Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegyimorc
senior tag
Azt a részét még értem, hogy nagyobb, jobb fogású vázat szeretnél, de azt már nem, hogy "vagy egy kompakt vázba szerelt G3-t".
Ennél is kompaktabbat? Az már tényleg kezelhetetlenül kicsi lenne, valódi előnyök nélkül. (A MFT előnye nem a kis váz ... kellene legyen, valamiért mégis erre cuppantak rá a marketingesek. Persze szappantartót könnyebb tervezni, mint objektívet.)
A G3 kb akkora mint a GF1, de benne van az EVF és a fogása sem rosszabb. Bármilyen röhelyesnek is látszik, de a "markolat" sokat javít a fogásán. Amiben a G3 rosszabb lett mint a GF1, azok a gombok. GF1-en nagyobbak és a nyomásuk is határozottabb, ez viszont inkább tovább romlik majd (ahogy a GF2, GF3 "fejlődést" elnézem.)
GH3-ról semmit sem tudok.
-
Sza_Sa
senior tag
Valaki tud valamit a gh3 érkezéséről? Most néztem a g3 képeit, nagyon jól, mit nem mondjak meglepően jól teljesít az új szenzor, és még a zajszűrésen is nagyot léptek előre, nekem kifejezetten tetszik a jpg. Csak a g3 váza olyan mint egy miniatűr tükrös, mintha össze ment volna a mosásban, egyszerűen foghatatlan. Ha kis gépet szeretnék arra ott lenne a gf széria, de az meg még a régi szenzor-af párossal van szerelve. Szóval várok egy nagyobb vázba csomagolt g3-at, vagy egy kompakt vázba rejtett g3-at, utóbbi már biztos hogy nem jön.
-
Messer22
senior tag
GF3 by Digitalrev
GF3 -
hegyimorc
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Amit a G3-hoz adtak. Pana 14-42 OIS
-
hegyimorc
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Én is árulok egyet, de nem azért kérdeztem, hogy ezt tukmáljam rá GF3 helyett :-)
-
dpreview-ra kikerültek az e-p3 raw képek. a szenzor a régi.

-
MLaca
őstag
megkaptam ma az e-p3 tesztgépet. sajna, csak kitobival, a 12/2 és a 45/1.8 nuku

-
gprspeter
senior tag
-
haarmaan
tag
Nekem a Sony Vegas Movie Studio HD Platinum 10 van fent a gépemen, 4GB-ram, 2 magos AMD Athlon X2 6000+ proccival, 32bites Windows 7 alatt. Ha összealítok egy órás videót és kimeneti formátumnak 1920X1080i AVCHD-t adok meg, akkor elmegy egy éjszakát is simán, míg végez vele. Ha sok átmenet van a videóban akkor van, hogy 12 órát is megy a gép. Gyanitom hogy az is probléma lehet hogy csak egy vinyó van a gépben.
-
haarmaan
tag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Nem tudom, hogy a vimeo átkódolja e a videókat. Ha mégsem, akkor viszont a feltöltök többsége, teszi meg ezt, a feltöltési korlát és idő miatt. Lépj be felhasználóként, és akkor le tudod tölteni őket abban a formában, ahogy a készítő feltöltötte. Rengeteg videó van fent 1080p-ben átkódoltan és kódolatlanul is mts, m2ts, mp4, stb. formátumban.
-
madgie
titán
válasz
haarmaan
üzenetére
Nézd meg az adatlapomat, az bőven elég a GH1 videókhoz (de egy átlag négymagos sok rammal is jó). Szerkeszteni szinte bármiben lehet, Premiere, vagy ott a PowerDirector (ez utóbbi kihasználja az intel quick sync-et, amit a sandy bridge proci meg a h67-es alaplap tud, tehát negyedannyi idő alatt konvertál/renderel, mint anélkül)
hegyimorc: fizetős vimeo tag feltölthet érintetlen videót is. (a vimeo átkonvertálja ugyan, de megmarad letölthetőnek az eredeti is)
-
haarmaan
tag
Gondolom hogy az 50i mód, amit preferálnak a fórumokon az nem 17/Mbps tömörítésű, hanem nagyobb. Egyébként mivel tudod szerkeszteni a 75Mbps/1080p-s felvételeket? Nekem már a 17Mbps/1080i – töl is behal a gépem.
Nem lenne rossz egy ilyen hack a G3-ra, de ahogy nézem csak a GH1 és GH2- re, van jelenleg. -
haarmaan
tag
válasz
gprspeter
üzenetére
Én is úgy gondoltam hogy mindegy hogy 1080i vagy 1080p, de nem igy van, óriási különbség van a két minőség közt.
A GH2 tud ilyen bitrátával is videót felvenni:
- (1920 x1080/24p 23Mbps)
- (1920 x1080/24p 17Mbps)Míg a G3 és a többi micro 4/3-os gép csak a 1920 x1080/i 17Mbps minőségben vessz fel videót.
Haveromnak van GH2, volt alkalmam az ö gépével felvett videókat összehasonlítani a G3 videó minőségével híd el, hogy nagyon nagy különbség van egy 23Mbps/1080p és egy 17Mbps/1080i felvett videó közt.
Nem véletlenül van csak a gh2-ben ez a videó mód. Ha több olcsóbb gépe is elérhető lenne, akkor gyakorlatilag a gyártók megölnék vele a saját handycam piacuk egy részét is. -
-
haarmaan
tag
válasz
gprspeter
üzenetére
Lehet hogy rosszul tudom, de az új Olympus Pen-ek (EP-3, E-PL3, E-PM1) mindegyike csak 1080i-ben rögzíti a videót, sajna az 1080p videó mód hiányzik. Úgyhogy ha neked fontos az 1080p videó, akkor nem ezek lesznek a te gépeid. Úgy tudom, hogy jelenleg az 1080p-t a micro 4/3-os gépek közül csak a Panasonic GH2 tudja, és majd az év végén megjelenő GH3.
-
gprspeter
senior tag
Technikai paraméterei miatt (gyors AF, 1080p videó) a legszimpatikusabb gép számomra.
Kérdés, hogy megéri-e a plusz költséget az E-PL1-hez képest...
-
válasz
Szulita28
üzenetére
a hibái valóban nem elfogadhatóak ezért a pénzért, ezt aláírom. többek között ezért nem gondolkodom benne én sem. az viszont nagyon konkrétan látszik a tesztképekből, hogy ilyen szintű szenzort az mft gárda nem tud felmutatni, bő másfél fé előnye van. ehhez jön az obi, ami szintén nagyon jó, és ugye a nagyobb szenzor miatt dof-ban is van egy fé előnye. szóval mondjuk úgy, hogy a fuji majdnem gólt rúgott, illetve azért egy ilyen kialakítású váznak nagyon is van piaca. lehetne belőle egy fix ekv. 24 mm-est is csinálni, mellé egy portrésat, oszt lehet venni hármat és nincs obicsere.

