony)
3. Videónál persze lassítás a menő, de a fenykípníl a gyors sorozat (mi lett vón, ha a GH2 40 kép/mp-es összevetését láttuk vón...)De a vége a szép, a fogpiszkáló (V1) a tarackkal, és a G3 az új kellemes hatású zúm palacsintával.
No mellik való zsebbe?
(a pontos választ adók között Nikon pólót sorsolok ki önhatalmúlag)ps: elnézést a posztért, de ez kiömlött...
-
rrbmirgamid
tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Igen, a végeredmény valóban lehet JPG. De akár más is (itt említettek TIFF-et is, az is lehet).
RAW fotónál utólag remekül korrigálható a WB. JPG-nél gázos.
LR-ben megtalálható elnevezéseket használva:
- Recover > Beégett részekkel nagyon jól "elbánik"
- Fill Light > Bebukott, sötét részekből remekül visszanyerhetők információk- Highlights, Lights, Darks, Shadows > nevek alapján beazonosíthatók >> remekül használható dinamikatartományi eszközök. LX3-nál pl. mindig lejjebb kell/lehet húzni a Lights-ot: sokkal természetesebbé válik, valósághűbb lesz a fotó.
És stb, stb... Sorolni lehetne még megannyi beállítást, amivel csodákra lehetsz képes. Igazából akkor világosodik meg az ember (nálam ez így történt), amikor összehasonlítja a gépből kijövő JPG-et és az általa feldolgozott RAW fotóból készült JPG-et. Akkor döbben rá az ember a különbségre. Pedig a két JPG fájl mérete ugyanaz is lehet.
Megpróbálok belinkelni majd egy példát.
Az én első RAW képes gépem az LX3. Ott tanultam meg "mindent". Azóta csak RAW (illetve RAW+JPG).
Utólag visszanézve már sok fotónál bántam, hogy nem RAW-ban fotóztam. Ugyanis az elején még nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Azóta már RAW nélkül nincs élet. -
FEDman
addikt
-
ROBOTER
addikt
Brutálisak a dsp-k. Csak az műveletek bonyolultsága, a műveletekhez felhasznált adatok mennyisége (környező pixelek) teljesen más kategória. Csak míg egy GPU benyal 30...300W-ot, a kamera még mindig egy negyed tenyérnyi akksiról megy. Az LR valami demozaik közbeni ca korrekciót csinál. Na ilyenek nehezek a kamerában.
-
válasz
ROBOTER
üzenetére
a jpg tömörítéshez nem (sem
) értek, de ez mondjuk nem rossz hír, ha egy egy-kétszeri újratömörítés nem okoz akkora kárt. amit a konverzióról írsz, szintén logikusan hangzik, ugyanakkor mindezek fényében fura, hogy legalábbis a nikon szerint a capture nx2 teljesen azonos eredményt ad, mint maga váz, ha amúgy nem változtatunk a beállításokon.ami a cpu kontra dsp részt illeti, te biztos jobban képben vagy, én utoljára 386-ost programoztam
, dsp-ket meg jellemzően sosem, de biztos, hogy akkora egy mai cpu előnye egy mai dsp-hez képest? ez utóbbi sokkal butább, ez kétségtelen, de célhardver, és ha csak abból indulok ki, hogy mit tud egy utolsó, szar grafikus chip egy szoftveres cpu-s grafikai emulációhoz képest, hát ég és föld a grafikus chip javára.(mindez persze teoretikus kérdés, így is úgy is raw-ban fotózom)
-
ROBOTER
addikt
Felejtsétek el ezt a "jpg azért rossz, mert veszteséges" dolgot. Nem igaz. Gyakorlatilag minden fényképezőgépen a "fine" beállításban a JPG minősége (vizuálisan) nagyon közel van a veszteségmentes tömörítéshez.
Azt kell megérteni, hogy egy LR szintű konverterben a demozaik, a csúcsfénykezelés és a CA korrekció olyan szintű, amire nincs sok esély egy kamerában még feladat-orientált jelfeldolgozó processzorok esetén sem. Ha egy PC 4 maggal, 3GHz körül, 100W disszipált hő mellett 2..5 másodperc alatt konvertál egy képet, akkor el lehet képzelni, mire van ideje 0,1..0,2 másodperc alatt egy képfeldolgozó procinak a kamerában. Rengeteg apró feldolgozó egység, nagyon sok műveletet végez egy utasításra, de relative alacsony órajelen működnek, az utasítások jellemzően több ciklusosak (nem úgy, mint a mai CPU-knál).
És persze a lineáris 12..14 bitet ha egyszer átkonvertálod egy 8 bites sRGB színtérbe, akkor lőttek az információ felének, ami jó expó és kis kontrasztú téma esetén kis hátrány, elcseszett expó vagy nagy kontrasztú téma esetén nagy hátrány.
Csináljatok egy RAW + JPG képet, jó részleteset. A RAW-t hívjátok elő legjobb tudásotok szerint LR-ben, mentsétek el TIFF-ben, majd ebből egy GIMP-pel nyomjatok egy JPG-t, de úgy, hogy a csúszkát addig húzzátok, amíg a fájlméret megegyezik a gépi JPG fájlméretével.
Na ezek után vessétek össze a kettőt. A gép JPG-k a fasorban sem lesznek. Nem színekről/tónusokról beszélek, az beállítás, profilok és ízlés dolga. A szemét témarészleteket keressétek.
-
Messer22
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
HI
A raw-ban több a tartalék.
ha nem magasak az igények, ott a jpg
-
szőröscica
addikt
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Ezt nem értem pontosan, hogy a raw és a gép által kiköpött jpg között milyen különbségek vannak azon kívül, hogy a jpg veszteséges tömörítés. Nekem kell a nyaraláson lőtt 500 fotót átdolgozni, hogy utána kiírhassam dvd-re JPG-ben, vagy el nem tudom képzelni, hogyan működik.
-
rrbmirgamid
tag
LR beállításokat átviheted egy pillanat alatt egy másik gépre is. Viszed a raw fájl, plusz az xmp fájlt, és már kész is.
Nálam ez a tárolás: raw+xmp
-
rrbmirgamid
tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Őszintén megvallva, ami a gépből (G2, LX3) kijön, mint jpg, az nekem egyáltalán nem tetszik (wb, dinamika, stb.). Persze, meg lehet "szokni", de ha egyszer ráérzel a raw ízére, akkor onnan már nincs visszaút. Ha megtapasztalod, hogy milyen lehetőségek, tartalékok vannak egy raw fájlban - szemben a jpg-gel - akkor azonnal világossá válik a jelentősége.
Egy dolog szól ellene: meg kell dolgozni az eredményért: idő, türelem. Egy idő után már rutint szerez az ember a feldolgozásban, akkor már könnyebb, gyorsabb. Az LR mindenképp a barátod. Nekem a No1.
-
Mercutio_
félisten
Skacok!
Pana G3 vakutakaró műanyagja megegyezik valamelyik másik típuséval?
-
szőröscica
addikt
Köszi a válaszokat, kipróbálom a raw-ot, meglátom mire megyek vele.

