Hirdetés
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- MIUI / HyperOS topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
eeXaa
addikt
...mellesleg 370 fontért lehet a currys ben kapni a G2 t, a 200as obit hozzá meg utólag 210 ért tudom megvenni.... ami vicces, mert igy is 600 alatt marad.... ha viszont dupla kitet keresek google shoppingban, a legolcsóbb szett 650 be kerül...

-
válasz
hegyimorc
üzenetére
ugye nem akarod újrakezdeni? persze, hogy nem. a törlés annak eszköze, hogy ami nem ad hozzá a topikhoz, ellenben egy adok-kapok része, az fölösleges. a továbbiakban nyomatékosan megkérlek, hogy ne provokálj áttételesen sem ("főleg, ha a törlés is az érvelés eszköze"), cserébe igyekszem én így tenni ("ha már hegyimorc fejében nem sikerült").
-
nord_
veterán
Na mi van, mi a fene ez a nagy hozzászólás-törlés?!

ON
Ha valaki Pana m43 14-45-öt szeretne venni: katt. -
neevous
tag
-
Tulku
veterán
Nem vakuzok, próbálom elkerülni, valószínű, hogy nem olcsó egy jó kulcsszámú vaku hozzá.
(Tegnap este pislákoló izzónál lőttem egy képet , iso 100-nál az 1.8-as zeiss-el -anya gyermekével - elképedtem. Persze vannak esetek, amikor kihagyhatatlan a műfény, elfogadom)
Kitobi: elmegy szódával, 20 mm palacsinta: aszongyák jó, kissé zajos.
Komponensek tehát egyelőre drágák, bár sztem most erősítenek majd a gyártók, ha tágítani akarják a vevőkört (új obik bejelentései ezt tükrözik)
Minőségben nem vettem észre különbséget, egyformán gyors mindkettő, keresője a gh1-nek nagyon jó (nem kompakt-bridge fíling, attól irtózok), de a méret nálam döntő volt, illetve a fotó-videó öszvér tulajdonság, ami ugye egy tükrösben kevésbé van együtt (gondolok itt a folyamatos élességállításra pl)
Persze én 20 d-ről váltottam, nem tudom a mai gépek mennyivel fejlettebbek, gyorsabbak, jobbak... -
Tulku
veterán
Én nem tudok összevetni semmit-semmivel, főleg megbántani valakit, akinek az összehasonlításban szereplő gépe van.
Azért egy-két dolog; a gh1 iso 1600-ig dolgozik jól (bár pont ma láttam egy 1600-as raw-ot amin én is meglepődtem, el sem akartam hinni, hogy ekkora érzékenységgel csináltam)
de addig nagyon üt. A hozzávett alapobi teszi a dolgát, nem egy lejka, de jó ollránder, én többnyire azt viszem, mert videózok, fenykípezek vegyesen, s videónál jól jön a stabi. Minden (!) kézre áll nekem, gyorsan lehet a paramétereket változtatni, kib.szott jó a keresője (a belenagyítás fenomenális, nekem nagyon tetszik), gyors, pontos.
Videója példás (hekkelve progreszív full HD, de tényleg), rengeteg manuális beállítási lehetőséggel.
Én vettem egy zeiss 50 mm 1.8-as lencsét, azzal egy más világ tárult elém az eddigiekhez képest, ha lenne egy stabis a géppel együttműködő ilyen minőségű lencsém, megérkeznék
In einem Wort: gh1 jó választás 100 ezerért!
G2-t nem esmérem... -
Sza_Sa
senior tag
Van itt Győr környéki g3 tulaj?
[ Módosította: Parci ]
-
Sza_Sa
senior tag
És mi az amit nem bántál meg? Mert én is egy négyharmad beszerzésén gondolkodom, de nem tudom hogy hogy állna a szám a tükrös után. És itt nem csak a minőségről beszélek, hanem a komponensek áráról és a meglétéről. Bár ha belegondolok, sokminden nem kellene: 1 jó külső vaku, egy 24mm ekv.körüli fix és egy általános zoom. Ritkábban egy ekv. 300 körüli tele.
Sajnos nem tudtam még megfogdosni a Pana g3-at, pedig nagyon kiváncsi lennék a kezelhetőségére, gyorsaságára, fogására, anyagminőségére. Vele készült képeket már láttam, az tetszett. -
Tulku
veterán
Egy pók három hete árul a vaterán egy gh1-et 14-140 stabis obival, sztem 200-ért odaadja, meghekkeled, oszt lesz egy igazán komoly géped, az obi meg lefed majd mindent.
Persze nem befolyásolni akarok, s nem is azért, mert nekem is gh1 van
Csak azért írtam, mert én is kanyon tükrösről váltottam mft-re, de nagyon nem bántam meg...
-
hegyimorc
senior tag
"egy 45-200 külön később egy kisebb vagyonba kerül"
Mihez képest? Listaára 100eFt, ami a többi MFT obihoz képest nem sok.
A duplakitet csak 50eFt-tal drágítja, de ezt így csak akkor kapod meg ha egyben veszed a másik kitobival amitől sokan szabadulnának. (El lehet azt adni? Mennyiért, mennyi macerával? Még így is megérte?)
Szerintem a többi MFT obihoz képest teljesen rendben van az árazása és kedvezőbben, dupla kitben csak annak érdemes megvenni aki tényleg duplakitet akar, nem pedig 45-200-at "olcsóbban"
Akinek csak egy 45-200 kell, az annyit tud okoskodni, hogy próbál találni valakit, aki egy obis kitet akar venni és vele összeáll.
-
Ijk
nagyúr
Ezzel már minden érzékelőméret le lesz fedve a piacon. Arra azért kíváncsi leszek ki meri meglépni egy FF-es tükörnélküli rendszer bevezetését. Valószínűleg túl kockázatosnak találják, az már inkább a profik asztala, és oda nem lehet kommersz kitobikkal betörni. Komoly objektív kínálatra van szükség, ami ugye igen költséges dolog.
Meg ugye jövőre jön a Leica is, róluk el tudom képzelni hogy ez a hagyományos f3.5-5.6-os zoom nem is lesz, hanem eleve olyan üvegekkel jönnek ki amitől összefut a fotós szájában a nyál. Az más kérdés hogy úgyis megfizethetetlen lesz. -
bár fujjognak a kommentekben, szerintem ez egyáltalán nem hangzik szarul, főleg, ha tényleg pici lesz.
-
-
|AP|
veterán
-
Warter
addikt
Na ez is érdekesen hangzik, kíváncsi leszek, hogy lesz-e belőle termék. Tiszta X100 koppintás cserélhető obival.
Samsung R1
- APS C size sensor
– 24.3 mega pixels
– Interchangeable lenses
– Mirrorless system
– Magnesium alloy body
– Retro Styling (their words) i.e. direct access buttons and dials for controls, similar look to Fuji x100, black and chrome
– 10 fps
– Max shutter speed 1/8000 sec
– Phase autofocus
– Swivel LCD screen (although this didn’t get good feedback)
– Price £616 including kit lens
-
FEDman
addikt
Még egy kis Samyang Fisheye.
Végül is, hobbi szinten elmegy..
Figyelem, a szövegben finom burkolt irónia taláható!