-
|AP|
veterán
válasz
gprspeter
üzenetére
index fórumról egy kalkuláció (szerintem reális):
"Találtan végre egy angol site-ot (cameraworld.co.uk) ahol kiírtál mindhárom pen árát és hihetőnek tűnik az arány (hiába nincs még hivatalosan kettőnek) - 14-42-vel mind:
e-pm1 429 font
e-pl3 529 font
e-p3 795 font(2/12mm 595 font)
(1.8/45mm 225 font)ha az e-p3itthon 270ezer, akkor az arányok szerinti indulóárak kb:
e-pm1 146e
e-pl3 180e" -
Szulita28
senior tag
Én sem szeretném újrakezdeni a vitát, nem is teszem. De nem teljesen úgy értettem, ahogy gondolod

Arról már nagyjából sikerült meggyőznötök, h van létjogosultsága a gépnek, még ha erősen szűk körű a felhasználhatósága is. Amiket felsoroltál erénynek, azok nyilván okésak, viszont ha nekem lenne egy ilyen, a hibái baromira bosszantanának. Pont most írtad (egy másik témában), h mennyire fontos a jó AF. Lehet qrva jó a végeredmény, ha épp nem tudod megörökíteni a pillanatot.
Ennyi pénzért "elvártam" volna (nem mintha én lennék a célközönsége..), h ilyen amatőr hibák ne legyenek benne. Vagy javítsák ezeket fw-kel, ha lehet. És akkor megemelném én is a kalapom előtte
Azonban ettől még sztem (ugyanannyi pénzből) egy sokkal rugalmasabb mFT-rendszert lehetne összerakni (és kötsög leszek, mert a használt piacot is beleszámolom, ami az X100-nak nincsen; mert miért ne).
De ez egyéni ízlés kérdése; neked az X100 jön be, én meg realista vagyok
-
válasz
hegyimorc
üzenetére
lesze az ördög ügyvédje: azért az af modult nem igazi fejlesztésnek hívni költői nagyvonalúság. hogy őszinte legyek, a gf1-gf2-gf3 "fejlesztés" sem az a nettó öröm. az olympus-t eddig kivétel nélkül mindenki az af miatt ekézte, hát most megcsinálták. végeredményben többet számít, mint a szenzor, mert így most egy csomó képet meg tudsz csinálni, amit eddig nem.
más kérdés, hogy a szenzor lehetne jobb, igen. sajnos.

