Hirdetés
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
Van itthon olyan bolt, ahol Crumpler táskákat/tokokat lehet kapni? Elvétve látok itt-ott egy-egy tokot, de nagyon szegényes a kínálat. Pár éve volt a Király utcában egy Crumpler üzlet, de az megszűnt. Nincs már hasonló?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
scarabaeus
üzenetére
-
Studi
veterán
És még az aláírásában is ott van, tényleg.
Need: az E-M1-re természetesen jó az a Sigma is. Csak furcsa lesz az m43-as obik mellett, hogy nem az egész képterületen fókuszál gyorsan, hanem csak ahol PD érzékelők cannak.
De emellett tartom, hogy ha nagy, nehéz fényerős obit szeretne, akkor ár/érték arányban a 14-54 jobb lehet. Akár az első verziója is.
De a Sigma fényerős verziójához nem volt szerencsém. -
hát, kár érte, annyira reménykedtem, hogy ezúttal végre tényleg elkapták a fonalat. a c-af videók is meggyőzőek voltak stb. nekem amúgy így is bőven elég volna (s-af középső ponttal és helló), de persze ilyen ár mellett azért legyen már frankó.
a másik negatív élmény a szombati vf-2 és vf-4, egyikbe sem lettem szerelmes (anno a vf-2-t nagyon szerettem).
marad a fuji x10, ott az af is szar, evf sincs, minden oké

-
arn
félisten
hat en sem... mindig megtapicskolom oket, baromi jok amugy - de sebessegileg nekem fura volt az omd utan. kinti mediamarktban probaltam, az nem nappali feny, de nincs eppen sotet - ahogy mozgattam a vazat, a kijelzo erezhetoen kesobb reagalt. az omdn ez nekem sose tunt fel. amugy brutal jo az evf, meg hogy miert nem jutott senkinek sem eddig eszebe, hogy atrendezze az infokat portre modban?
elotte nyomkodtam a gm1et, a nem tul fenyeros 12-32vel, kozeli-tavoli pontra fokuszalva siman gyorsabb volt, mint a leggyorsabbnak titulalt xt1 az f2.8as obival.
ettol meg tuti egy nagyon jo vaz, de ha mar ennyibe kerul, es xedik vazgeneracional jarnak, jo lenne, ha ez is penge lenne. de majd a kov verzional biztos megcsinaljak. ha ez is annyira tartja az arat, mint a tobbi fuji vaz, akkor hamarosan egy ev mulva felaron lehet venni

-
jmakk
őstag
Bírom az ilyen konkrét kérdéseket!

-
MrChris
nagyúr
-
need
addikt
értem...

volna még 1 másik dolog amit meg akartam kérdezni tőled vagy ha nincs tapasztalatod (szerintem van
) akár válaszolhat más is..Nézegetem a kinti árakat mit mondjak itthon elég vastagon fog a ceruza..
melyik netes áruházból érdemes vásárolni az Eu-n belül..? ja jól tudom ha Eu-s országokon belül nincs vám..
elsősorban objektívek érdekelnének.. -
Studi
veterán
Ahogy mondták az előttem szólók: ez 4/3-os, m43 vázra csak adapterrel, és úgy is lassú lesz. Nem volt hozzá személyesen szerencsém, nekem van 14-54-em, így amellett nem hiszem, hogy labdába rúgott volna. Biztos jó objektív amúgy, 4/3 szenzoron nagy hátránya a 18-as induló, és ilyen áron manapság már 14-54-ek is vannak, így árban sem igazán versenyképes ennyiért.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
14-es mióta nagylátó?

-
Studi
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
De, abszolút. Sőt, állítólag képminőségben sem igazán marad el, úgyhogy fenti Pana inkább ínyenceknek való csak, meg sznoboknak. (mint például én
) -
Studi
veterán
Ritkaság, ha valaki gerjed a halszemre. És persze tele van a tárcája.

-
hegyimorc
senior tag
válasz
redzsi
üzenetére
D3000, epm1 belépő vázak, de egy életre még a felső kategória vázai se nagyon maradnak. Ezt a legkönnyebben úgy tudod magadon "tesztelni", hogy a 2 éves csúcsvázakat nézegeted és eldöntöd, mennyire akarnád őket most. Ha olyan nagyon nem, akkor pont ez lesz a mostani csúcsgépekkel is 2 év múlva.
Mégis, ha igazán hosszú távra akarsz gépet, akkor a mostani legjobbakból kell választani.
A kérdés csak az, hogy anyagilag mi jobb? Most venni egy mostani csúcsgépet csúcs áron, vagy inkább egy pár évest olcsóbban és mégsem egy életre, hanem pár év múlva lecserélni a mostani csúcsra akkor már jóval kedvezőbb áron.
Nálam egy D300 4 évig volt, és az EM5 is sokadik évét húzza és még marad is, de a kisebbek sosem maradtak hosszabb ideig
-
rbalint88
veterán
válasz
redzsi
üzenetére
hát, ha "egy életre" kellene venni, akkor oly e-m1+12-40, markolat, pana 35-100/2,8 lenne a választásom minimálszettnek. Vagy 12-32, 25/1,4 a 12-40 helyett.
fujiból... x100s felé vinne a szívem. nekem az xe-1,2 vázak kicsit bumfordiak voltak, nem illettek a kezembe.
madgie: olyan