-
Tulku
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
A raw mindenre jó:
-lehet egy átlagos kiindulási alapanyag, amelyet változtatás nélkül mentesz
-lehet dolgozni rajta (expo komp, dinamika...etc)
- mindennél jobb zajszűrést csinálhatsz vele, amelyet egyetlen jpeg motor sem tud elvégezni, mert ilyen egyedi algoritmust sztem nem gyártanak (amely képenként hangsúlyoz paramétereket)
- LR-ben sztem nagyon egyszerűen crop-olhatsz
Tehát ólinván, ráadásul hangulatfüggő képeket csinálhatsz, előveszed két hét múlva a nyersanyagot, és egy újabb hangulat-lenyomatot adsz neki (fekete-fehéríted, nagyobb dinamikával, esetleg egyes részek szándékos kiégetésével, élesítéssel)És az alapanyag változatlan marad, mint a negatív...
-
válasz
szőröscica
üzenetére
a jpg-vel két nagy baj van: 8 bites színcsatornákat használ, illetve veszteségesen tömörít. magyarán, ha megnyitsz egy jpg-t, nem csinálsz semmit, csak újramented, akkor is romlik a minőség. a 8 bites színcsatornákkal meg pont azt a baj, hogy ha picit állítgatsz a világosságon, tónusgörbén, kontraszton stb., akkor nagyon hamar "blokkosodik". könnyű észrevenni, mert a hisztogramm szálkássá válik.
a raw ezzel szemben 12 vagy 14 bites, és (többnyire) veszteségmentesen tömörített. ráadásul a fehéregyensúly is utólag állítható.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
szőröscica
üzenetére
ha jpg-t nyitsz meg, levágsz belőle, és újramented, az máris rosszabb lesz, mint a kezdet

