Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
volt a kezemben, nem szerettem az evf-jét, az oly vf-2 sokkal jobb. de amúgy igen, én is egyre inkább a gh1/gh2-re hajlok

-
-
igazából zsebre tényleg csak egy s95 vágható. de sokat számít, hogy 1,5 kiló helyett inkább 600 gramm a váz + obi kombó. így állványból sem kell 2 kilós, elég a könnyű 800 grammos (amatőr célokra). összességében azért én úgy számoltam, hogy állvánnyal együtt 2 kiló az m4/3-os szet, míg dslr-ből ugyanez inkább 4-5 kg. és az már nagy különbség, és akkor a térfogatot még nem is néztük.
szenya nikon igazán csinálhatott volna aps-c mirrorless-t...

-
Ijk
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
Persze így van, kisebb helyet foglal, elég neki a kisebb táska, könnyebb is. Én csak azt mondtam hogy nem zsebrevágható, külföldi fórumokon is rendszeresen "pocketable" és hasonló jelzőket akasztanak rájuk, pedig közel sem azok. Volt DP1-em, ami kvázi a legkisebb milc+palacsintával egyenlő méretű, nadrágzsebbe abszolút nem fért el, kabátzsebben sem szívesen hordtam. Zsebrevágható kategória az ultrakompakt.
-
ééééés, a pana gx1 = gf1 egy g3 szenzorral, valamint érkezik egy jobb külső evf.
úgy látom, a m4/3 szekerét két idióta cég tolja...
-
az m.zuiko 14-150 mindenben jobb a nikkor 18-200-nál, abszolút érezhetően. súlyban a fele, méretben is, rajzra jobb, nincs vignetta, minimális ca, minimális torzítás. nagyon-nagyon jó üveg.
az e-p3 egy szuper váz, vedd meg hozzá a nagyobb markolatot, ha ezzel az obival akarod használni. egyetlen dolog fog hiányozni: a kereső. lehet kapni, a vf-2 a jó (az újabb kicsi), de nem olcsó.
-
Mercutio_
félisten
Nem szakad itt meg senki a DSLR alatt, lévén a többség évekig több kilós felszereléseket hurcolt magával, de ha adott a választási lehetőség és a napi használat során semmi előnyöm nincs a DSLR-rel, akkor mi a fenének kellene cipelnem?
Photo-penis már rég nem a mi stílusunk, DOF, magasISO, egyszerű használat megvan, nekünk megér annyi plusz költséget, hogy a mindennapokban is magunkkal vihetjük a cuccot úgy hogy az kevés helyet foglal, nincs érezhető súlytöbblet, és sokkal kevésbé feltűnő mint egy DSLR.A másik előnye az m4/3-nak amit itt is fejtegettem, az az, hogy egy övtáskában konkrétan elfér az Oly 9-18, 45/1.8 Pana 20/1.7 (és egy DCR-250) a nyakadban lévő vázat+obit pedig szinte meg se érzed egész napos túristáskodás után sem. Tegyél be 3 ilyen képességő DSLR obit egy övtáskába
(még Pentax fixekkel se fog összejönni
) -
Ijk
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
A zsebrevágható kategória az a canon s95.
Nagyon jól tudom milyen előnyei vannak a m43-nak, de ne essünk már túlzásokba, hogy zsebrevágható. Meg hogy a dslr alatt összeszakadsz, egy m43-al meg vígan elvagy.
De erre most be ne írj valami fantasztikus epl3+20 f1.7, és d300+17-55-ös hasonlatot.
-
Mercutio_
félisten
Azt te keverted bele, parci semmilyen G3-at nem említett, én is csak Messernek írtam, mert nekem jobban bejön mint az Oly-k.Nem kell kabátzseb, elég egy nagyobb nadrágzseb, vagy dzsekizseb, de ez egyébként is jelkép akar lenni, írhatnánk övtáskát, vagy napi munkábajárós aktatáskát is, a lényeg a kis helyfoglalás és súly.
Sokszor, sokan leírtuk ezt neked, mint ahogy rengeteg olyan okot ami az m4/3-os cuccok mellett szól, ennek ellenére játszod az
hülyétértetlent, nyilván hegyimorc akinek m4/3-a ÉS Nikon D300-as felszerlése van kevésbé kompetens a kérdésben mint te aki ha jól tudom nem igazán használtál még huzamosabb ideig ilyen felszerelést
-
rumos14
nagyúr
szerintem: GH1/2 lehet a te embered. persze akkor stabi nélkül maradsz a 14-150-nel. a 14-140 elég drága, a súlya számszakilag nagy, de GH vázon úgy vélem, a fogással nem lenne gond, nem fordul ki a kezedből.
amúgy: 32 évesnek lenni jó
Nord: a D5100 bizonyára jobb LV-ban mint a D300 de a gyakorlatban ugyanúgy csak statikus témánál van értelme használni.
-
arn
félisten
tavasszal szeretnek egy d5100 + nikkor 18-200at, de hogy itt az ep3, azt latom, hogy nemeteknel a turaobis (14-150) ep2 ara 5-600 euro koze esett. ez azert olyan ar, amiert hajlando vagyok kompromisszumokra (kevesebb mint fele a nikonenak). egy dologbol nem engedek, az a turaobi, mert nagyreszt erre hasznalom.
eddig nem nagyon kovettem a negyharmados szakaszt, mert akarhanyszor neztem meg az objektivek arat, hat a rosszullet kerulgetett, hiaba olcso a vaz. a gyakorlatban milyen a 14-150? kepminoseg, sebesseg? latom csak f4tol indul, az ep2 vazzal mennyire lehet egy templomban fotozni vele?
a vaznak milyen tipushibai vannak? fura, hogy ilyen gyorsan csereltek... a pl3/pm1ben jobb a szenzor? az olympus ebben valahogy sosem volt vilagbajnok