-
-
gprspeter
senior tag
E-PM1 várható áráról van már információ?
-
kenguru99
senior tag
Urak!
Az E-P1 mjpeg videóját milyen programmal lehetne tömöríteni a lehető legkevesebb minőségromlással?
-
szőröscica
addikt
válasz
gprspeter
üzenetére
Elég jól használhatók, én a nyaralási fotóim 80%-át P-ben lőttem, a maradék húszban akartam játszadozni a mélységélességgel, ezért átváltottam A-ba.
Természetesen jóval komolyabb szerkezetek, mint a kompakt gépek.
Sokkal nagyobb szenzor, cserélhető objektívek (jó drágán
), gyors AF. -
Messer22
senior tag
válasz
gprspeter
üzenetére
HI
Ezek közül ár/érték arányban és használhatóság, fejleszthetőség tekintetében az EPL1-et (dupla kitben) ajánlanám, ha nem lesz elszállt ára, akkor az EPM1 is jó választás.
A nex-ek: vacak obik és gyenge jpg, jelenleg.
GF3? még a GF2 is elég új és még az ára is magas.
Ha 180e pénz van rá akkor pana G3 (a most kaphatóak közül ez legújabb)Használtba vagy kifutó készletbe ezek még érdekesek lehetnek: GF1, EP1 (100e környékén vannak)
-
gprspeter
senior tag
Sziasztok!
Kompakt gépem volt eddig, és abban is gondolkodtam.
De, abban az ár kategóriában amelyben vásárolnék, már elgondolkodtatóbb egy 4/3-os gép vásárlása.
Ez a 100e ft +- kategória.
Laikusként én ezeket nézegettem:
Olympus E-PL1
Sony NEX-3K
Következő generációban:
Sony Alpha NEX-C3
Olympus E-PM1
Panasonic DMC-GF3
Segítsetek, melyik jó választás, egy kompakton nevelkedett családi fotósnak? -
FEDman
addikt
Nemrég volt alkalmam egy kis G3 próbálgatásra, gyors a kicsike.

Az érintő képernyőt is most próbáltam először és hát imádtam!
Utcán sétálgatva has előtt tartott géppel kiforgatott kijelzővel ujjal pöcögtetve kattingatni egy egészen új feeling a street fotós témakörben.

-
rumos14
nagyúr
ephotozine.com-on láttátok a kitobi(k)ra rakható konvertereket? nagyon jónak tűnnek. a m40-150-t pedig egyenesen az egekbe magasztalják.
-
Messer22
senior tag
Na most akkor Kai-t idézve, ez miért nem az EP2 képében jelent meg?

