Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
Ha valakinek lenne Debrecenben Pana 45-150 vagy MZ 75-300 II., örömmel venném, ha kipróbálhatnám egy percre.
-
hegyimorc
senior tag
OFF
Ki ajánlotta a fotoaprot pár hónapja?
Ha valaki, akinek az ismerőse a tulaj, akkor adja át gratulációmat, hogy felfedezte a spamben rejlő remek üzleti lehetőséget.

-
válasz
TayRol
üzenetére
köszi mindenkinek! április 5-e volt a céldátum, már ki is találtam, hogy a mi kis családunk lesz a Három Szarvak (bak, bika és tervezett kos), de végülis konok volt, mint egy kos, és halak akart lenni.

ja, fuji x10 fókuszált rendesen a sötét szülőszobában, szóval... nekem minden jó!

-
Freddy76
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nekem meg a lányom szögezte le, hogy fuji af nem kell

-
jjeahh
nagyúr
válasz
ROBOTER
üzenetére
az e-p1 kijelzője egész jól látható erős fényben is sztem, de a fólia annyira lerontotta a láthatóságát, hogy kénytelen voltam leszedni...gondolom a bevonatnak annyi vele. de ha valakinek van tapasztalata valami jobb fóliával, azt be lehet azért próbálni, lehet csak az enyém volt sz*r
-
MC Pite
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ebből a szenzort nem nyom olyan sokat, egybe a jpg motor, meg a kezelés, ahh, azt imádom. Én azé' nem vagyok mérvadó, mi lenne ha olyan képeit néznéd aki tud is fényképezni?
F..ipletykákpontkom angolul, ott rákeresve van mindenféle teszt meg jóság összegyűjtve aki x rendszerről keres vmit. -
HollyBoni
veterán
Nincs itt valaki aki használ raw therapeet?
-
MC Pite
veterán
Gratulálunk!

Nem szokták a sima fóliák sem igazán rontani a tapis tulajdonságokat...
Azzal azért hogy gyors, sose vádoltam az E1-et, csak annyi, hogy simán használható (mint a korábbi penek kb); Csizmás látta a gyerekes 35ös galériát, aminek matek szerint képtelenségnek kéne lennie hogy sikerült összehozni(?)
. -
.mf
veterán
válasz
ROBOTER
üzenetére
Ebayről is elég olcsón kapni, egy német boltból rendeltem, gyorsan, asszem 3 vagy 2 munkanap múlva itt is volt.
Az első fóliát én is telefonboltban vettem -- 3" 16:9 méretre nem gyártanak, nekem kellett méretre vágni, így olyan pontos sem lett, valamint az 1 db drágább volt, mint amit utána ebayről 6-ot rendeltem. Viszont legközelebb már talán a drágább vikutit rendelném, mert az ebayes legolcsóbb túl vékony és sérülékeny - a képernyőt megvédi, de rajta egy kis karcolódás, dörzsölődés lett, így az áttetszősége is csökkent.Az érintést vele ill. nélküle nem tudom összehasonlítani, mert amint a gyári (kevésbé átlátszó) fóliát leszedtem, már tettem is egyből fel, hogy ne koszolódjon, sérüljön a felület. Az érintés működik így is, nem hinném, hogy számottevő különbség lenne.
-
-
ROBOTER
addikt
Lehet volt már róla szó, de milyen fóliát érdemes tenni kijelzőre, ami nem befolyásolja az érintési funkciót?
Menjek be mobiltelefonboltba és vegyek valami okostelóhoz valót?
-
jjeahh
nagyúr
-
Freddy76
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
Hát ja, eléggé szögletes néha, de nincs vele gond amúgy. A saját fotózási szokásai a lehető legtávolabb van milcek ideális felhasználási területétől, ez tény... De most beszólt valakinek? Hadd olvasom gyorsan, mielőtt törlik a modik...
Amúgy azt is el kell ismerni, hogy ő nem dumál a fotózásról, hanem valóban fotóz, ami kevesekről mondható el a fórumon