-
jjeahh
nagyúr
válasz
redzsi
üzenetére
számomra ilyen szuperszexy cucc csak az x-pro1, meg az x100 volt, azóta már nem vagyok olyan szerelmes a fujikba...de hát én szokás szerint az ilyen "átnézeti" keresős rangefinder like tégláktól olvadok
az x-e, x-a, x-m, x-t cuccokról nekem hiányzik az a kis ablak...ha meg nincs ablak, oda a szerelem
és akkor már inkább áttérnék az észérvek pályájára 
komolyra fordítva a szót: az a digit törőék sztem nem oszt nem szoroz, gondolom nem olyan hatásos, mint az eredeti, analóg megoldás...szoftveres verziót én próbáltam, az legalábbis használhatatlan volt -
redzsi
senior tag
Valójában van egy epm1+14-42mm+14mm kombóm, de érzem a korlátait (a magamét is persze). De venni szeretnék egy olyan gépet, ami egy életre kiszolgál. (nem, nem 75 éves vagyok
)
A dögös mivolta, az obiakció, és a törőék szimulátor kívánatossá teszi számomra az xe2-t.
Józan ész: gx7
Szív: xe2.Mindegy, harmadszorra is elmegyek és megtaperolom őket.
-
b.vr
őstag
válasz
schawo
üzenetére
És akkor? Feltételezhető hogy jellemzően az a valaki nem fog párhuzamosan fujit és m43ot kiépíteni, tehát (ha nem is szó szerint) de "dobni" fogja a másik alternatívát.
Egyébként semmi olyat nem írtam hogy ne lenne érvényes választás a Fuji. Én annyit mondok hogy pont nem a 35/1.4 vs 25/1.4-nél látok olyan különbséget ami befolyásoló lehetne (mert ezt elég csekélynek látom, és még irányában sem egyértelműnek) , ellentétben sokminden mással, ami viszont szerintem valóban komolyan befolyásoló lehet, akár ide, akár oda, a vásárló preferenciáitól függően. Ráadásul úgy kezdtem hogy ez persze szubjektív, úgyhogy tőlem aztán ha valaki pont a 35/1.4 alapján dönt a fuji mellett mert annyival jobban bejön neki a 25/1.4hez képest, azon sem fogok megbotránkozni
-
b.vr
őstag
igen de ettől még nem lesz másik dimenzió, nézem egymás mellett a két rendszerrel készült hasonló képeket és nem kezd vonzani itt jobban a Fuji. Ellenben az 56/1.2-nél ahol viszont nekem kicsit jobban tetszik és hát kétharmad áron - de még ha szánnék is ennyit portréüvegre (mint ahogy nem szánok) emiatt az egy üveg miatt nem dobnám a m43ot a fuji kedvéért. Az említett Hogan-írások a fókuszról megintcsak arról győztek meg hogy számomra az e-m1 a jobb választás.
-
na, tegnap nyúztam eleget az e-m1 és e-m10 gépeket. mindkettő nagyon penge. e-p5 + vf-4 próba is volt, az is nagyon penge. viszont a vf-4-től nem estem hanyatt, hiába dicséri ezerrel mindenki, hogy már-már ovf minőség. nem az. nagyobb, mint a vf-2, de a kép minősége semmivel sem jobb, sőt, nekem túl kontrasztosnak is tűnt (lehet, hogy állítható).
és ami a legfurább, hogy amióta rászoktam a fuji x10-nél az lcd-n komponálásra, még a vf-4 is egy szűk kulcslyuknak érződik
sajnos. -
b.vr
őstag
válasz
schawo
üzenetére
Ez persze szubjektív, de szerintem a Fuji 35/1.4 nem ad többet annyival (valójában számomra egyáltalán nem ad többet, nem tetszik jobban) mint a Pana 25/1.4. Ahol a Fuji kezd eszméletlen izgalmas lenni az az 56/1.2 aminek a képe nekem jobban is tetszik mint a Pana 42/1.2 és ráadásul kétharmad áron... persze baromi drága így is, szóval sajnos számomra csak elméletileg izgalmas

Ha már Fuji vs. m43, pár napja olvastam hogy Thom Hogan hazajött a galapagosi túrájáról ahol alaposan megizzasztotta a magával vitt E-M1 és Fuji X-T1 fókuszrendszerét, és írt erről két hosszabb összehasonlítást (vs dslr fókuszrendszer) Édemes elolvasni mivel ez a kérdés rendszeresen előkerül. [link] [link]
-
jjeahh
nagyúr
válasz
schawo
üzenetére
ja, sztem is, de a különbség számomra nem ellensúlyozná a gx7 előnyeit (kisebb, gyengébb szenzort leszámítva), meg az obiparkot
de ez csak az én véleményem, mindenki azt vesz amit akar..ha annyira el lennék eresztve engem jelenleg egy gx7 + fényerős zoom és egy a7 + egy tescós zacsi orosz manuál perverzkedni tökéletesen kielégítene hosszú évekig 
-
MrChris
nagyúr
válasz
redzsi
üzenetére
mielőtt döntenél érdemes kézbe venni és kipróbálni. Súlyra, méretre elég különböznek. Sebességre és képességekre is. Számomra a gx7 egyszerűen jobb. Kisebb, könnyebb, jobb kép, jóval jobb videó, gyorsabb egyik leggyorsabb milc... és az obi kínálatban csúcs, nagyon kiforrott gép és rendszer.
-
redzsi
senior tag
Fuji akció (angliában). Márciusban lett vége az előző ingyen obi akciónak, most megint van. (sajnos nem sokakat érint itt a fórumon)
Hétfőn mentem volna a GX7-ért, erre itt ez az akció. Elgondolkodtatott az Xe2 váz+ valamelyik fix obi akció...
Árban ugyanott lennék. "Haragszom" a Fujira, hogy ennyire kívánatos gépekkel rukkolnak elő. -
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy a MFT rendszerhez csak azok a lencsék léteznek, amik a four-thirds.org oldalon fent vannak? Esetleg értemes máshol is nézelődni?
Egy 28-150mm ekv. körüli jó minőségű obit szeretnék.Kössz!
-
HollyBoni
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Van 100Mb hack is, fogalmam sincs miert az a neve mikor nagyon max 45Mb amit el tudsz vele erni. Ezt is akkor mikor szuper reszletes kep van es nagylatot hasznalsz, de ki is fagy. Mikor meg nincs sok reszlet lemegy 15re es okadek kepe lesz. Szar a CBR, nem kell GH1et venni.
Most par honapja kaptam egy beta hacket ami az egyeduli CBR hack es 50Mb a bitrata. Viszont instabil, semmi komolyra nem mernem hasznalni. A srac aki csinalta nem tudta stabilizalni a GH1 limitacioi miatt, olyan dolgokat nem tudott allitani ami GH2n megy. De kb az osszes hack instabil volt amit eddig probaltam, azok is amit ugy reklamoztak hogy nem lehet kinyirni. GH1=banding es instabil hackek. Biztos nem vennek mar.
-
ati3x
senior tag
Ma volt a kezemben a gm1. BRUTÁL kicsi a 12-32-el...
-
arn
félisten
az 550dhez kepest mindketto urtechnika

-
schawo
titán
válasz
Naburus
üzenetére
"A Kölcsönvevő köteles a kölcsönzés idejére kaucióként 40.000,- Forintot készpénzben Kölcsönadónál letétbe helyezni, amelyet a kölcsönkészülékek hiánytalan, sérülésmentes és késedelem nélküli visszaadásakor visszakap. "
Kölcsönözhető eszközök jelenleg: [link]
E-M10-ből még nem készült elég ahhoz, hogy próbára ki tudjanak venni néhányat. Túl nagy a kereslet.
-
Naburus
csendes tag
Nem tudja valaki, hogy a teddprobara.hu kereten belul torteno teszteleskor egy E-M10 vagy E-M5-ert mennyi kauciot kell letenni? Ez a ketto erdekelne, mert valamikor valtani szeretnek Canon 550D-rol MILC-re es az Olympus tudasa, minosege tetszik a legjobban.
-
HollyBoni
veterán
Havernak kell gepet neznem. 50-bol kitobival 16mp szenzoros gep az eselytelen?
-
Veletechen ma kint van ám az összes oly cucc, én már vegigtapiztam őket..
e-m1 elég jo... 
Új hozzászólás Aktív témák
- Alienware 17r4 olvass
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) akár válaszolhat más is..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

az x-e, x-a, x-m, x-t cuccokról nekem hiányzik az a kis ablak...ha meg nincs ablak, oda a szerelem
sajnos.
45-50-ért mennek a Pana G3 - vázak.