-
nord_
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Na, pont ezért a raw lényege.
Ha már utómunkát csinálsz, érdemes olyan formátumban dolgozni, ahol nagyobbak a lehetőségek és nem roncsolod a minőséget a néhány beavatkozással.A raw használata egyébként abszolúte nem attól függ, hogy valaki hobbiból kattintgat, vagy profi és a fotózásból él.
-
szőröscica
addikt
Egy hobbi fotósnak van értelme a raw-val játszani? Én egyáltalán nem értek az utómunkához, a paint shop proban szoktam megvágni, meg egy kicsit a kontraszton, illetve a hisztogramon állítani, ha úgy látom jónak. JPG-ben fotózom.

-
egy dolog a helyigény, az is zavar, mert végső soron nem programok által gyártott katalógusban nézegetem a fotókat, hanem simán a fájlokat. azok ugye 20 év múlva is ott lehetnek (ha nem hal szét a vinyóm), míg ki tudja, 20 év múlva lesz-e LR, és ha igen, mit nyit meg és mit nem. nem szeretem az ilyen sajátos izéket. jó példa a flash és a silverlight, most mindkettőt pikk-pakk elkaszálják.
a másik bajom viszont, h nincs "egyben" az összes módosítás, amit az eredeti raw fájlon végzek. amint tiff lesz belőle, az fix, csak legelölről tudom újrakezdeni. holott, mondjuk az, hogy 1 foknyit forgatok rajta, picit megvágom, picit világosítok, zajszűrök mind olyan lépés lehet, ami tutira kell, akár flickrre megy a végén, akár a nyomdába. jó, oké, ezeket persze mind tudja a LR a nik cuccok nélkül is.
lényeg a lényeg, egy-egy kép feldolgozásához a capture nx2-nél jobb programot nem találtam eddig, közel sem.
-
szokom egyelőre. igazából a váz tetszik, inkább a LR-mal küzdök.
tök vicces, hogy ha csak az internetből indulok ki, akkor a nikon capture nx2 egy szar program, bugos, minden baja van, lassú, nulla a LR-hoz képest.tényleg lassú, tényleg picit bugos (bár annyira nem volt gondom vele), viszont ami a lényeg, ott rettentő nagyot üt. a nik pluginekkel már a LR is elég okos, de ez a tiff fájlozás a sírba visz.
persze ilyen értelemben az olympus váz sem jobb, az sem nikon raw fájlokat gyárt.
(és gondolom egy default LR batch után már a pana jpg-i sem rosszak)viszont az e-pl2 mindentől függetlenül nagyon tetszett mindig is. jobban, igazából, mint az e-p3.
ja, viszont a multi-aspect, hát az zseniális. ahogy látom a keresőben, hogy nő a látószög 14 mm-en, ahogy váltok 4:3-ról 3:2-re, majd 16:9-re... jáááájjjj!
-
Tulku
veterán
Parci:
Ezek szerint nem jött be a GH1?GH1 vs GH2:
Aki csak fényképezés miatt váltana az felejtse el, sztem alacsony iso-ban egyértelműen jobb a GH1 (!) Annyi hogy itt nincs bandi, de a jel-zaj viszony sokkal rosszabb. Furcsa volt olvsni a doxmark értékelését gh1 vs gh2 ügyében higher iso-n de most megértem.Videóban, gyorsaságban egyértelműen jobb a GH2.
Az érintőképernyős exponálás egy vicc, azt el lehet felejteni, Transformers-en felcseperedett gyerekeknek jó buli...Van egy-két dolog amiben fejlődött, de ár-érték arányban a GH1 szerintem verhetetlen!
-
SpongyaBob
veterán
Én mikor megvettem az E-PL1-et akkor az volt az első, hogy rádobtam a legfrissebb szoftot, ez elég sokáig is tartott..
Korábban E-620 esetében pedig volt olyan hogy egyszerűen nem fejezte be a frissítést, (mondjuk itt obit frissítettem) mármint csak látszólag, mert valójában befejezte az, csak úgy maradt a figyelmeztetés..
Végül meguntam lehúztam a gépről és lám legfrissebb szoftver volt rajta.
Szóval szerintem próbáld meg még egyszer. -
lutiy
tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Az OLYMPUS Digital Camera Updater program van feltelepitve ami ha jól értelemeztem akkor ő tölti le hozzá és frissiti is meg!
De ha nem igy van akkor javitsatok ki!
Ha rádugom a gépet ki is irja hogy van frissebb verzio de nem frissit!
Semmi nem történik attol függetlenül hogy ő azt irja frissiti!
Fél órát is ugy hagyhatom!
De még hálózati tevékenység sincs hogy tültené a firmwaret! -
lutiy
tag
Sziasztok
Segitség kellene!
Olympus e-pl2 és obi firmware frissitésben elakadtam!
Rácsatlakoztatom a pc-re , inditom az OLYMPUS Digitális Fényképezőgép Frissitő Programot látja is a vázat és az obit is meg az uj firmwaret!
Elinditom a frissitést ki is irja hogy csinálja és ne huzzam le a gépet de valójában semmit nem csinál bármeddig hagyom rajta semmi nem történik!
Ötlet?
-
Mr.Csizmás
titán
[link] ilyennel van valakinek tapasztalata?

