Hirdetés
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Hogy van ez a raw beépített jpeg dolog? Van a sima raw fájl, abban van egy jpeg ami lencsekorrekciót tartalmaz, és ezt a képet mutatja a lightroom? Lencsekorrekción kívül különbözik még valamiben mint az "igazi" raw?
-
ROBOTER
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ez nem is rossz ár, még be is jöhet.
-
-
.mf
veterán
A ma "bejelentett" / megerősített 4-ből 3-ra igaz is, de erre pont nem. A többi eredetileg APS-Cs tükrösre lett tervezve, de a 12/f2 natív mirrorless üveg, kb. a halszem mérete. Engem érdekelne, ha nem annyibe kerülne, amennyi. Kéne még egy lehetőleg fényerős és kompakt 17 és egy UWA obi, de sajnos az Olynál képminőségéhez képest mindkettő csúnyán túlárazott, s ugyan ez csak kb. feleannyira elszállt, de az elszálltnak a fele is még elszállt.
-
válasz
ROBOTER
üzenetére
Akkor ez nem az amire gondoltam. Nemrég bejelentettek egyet APS-C-re amit majd kihoznak mft véggel is, na az valami 600+ g volt.
Hát igen, az oly kicsit túlárazott
én így fogalmaznék.ahogy elnézem ez a gpu kihasználás leginkább csak effekteknél meg szűrőknél jelentkezhet, sima képfeldolgozásnál nem... :-/
-
ROBOTER
addikt
A 12-es (napellenzővel) 260g, azért az még megbocsátható. Csak a napellenző miatt ennyire nagy az átmérője, de szerintem az leszedhető, van rajta egy pötty legalábbis és egy törés. A hossza alig nagyobb, mint az Oly 12-nek.
Cserébe akár kiváló is lehet a minősége (amíg meg nem tudjuk az igazságot), az Oly 12-ről viszont már tudjuk, hogy a minőségéhez képest kissé túlmisztifikált.
-
válasz
ROBOTER
üzenetére
Ezek böszme nagy dögök lesznek, mft-re érdektelen. Eddig egyedül a KOWA csinál valami tököset a 8.5mm-es natív mft movie üvegével, bár az se lesz kicsi, de legalább drága lesz (de ilyen tág uwa-t senki más nem tervez).
Más: lehet veszek diszkrét VGA-t is a gépembe, egy gtx750 formájában. Van vkinek tapasztalata hogy ezek számítási teljesítményét esetleg az újabb PS-ok kihasználják? Esetleg video vágó/tömörítő szoftverek? Azt határozottan tudom hogy a DaVinci konkrétan összeomlott, mert nem talált CUDA egységet az integrált vga-ban

-
Mr.Csizmás
titán
-
ROBOTER
addikt
HOPPÁ - persze az ára elronthat mindent
-
TayRol
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Inkább 40e felé.
-
ROBOTER
addikt
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Bal oldalon kell lennie egy nyílnak.
Lehet az obihoz is új firmware kell, ha nem jelenik meg a nyíl.
-
b.vr
őstag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Köszi hogy megnézted!
Amúgy meg affene...Közben beugrott még valami: makrónál ha állványról talajközelben, viszonylag vízszintesen és portré-állásban van a gép, ott nagyon kell hogy a kijelző nem csak billenthető hanem kifordítható is legyen (akkor ugye fölülről kényelmesen tudok ránézni) Eddig arra gondoltam hogy nem baj ha az e-m1-nél csak billenthető, úgyis ott a wifi... Na de ha az ilyen gyerekcipőben jár még, akkor ez gáz...

(mondjuk folynának már be végre a rég lezárt projektekből a pénzeim, azért mégis inkább szenvednék kicsit az e-m1-gyel...
) -
b.vr
őstag
Még egy kérdés, és ezek szerint erre lehet más válasz Oly vagy Pana gépek esetében: ha a fényképezőgépet használod, mondjuk EVF-en keresztül, közben arra van lehetőség hogy (mások számára) egyúttal tabletre kikerüljön az élőkép?
(az világos hogy vezérlés szempontjából a kameránál lesz a prioritás, de most csak annyi érdekelne hogy legalább közben van-e párhuzamosan külső élő-kép (az rx100nál nincs) -
b.vr
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
No akkor ezek szerint a pana appok tekintetében az oly előtt jár, fentebb azt írták a kollégák hogy ott nem megy a belenagyítás.
(#43769) schawo: 14 másodperc
Amúgy az még kérdés hogy ez csak szoftveres dolog-e, azaz lehet hogy csak az appot kell továbbfejleszteni (esetleg köztes lépés, hogy a gépen meg kell egy firmware-frissítés majd) -
schawo
titán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Akkor a Pana wi-fis vezérlése okosabb. Benne kell hagyni egy kupac hibát az M10-ben is, nehogy véletlenül tökéletes legyen. Akkor hogyan vesszük rá a következő gépre?
-
b.vr
őstag
válasz
ROBOTER
üzenetére
"A zoom vezérelhető távolról EZ objektívek esetén"
Ja, akkor oké. Ez akkor így rendben is van.
Csak fentebb amit Lassú Víz írt ("Sőt a 12-50 esetében még olyan polgárpukkasztásra is gondolnék mint a zoom vezérlés") abból nekem úgy tűnt hogy nem működik a wifis zoom vezérlés (pedig az is EZ obi) De akkor ez működik.
-
schawo
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nekem ötvenet.

-
Mr.Csizmás
titán
14/2.5 mennyit ér?

-
b.vr
őstag
Igenigen, eddig ezek az alapzoomok nem foglalkoztattak de aztán ahogy utána írtam is, beugrott hogy vannak a power-zoomok, a 12-50nél meg utánaolvastam hogy még választani is lehet hogy mechanikus vagy elektronikus zoom. Ami egyrészt érthetetlenné teszi hogy a Sony RX10 miért nem ilyen hibrid zoomolású (hiszen ezek szerint meg lehet csinálni), továbbá az is érthetetlen hogy ezeket a m43-os motoros zoomokat miért nem lehet wifivel vezérelni (mert arra meg az RX100mkII a példa hogy ilyen természetesen létezik, ahogy az el is várható)
-
b.vr
őstag
""Sőt a 12-50 esetében még olyan polgárpukkasztásra is gondolnék mint a zoom vezérlés"
Azt az obit nem ismerem, de abban motoros zoom van?"Rákerestem, igen, sőt: "a choice of powered or mechanical zooming options"
( Mondjuk ezek után azt mivel lehet vajon megmagyarázni hogy az RX10-ben nincs ilyen megoldás...
Elektromos a videózáshoz, mechanikus a fényképezéshez. Ilyen ziccert kihagyni...)Na a fetiek szerint viszont az Oly wifi-s távvezérlőjével nem lehet ezt irányítani... hát ez bizony gáz...
Hasonló a helyzet a Pana power-zoomos obijaival is?
-
b.vr
őstag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Próbáld majd ki légyszi hogy MF-nél milyen képet küld át.
Amikor a telóra teszi ki a képet, akkor amúgy a hátsó LCD-t lekapcsolja? (pl. az RX-100nál olyankor nincs hátsó kép, csak egy felirat hogy most a mobil vezérli. Mondjuk ennek sem így kellene lennie...)"Sőt a 12-50 esetében még olyan polgárpukkasztásra is gondolnék mint a zoom vezérlés"
Azt az obit nem ismerem, de abban motoros zoom van? (illetve tulajdonképpen van olyan m43 obi amiben elektonikus zoom van?)
Amúgy - legalább erre- már létezik megoldás, mert amikor a Sony RX-100 mkII kijött (amiben az első verzióval szemben már volt wifi) ott direkt kerestem róla videót és a zoomot is lehet távolról vezérelni. (RX-10-et nem néztem de ciki lenne ha abban nem lenne, legalább ez az egy előnye legyen már, ha sajna a mechanikus helyett elektronikus zoomal szerelték)
Úgyhogy szerintem elvárás lenne hogy bármilyen rendszer amihez van távvezérelhetőség és motoros zoomos obi, ott ez működjön (pl. Nikon 1 V3nál erre kíváncsi leszek, a rendszerben zoom-motoros obik eddig is voltak, most már a V3-mal van wifi is)
-
Lassú Víz
addikt
Igen, E-M1 van. Azt nem is próbáltam, hogy MF hatására milyen kép jelenik meg. Gondoltam összewifizem a telefonnal és amit az érintő képernyő tud az működni fog. Tehát terület kijelölés, nagyítás. Aztán baromi jó lenne, ha úgy mint az ezeréves tapipadoknál is megy, egy sávon húzva az ujjunkat lehetne a fókuszmotort tekerni. Sőt a 12-50 esetében még olyan polgárpukkasztásra is gondolnék mint a zoom vezérlés. Habár nem az az obi volt fenn, de kétlem, hogy tud ilyet. Akkor tényleg letehetném a gépet földközelbe, és állva kényelmesen lehetne makrózni.
Az hogy az alap expozíciós adatokat lehet módosítani, meg ki lehet jelölni az AF célterületet csak a legalapabb funkció amit egy magamfajta felhasználó elvár.
-
b.vr
őstag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Canonokat nem ismerem, egyszer próbáltam régebben nkRemote-ot, de sajna az olyan gép volt ami nem tudott live-viewt így persze az átvitelt nem tudtam kipróbálni. (Az oldalukon nem találtam infót milyen felbontásban viszi át az élőképet)
Mondjuk itt most nem a vezérlésre gondoltam, hanem hogy _minent_ lehessen állítani ami a gép menürendszerében van, csak sokkal organizáltabb és felhasználóbarátabb módon (ne a hátsó lcd-n kelljen bolyongani)
-
b.vr
őstag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
"Azt sem értem igazán, hogy miért nem lehet egy nagyított képrészletet átküldeni wifin a telóra"
Ezt komolyan nem tudja? Ahhh... (Neked E-M1-ed van, ugye?)
Tehát amikor manuálfókusznál megy a belenagyítás az élőképbe, akkor nem a nagyítást küldi át wifin? Akkor ez így makróra konkrétan teljesen használhatatlan..."Meg miért nem lehet a by wire rendszerű fókuszmotort vezérelni a telefonról."
Ha ezen azt érted amit én, tehát hogy szinte lenne egy fókusz-stackinget végrehajtó funkció, hát az természetesen nagyon király lenne (és simán megoldható), de ezt már említeni sem akartam fentebb

(ha már ez szóba került, írtam már korábban párszor hogy a gyártók számára elméletileg semmi nehézség nem lenne, a gyakorlatban viszont meglepő és sajnálatos módon totál sci-fi, hogy laptopról/számítógépről, tehát egy _jól_áttekinthető_képernyőről_ és kényelemsen használható billentyűzetről lehessen _mindent_ beállítani a fényépezőgépen, profilokat létrehozni, stb, de ilyen tempóban ez még évtizedek "fejlődése" lesz...)
Az Oly 60/2.8nál ugye focus-by-wire van, így a mechanikussal ellentétben elég macerás fókuszeltologatóst játszani. Mondjuk már úton van a megrendelt makró-sínem, és az majd megoldja (elvileg még jobb is, csak macerásabb lesz felszerelgetni meg mégis mekkora poén lenne hogy csak beállítani programban hogy 3 centit pásztázzon X képből aztán hadd szóljon... De az ilyen "űrkorszakbeli" újítások gondolom majd akkor lesznek elérhetőek ha már telepeseket küldtünk a Marsra... -
Lassú Víz
addikt
Azt sem értem igazán, hogy miért nem lehet egy nagyított képrészletet átküldeni wifin a telóra. Meg miért nem lehet a by wire rendszerű fókuszmotort vezérelni a telefonról. Így ez inkább játék mint hasznos segédeszköz az esetek döntő részében. Én is azt vártam, hogy megkönnyíti a talaj közeli makrót, de

-
HollyBoni
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Tesztelgettem, valamiért ilyen eredményt kaptam belenagyítva: [link]
Ez mitől lehet? Időzítőn 1 sec volt a képek között. 50x5s StarStax. Ha startrail-t csinálok mehet hosszabb expó ahol már ívet húznak a csillagok, úgy is simán összerakja a program?
Szerk.: Belenagyítva a másik startrail-es képembe ott is ugyanez van, szintén 1s volt az expók között.
-
arn
félisten
vegre normalisak a fenyek, csinaltam par kepet a 14-140el. elesitve egesz jo az eredmeny, szep kontrasztos, a szinek is kellemesek - monitor meretben szep rajza van. fennyel szemben ez is kicsit erzekeny.
-
b.vr
őstag
"ez miert olyan lenyeges? gondolom nem mozizni kell, hanem komponalni."
Rosszul gondolod, mivel ezt írtam: "makrónál nem a hátsó lcd-n kell manuálfókuszálnom hanem egy nagyfelbontású tableten" Nagyon jó lenne tablet méretben egy nagyfelbontású élőkép. Itt mm-eken múlik hogy oda kerül-e a fókusz ahová szeretném.
(#43738) HollyBoni: Persze, még sok ilyen van, de az egy kicsit sem vigasztal

-
arn
félisten
ez miert olyan lenyeges? gondolom nem mozizni kell, hanem komponalni.
-
HollyBoni
veterán
Na ezek azok a dolgok amiket nem értek: technikailag lehetséges, fotózás szempontjából hasznos és értelmes - és mégsem teszik bele a gyártók...
Sajnos nagyon nagyon sok ilyen dolog van.
Sok kis úttörő cég kéne mint a Blackmagic, aki 200-ért kínál raw videót. Viszont az a kamera is tele van iszonyat buta hibákkal (pl nem lehet törölni klippeket a gépen) amit simán ki lehetne javítani firmware-ban, de ők sem javítják, és ez ismét nem értem kategória. -
b.vr
őstag
válasz
ROBOTER
üzenetére
ez pech...
Pedig korábban pont azt reméltem hogy azért lesz jó a wifi meg a tethered shooting hogy majd makrónál nem a hátsó lcd-n kell manuálfókuszálnom hanem egy nagyfelbontású tableten... Ezek szerint az még odébb van amikor komoly felbontású jelet lehet átküldeni.
(amúgy engem az sem zavarna ha alternatívaként USB-kábelen menne (ha esetleg a wifi a korlát). Na ezek azok a dolgok amiket nem értek: technikailag lehetséges, fotózás szempontjából hasznos és értelmes - és mégsem teszik bele a gyártók... Mingyá' utánanézek az A7 mekkora felbontást küld át) -
ROBOTER
addikt
válasz
Freddy76
üzenetére
Hát mit mondjak, én mostanában gyorsan tudok csalódni ezekben a műszaki cuccokban, de ez egyelőre nekem teliltalálatnak tűnik.
Rendszerszinten:
Ami hibát eddig észrevettem:
- a szemkagyló annyira hátranyúlik, hogy kitakarja az LCD-t, amikor vízszintesre van nyitva
- sokáig ment gyors kártyával is, a play gombot jókora késéssel lehet csak megnyomni
- nekem a második eszköz párosításánál (iPad után okosteló) simán belefagyott
- bár kiváló Leica makró (mai próbakép), kicsit nagy, idegen a rendszer méreteihez
- kis távolságnál egyszerűen be kell segíteni az AF-nek az elején, hogy a végtelenről közelre ugorjon, magától nem teszi megAmi tetszik:
- nagyon jó ergonómia, kiváló tárcsák
- a kukucska visszahozta a DSLR érzést, nincs kompaktos érzésem
- nagyon jó képminőség
- tökéletes testreszabhatóság
- építési minőség az árkategóriában
- okostelefonos móka állat, biztosan ki fogom használni egyszer, iPad-on azért nem élvezem ennyire, mert túlságosan szembetűnő az élőkép alacsony felbontása
- kiváló 25-ös objektívSzeretnék egy nyugodtabb hétvégét, amikor rendesen kipróbálhatom. Majd akkor tesztelek picit.
-
MLaca
őstag
válasz
Marseille199
üzenetére
az szép kis üveg rajta

-
Freddy76
addikt
Roboteren kívül van már valakinek em10? Nagyon érdekelnének felhasználói tapasztalatok (Roboter, ez elsősorban neked akar célzás lenni
). -
arn
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
sztem is, de mindjárt kapsz a fejedre VSCO-t

-
Marseille199
senior tag
Jól mondod, szerintem is - hmm, nem tudom hogy mondjam másképp - háromdimenziósabbak - térbelibbek, mélyebbek ezek a fotók, persze ez lehet hülyeség, és csak a film miatti érzet, de valahogy életszerűbbek.
Érdemes Ansel Adams papa fotóit nézegetni pl

Szerk: Másik nagy kedvenceim Dorothea Lange és Lewis Hine, szerintem neked ők tetszeni fognak. Már ha nem ismered őket amúgy is.

-
Marseille199
senior tag
Én benne vagyok. Akartam is mondani a múltkori alkalmon, meg régebben már mondtam szerintem, hogy jó lenne egy nem ivós, hétvégi lightos fotótúra. Ahova jöhet asszony-gyerek, sőt, egy egész napos programra elcsalhatjuk Mazsit is, és akkor nem csak magas iso-t tesztelhetünk, meg fotózhatunk egy jót.
-
Studi
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Jól van, szervezünk valami kirándulást majd a Pilisbe, elhozhatod ezt is a Nikon mellett!

-
HollyBoni
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Ő is ilyesmi gépet használ, és gyönyörű tájfotókat lő. Ráadásul még dokumentálja a készítését is, nagyon jó videói vannak.

-
jjeahh
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
jesszus, camerasize-on meg dxo-n nincs fent a cucc?

-
Mercutio_
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
Nem mai gyerek, szóval gyanítom, hogy van.
-
Marseille199
senior tag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Olvastam, ja. Máshogy nem nagyon lehet elérni ilyen mértékű beteg felbontást.
Illetve, de.Bocs a képminőségért, mobilos. Volt dolgom ezzel, sajnos szkennelt fotó nincs, a negákat meg nem találom, de más ember 13x18 cm-re nagyít, itt meg hát na, ez az alap

Félelmetesen néz ki egy borítékméretű diapozítív, vagy ff portré
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mercutio_
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
Van egy Pentaxos ex-márkatárs, Rollei a nickje, nem véletlenül

-
HollyBoni
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Elvileg a srác az oldal leírás szerint makró obit használ, és 600 képből rak össze 1-et.
Each picture consists of about 600 single shots with a size of 900 million pixels.
Boschung uses a Canon EOS Mark ll camera with a 180mm macro lens, which he transformed into a telecentrical lens. For his flash installation his uses the Scoro S 32000 RFS 2 from broncolor, one of only a few flash generators able to cope with these extraordinary demands.
-
Marseille199
senior tag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Nekem sem tölt be, de berakom könyvjelzőnek, csekkolom

Rá lehet kattanni a középformátumra csúnyán. Én mindig ezt a képet húztam elő, ha valamelyik okos osztálytársam lefitymálta az analógot. Pedig ez csak egy flexaret, lejárt filmmel. Egy Yashi, vagy Rollei még ennél is durvább. És ha valakinek erre van ingerenciája, akkor szkenerrel együtt megvan 100-ból, a D800 meg elbújhat a sunyiba 7x annyiért

-
HollyBoni
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Ezek pedig 900 megapixeles portrék.
(Az oldal most valamiért nagyon lassú, nekem másodjára jött be, tegnap jó volt.) -
jjeahh
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére

-
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Kábé semmit, a nevén kívül. Ha megfogadsz egy jótanácsot, akkor én tudok mondani pár típust.
Olcsó, de jó rajzú a Flexaret gépcsalád Automat VI és VII modelljei, ezek anno munkára is abszolúte alkalmasak voltak (Van egy VII-es nekem is, ha szeretnéd kipróbálni, szívesen kölcsönadom) . Rettentően szép, műszer szerű masinák ezek. Egy lépcsővel feljebb van a Yashica MAT124 és 124G, ami fénymérős, gyorsfelhúzós, komoly masina. E fölött néhány cserélhető! (egész homloklap, objektívestől) objektíves Mamiya van és természetesen a császár, a Rolleiflex.
De hobbi célra, a flexaret bőven elegendő.
Off példa, csak a poén kedvéért. Megközelítőleg 40 mpixelre szkennelt - régen lejárt- kodak portra:
100%crop
-
Studi
veterán
válasz
ijjen nincs
üzenetére
Téma/fényfüggő, hogy lassú, vagy használhatatlanul lassú lenne-e. El lehet vele bíbelődni, de cinkéket nem ezzel érdemes fotózni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
te akarsz x-e1-et, vagy nex-et manuálokkal (is) nem? most meg analóg is érdekel már
régi slr vázakból pl. ebay-en annyi van mint a mocsok, és gyakorlatilag egy roll film áráért mennek, sőt van, hogy obit árulnak úgy, hogy a seggén lóg egy makulátlan váz, amiért nem kérnek plusz pénzt
egy haverom is beszerzett egy régi pentax-ot, besza-behu mennyire élvezet rajta manuálozni
meg úgy általában használni, a váz pillekönnyű, egy 135-össel sem orrnehéz, elnyűhetetlen, és a kereső elképesztően nagy...amúgy nem tom láttad-e ezt sztem absz olcsó -
Mercutio_
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Szakadtnak látszik eléggé, max 1-2 üveg sört adnék érte, mert lehet menthetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)