Csizmi: ja, ő már csak annyiban amatőr, hogy nem ebből él, amúgy valóban profi...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Freddy76
üzenetére
én ezt megértem, és sokat is tanultam m3ss-től, de eléggé elfogult ha milc-ekről van szó...mármint ha valakinek gyors követő af kell meg ovf én sem próbálok rádumálni egy e-pm2-őt annak ellenére, hogy én oly-s vagyok
a kritikáit viszont nagyon szeretem
na de nem illik kidumálni egy kollégát 
-
rumos14
nagyúr
válasz
sideburns
üzenetére
9mm f3.5 felhasználási területe: landscape and selfies

17/1.8 ekvivalens 45mm lenne a szép háttérmosású portréobi
őszintén szólva 1" nekem kicsi egy cserélhető objektíves rendszerhez, illetve igazából minek még egy Nikon 1? bár a Samsungot ismerve nemsokára müzlis dobozokban ajándék NX Minikkel fogunk találkozni, de legalább TV-hez, tablethez fogják hozzávágni.ugyanitt: [link]
nagyon-nagyon nem akarok politizálni, de azért kíváncsi vagyok más országok joggyakorlatára, mert sztem ennyire azért nem lógunk ki, lefelé. -
Freddy76
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
m3ss eléggé hardcore fotós, számára fontos a nagylátó és a makró, a gyors af, ellenben nem számít a méret; a jpg szintén lényegtelen, mindent nagyon meggyúr. Innentől neki annyira nem pálya egyik milc sem, a Canon 5d sokkal jobban megéri neki. A fujival szemben pedig már ő is nagyon előítéletes lett
, akárcsak én. Pedig megfordult a fejemben az xe2, de inkább nem
.Beszólt valamit?
-
FEDman
addikt
válasz
ROBOTER
üzenetére
Emlékszem rá, meg a többiekre is. De velük, veled pont hogy nincs is semmi gondom! Az egy teljesen kulturált eszmecsere volt, mindenki elmondta, hogy a látottak alapján mire számít, bár minden vita így zajlana itt.
Amitől kibukok, hogy hirtelen a föld alól is olyan emberkék bukkannak elő akik úgy tesznek, mintha ez a kezdetektől egy evidens dolog lett volna. Ennek ellenére mikor ez a vita itt felmerült érdekes módon még véleményük sem volt. Most meg így utólag láthatóan meg már mindenki baromi okos.
Ettől függetlenül tényleg nem ér ez ennyit, csak most az amúgy is szar hangulatomra rátett egy lapáttal ez az oly jellemző hozzáállás.
Sebaj, kicsit lehet megint hanyagolom a fórumozást és akkor legalább nem fogok ilyen baromságokon fennakadni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
nagy kereső, píking, voigtlander 35mm F1.4, csókolom. személy szerint 90%-ban ellennék egy ilyen szettel mft szenzoron is
aps-c-n meg kb. ekv 50. csak ne lenne olyan drága az az üveg...vagy lenne valami olcsó alternatívája. m42/MD-k mellett fontold meg sztem a távmérős obikat is, az üvegek sem nagyok, az adapterek is kisebbek 
Mercutio_ : "gyors af, sorozat meg nem igazán"

-
Mercutio_
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Gyors AF, höhö
, igaz te E-PM1-ről jössz, ahhoz képest talán nem visszalépés az AF
(Nem, Pite, ne kommentáld!!!!
) -
ROBOTER
addikt
Én voltam az, aki arra gyanakodtam, hogy Pana a szenzor, mert az alacsony ISO-s RAW dpreview tesztben a színzaj arra hasonlított. De tényleg ekkora probléma ez, hogy anyázás menjen róla?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
gyó, akkor bőrtokos leszek