-
Tulku
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Nem szoktam mindenben egyetérteni Parcival, de ebben most igaza van:
1. Ez mire jó?
2. Hol a képminőség, videó minőség?Legalább egy nyomorult videó belefért volna a tesztbe (ha már náluk van a gépes)
Bár ha az a cél, hogy legyünk elsők, de lassan csepegtessük az infót (díprvjús baromság, ott sem szeretem) akkor nem szóltam...
-
SpongyaBob
veterán
Igen

-
Mercutio_
félisten
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Te is Miskolc?
-
SpongyaBob
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Ha megvetted feltétlenül szólj, mert jó lenne személyesen is látni azt az obit!

-
:AMF:
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
olympus mintabolt. 3 év garanciát adnak a náluk vásárolt cuccokra.
madgie: nekem az első jobban tetszik. a silver efex pro-t pedig szeressük.

-
szőröscica
addikt
Hol érdemes megvenni az Oly 45 1.8-at?
Olyan hely kellene, ahol postáznak is, mert miskolci vagyok. -
Dare2Live
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Érdemes és ezt mindenkinek mondom kalkulálni az árak eszkalálodásával.
Amit 2hónapja berendeltek és raktáron van azt még 185Fts $árfolyam mellett jött. Amit 1hónapja az 210. Amit most rendelnek fizetnek ki azt 230Fts áron. Az eur/huf is hasonlóan mozgott de fényképezőgépeknél (is) a meghatározó a $ azért írtam azt. usdhuf grafikon ld: [link]
Ez ugye mindenképp fog jelenteni egy 22-25%os áremelkedést hosszabb távon amire még rájön az, hogy jövőre 27%os lesz az ÁFA, ez így ha a helyzet nem változik akkor jövőre minimum +25%os áremelkedés lesz legyen az ojjektív, fényképezőgép, tv vagy épp mosógép. 25% pedig nagyon sok akkor amikor jövőre országos szinten ha egyhelyben maradnak a bérek annak is örülünk.Legalább az IMFet hívnák vissza, kötnének vele egy vészhitelkeretet... hogy legalább a spekik nehogy betalálják MOot, mertha igen... a 310+os EURárfolyam álamoszerűen erős forintnak fog tünni nemsokára.
-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
HI
Manuál elolvasása?
mf-re kapcs, infó gomb nyomkod amíg zöld négyzet nem jelenik meg, ok gomb belenagyítás, de ez a P1, a PL1 esetében állítólag egyszerűbb, 1 gombos művelet.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
ekszlúzív választ is remélhetek valamelyik pennás úrtól?