van ennek vmi alternativaja? a pana szimpi, de turaobis arban, meg a fenti nikonnal sem versenykepes arban. remelem hozzank is begyuruzik ez az olympus kit.
-
nagyon leegyszerűsítve amúgy fix pancake obival kényelmesek ezek a vázak (és akkor szinte mindegyik), a zoomokkal nem. a 14-150 már nehéz az e-p3-hoz is, csavarja ki a jobb kezemből, mert nincs rendes grip. valami azt súgja, hogy a pana 14-140 pont annyival nehezebb, hogy ugyanilyesmi élmény egy GH típusú vázon.
zoomhoz rendes grip kell, pont. pancake-hez fakultatív. ezt tanultam meg 32 évesen.
-
nord_
veterán
Hát, ha nekem (ezüst) E-P3 lenne az asztalon, minden mást lesöpörnék, és azonnal megvenném rá a 12, 45 párost, majd tojnék a világra.

D5100 jó liveview-ban? Csak azért kérdem, mert a D300 egy katasztrófa volt... és a D7000 + 35 1.8 se haladja meg a GF1 + 20 1.7 AF sebességét. Viszont a LW kapcsoló eszméletlen jó helyen van.
-
no, itt van az asztalon az e-pl1, e-pl3 és e-p3 egyszerre, tapizom, nyúzom őket. az igazat megvallva a 14-150-nel az összes kényelmetlen, de ami a legmeglepőbb, hogy talán az e-pl1 fogása a legjobb.
a 120 fps-es kiolvasás miatt tényleg javul az evf, nem zsizsikesedik annyira, nem szaggat annyira, ám így meg nagyon műanyag, kompakt zajszűrt jpg képe lesz. azért jobb, érezhetően, ezzel együtt.
a fogással, kezeléssel viszont gondban vagyok, így most egyik olympus váz sem jön be igazán. egyszer egy markolatos pana vázzal kéne kipróbálni ezt a zoomot. szomorú, tényleg nem szeretnék nikon d5100-at, pedig lehet, hogy a végén az lesz belőle.

-
FEDman
addikt
Már nagyon vártam a többi gyártót, gondoltam kialakul egy jó kis árverseny, de ezek az idióták felfelé kezdték egymást túllicitálni.

-
FEDman
addikt
válasz
Messer22
üzenetére

Ehhez képest a Nikon 1 egy egész normális kis rendszer lett.

Az árát viszont nem tudom hová tenni. Edigitalnal a kereső nélküli J1 az 25-35 ezerrel kerül többe a GF3 kit-nél attól függően, hogy a fix vagy a zoom obis kit-et vetjük össze.
A keresős Nikon V1 meg kereken 60.000 Ft-al kerül többe a Pana G3-nál!
Szerintem ezt nem gondolták át teljesen.