-
|AP|
veterán
Egész baráti áron érkezik az E-PM1:
E-PM1 + EZ-M1442 II R - 149.990,- Ft
E-PM1 + EZ-M1442 II R + EZ-M4015 R - 189.990,- Ft
E-PM1 + EZ-M1415 - 239.990,- FtEddig E-PL3-ban gondolkodtam, de lehet megtenné a legolcsóbb váz is és inkább normális obikat vennék mellé.
Mondjuk egyelőre nem nagyon tudom elképzelni, hogy ilyen kevés gombbal hogy kezelhető az E-PM1. Valahol azt olvastam, hogy érintésérzékeny lesz a kijelzője, viszont én úgy tudom hogy csak az E-P3-nak az. Tud erről valaki pontosabb infót?
A PL3 a dönthető kijelzővel és a vezérlőtárcsával tud többet? (illetve + pár gomb)
-
válasz
rumos14
üzenetére
túl van lihegve ez a váz kérdés, én egyre inkább azt mondom. venni kell egyet, ami kézreáll, tetszik, és aminek kényelmesen fel tudod dolgozni a raw fájljait, onnantól meg az obi a lényeg. szerencsére az m4/3 most kezd kiforrni, szép lassan minden szegmensbe érkezik obi. hiába a nex-7 a legjobban tetsző váz, egyetlen natív obi sem jön be. nehéz az élet.