-
válasz
Marseille199
üzenetére
1. nem exkluzív
2. eleve tök értelmetlen ez az exkluzívozás, röhejesen óvodás
3. különben is b@sszák meg!
de minden önelégült, elbizakodott képződmény előbb-utóbb beleszalad a maga pofonjába, így lesz ez velük is.
-
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
"exkluzív" -- a f.sz kivan már ezekkel az önelégül majmokkal, de tényleg. a cikk mindenesetre középszar, ha vártok pár napot, kaptok egy jobbat.

-
|AP|
veterán
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Szintén LX3 tulaj, és szintén ezt szeretném következő gépnek
(majd ha elérhető áron lesz) -
rrbmirgamid
tag
"Függőleges és vízszintes tengelyt érzékelő horizontjelző" - Hmmm, ezt a funkciót elfogadnám...
-
rrbmirgamid
tag
A pixinfo-n elemzik a GX1-et
[katt]Egymás mellé téve a GF3-ommal, egyértelmű számomra, hogy melyiket választanám. :-) Valahogy "komolyabb", és kész. A GF3 hátán lévő vezérlők sem a "szívem csücskei". Örülök, hogy a Pana nem tért át rá teljesen. A GX1 hátulról nekem LX3 utánérzés: ami jó. Egy LX3 tulajdonosa is vagyok már egy jó ideje, nagy-nagy megelégedéssel. Az LX3 fémházas, ebben is van párhuzam a GX1-gyel.
Egyre jobban tetszik. :-) Elfogadnám.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
igen, szóval akkor egy pennástól remélném a rejtély megoldását

-
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Jaa, hogy pen

Akkor nem tudom. Azt hittem Pana
))De am sztem ott is hasonló: MF módba át, kioldást obi nélkül engedélyezni és bekapcsolni a MF asszisztenst
))) -
:AMF:
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Október közepén rendeltem és november elején vehettem át (oly mintabolt). Gondolom a karácsony miatt másokban is felmerül majd az a gondolat, ami benned. Így a 2-3 hetes szállítási határidő még több lehet. Szerintem ezt kalkuláld bele, amikor
megrendeledírsz a Jézuskának.
-
madgie
titán
válasz
szőröscica
üzenetére
Sok szerencsét, húzz egy cetlit

-
szőröscica
addikt
Azért remélem, hogy lehet még szerezni Olympus obikat, mert úgy döntöttem, hogy karácsonyra meglepem magam egy 45 1.8-al.

Ez persze önző gondolat, összességében senki nem járna jól azzal, ha esetleg bedőlne a cég.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
mutasd meg kérlek, mert magáról a pen féle fókuszsegítésről nem volt szó, csak az MF mód szépségeiről

-
Dare2Live
félisten
érdekes... 12mm F1.6 for Micro Four Thirds
Más: olvasgatom ezt az olympus storyt.... és egyszerűen nem értem, hogy nem ül már az elmúlt 20év CEOja, vezetése böriben. De végülis azt se lehet tudni csődbe van e a cég, vagy nem.... mennyi pénzt buktak, mennyi gyorsjelentést, eredményt hamisítottak nyereségesre...
-
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Föntebb tárgyaltuk néhány hsz-al.
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Nincs valakinek egy ügyes kezű, esztegáláshoz is értő szaki ismerőse? Jó volna egy Micro 4/3 homemade közgyűrű (sor), persze érintkezővel, hogy a rekeszelés is menjen

Csizmás: én is úgy gondoltam, mindkettőt: elektronyika szalagkábelen, saját gányolás meg főleg nem, nem értek én ehhez

-
Mercutio_
félisten
Elszaladtam kajáért és közben lőttem a 45-össel a parkban 2 képet, egy nyitott rekeszest és egyet kézzel eléfogva a DCR-250-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Vidd nyugodtan, vidd nyugodtan te, aztán mindketten elbénáztuk. Nem baj, végül is az enyém is 45 volt és ez tipp-topp állapotú (a GH1-em mellett is)
(nem tartom annak, csak mondom)
) értek, de ez mondjuk nem rossz hír, ha egy egy-kétszeri újratömörítés nem okoz akkora kárt. amit a konverzióról írsz, szintén logikusan hangzik, ugyanakkor mindezek fényében fura, hogy legalábbis a nikon szerint a capture nx2 teljesen azonos eredményt ad, mint maga váz, ha amúgy nem változtatunk a beállításokon.