-
Messer22
senior tag
Reggeli mosolyfakasztó

Q(ka) -
hegyimorc
senior tag
Épp ezért adtam el a GF1-et. Nagyon hamar megtetszett, hogy két obi két vázon, semmi cserebere és még így is pici a cucc, de mindig szívesebben vettem volna elő az újabb vázat. Ráadásul közben az is motoszkál az ember fejében, hogy nem csak nem szívesen veszi elő a régebbit, de az napról napra kevesebbet ér. Plusz még az is, hogy nem sokára (ha ez éveket jelent akkor is) úgyis megint jön valami új váz ...
Azt hiszem csak akkor lesz két MFT vázam ha egyszer valamelyik úgy marad meg mint a Nikon D300. (aminek a használati értéke már réges rég nagyobb mint a piaci) Vagy akkor ha egyszer veszek gombokért egy másodikat.
-
Marseille199
senior tag
Néhány G3-as kép. Egyre jobban szeretem a masinát

-
a kvintesszenciája egyelőre az e-pl3-mal való kálváriámnak, hogy a hajtogatható lcd vastagsága miatt a tekerőtárcsát nem tudom a hüvelykujjammal megbízhatóan balra benyomni. ha az a rohadt lcd nem 3"-os és 16:9-es lenne, hanem mondjuk 2,5"-os és 4:3-as, már használható lenne az egész. így viszont egy kihagyott ziccer, bosszantó.
-
nord_
veterán
Szerintem Madgie hajlana is rá, úgyis az Oly a szíve csücske.

Nekem viszont csakis olyan vázat szabad venni majd másodikként, mint amilyen az első. Tuti, hogy egy idő után jobban szeretném használni valamelyiket és akkor ismét beindulna az obicserés játék... két egyforma váznál viszont csakis a látószög határozza meg, melyiket vegyem elő. -
Messer22
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Nem éltem olyasmivel

De kb., bár itt nem fordul fel, ha hanyagolom 1-2 hétig

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199
üzenetére

-
Messer22
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
De amikor olyan szépek és mindegyik mást tud

-
egy e-pl3 kell másodváznak vmelyikőtöknek srácok, én érzem. stabi, kis méret (fixhez ideális), hajtogatós lcd, 5,5 fps............ feel the power!

-
van, de a gond itt igazából az, hogy ugye egy ilyen vázat úgy szorítasz, hogy a középső ujjaddal nyomod elölről, a hüvelykujjaddal hátulról. a bőrtok segít azon, hogy ne csússzon, de a vastagságán nemigen változtat, és az e-pl3 legnagyobb baj, hogy túl vékony. próbáld ki, hogy megszorítasz egy 1 cm vastag valamit, és egy 4 cm-est. az utóbbi összehasonlíthatatlanul kényelmesebb.
lényeg a lényeg, a bőrtok biztosan javít a csúszósságon, de egyelőre reménykedem, hogy még jobb megoldást is találok, ha egyáltalán. lesz most alkalmam egy e-p3-at is nyomkodni szimultán pár napig, akkor sokkal okosabb leszek.
nem adtam amúgy teljesen fel az e-pl3-at, de az biztos, hogy mind a nyakpánt rögzítésén, mind a fogásán változtatni kell a gyárihoz képest.
-
-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
amúgy a pentax q szerintem designra csillagos ötös. azt a méretet és designt kéne nyomnia a nikonnak az 1 mellé (obikban is, természetesen), hirtelen tényleg előnyei is lennének a kisebb szenzornak. komolyan mondom, a képek alapján ergonomikusabbnak tűnik a pentax q, mint az e-pl3...
az e-pl3-mal próbálok megbarátkozni, gondolkodom, hogy hogyan tehetném használhatóbbá. a gyári gyűrűket például tuti leszedem róla, ami a nyakpántot rögzíti, iszonyú rossz helyen vannak. ezen felül kell egy jobb markolat, és utána lehet, h elviselhetőbb lesz.
-
a nikon 1 j1 és az oly e-pl3 gyakorlatilag teljesen azonos térfogatúak. innentől kezdve ez még akár érdekes is lehet

-
Ijk
nagyúr
Inkább nevezném az 1-et cserélhető obis bridge-nek, mint MILC-nek, ami buta, de legalább drága.
-
válasz
Messer22
üzenetére
mivel "vág alá"? egyelőre qrva drága az összes mirrorless, miközben előállítani olcsóbb. nem kellett volna olcsóbban adnia, mint a megfelelő dslr-jeit. de amúgy erre még mindig van esély, a nikonnak már van szenzoron lévő pd-af-je, evf-et lehet venni, semmibe sem kerülne egy mirrorless d3200-ast kihoznia.

-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
HI
amíg veszik, jó neki, nem?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Messer22
üzenetére
Mivel jobb, ha a már piacon lévő MILC gyártók vágnak alá?

#3820 Nem azt mondtam, hogy szüntesse meg, de azt a MILC-ek így is - úgy is kannibalizálják, tehát azzal, hogy kihoz egy legalább jó közepes tudású MILC-et ebből az egyébként is elveszített mennyiségből szerezne vissza valamit.
Persze, ha olyan piszok jóra sikerül összerakni a saját rendszerét (jó kialakítású váz, megfelelő átfogású/fényerejű/méretű obik) hogy csak az e-penis miatt választanák a DSLR-t az már más tészta, de azzal meg más gyártók DSLR részesedését is elveszi, tehát lehet, hogy így is jobban jár
-
SpongyaBob
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
"Mindegy én most úgyis ott rúgok bele a nikon 1 rendszerbe ahol tudok!
"Asszem ezen besz.rtam

-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
arról az egy félresikerült fotóról leszeded szoftveresen. persze, oké, van kockázata az egésznek, de ez nem több, mint kockázat. ha majd elárasztják a fórumokat a moirés fotók, ráérünk anyázni sztem.

a nikonra amúgy én is haragszom, nagyon vártam, hogy rendet tegyenek a mirrorless piacon, de ezzel a szenzorral nem fognak, csak részben maximum. no, majd a samsung.......

-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
HI
Akkor a 70-300-at, azzal okés volt.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Meggyőzőnek kell lenni az obi(k)nak az m4/3-os vázon (képminőség, AF pontosság/sebesség)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
hm? a főnök nikon 1-re váltott

-
sebgutkopf
őstag
A világ tele van extrém dolgokkal. Te is tudod, hogy az átlagot a sok szélsőségből számolják. Persze itt véletlenül előjött, aztán pont 100-ból egyszer véletlenül otthon is előjön pont a legjobban elkapott képnél. Ha olyan extrém esetben, vagy ritkán jönne csak elő, akkor a teszt során se jött volna ki ilyen mértékben, csak úgy mint az mft gépeknél ahol senki nem hánytorgatta fel.
Mindegy én most úgyis ott rúgok bele a nikon 1 rendszerbe ahol tudok!
(bosszúból mert nem olyat hoztak ki, amit szerettem volna) -
válasz
sebgutkopf
üzenetére
istenem, láttál egy teljesen extrém tesztképet, ne viccelj már. gondolod, hogy a mérnökök simán kiadnak a kezükből egy "ordítóan hibás" szenzort?

-
madgie
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Minden, amit a vázban állítasz, látható lesz a videón. Itt nincs raw, nagyon számít mit lősz be. Anno a koncertvideó-próbálkozásomnál vettem észre, hogy megemelt élességgel cikkcakkosabb lesz nagy kontrasztú éleknél a kész videó, azóta -1 vagy -2-es állásban van videónál a gép (rendszerint Smooth film mód, ritkán Nostalgic, ha meg a "punchier" képi világ az elsődleges - a kontraszt kárára -, akkor valamelyik Dynamic)
#3808: rafinált

-
sebgutkopf
őstag
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Kölcsönadsz neki egy húszas palacsintát. Garantált hatás

eeaa: én nem csinálnék ilyen cserét, bár való igaz, a 14-45 is szinte csak porfogó nálam, hétvégi lagzin is csak a halszem, a 20/1.7, meg a manuális Jupi 50/1.5 volt nálam (ez utóbbi helyett kéne a 45/1.8, de nagyon)
-
Mr.Csizmás
titán
M4/3 (G1-es) usert hogy lehet rávenni arra, hogy vegyen obit? 14-42-je van csak
-
eeXaa
addikt
...van valkinek tapasztalata, pana kit 14-42, ről cserélve 14-45re, miben változott a képei minősége, ill. megéri e erre cserélni, kb. ennyiért?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(még Pentax fixekkel se fog összejönni

Azt te keverted bele, parci semmilyen G3-at nem említett, én is csak Messernek írtam, mert nekem jobban bejön mint az Oly-k.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)