tegnap fb-n piszkálkodott SLT-s ismerős, finoman javasoltam neki, hogy a feketelyuk fénynyelő üvegbetéttel befognám
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk.: pontosan, bőrtok feeling, ekv. 35/50, és dof. az mft-vel rájöttem arra, hogy nekem inkább <50mm a többségi, apsc-n egy 24-es m42/md/stb. remek lenne. kukucska kell, gyors af, sorozat meg nem igazán. (kb. évente 1-2x)
-
Mercutio_
félisten
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
"ui.: m3ss nem szereti a szusit?"
ha megtudja egy újabb "bőrtokos"-nak leszel titulálva
Praktica LTL-3 miben hasonlít az előbbiekhez? a7 ff, nagy kereső, hasonló design, de nex-6, x-e1? így már gx7, e-m10, e-m5 is lehetne, vagy nem? ja aps-c a minimum, elfelejtettem

-
-
Mr.Csizmás
titán
egybe válaszolok az uraknak

a legolcsóbb keresőstől eljutottam odáig, hogy biza nekem az kell, ahogy kezdtem, a Praktica LTL-3 egy digi kiadásban.
szotyi A7 ku. drága, NEX-6 lett volna opció, de annyiért már XE-1 is lehetne.
Mercutio: lassan dolgoznak a HR-esek, februári interjúból kb. a héten tudom meg, hogy megkapom az állást

lényeg hogy sose rapid fotós voltam, szeretek molyolni, "turistáskodni" (fuj a kifejezés), elbíbelődni a beállítással. szóval az AF inkább hozzám idomul sebességben

ui.: m3ss nem szereti a szusit?
-
.mf
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
"Látom így utólag sokan nagyon vágják a témát, már csak azt nem értem, hogy mikor bedobtam ezt az egészet ez a sok okos ember hol volt akkor?
Mert érdekes módon akkor még mindenki aki csak klaviatúrát ragadott az ellenkezőjét bizonygatta."Nekem hiába írod, én ahhoz az egész vitához hozzá sem szóltam, sőt itt se voltam. Na jó, talán annyit szóltam hozzá, hogy tipikusan azután jelent meg az EM10, hogy megvettem az EM5-öt, a 25/1.8-as, miután megvettem a 25/1.4-est, a 14-42 palacsinta miután megvettem a 12-32-est, és a 9-es halszem, miután megvettem a 7.5-ös Samyangot

-
FEDman
addikt
Ja, mert az E-M5-nél is végig milyen őszinték voltak hogy honnan van a szenzor..

Látom így utólag sokan nagyon vágják a témát, már csak azt nem értem, hogy mikor bedobtam ezt az egészet ez a sok okos ember hol volt akkor?

Mert érdekes módon akkor még mindenki aki csak klaviatúrát ragadott az ellenkezőjét bizonygatta.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
pár napja nem a legolcsóbb keresős milc-ekről indult a dolog? szép magasra eljutottál
itt tuti nem fognak lebu.izni, de a cserélhető obis topikban ne tedd fel ezt a kérdést, amikor m3ss kolléga is aktív 
-
Mercutio_
félisten
Na, ahogy látom lassan indulhat a topic a legrandább avatarok gyűjtőhelye versenyen

Cirmi: Fuji? Csak nem új állásod van?
ati3x: 12-40/35 mellett a 12-50-nek semmi értelme, amennyi makrót tud arra elég egy dcr-250 más nem szól mellette.
-
.mf
veterán
válasz
FEDman
üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy már a bejelentésekor azt mondták, hogy az E-M5 szenzorát kapja? Persze, értem, hogy mondani bármit lehet, ez viszont végre bizonyíték.
Ati: azért abba is gondolj bele, hogy a 12-40 tömege majdnem ugyanannyi, mint a gépé.
Én ezért is vetettem el a 12-40 gondolatát. Max. a 12-35-ös, mert az 100 g-mal könnyebb; élességben nagyon közel vannak egymáshoz. De még az se igazán.
A másik az, hogy f2.8-al is csak nappali obi marad. Néha f1.7, f1.4-gyel is túl hosszú a záridő gyenge fénynél kézből fotózáshoz.A 12-32 jóság, azt nagyon ajánlom. A 12-32-vel vagy a 20-assal be tudom dobni az övtáskába, s így gyorsabban "tűzkész". Más obit le kell szedni róla, csak úgy fér be, s ha valamit látok, akkor elővenni a gépet, elővenni az obit, lecsavarni a vázsapkát, lecsavarni a hátsó obisapkát, felcsavarni az obit, eltenni a váz- és obisapkát, ... szóval jóval tovább tart

Timiiii (
) sirály, majd ha megérkezik az időzítős kioldóm, majd én is nekiesek.Csizmi: búúúzi
jó cucc az, az üvegjeikre és az alacsony zajra irígykedek, a zöld kenésére, a tömegre, az AF és EVF lagzására már kevésbé... Ha az utóbbiakat el tudod fogadni, szuper kis rendszer.Timiiii:
ez a zajtenger... -
HollyBoni
veterán
madgie-nek: Próbálkozok darkframezéssel, az összes program kaki, kb semmi javulás viszont a raw therapee darkframe funkciója nagyon brutális.
Eredeti 30mp ISO 800 gépen NR off
Raw therapee 1 darkframe ISO 800 30mp szintén NR off
Viszont maga a program elég kaka, és csak akkor működik a darkframe ha a kép is raw, és a darkframe is raw.
Valahogy meg kéne kerülni a dolgot hogy Lightroom-ban tudjam utómunkázni a képet, és itt darkframezni, de eddig nem jöttem rá hogyan lehetne. -
HollyBoni
veterán

A raw-ba ágyazott JPEG-et hogy lehet eltüntetni? Bár nem teljesen értem ezt mikor mi mutatja, de nekem most 10000% nyers fájl kéne dark framezéshez.
-
rbalint88
veterán
sideburns: mini nx-ben nem érzem a bugit, f-sötét cuccokkal kár vergődni, ennél egy csúcskompakt jobb alternatíva tud lenni.
Csizmi: jó lehet, ha bejön fogásra. az obik jók, a vázak jók, AF-fel legyél türelmes.
Boni: szószpark!

saját off: megjött ma az XF1, bejövős masinéria, kézbe fogva nem is bánom annyira, hogy nem jött össze az XZ-2. De végleges megoldás akkor is az lenne, ha kijönne valami olyan gép, ami ekv 24-200, f1,8-2,8, 1" szenzor, jó AF-et tud. mindezt persze ötvenért

-
törölt tag
Én szeretnék magamnak egy Juszt László képet... de lusta vagyok elkezdeni megkeresni még a topicot is ahol igényelni kéne

-
MLaca
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
munkára alkalmatlan, de "turistázni", nyugis körülmények közt fotózni nagyon jó! a zoomobi jó minőségű, de valahogy annyira idegen a váz jellegétől, hogy én inkább csak fixeket vennék hozzá.
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
De nem Pitéé, ugye?

-
Mr.Csizmás
titán
nagyon lebu.iztok, ha azt mondom, hogy az új célom egy xe1+18-55?

-
sideburns
aktív tag
http://www.dpreview.com/forums/post/53333495
Az új Samsung NX mini.
1" szenzor, 20MP. (2,7x crop faktor)
Objektívek:
9mm f3.5 (12mm vastag)
9-27mm f3.5-5.6 OIS
17mm f1.82330mAh akku
Adapterrel a rendes NX obik is felmennek rá. (cca $150)
A 9mm-es objektívvel $450 nyitóár.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- World of Tanks - MMO
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- PlayStation 5
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- Xiaomi Poco x7 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. Pláne, hogy ha majd gyermeket tervezel, akkor rájössz, hogy baromi ritka az, amikor leültök, hogy na drágám, akkor mától éleslövészet, majd az ettől a naptól számított 40 hétre jön a gyerek...

mamának, babának jó egészséget!

.
ez a zajtenger...