Szinte minden okés rajta. (mondjuk nem olcsó)
Lassan kezd igazi választék lenni evil vonalon
Mi lenne, ha az oly tényleg odatenné magát és elhagynák a hülyeségeket?
Ez a 3 új pen és érdekes, elég lett volna 2, akkor már tilt lcd meg vaku a pro gépen és mondjuk fix lcd, de vaku a belépőn. A top pro gép meg kap kukucskát
-
urdongo
tag
válasz
Messer22
üzenetére
Basszus... az az ujjal való fókusz állítás meg a gyors exponálás nem gyenge... ez a sebesség már DSLR szintű.
Meg van, hogy pár év múlva mire cserélem le az E-PL1-em. XD
(Azért képnézegetésnél még kicsit lassúcskának tűnik a processzora...de pár év múlva már oda is tegrát integrálnak.
) -
urdongo
tag
-
Messer22
senior tag
HI
EP3 teszt: [link]
-
nesa
veterán
válasz
urdongo
üzenetére
A DCR 250 problemat ezzel megtudnad oldani, a masik hogy erdemes-e rakni ilyet ezekre az obikra, a sima 14-42 re nemvolt jo a DCR250 annyira vignetalt, ezt probalni kellene vasarlas elott.
-
MLaca
őstag
egy pana soha nem fog olyan minőségű képeket készíteni, mint ez a fuji. egy firmware frissítéssel rengeteget javítottak a gépen, valószínűleg lesz még update és ki tudja, lehet, hogy fél év múlva durva masina lesz. az MF, az íráskori leállás mind firmware javítható.
-
urdongo
tag
Sziasztok!
Már lassan 1 éve büszke tulaja vagyok egy E-PL1-nek, egy alap 14-42-es objektívvel. Egyelőre nem volt pénzem kibővíteni az objektív parkot, majd később szeretnék hozzá venni egy kisebb gyújtávú fix Panacake-t.
Most viszont az olcsóbban megszerezhető makró és tele konvertereken gondolkodom. Az egyik a Raynox 250DCR lenne a másik pedig az OLYtól egy PEN-ekhez készített nagylátószög konverter.
Viszont már a vásárlás előtt akadályba ütköztem, hiszen a vázamon az első szériás 14-42 F3.5/f5.6 található, melynek a szűrő átmérője 40,5 mm. A Raynox makró konverter pedig 43mm-es átmérővel valamint a kiegészítő csíptetővel 52-67-ig bármivel kompatibilis csak az én obimmal nem. Ugyan ez van a nagylátószögnél.. az Olympus valamit variálhatott házon belül a m4/3-os obikkal, mert a konverterei csak az újabb objektívekkel kompatibilisek....tehát az enyémmel nem.
A kérdésem az volna, hogy itthon lehet-e kapni valahol olyan szűrő adaptert/adaptereket az E-PL1-hez , amikkel kompatibilissé tudnám tenni a fent említett konverterekkel?
-
válasz
Mercutio_
üzenetére
a váz "bétás", nem kérdés, számos idegesítő hibája van. ámde szulita, legalábbis ha jól értem, az egész létjogosultságát kérdőjelezi meg, nem azt mondja, hogy ha nem lennének az idegesítő hibák, akkor ütős kis alternatíva volna.
pedig az a helyzet, hogy de. nincs rá pénzem, de csak a rajta lévő obi simán 800 usd, ha a 12/2 annyi. a szenzort pedig alaposan felturbózták, és a kereső, bármennyire nem tökéletes az ovf minden helyzetre, szintén egy izgalmas, komoly extra. 1200 dollárért nem drága ez a váz, ha azt veszed, hogy egy gh2 900 dollár, egy 12/2 800 dollár stb.
-
nesa
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Szerintem ma mar nemerdemes fotonyomtatoval szorakozni, feltoltod a kepeket es masnap vagy 2 nap mulva hozza a futar.
Ez alol csak akkor kivetel a nyomtato ha olcson jut az ember alapanyaghoz , az utangyartott patronok vacak szineket produkalnak es hamar fakulasnak indul...
-
Messer22
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
HI
Fuji laborba nyomtatás, szép az eredmény 10x15---30x40 méret között szoktam előhívatni.
fotónyomtató ügyben, van egy régebbi epson, nem rossz meg az olcsó utángyártott patronnal nem veszélyes, de nem kell mellétenni a fuji-s képet
gondolom a drágábbak jobbak..
számold ki, hogy neked melyik éri meg jobban. -
szőröscica
addikt
Némileg off kérdésem lenne.
Ti az elkészült felvételeket kinyomtatjátok, vagy előhívatjátok? Mekkora méretben? 10x15, A4? Érdemes fotónyomtatót vásárolni? Milyen árban mozog egy használható példány?
-
Mercutio_
félisten
A lassú és pontatlan AF nem UI hiba, ahogy a képek se csak a jó lencse, hanem a gyárilag beégetett korrekció miatt olyanok amilyenek.
Ettől függetlenül, minden hibája mellett egy szerethető ketyere, de esélyes, hogy 1-2 év és csak annyi lesz róla ami eszünkbe jut, hogy "ja ez volt az első igazi digi retró"
-
FEDman
addikt
-
nord_
veterán
Érdekes kérdés ez...
Ha most itt lenne a megfelelő mennyiségű lóvé a kezemben és kötelező lenne elkölteni, nem is tudom, hogy a Fujit vagy a G3 + 20 F1.7 párost választanám-e. Attól tartok, bármelyik mellett is tenném le a voksom, utólag biztos sokszor eszembe jutna, vajon nem inkább a másik lett volna a jobb megoldás?
-
válasz
Szulita28
üzenetére
nem szeretném újrakezdeni ezt a vitát. totál nincs igazad szerintem, a gépnek abszolút van létjogosultsága, kár, hogy hülye UI dolgokkal megnehezítik a használatát. de, ha hibátlan lenne a kezelése, nem lenne hibája, mert ár/értékben most sincs vele gond.
ja, pár kérdés:
- az a 23/2-es fujinon m43 terminusszal egy 17/1,4. szerinted mibe kerülne, különös tekintettel a 12/2 árára?
- az a szenzor tényleg az obihoz lett optimalizálva, de már anélkül is bitang volt. mennyit kellene fizetni vajon egy olyan m43 vázért, ami ilyen teljesítményt nyújt?hogy a túróba ne lenne létjogosultsága egy ilyen képminőségű, ilyen designú, ilyen keresőjű, ilyen kompakt csomagnak? a hülye barom gyártókat minősíti, hogy még soha, senki nem csinálta meg, amióta digitálisra váltottunk. aztán most meg mindegyik bámul, mint borjú az újkapura, hogy vajon miért ilyen népszerű a váz. hát, azért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
), gyors AF.