-
Polárszűrő tekintetében az m4/3-os gépeknél is igaz az, hogy cirkuláris poláris szűrőt kell használni? Itt ugyanis nincs tükör/optikai rács/prizma, amivel esetleg interferálhatna.
Avagy itt is megbolondítja az AF-et, egyebet a lineáris polárszűrő?Egyébként valaki nem tudja, hogy a polárszűrős napszemüvegeken milyen van?
-
BEE
addikt
válasz
Messer22
üzenetére
Az obi képességeit nagyon nehéz megítélni ezekből a képekből,
mert szinte mindent elfed a finom zajmosás. A felületek túl simák.
De ha megnézed ezt a képet: [link]
ezen az ablaksor felső részén maradt valami részlet.
A középső ablakok dróthálóján hagyott valami mintázatot, még ha az
nem is az eredeti, de a szélsőkön mindent elmosott.
Lehet hogy ott az optika már lágyabb képet ad.
BEE
-
rumos14
nagyúr
válasz
Messer22
üzenetére
a G3 tesztben is azt olvasom h gyors az E-P3, de kevés fényben elévrzik a G3-mal szmben. meg mintha ti is ilyenről számoltatok volna be.
Madgie: igen, nagyon éles így is, de félrevezető, nem mutatja meg, mit tud az obi. sztem senki sem így használja senki a gépét. vagy jpeg, de akkor úgy h vázból kiköpve is használható legyen, vagy raw.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Messer22
üzenetére
nagyon jó obi, kvázi kötelező darab.
most már csak az kéne, hogy vagy legyen a Pana vázakban is stabi, vagy az Oly rukkoljon elő egy Pana szintű vázzal (érzékelő, AF kevés fényben).viszont ennek az oldalnak a tesztképei tökre nem mérvadóak, a "lowest level of sharpening" miatt. a photozone-osok meg a raw-kat dolgozzák fel elég érdekes módon.
-
Messer22
senior tag
oly 45 1.8: Teszt
-
Mercutio_
félisten
Tudom későn kérdezem, de egy Oly 9-18 pár napra van kölcsönbe esetleg valakinek?

-
hegyimorc
senior tag
Azt, hogy mi élethű nehéz eldönteni. A látószög miatt sem élethű, de leginkább talán azért nem, mert bringán ülve minden döccenő felkészülten ér, videon viszont semmi, ezért gyorsabbnak és durvábbnak tűnik. A gyorsulás/lassulás érzete is nagyon hiányzik. (Bár ez tulajdonképpen ugyanaz
) -
válasz
hegyimorc
üzenetére
Cool a montis videó!

Valóban a szemmagasság a valósághű, persze ha rémisztgetni akarjuk a nem montis emberkéket, akkor mehet lejjebb is
Totál kedvet kaptam hogy én is készítsek ilyen videót, megnézném, hogy fest..! Csak attól tartok, hogy igencsak paráznék, mert ugye nagy ritkán esik az ember, de ha van a fején egy kisebb vagyon, háát.Ennél is érdekesebb viszont, hogy budapesti forgalomban bicajozni sokkal rémisztőbb a valóságban, mint mondjuk visszanézni videóról...
-
FEDman
addikt
válasz
hegyimorc
üzenetére
Ebben igazad van, a mai F1-es belső kamerák is azért olyan unalmasak, mert túl magasan vannak, egyszerűen így nem jön át eléggé a sebesség érzete.

Ha kicsit kevésbé stabilan rögzítenék és levinnék a pilóta szem magasságába mint régen az mindjárt megvadítaná a közvetítéseket.
A tökéletesség hajhászása néha kiöli az igazi élvezetet.
-
madgie
titán
-
hegyimorc
senior tag
Sisakon kevesebb ütést kap, de ha alacsonyabban van, látványosabb. Kormányon 9-18.
Szívesen letenném a tengely környékére is mint korábban a kompaktot, de ott már nagyon sérülékeny.
Ez pedig a 8.5-es Nikon DX-en.
-
FEDman
addikt
A mélységélesség skálát kár hogy lespórolták róla, egy ilyen obin elég hasznos tud lenni.
Sebaj, majd utólag berajzolom, legalább értelmet nyer az a vastag ronda piros csík.
Ezen felül ha én tervezem az obit akkor biztos teszek az obi seggére egy pici szűrőtartót. Ugyanez érvényes a Lumix 7-14-re is. Ha már nincs tükör használjuk is ki azt kis szabad teret.

-
ROBOTER
addikt
Hát ha még kezelésbe venném egy kis lájtrúmmal...
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest