Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
Csak arra akartam utalni, hogy nagy fényerejű obik esetén az UWA felé haladva egyre betegebb méretek jönnek, ha kell a minőség. 24mm vs. 18mm-ről beszélünk, ami teljesen más világ.
Szóval ez nem az obi hibája, hanem a natív obi nem létezésének hibája.
Azért én egy közvetlen minőségi összahasonlítást megnéznék majd.
-
Mercutio_
félisten
Veszel egy Sigma 10-20/3.5 HSM-et, alá valami könnyű fénymásoló vázat és máris elég nagyot látsz

-
arn
félisten
lehet nekem vannak nagyobb elvarasaim a nagylato fixekkel kapcsolatban... szivesen birtokolnek mar egy jot, de egyik sem jott be igazan:
* 12es - ha lenyelem az arbekat, akkor egy jo obi lenne. viszont ami nekem volt, ott a felso harmad furan homaly volt, szinhibakkal. portremodban ez meg jobban szembetunt (amugy az eg volt rajta tobbnyire). ezen az arszinten nekem ilyet ne csinaljon.
* 14es - bejon a latoszog, de ez azert inkabb egy jobb zoom szintje, nem igazan lehet elohozni belole olyat, amit a 12es, vagy a 25os tud felbontas vagy kontraszt szinten
* 15os - a multkori cseh tesztben eleg kiabrandito volt a 12es hasonloan a fura homalyosabb foltokat nezni, ez sem csak a sarkan eletlenedett elez a nem sarkokban lathato hibak, csak bizonyos egyedekre jellemzo, vagy ilyen mind? a 12eset vissza tudtam vinni, de egy masik vasarlasnal lehet nem leszek ilyen szerencses. mar ott vagyok, hogy akkor vennem meg, ha eloszor latok egy max rekeszes kepet vele.
-
jmakk
őstag
Hááát....Tényleg nem tűnik túl acélosnak az obija.

-
TayRol
nagyúr
akinek van 25-ös Panája, elmesélné, hogy az AF sebessége/hangja hogy viszonyul mondjuk a 45/1.8-hoz?
-
ezisjo
tag
Nem írsz butaságot!
Pár éve egy kollégám vett "noname" utángyártott BLS-1 aksikat az E-400 gépéhez. Valami pár ezer Ft volt 3 darab. Pár töltés után az összes "megdagadt" felpúposodott. Nem fért a helyére. Ki is dobta az összeset.Azóta én is óvatos vagyok ezekkel. Mindíg többször körbejárom a dolgot/utánaolvasok/rákeresek. Ha mégis noname, nagy cégtől vegyük. Ott inkább lehet reklamálni.....
-
.mf
veterán
A gond az, hogy csak tűnő, sajnos nem tudhatjuk, hogy valóban az-e. Ha lehet tudni, és nyújt annyival többet, hogy megérje a különbözetet, akkor igen. De itt esélyes, hogy nincs akkora különbség, sőt, akár még az is lehet, hogy csak a matrica más. Akkor pedig nem fogom a dupláját kifizetni rá.
De mindegy, ki-ki a maga preferenciája szerint. Nekem eddig ezek a kevésbé neves, de leírás szerint kompatibilis és japán cellásak is beváltak.Ribi: ez sajnos gyárival is előfordulhat. Nem a védelmi chip a drága az akkukban, hanem a cella, inkább azon szoktak spórolni.
-
jmakk
őstag
Főleg ha olyan alkatrészről van szó, ami akár fel is robbanhat, ha szar. Nekem kanyonból volt egy olyan utángyártottam, ami 10-15. töltés után szorulni kezdett a helyén. Valamiért megdagadt. Többet nem mertem belerakni. Azóta óvatosan kezelem az utángyártott akksi témát.
-
ROBOTER
addikt
Köszi az információkat, akkor vásárlok valamit.
-
.mf
veterán
Én meg megvettem a legolcsóbb, ákcijós, kompatibilisnek és japán cellásnak kikiáltottat, oszt' kalap-kabát, meg fotóstáska. Érzésre a gyári kb. 50-60%-át bírja, de mivel a jobbfajta utángyártottak is csak 60-80%-át tudják ennek az árnak a másfél-duplájáért, nekem belefér. 2 pótakkum van, egy gyári árából 3 ilyen kijön és még marad is. Még ha csak párszáz ciklust bírnak is, heti 1 töltéssel számolva előbb avul el a váz. Ha valaki intenzíven használja, akkor ott érdemes meggondolni a jobb minőségűeket.
-
neevous
tag
Az akkutémáról jut eszembe, ha valakinek kell, van 2 alig használt DSTE akksim (Panasonic DMW-BLD10E ekvivalens), ami jó a G3-hoz, plusz van egy töltőm hozzájuk. Simán bírnak annyit, mint a gyáriak szerintem.
Nincs hozzá gépem, így szívesen odaadom valakinek, aki több hasznát veszi. Annyit adtok érte, amennyit gondoltok.

-
arn
félisten
válasz
Drughi
üzenetére
ha szetszeded, kiderul, hogy fele akkora cella van benne, nagy resze tokua, csak a matricat cserelgetik rajta, attol fuggoen, hogy a kinai milyen szamrol almodott az este.
* erdemes nem a legolcsobbakat venni
* ha normalisabb matricat terveztek ra, vmi branddel, akkor gyakran az akku is jobb
* inkabb tunjon hitelesnek, amit rairtak, akkor jo esellyel olyan parameterekkel adja le a naftat, mint ami a cimken szerepel.
* erdemes az eladora, vagy a cimken szereplo "brandre" rakeresni a googleben. ha tobb eve van benn a koztudatban, vagy jok a visszajelzesek rola, akkor kisebb esellyel fogsz melle
* dealextremen, amazonon erdemes a reviewkat megnezni, hatha szerepel ott
* youtubeon van hogy szetszedik vmelyiket - nemelyikben normalis minosegu cellak vannak, max kisebb teljesitmennyelamit en legutobb vettem, az spec alacsonyabb kapacitasu, mint a gyari, a matrica alapjan is, de jo minosegunek tunik. igazabol nem is nagyon hasznalom, csak ha lemerul a gyari, legyen mihez nyulni. ettol fuggetlenul nagyon nem maradhat el a gyari akkutol.
-
madgie
titán
válasz
ROBOTER
üzenetére
Rendelj két random akkut oszt jóvan. A gyári is hülye (értsd: jelez oszt már le is merült, nincs százalékos visszajelzés), szerintem utángyártottban is nehéz mellé nyúlni.
Jó, én könnyen beszélek, az E-P1 gyári akkuja jó az M10-be

Jut eszembe, kedvenc Oly húzásom az volt, mikor megjön az E-M10, nézem, fekete doboz, fekete szütyőben a gép, minden szép ízléses, Fuji-szerű csomagolásnak tűnik... erre beleqrtak egy szürke akkut és töltőt.
Az E-P1-nél meg fordítva, ezüst a világ, fekete akku és töltő.
Apróság, de kicsit azért facepalm.
-
ROBOTER
addikt
A Drughi által feltett kérdésre én is várom a tapasztaltak válaszát. SOS vennem kellene pótakksikat, európai megrendelés érdekel csak, és a Patona elérhető a földrészen.
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Nem találtam erre vonatkozó topicot, így ide írom, hátha tud valaki segíteni.
Korábban itt kérdezősködtem Oly E-PL3 géppel kapcsolatban, amit meg is vettem.
Most ehhez szeretnék rendelni ebayről pót akkut.Mennyire veszélyes, ha utángyártottal próbálkozok? Nem szeretnék tízezreket kiadni érte..
Valakinek tapasztalat ilyesmivel kapcsolatban?
-
scarabaeus
őstag
válasz
hegyimorc
üzenetére
Aha, Edit 120+, azt is fogtam kézben, majdnem arra is esett a választás, bár abban a lassan már búcsúzó GX1-esem is kényelmesen elfért volna (azt plusz objektívek nélkül az Edit 100 hordta amúgy eddig), annál kisebbet kerestem. Ez a noname táska egy-az-egyben belemegy a munkába hordott táskámba, aztán ha a munkahelyen is valamit fényképezni kell, kikapom belőle, és kényelmesen elérhetően ott lóghat a vállamon. Az összeragasztott hátsósapkákkal egyrészt azt értem el, hogy két objektív egy rekeszben sem csúszkál-súrlódik egymáson, másrészt ha kiveszem őket, jobb a fogásuk, amikor letekerem az egyiket.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Majdnem pont ilyet hirdettem, csak az lowepro és van egy alácsatolható része. (OK, mondjuk nem hirdettem túl agresszívan, mert nem ér annyi macerát amennyi pénzt kérhetnék érte
... Ja archív, mert lusta voltam újra feltenni, egy idő múlva pedig archiválódik. )Ez a hátsókupak összeragasztás viszont érdekes ötlet. Már, ha nem értettem félre, de ha igen, akkor is tetszik

-
eeXaa
addikt
...ha már táska..
tudna nekem linkelni valaki egy normális fling case-t elfogadható áron? vagyis egy oldaltáska, de körben tapad a felső testhez... -
scarabaeus
őstag
No, végül összejött a táska a GM1-hez. Nem akartam övtáskába gyömöszölni, jól kibélelt és elválasztott kellett, aminek objektíves oldalán az összeragasztott hátsósapkákon két objektív van, a másik rekeszben pedig elfér a GM1 a 45-ös Olympusszal is, szükséges a felső zseb, hogy a BT GPS logger felfelé nézzen az ég felé, és zsebek az akkuknak-szűrőknek-lenspennek-kendőnek, mindemellett a lehető legkisebb méretet foglalja. Valóságban is rengeteg táskát végigfogdostam, az interneten is rengeteget végignéztem, legalább egy feltételen bukott mind, végül e-bayen akadtam rá egy teljesen noname táskára, amit amúgy Nikon 1-eknek szántak. Megrendeltem, kézbe véve is olyan lett, amilyet vártam.
-
.mf
veterán
Objektívet talán én sem (kipróbálás nélkül), de fgépet inkább. Bár ha elég nagy az árkülönbség és van rá lehetőleg világgari, akkor akár obi is lehet.
Meg boltja is válogatja. Pl. az EM5-öm rendeltem egy boltból, ahol az angol piaci árnál jóval alacsonyabban volt. Szenzoron hotpixel, ami idővel az egész sort gerjesztette, piros csík a keresőképen, kék pont a fényképen. Ami gáz volt, hogy itthon az elvilegi világgari ellenére a csak nyomtatott számlát nem fogadták el, bár azt mondták, ha lepecsételt és aláírt lett volna, elfogadnák. Bolt azt írta, hogy küldjem vissza nekik. Elküldtem, postafordultával küldtek egy teljesen új vázat. Igenám, de a régi vázban én az akkut bennehagytam, az új váz anélkül jött. Erre küldtek futárral egy új akkut is. Ez service.
Ellenben: másik angol bolt, hivatalos viszonteladó, ahol a 4 G6 kitet rendeltem, összesen ~2230 GBP-t hagytam ott. Kitöltetlen garipapírral küldték őket. X db emailváltás, csak kifogások: csak a dobozokban vannak garipapírok, nekik nincsenek; mi is ki tudnánk tölteni; elküldtem nekik a fekete-fehér garipapír nagy felbontású scanjét, hogy töltsék ki és küldjék el, de azóta sem válaszoltak. Mintha egy magyar boltot látnék...Obik használtpiaci ára: hát... igen, lehet a magyar nettóhoz is viszonyítani. De lehet külföldi árakhoz is. Az mondjuk extrém példa, hogy a P-L 25-ös HK-ban a magyar ár alig több, mint fele (95k); de ha mondjuk Ausztriában, Szlovákiában jelentősen olcsóbb a magyar nettónál is (pl. a 40-150-est Bécsben vettem 45k-ért, amikor itthon még 90k volt, használtan is 60-ért hirdették legolcsóbban).
-
rbalint88
veterán
válasz
n.andras74
üzenetére
Es ki kivel van? Es csak sotetben, paplan alatt?

-
arn
félisten
válasz
n.andras74
üzenetére
ezt manapsag felre szoktak erteni

-
n.andras74
aktív tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Sajnos én nem mehettem vele...más ligában játszok:-(
-
Marseille199
senior tag
válasz
n.andras74
üzenetére
Menjen a sunyiba. Életem vágya India, meg Nepál/Tibet. Stílszerűen egy leicával, de a GX7-tel is megelégednék

-
n.andras74
aktív tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Igen volt már a világ körül ...utoljára Tibetbe:-)
-
Studi
veterán
-
jmakk
őstag
válasz
n.andras74
üzenetére
Ennyi pénzből, inkább befizetnék egy világkörüli útra és vinném a kis m4/3 motyómat.
-
Marseille199
senior tag
válasz
n.andras74
üzenetére
Az M9? Kapott szenzorfrissito fw-?

-
jjeahh
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
3:2 kipróbálom később

fattyu: ezt is

HollyBoni: én sem rajongok annyira érte, de megszoktam...illetve portréállásban sztem jól jön a kis extra szélesség
-
jmakk
őstag
válasz
n.andras74
üzenetére
Megveszem és rakok rá konverterezve noname m42-s obikat. És még így is én leszek a király!

-
HollyBoni
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Én is utálom a 4:3-at.

-
arn
félisten
Hat letezik...

-
jjeahh
nagyúr
köcc mindenkinek, nem gondoltam, hogy valakinek tetszeni is fog

-
Lassú Víz
addikt
Cipelősebb a 4/3-os obipark mint a mikrós verzió az biztos, de a trendeket figyelve örülök, hogy nem adogattam el azokat, amik az E-M1-en is tökéletesen muzsikálnak.
Street-re, portréra megvannak a kicsi fixek, sétálósnak az m4/3 kitobik, a többire meg jön vissza a hátizsák. -
b.vr
őstag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
hát ez szerintem ennél bonyolultabb. Könyvet (bár volt már hogy azt is képesek voltak kicsit megsérteni a szállításkor) vagy kis értékű cuccot bármikor rendelek netről, de nagy értékű objektívet, fényképezőgépet én (és gondolom még sokan) biztos hogy nem. Szóval ez annak pálya aki sokat utazik
(és az sem elhanyagolható szempont hogy még úgy is érdemes gondolkozni hogy mennyi kedvezményt ér meg a macera, ha utána ügyintézi kell, volt erre példa a fórumon is)
Mondjuk Bécs kivétel, az közel van, és oda amúgy is bármikor szívesen megyek.Na mindegy, ez már teljesen elkanyarodott, én csak leírtam általánosságban mit gondolok az obik magyar használtpiaci áráról, hoztam is pár megerősítő példát. De mint írtam, ha valaki tud lényegesen olcsóbbat abból amit szeretne, akkor azt kell venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

tegnapi séta: